Auto szimulátorok TOPIC-jai: | rFactor | iRacing | LFS | GTR2 | GTL | RACE/07 | GTR | GTR-E | CRS | STCC | nK-Pro | ARCA | RBR | GPL |
Repülo szimulátorok TOPIC-jai: | FSX | FS2004 | Falcon 4 | Lock On | IL2 Sturmovik |
Helikopter szimulátorok TOPIC-jai: | DCS:BS | Enemy Engaged 2 | Enemy Engaged: Comanche Vs Hokum |
-
divx79 #1232 Sziasztok! Teljesen uj nekem meg a verseny szimulatorok vilaga. Bevallom eddig fokent rts, es taktikai fps jatekokkal jatszottam (pl tobb evig Counter Strike). Szimulator programmal meg vagy 8-10 eve jatszottam a Grand Prix sorozattal, de akkor sem volt hozza kormanyom. A Colin McRae Rally-t es az NFS sorozatot meg ugye nem szamitom bele a szimulatorok koze. Aztan volt egy amolyan piaci fele (Trust kategoria) kormanyom, amit aztan nem is hasznaltam mivel semmi plusz elmenyt nem nyujtott. De mar regebben is szerettem volna venni egy jo kormanyt, csak akkor vagy penzem nem volt, vagy ha volt akkor meg mas dolgok kotottek le. De ugy 4 eve mar hogy nem tud egy jatek sem lekotni huzamosabb ideig (egy-ket kivetelell). S most egy honapja hogy ujra eszembe jutott a kormany. Persze rogton ravetettem magam a netre aminek meg is lett az eredmenye. Kb egy hete mar van egy MOMO kormanyom (G25-ot szerettem volna, de az mar tul draga volt jelen penzugyi helyzetemben), s tele vagyok hatalmas tervekkel a jovot illetoen.
A tervek:
Kormany csereje egy G25-re.
3 kepernyo-s megoldas min. 19"-os LCD-kkel (de inkabb nagyobbakkal)
Egy cockpit epitese aluprofilbol, sportulessel . Eloszor fixre, de ugy hogy kesobb konnyen fel lehessen szerelni hatulra az aktuatorokat, hogy egy full motion vazat kapjak. Valami ilyesmit kepzelek el: http://www.youtube.com/watch?v=9v2zpx4_2LM
Eloszor a monitorokat akarom megvenni, mert mire arra osszejon a penz addigra ugyis kiderul hogy mennyire fog lekotni ez a dolog, s igy erdemes-e egyaltalan penzt beleolni.
Elozetes szamitasaim a koltsegeket illetoen (majd el felejtettem, angliaban elek kb 2 eve, s elorelathatolag meg egy jodarabig):
3 monitor - £350
Logitech G25 - £150
Sportules - £100
Cockpit vaz - kb. £150-200 (ennek az arat egyenlore csak saccolni tudom, mert meg eddig nem talatam helyet ahonnan megvehetnem az aluprofilokat, es az egyeb kiegeszitoket.)
Ez eddig £800 amit meg akkor is megengedhetek majd magamnak hogy ha jovore sikerul kihoznom a kedvesemet meg a gyerekeket. Meg van par dolog amirol irni akarok, de azok inkabb kerdesek, s majd egy kovetkezo kommentre tartogatom oket.
Meg egy utolos aprosag, amit eleg otletesnek talalok ebben a temaban.
http://www.atomic-accessories.com/english/item/multi.htm
Az oldalon a harmadik bejegyzes.