Berta Sándor

Android-kompatibilis autókat akar a Google

Amint arra számítani lehetett, a webes cég számos autógyártóval kötött együttműködési megállapodást. A cél, hogy egyre több gépkocsiban legyen Androidra épülő fedélzeti rendszer.

A Google megalapította az Open Automotive Alliance (OAA) nevű szervezetet, amelynek tagja az Audi, a General Motors, a Honda, a Hyundai és az nVidia. Az OAA legnagyobb vetélytársa az Apple "iOS in the Car" (iOSitC) projektje, amelynek támogatói között megtalálható a BMW, a Toyota, a Mercedes-Benz, a Honda, az Audi, a Hyundai és a General Motors.

Az OAA legfontosabb célja, hogy felgyorsítsa a járműszektorban lévő innovációt. A tagok ez alatt azt értik, hogy a felhasználók hozzáférhessenek a saját fájljaikhoz és kedvenc alkalmazásaikhoz, s a vezetés biztonságosabb, könnyebb és élvezetesebb legyen. Patrick Brady, a Google Android-részlegének vezetője szerint ez egy olyan platform, amely minden eszközön használható, ideértve az okostelefont, a táblagépet és az asztali számítógépet, a megfelelő időben a megfelelő információkkal látja majd el őket.

Jen-Hsun Huang, az nVidia elnök-vezérigazgatója szerint a jármű egy mobil számítógép. A beépített chipek segítségével a filmekben látható autók már nem csupán science-fiction lesznek. Az új szövetségnek köszönhetően rendkívül gyorsan kerülhetnek majd a piacra ezek a gépkocsik. A partnercégek azt tervezik, hogy már az idén piacra dobnak egy olyan modellt, amelynek a fedélzeti rendszere Android lesz. Mint korábban kiderült, januárban debütálhat a Google és az Audi legújabb szoftvere. Az Androidon alapuló információs és szórakoztató program kifejlesztésben az nVidia is részt vett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!