Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
  • Mad Guy
    Na ezt úgy gondoltam el hogy pl. van egy malac aki felé halad egy pasas. Egy bizonyos távólságból érzékeli a malac a pasast. De ha a pasasnál nincs kés akkor semmi de ha van akkor a malac megijed és elfut.
    > Ha animálva van akkor, katt a condition számára és:
    + pasas animation kés is playing
    (és akkor a malac húz elfele, de ha nem ez az anim fut akkor megy tovább és malaca volt :)
    de ha értéket akarsz:
    + pasas Value A = 1
    vagy
    + flag 1 is on

Ha a player odamegy a bombához begyújtya és a bomba az élesítés után 20 másodpercel robban fel.
    player collidies with bomba ->
    set bomba value A = 1

new condi:
    bomba value A = 1
    every (1 másodperc)
    -> add 1 to value B

new condi:
    bomba value B >= 20
    + Only one action when event loops
    -> akkor a bomba robbanjon fel

Vagy sétállok a player-rel ha megállok elindúl a stoped anim. innen szálolva 10 másodperc után elinul egy másik majd visszatér a stoped anim
    >ilyet még nem csináltam, neked kell kitalálni :P

Minden tárgynak saját száma van? Ami után a tárgyat azonosítani lehet vagy magát a tárgyat veszi invertory-ba a progi?
    >Ezt neked kő bepötyögni. Inventory-t még soha nem csináltam. A számok arra jók, hogy minden objectnek van saját, tehát: ha mongyunk van egy csávó aki mittomén nekiütközik a falnak akkor adjon a Value A hoz eggyet és ha az több pl 10 nél semmisítse meg, viszont van úgy hogy több ilyen csávót rakunk le és ilyenkor csak az kap egyet a value a -ba amelyik neki b***a a fejét a falnak (na, ez értelemes példa volt :)

Ha új ablakot nyitok egy páján azt mondtad rajzóljam meg OK megrajzolom de hogy nyitok még egy ablakot a páján belül és utánna eltüntetve visszatérek a pályára.
    > felejtsd el a rajzolást (hülye vagok, to'm :), az kicsit túlbonyolult :-/ inkább használd a kérdés objektumot (q/a ikon)

(ha nem voltam túl viágos, reply :)