Berta Sándor

Nyit az Android Auto felé a BMW

Az autógyártó a jövőben integrálná a gépkocsijaiba a Google platformját.

A konszern megváltoztatja a korábbi álláspontját és az egyik utolsó német vezető autógyártóként megnyitja modelljeit a Google előtt. Klaus Fröhlich, a BMW fejlesztési vezetője kijelentette, hogy a jövőben ők is támogatni fogják mind az Apple CarPlay, mind a Google Android Auto rendszerét. Mindez azért érdekes, mert márciusban Fröhlich még azt nyilatkozta, hogy intenzíven foglalkoztak a Google ajánlatával, de nem álltak készen arra, hogy megosszák a társasággal az ügyfeleik adatait. Nem tudtak és nem is akartak együttműködni olyan vállalatokkal, amelyek nem írják le az adatok pontos felhasználását.

A mostani döntést Fröhlich azzal indokolta, hogy ezzel a lépéssel az autóvezetők kívánságainak tesznek eleget. Az ügyfelek ugyanis egyenlő esélyeket akarnak és azt, hogy az eszközeiken található megoldásokat a járműveikben is használhassák. Ugyanakkor a felhasználók adatait védenék és az adatvédelem egyre fontosabb lesz a számukra. A BMW bejelentése egyúttal azt is jelenti, hogy a vezető német autógyártók közül már csak a Daimler nem tagja az Open Automotive Alliance nevű szövetségnek. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a BMW mikor vezeti be az Android Auto platformot.

Harald Krüger, a BMW új vezetője augusztus elején azt mondta, hogy nem feltétlenül vetélytársakként, hanem partnerekként tekintenének az IT-társaságokra, s szeretnének a Szilícium-völgyben lévő technológiai konszernektől tanulni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CairoJack #4
    "Nyit az Android Auto felé a BMW" - Hiba!!
  • bakkerman #3
    A szélvédő applikáció túlmelegedett,most bezár...
  • BrockSamson #2
    "A fék alkalmazás összeomlott."

    MUHAHA
  • TomecK #1
    NEEEEEEE! Beengedik a Google-t most már a kocsimba is . . . reméltem h BMW marad a régi álláspontnál.