Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
rbal #4685 Tika. Azt a rotációs gombot, azt csak minijoy-al tudod megcsinálni, vagy olyan kapcsolóval mint amit vettél. Azt nem tudom az mennyire kemény, kezemben még nem fogtam, de én is gondolkodtam rajta, hogy olyant kéne venni hozzá. Én 3 ilyen rotis kapcsolót szeretnék csinálni, de csak 2 minjoyom van. Minijoyt, csak gamepadból tudsz szerintem szerezni. Sajna néztem a környékünkön névtelen olcsó padot, de 5-6eFt alatt nincsen, csak PS3-asra való. Azt nem tudom jó lehet e. Amúgy létezik többálású kapcsoló, de erre az nem jó. Azért, mert azzal csak ha össze is kötöd a lábait egy irányban forgatva tudsz kapcsolni, a másik irányba forgatva is ugyanazt kapcsolod. Létezik valami kódolókapcsoló is de asszem azzal sem csak úgy lehet kapcsolgatni, valami elektronikát igényel hozzá. Ehhez nem értek, csak olvasgattam már hogy nem igazán jó erre. Az ajánlott rotációs ugye a minijoyal igazából 2 kapcsolót jelent, így lehet oda-vissza kapcsolni. Én próbáltam szerkesztgetni a minijoy helyett más kapcsolót, mindenféle rugóval, dróttal, meg mittomén mivel nem, de egyik sem volt az igazi, se méretre, se működésre. Arról letettem, hogy megcsinálom magam a kapcsolórészt, inkább gamepad vásárlás, vagy olyan kapcsoló mint amit te vettél. Tegnap pont én is kínlódtam a tárcsa elkészítésében, hogy szép is meg jó is legyen. A legnagyobb bajom az a kör tárcsa elkészítése, ugyanis én is erkélyen dolgozom, és vannak szomszédok, flex kizárva, kézi reszelő, de azzal nem volt kedvem. Erre elővettem egy ásványvizes kupakot, abban pont volt jelzés, a közepéről, meg hogy 5 ágban tudjam feltenni a kis görgőket. Szóval a közepét 6mm es fúróval átfúrtam, amibe mehet a csavar anyával, és elvileg a potigombok jók rá, mert abból is van 6mm-es, meg 4mm-es szal a 2 közül valamelyikhez tudok majd csavart tenni. Görgőknek meg függönykarnis görgőket tettem, és tök jó lett. Ez így tesztnek megfelelt, a görgők mindenképp jók lesznek, valahogy a kör lapkát kell megcsinálnom rendesen. Ha van módod próbáld így ki a kapcsolót, hogy nehéz e így eltekerni. Képet rakok fel később, erről a kupakos megoldásról.