Berta Sándor

Androidos bukósisak

A különleges fejvédő nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teheti a motorosok életét.

Az Android operációs rendszerre épülő Skully AR-1 bukósisak képes a vezető szemei előtt egy HUD-on keresztül megjeleníteni a beépített kamera képét. Az eszköz Bluetooth-kapcsolaton keresztül összeköthető az okostelefonnal, így navigációs készülékké válhat és a motorozás is biztonságosabb lehet.

A Skully AR-1 viselői a képernyőn számos információt láthatnak, anélkül, hogy le kellene venniük a szemüket az úttestről. A kijelzőn különböző adatok villannak be az úttesttel, a forgalommal és az aktuális sebességgel kapcsolatban. A kamera képes rögzíteni a forgalmat, így nincs szükség visszapillantó tükörre és nincs vakfolt. Az üzemidő körülbelül kilenc óra. A bukósisakban van fejhallgató és mikrofon, ennek köszönhetően nemcsak a navigációs rendszer utasításai vagy zeneszámok hallgathatók, hanem akár telefonhívások is bonyolíthatók.


A különleges fejvédő már tavaly óta ismert a motorosok körében. Akkor a gyártó béta tesztelőket keresett a termék számára és több mint 100 000 ember jelentkezett. Hamarosan sor kerülhet a sorozatgyártás elindítására. A Skully AR-1 előrendelési ára 1399 dollár. Az Indiegogón 250 000 dollárt akartak összegyűjteni, de ezt a célt sikerült egyetlen nap alatt túlszárnyalni. Eddig több mint 879 000 dollár jött össze. Az első termékek kiszállítása jövő májusban kezdődhet.

2004-ben a Motorola és a Momodesign közösen fejlesztettek ki egy beépített Bluetooth-kapcsolattal rendelkező bukósisakot.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • norbre #2
  1.. nem feltétlenül kell az egész plexire vetíteni
  2.. elmegy a kép, lassítasz és megállsz
 • KopaszIsten #1
  "A különleges fejvédő nemcsak kényelmesebbé, de biztonságosabbá is teheti a motorosok életét."

  Nevezzetek paranoidnak, de nem a biztonság szinonimája az, ha a látásod egy nyílt forráskódú elterjedt szoftvertől függ. Hogy mire gondolok?! Nos, nem tudom, hogy a plexi teljes felülete kijelző felület-e, de ha igen, akkor elég meghackelnie egy rosszakaródnak a rendszert, hogy hirtelen ne hud-ot láss, hanem a teljes felületen feketére színeződött pixeleket, nem látva így az úttestet. A végeredményét gondolom nem kell ecsetelni.
  Csak azt akartam mondani, hogy nem bíznám a látásomat egy androidra - vezetés közben. Persze windowsra sem bíznám.