Ötvös Tibor

The Wolf Among Us: Episode One - Faith

A Telltale Games megint megcsinálta. A The Wolf Among Us első epizódja egy újabb klasszikus és kultikus kaland képét vetíti előre.

A kezdeti idők
A Telltale Games 2005-ben alakult meg és merész húzással nem az éppen uralkodó és éppen ezért szinte biztos sikert kínáló műfajokban kezdtek el alkotni, hanem az akkoriban már kihaltnak tartott kalandjátékok stílusát célozták meg. A Jeff Smith képregénysorozatán alapuló Bone nem robbantott bankot, de egyes kiadók érdeklődését felkeltette. Éppen ezért egyre komolyabb franchise-ok közelébe jutottak el és így kaptunk egy CSI programot, egy Vissza a jövőbe évadot valamint egy Wallace & Gromit sorozatot is.

Minden címnek megvoltak a maga hibái és pozitívumai, ám a Jurassic Park nagy változást hozott a csapat életében. Először is ez volt az első olyan játékuk, amit nem fogadott lelkesen a közönség. A program hibáit pedig még tetézték az olyan botrányok is, melyekben a készítők értékelték saját alkotásukat és ezt tették ki az oldalukra azt állítva, hogy ez egy hivatalos kritika.

A váltás
Ám mindezt semmissé tette a tavaly megjelentetett The Walking Dead, mely egy minden ízében tökéletes játék lett. Ritka, ha egy kicsit gondolkodósabb alkotás képes megnyerni magának olyanokat is, akik mondjuk egy Monkey Island vagy Syberia sorozathoz nem nyúltak volna soha. A The Walking Dead azonban képes volt erre és kirobbanó sikert aratott, rengeteg díjat zsebelt be és mindenki megismerte a Telltale Games nevet.

Éppen ezért sokan vártuk a következő alkotást, mely szintén egy képregénysorozaton alapul. A The Wolf Among Us a sikeres Fables eseményeit veszi alapul, mely világban a mesékben megismert karakterek (a Farkas, a Három kismalac, Hófehérke és társaik) New York Fabletown nevezetű negyedében élnek, mivel a saját univerzumukat elfoglalta egy titokzatos gonosz. Az emberek elől egy Glamour nevezetű varázslat miatt tudnak rejtve maradni, mivel ez emberi külsőt kölcsönöz mindenkinek. Ám akadnak ellenkezők, a mágiát nem használó alakok is, akik a börtönszerű Farmon tengetik mindennapjaikat.


A szokás szerint öt részből álló évad első epizódja 20 évvel a képregények előtt játszódik, így nem számít, ha életünkben nem olvastunk egyetlen részt sem belőle. A sztori hőse a Farkas lesz, aki korábban Piroskát és a Három kismalacot terrorizálta, most azonban seriffként tengeti a mindennapjait. Legújabb ügye egy brutális gyilkosság és a Faith epizód végére kirajzolódik előttünk egy hatalmas összeesküvés.

Miben más?
A sztoriról nem mondanék többet, nem lenne szerencsés lelőni egyetlen poént sem. Inkább nézzük a játékmenetet és a külsőségeket. Utóbbiról elmondható, hogy remekül adja vissza a képregények hangulatát. Bár elsőre nagyon hasonlít a The Walking Deadre, de jobban belemerülve kiderülhet, hogy teljesen eltér attól. Itt a noir-hangulat az uralkodó, vagyis szinte kizárólag éjszaka mozgunk, zöldellő réteken való mászkálásra ne nagyon számítsunk.

A karakterek ismét nagyon jól vannak kidolgozva és bizony nem tudhatjuk, hogy ki a jó és ki a rossz. Itt van például a főszereplő, aki a mesevilágban a gonosz szerepét töltötte be, ám itt a törvény oldalára állva próbál rendet tartani a maga módján.

A játékmenetben ezúttal is fontos szerepet kapnak a döntéseink, de természetesen ezekről sem érdemes többet elárulni, mindenki tapasztalja ki maga. A harcok azonban komoly szerepet kapnak és itt többnyire QTE-gombnyomkodásra számítsunk. De itt valóban ütni kell majd a gombokat és néha földöntúli reflexekkel kell rendelkezni, ha győzni akarunk.

Értékelés nélkül
A The Wolf Among Us első epizódja egy lassabb lefolyású, de rendkívül sok potenciállal rendelkező játékot vetít a szemünk elé. A dialógusok és maga a sztori is remek, a karakterek nagyon jól vannak megalkotva (ez mondjuk a képregényt készítő Bill Willingham érdeme is) és már várjuk a jövő hónapban esedékes második epizódot. Értékelni nem fogunk most kivételesen, inkább majd egyben az öt részt, de jelen pillanatban erős négyest érdemelne a Faith.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • blitzkrieg1 #1
    Sziasztok!

    Figyelmetekbe szeretném ajánlani ezt az online jatékot:
    www.goldentowns.com?i=24864
    A játékban egy kicsi falut irányítasz és egy országhoz tartozol, méghozzá ahhoz, ahonnan regisztráltál, vagyis ha Magyarországról,akkor a játékban is Magyarországon lesz a falud.
    Ami nagyon izgalmassá és akár jövedelmezővé is tudja tenni a játékot, az az, hogy többek között aranyat kell gyűjteni, amit napi árfolyamon bármikor el lehet adni a többi játékosnak, vagy a játék fejlesztőinek valódi pénzért (euroért). Jelenleg körülbelül 4 eurot ér 1 játékbeli arany. A legjobb játékosok naponta több száz eurot is kiszednek.
    Jelenleg a játékban Romániából van a legtöbb regisztráló (mivel román a fejlesztocsapat és az elején csak onnan lehetett regisztrálni). Kis hazánkat csupán 120 játékos képviseli. Ezen szeretnék most változtatni, minél több ember regisztrál, annál erősebb lesz a játékbeli Magyarország is.
    Szerintem érdemes kipróbálni. Többek között én is rengeteg játékot kipróbáltam már, amelyekből az időtöltésen kívül semmi hasznom nem volt, most viszont itt egy játék, amivel akár pénzt is kereshetünk, ha jól játszunk.
    Jah és ami még fontos: a játék ingyenes, nem kell fizetni sem a regisztrációért, sem késobb a részvételért. Természetesen aki gyorsabban akar fejlődni az pénzért vásárolhat magának nyersanyagokat, de ez nem kötelező. Ha semmit nem fektettél be a játékba, akkor is élvezhető lesz.