Játékfejlesztés \"3d gamestudio, darkbasic, the game factory, stb.\"
-
Na ezt úgy gondoltam el hogy pl. van egy malac aki felé halad egy pasas. Egy bizonyos távólságból érzékeli a malac a pasast. De ha a pasasnál nincs kés akkor semmi de ha van akkor a malac megijed és elfut.
> Ha animálva van akkor, katt a condition számára és:
+ pasas animation kés is playing
(és akkor a malac húz elfele, de ha nem ez az anim fut akkor megy tovább és malaca volt :)
de ha értéket akarsz:
+ pasas Value A = 1
vagy
+ flag 1 is on
Ha a player odamegy a bombához begyújtya és a bomba az élesítés után 20 másodpercel robban fel.
player collidies with bomba ->
set bomba value A = 1
new condi:
bomba value A = 1
every (1 másodperc)
-> add 1 to value B
new condi:
bomba value B >= 20
+ Only one action when event loops
-> akkor a bomba robbanjon fel
Vagy sétállok a player-rel ha megállok elindúl a stoped anim. innen szálolva 10 másodperc után elinul egy másik majd visszatér a stoped anim
>ilyet még nem csináltam, neked kell kitalálni :P
Minden tárgynak saját száma van? Ami után a tárgyat azonosítani lehet vagy magát a tárgyat veszi invertory-ba a progi?
>Ezt neked kő bepötyögni. Inventory-t még soha nem csináltam. A számok arra jók, hogy minden objectnek van saját, tehát: ha mongyunk van egy csávó aki mittomén nekiütközik a falnak akkor adjon a Value A hoz eggyet és ha az több pl 10 nél semmisítse meg, viszont van úgy hogy több ilyen csávót rakunk le és ilyenkor csak az kap egyet a value a -ba amelyik neki b***a a fejét a falnak (na, ez értelemes példa volt :)
Ha új ablakot nyitok egy páján azt mondtad rajzóljam meg OK megrajzolom de hogy nyitok még egy ablakot a páján belül és utánna eltüntetve visszatérek a pályára.
> felejtsd el a rajzolást (hülye vagok, to'm :), az kicsit túlbonyolult :-/ inkább használd a kérdés objektumot (q/a ikon)
(ha nem voltam túl viágos, reply :)