Ötvös Tibor

Nem The Walking Dead-klón lesz a The Wolf Among Us

A Telltale Games az igazi világhírt a The Walking Dead játékváltozatával érte el, pedig előtte már olyan alkotásokkal boldogították a kalandjátékok rajongóit, mint a Back to the Future vagy a Jurassic park.

Sokakban meg volt az a félelem, hogy a következő, The Wolf Among Us nevet viselő játékukkal igazából nem csinálnak mást, mint a sikeres horror-kaland játékmenetét ültetik át egy másik univerzumba. Szerencsére azonban a csapat folyamatosan keresi a kihívásokat és ezt a DC Comics egyedi univerzumában meg is találták.

A Fables sztorija szerint a mesék világát elfoglalta egy titokzatos és halálos ellenfél, így a Szőke Herceg, Hamupipőke és társaik már az emberek világában élnek - egészen pontosan New York Fabletown nevezetű részlegében. Itt Bigby seriff (aki korábban a Farkas volt Piroska sztorijában), Ichabod Crane alpolgármester (Az Álmosvölgy legendájának nyomozója) és a polgármester asszisztense, Hófehérke minden erejével azon van, hogy az emberek ne jöjjenek rá, kik is ők valójában.



Ez a feladat egyáltalán nem könnyű, hiszen például a Szőke Herceg igazi nőcsábász, Aranyhaj pedig megszállott militarista. Bigby azonban tökéletesen látja el rendfenntartói feladatát, hiszen farkasos múltját levetkőzte, túllépett Piroskával kapcsolatos konfliktusán és valamilyen kapcsolat fűzi Hófehérkéhez is. Az alap helyzet egyszerű: gyilkosság történik Fabletown területén és nekünk kell azt felgöngyölíteni.

Bár a The Wolf Among Us nem egy The Walking Dead klón, de hasonlóságok azért lesznek. Ilyen például a döntéseink következményeit kiszámoló rendszer. Bigby minden egyes döntése befolyásolja a sztorit és a környező karakterek hozzánk fűződő kapcsolatát is. Ráadásul ha úgy döntünk, hogy elmegyünk A-helyre kihallgatni valakit, akkor lehet, hogy lemaradunk B-helyen egy bizonyítékról, mivel minden időhöz van kötve.



A harcok sokat fejlődnek a horror-címhez képest. Ezúttal már nem pusztán a felvillanó gombokat kell nyomogatnunk, hanem rendes küzdelmek várnak ránk. Ennek megoldását még nem mutatta be a csapat, de az már biztos, hogy bár Bigby már emberi alakot öltött, de ettől még visszaalakulhat farkassá és ilyenkor jóval erősebb és gyorsabb lesz.

A The Wolf Among Us nagyon hangulatosnak tűnik, ugyanakkor a The Walking Dead után igen nagyon az elvárásaink. Remélhetőleg a Telltale Games ezúttal is megfelel ennek. A játék szintén öt részben jelenik meg, ahogy azt már megszoktuk, de időpontot még nem ismerünk.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zombee #3
    A Jurassic Park pont hogy nem volt boldogító, ellenben a még jóval a Back to the Future előtt indult Sam & Max igen, annak több évada is elkészült.
  • Evoluti0N #2
    A Telltale Games játékaira mindig is a képregényes/rajzfilmes grafika volt jellemező, még jóval a Borderlands megjelenése előtt.
  • Broafka #1
    borderlands sikerén felbuzdulva úgy látom mindenki ezt a képregényes grafikát választja most már