Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
No akkor azt majd megbeszeljuk reszletesseben. Kar hogy mesze laksz, kimennenk sorre, lenne mirol beszelnunk 
Kulomben az idopont nagyon jo, mert az eredeti tervem nekem is az hogy valahogy tavaszal vasarolok kicsi kocsit (hacsak nemvaltozik valami), aztan meg kell valami ido meg bele jovok a dologba. No akkor lesz tema, de addigis be akarom fejezni a cockpitot.
Cockpiton most szerelem osze a dashboardot, vegre sikerult kimarnom a NYAKot. De marha fingatos melo a kabelozas. Az egesz kabelozast elorol a hatuljaig szet kellet szednem, mert meg nemvolt dashboard minden kabel a jobb oldalon ment elorol hatra, de most ahogy a tobsege a dashboardon keresztul fog menni, a bal felen, mer hely miatt mashogy nesikerult kialakitani, akkor az oszes kabel elol megy at jobrol balra, bele a dashoardba, es onnan meg megy minden hatra az iranyito egysegekbe, de mar a bal felen, es most mar mivel par vezetek duplan is ott lesz (kapcsoloba oda-visza), tobb 220V meg tobb low-level signal kabel, de mar el akarom kuloniteni, hogy ne menjenek kozvetlen egymas mellet, mert a 220V-nal elegge tartok az indukciotol (ez nemtom menyire jogos, de szerintem fenn all a veszelye). Meg eleg kemeny melo lesz amig bekabelozem az egeszet. Eddig szetkaptam mindent ami ott volt, es most fejeztem be a jobb oldalt ami megy at a dashboardba. Holnap meg akarom a bal felet a dashboardbol, meg minden USB-t, HUBot atpakolni.
De kitalalni se volt egyszeru hogy a konektorozott kabelek (USB, 220V, 12V adapter) eleg legyen es nelegyen rovid, meg a 220V es alacsony szignal kabeleket elkuloniteni. Szinte kiprobaltam mar minden lehetoseget hogy pont kijojon minden kabel, nelegyen rovid. Munka kozbe meg improvizallok amenyit csak lehet. Ezt nem is lehetne tutra elore betervezni pontossan, latni kell hogy merre menjen az a kabel, elul, felul, kint, bent, merre keruljem a csavarokat, meg stb...
Most nemfenykepeztem mert gyenge fenyviszonyoknal szar, de remelem holnap lesz par percem par fotora.