Ötvös Tibor

The Dark Eye: Chains of Satinav

A német Daedalic csapat folyamatosan adagolja magából a klasszikus játékmenettel és megvalósítással bíró point-and-click kalandjátékokat, melyek a kultikus LucasArts alkotásokra hasonlítanak a legjobban.

Legújabb alkotásuk a hazájukban is nagyon népszerű The Dark Eye táblás RPG-n alapul. A Chains of Satinav a Földre nagyon hasonlító Dere világban játszódik, azon belül pedig Andergast királyságában. A sztori főszereplője a fiatal Geron, aki madárbefogóként ténykedik. Sajnos elég kétbalkezes, ráadásul egy átok szerint ő hozza majd el ennek a korszaknak a végét.



Azt még ő sem tudja azonban, hogy ez pozitív vagy negatív véget jelent. Összesen egyetlen varásztrükköt tud kivitelezni: a távolból képes tárgyakat széttörni. Ám rámosolyog a szerencse, hiszen lehetőséget kap, hogy találkozzon Efferdan királlyal, ám ehhez még számos kalandot kell átélnie.

Ahogy a képeken is látszik, a The Dark Eye: Chains of Satinav egy tipikusan kézzel rajzolt kalandjáték lesz, melyben a megszokott ráklikkelek és használom játékmenetet alkalmazhatjuk majd. Természetesen a megszokott humor sem maradhat el egy ilyen alkotásból, melyek forrása természetesen hősünk lesz, de később apja, Nuri is bekapcsolódik a mókába.



A párbeszédek a Mass Effect sorozatban látott módszerrel lettek kivitelezve, ám itt a legtöbb beszélgetésnek nem lesz semmilyen következménye a további történésekre. A kezdő kalandjátékosoknak sem kell aggódni, hiszen ha nem találnak valamit, akkor elég csak lenyomni a Space billentyűt és máris villog az a tárgy/eszköz/ajtó/objektum, amit használnunk kell a továbbjutáshoz.

A The Dark Eye: Chains of Satinav kellemes kalandnak tűnik és a jelek szerint egyre többen gondolják azt, hogy van értelme ebbe a stílusba is befektetni. Ezzel csak mi, a rajongók nyerünk. A játék megjelenése még az idén esedékes lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tomalak #9
    Jogod valóban van, tudod ez iq kérdése... A cikk pontatlan és ő javította egy hozzászólásban. Mi a gond? Ja iq, vegyél a boltban szükséged van rá.
  • Evoluti0N #8
    Ha kicsit megerőltetnéd magad és utána gugliznál, akkor rájönnél, h hivatalosan jelent meg június 22-én.
  • mad mind #7
    Már hogyne lenne, ez az internet lényege.
    Az meg, hogy torrenten megjelent még nem hivatalos megjelenés.
  • Evoluti0N #6
    "A játék megjelenése még az idén esedékes lesz."

    Erre írtam, h már 3 napja megjelent. Mi lenne ha elolvasnád a cikket, mielőtt befröcsögnél valamit? Ezt a személyeskedő jelet meg hagyd meg másnak. Soha nem beszéltünk még egymással semmiről, semmi jogod sincs így viselkedni.
  • mad mind #5
    Úristen micsoda késés. Jelentsd fel őket a hírek visszatartása miatt.
  • Sir Quno Jedi #4
    Nem mellesleg Geron árva, ott a halott szüleiről egy festmény a falon és momentán a bácsikájával él, aki anno segített a hősöknek legyőzni a... node ez már spoiler... :D
  • Evoluti0N #3
    Jaj, ezt a részt észre se vettem! Durva :D
  • Sir Quno Jedi #2
    "melyek forrása természetesen hősünk lesz, de később apja, Nuri is bekapcsolódik a mókába."

    Nuri, nos Ő egy tündér tündérországból és nem mellesleg LÁNY. Ő a másik főszereplő...
  • Evoluti0N #1
    Már 3 napja megjelent...