Ötvös Tibor

Gyilkolás nélküli kalandot nyújt a The Vanishing of Ethan Carter

Ebben a hónapban a túlélő-horrorok, rémisztőbb játékok szerelmesei el voltak kényeztetve, hiszen az Outlast mellett az Amnesia folytatása is megjelent és mindkettő kimondottan jól sikerült. Azonban ha valakit frusztrált az állandó sötétség és a menekülés, annak kitűnő választás lesz majd a The Vanishing of Ethan Carter címet kapott projekt.

A People Can Fly csapata eddig olyan címeket tett le az asztalra, mint a Painkiller vagy a Bulletstorm, de a legutóbbi két Gears of War játék is a srácok nevéhez fűződik. Most azonban elég éles műfajváltást eszközöltek, hiszen a már korábban bejelentett The Vanishing of Ethan Carter nevet viselő alkotásuk egy igazi horror-thriller-kaland lesz.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A PC-exkluzív programban Paul Prospero, a különleges képességekkel rendelkező nyomozó bőrét öltjük magunkra, aki egy titokzatos gyermekrablási ügyben nyomoz. Hősünk képes egy-egy bűnügy helyszínét úgy látni, ahogy senki más: mintha ő is ott lett volna az esetnél. Ezen képessége miatt rengeteg ügyben volt már sikeres, ám ez a legújabb minden eddiginél bonyolultabb lesz.

Paul már a játék elején eljut ugyanis egy hegyvidéki tájra, ahol megtalálja a rablók megcsonkított holttesteit. Mivel a helyiek szerint az hely el van átkozva, így hősünk mind a természetfeletti képességeit, mind a normál szaktudását kénytelen latba vetni, ha meg akarja oldani az ügyet és megtalálni a fiút.

A The Vanishing of Ethan Carter a belső nézetet használja majd és így tudunk nyomokat illetve bizonyítékokat keresni a környezetünkben. Minél többet találunk, annál tisztábban látja Paul a képessége segítségével, mi is történt. Így újabb nyomokhoz jutunk, melyeket aztán ismét fel kell használni. Szóval szinte az egész játékmenet beszélgetésekből, keresgélésből áll majd.

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

Igen, ez a kettő lesz a fő vonal, mivel harcok egyáltalán nem lesznek benne. Ahogy átvezető jelenetek sem. A fejlesztők szerint ugyanis a játékmenetben látható "szellemképekkel" mindent el tudnak mesélni, így felesleges megszakítani a kalandot pár CGI-mozival.

Jelen pillanatban csupán ennyit tudunk a programról. A fejlesztők ma azért kiadtak pár képet is, melyek a játékmenetből lettek kiszedve és ezek alapján nyugodtan konstatálhatjuk, hogy a grafikai oldalon biztosan nem lesz gond. Várjuk a megjelenést, ám hogy ez mikor lesz esedékes még nem tudni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Fbn Lx #2
    A.D.Ó.S.
  • grebber #1
    Frankó, várjuk!