Berta Sándor

Androidra épül az új autófedélzeti rendszer

A januárban debütálhat a Google és az Audi legújabb szoftvere. Az Androidon alapuló információs és szórakoztató program kifejlesztésben az nVidia is részt vett.

A három társaság az új rendszert várhatóan a januári Consumer Electronics Show (CES) keretében mutathatja be. Az együttműködés célja, hogy az Android legyen a médiaanyagokhoz és a különböző információkhoz hozzáférést biztosító elsődleges platform a gépkocsikban. Természetesen az új szoftver teljes mértékben hálózatba lenne kötve, így a segítségével elérhetők lennének a közúti járművekben a zenék, a navigációs adatok és térképek, az alkalmazások és más szolgáltatások. Az egész megoldás úgy működne, mint egy nagy Android-kompatibilis okostelefon.

A The Wall Street Journal tájékoztatása alapján további információk a Las Vegasban január elején megrendezendő CES keretében lesznek elérhetők. A kooperáció a Google és az Audi közvetlen reakciója az Apple hasonló terveire. A kaliforniai társaság ugyanis júniusban bejelentette, hogy integrálni akarja az iOS-t, illetve az iPhone-t a BMW, a Mercedes-Benz, a General Motors és a Honda autóiba. Az autópiac lehet az a következő nagy gazdasági növekedést biztosító terület, ami felkeltheti az IT-vállalatok érdeklődését. "A gépkocsi mobil eszközzé válhat" - nyilatkozta többek között Thilo Koslowski, a Gartner piackutató cég elemzője. Jelenleg az IT-óriások igyekeznek kiépíteni a szövetségeiket az autógyártókkal. A járművekbe beépíthető elektronika lehet a 2014-es CES egyik fő témája.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gergod #3
    meg egy indok a bmw mellett :) najo, csak vicc. Azert jo lenne, ha mindket (harom) platform elerheto lenne a ugyanahoz a markahoz.
  • fapapi #2
    Úgy fog fagyni mint a telefonok ? Itt hol kell majd kivenni az aksit az újraindításhoz ? :)
  • Hófehér #1
    Érdekes de szerintem ez egyelőre csak a luxusmárkák sajátja lesz.