269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#6808 akkor most inkább kihagyom az imprezát, az újabb fajta érdekelt volna -
#6807 -
#6806 ez tévesztett meg:
AUT-78681
Subaru Impreza WRX STi 2006 1:43
18450 Ft
-
#6805 na gyerekek de jó, hogy Gabamano rám szólt! Kiderült, hogy wrx sti-t jóóóóóóval olcsóbban is meg lehet kapni :)
Ráadásul el is néztem a dolgot, mert amit az auto modell szalon honlapján láttam 18ezer ft-ért az 1:43-as!!!!! Az ár tévesztett meg!
1:43-nak nem drága az egy kicsit nagyon nagyon?????? -
#6804 kép lemaradt :)
-
#6803 Az enyém ezekhez a BMW-s összehasonlításokhoz képest semmi volt, ráadásul a képek is szarok voltak...De ettől függetlenül jó lenne, ha sok ilyen összehasonlítás lenne, de akár egyes modelleket is ki lehetne elemezni, képekkel lenne illusztrálva és a hibái és a jó tulajdonságai is fel lennének sorolva...Lehet segítene 1-1 leendó vásárlónak, elvégre a dobozon keresztül elég nehéz eldönteni bármit is...
Pl.: ebből sokat látni -
#6802 -
#6801 természetesen megnézem! -
#6800 Lenne egy kérésem tőled,ha mész a vh-ba akkor megnéznéd nekem az Opel Omega 3000 dtm-et,mert így képkről nem sok látszódik. Mert valamikor egy olyat szeretnék venni a sorozatomhoz. Köcce! -
#6799 Nekem is teccett!Jó volt! -
#6798 no úgy néz ki délután megyek megint a vh-ba! most inkább előtte megkérdezem: Kyosho Audi R8 Coupét árul valaki 20ezer ft alatt??????
Autoart WRX STI-t 18ezer ft alatt? -
#6797 Ez jó volt!! Mind a két összehasonlítás! -
#6796 Ez pedig a " második rész "
És ebbőlkifolyólag most jöhetne akár egy újabb összehasonlító teszt, de mivel már múltkor is komoly dilemma elé állított az AutoArt kontra Minichamps kérdés, így tartom a "nem voksolok sehova" álláspontomat.
Ezért a 02-es sorozat Touring-jából frappáns megoldásként megvettem mind az AA, mind a MC kiadványát. És, hogy mégse legyen két egyazon tipusú autóm, háát lett egy rendőr verda is.
Most is fedezhetők fel pro és kontra különbségek. Az AA autóján van nyitó a nagy "háromszög" ablakon, az MC-n nincs. Persze rögtön adódik, hogy a rendőr változaton nem is volt nyitható ez az ablak, nehogy az aktuális őrizetes kisurranjon a résen.
A harmadik ajtó zsanérozása mindkét modellnél finoman megoldott, viszont a kalaptartó egyiknél sem mozdul.
A gyártók általi "szabad torzítás" (Derekbell után szabadon) láthatóan más koncepciókat tükröz. Ez tisztán látható pl. a hamadik ajtó szélvédőjén, vagy hogy az AA magasan hordja a seggét. Ja! És a MC szerint a rendőrautóban nem párásodik a hátsó szélvédő, így nem is kell fűtőszál bele.
Érdekes módon a hátsó lámpák itt már szinte teljesen egyformák. (Akkor vajon a Cabrión miért kissebb? Most hasonlítsak össze két Minichampst?)
Az interior szép, bár a kárpitozás nem egyforma, de ez szerintem nem baj. és ennél a tipusná már az AA ülésének oldalán is van "vasalat".
Hát úgy nagyjából ennyi, beszéljenek a képek.
-
#6795 Hát akkor itt vannak az összehasonlítások ismét.
""Nos, hát kérem kezdetnek úgy fest a dolog, hogy a kidolgozás minősége nem hagy kivetni valót maga után. Az összhatás, a kicsinyítés pontossága ismét csak igen jó.
A kötözködési elemek csak akkor kezdtek körvonalazódni bennem, amikor ezt a csodát melléállítottam egy ugyanilyen típusú hasonló évjáratú AutoArt gyártmánynak .
Már most szeretném leszögezni, hogy igazi kukacoskodás fog következni, hiszen –sajnos – nem várható el, két külön gyártó tervező, mérnökgárdájától, hogy ugyan olyan koncepciók alapján végezzék el egy autó kicsinyítését. Az egyiknél mindig is egy kicsit jobb lesz ez, a másiknál egy kicsit rosszabb lesz az.
Szemből kicsit „tepsinek” hat a Minichamps az AutoArt mellett, felülről nézve pedig tisztán látszik, hogy szélesebb és kevésbé íveltek a formák. Az MC 88mm. széles, míg az AA csak 85mm. Én azt mondom, hogy az AA kecsesebb gömbölydedebb, kellemesebb a szemnek, de vajon melyik az „eredetibb”? Hát elárulom, hogy a valódi szélessége az autónak 1590mm. Gyors számolás után már ki is derül, hogy a MC a nyerő ebben a körben! Viszont, ha az íveket nézzük, akkor meg…………. Szóval nincs igazság!
Az oldaldíszléc sajnos csak ezüstre van festve, nem króm, melvek nem külön rátett díszlécek, hanem a kasznival egybeöntöttek. Ez GÁZ! Annál is inkább, mivel a hátsó díszítő elemek és a hűtőmaszk viszont króm. Persze ezek külön gyártott darabok.
Dicséretes viszont az ablaktörlőgumi feketére festése a króm lapáton .
Érdekes momentum az ajtózárak festett imitációja az ajtók élén ill. a „B” oszlopokon.
Az ülések bár keménytapintású, de plüsshatású műanyagok.
A gépháztető szerkezetéért megint csak nem róhatunk meg senkit, mivel az AA szép középszerkezetes oldalkitámasztós, a MC pedig – bár durvább zsanéros – olyan BMW-s (először előrecsúszik egy kicsit, aztán felnyílik) Hogy miért nem ötvözték a két megoldást együtt ?
Az AA üléskerete és háttámlakonzolja tulajdonképpen nincs is, míg a MC-é szép, kidolgozott króm.
A lökhárítók és a műszerfal/boksz eltérései az évjáratkülönbségből adódnak és így élethűek.
És a kabrióba nincs biztonsági öv !! Talán, mert 1968-at írunk ?
A világítótestek kiválóak, bár itt is van némi méretbeli elenyésző különbség. Amikről meg nem írtam, azok csak nüansznyi hibák ill eltérések.
A fentiek fényében most teljesen meg vagyok zuhanva, a 02-es sorozatból hiányzó Touring most MC, vagy AA legyen. A Minichams-en van ködlámpa, viszont………….. :o) ""
-
#6794 Igen erre a Mercedesre gondoltam, de ennél sokkal szemléletesebb a Sunstar féle Lancia Delta HF, vagy a VW Golf.
A Bburago-nál tényleg a legnagyobb probléma a méretpontatlanság. Ezek nem tudnak 18-al, 43-al, stb. osztani?
A mai techikákkal, technológiákkal egysterűen bűn rossz méretet csinálni és ezt mégcsak az anyagiakra sem lehet fogni.
Ma már meg lehet tenni akár azt is, hogy leállítanak egy valódi autót, azt körbeszkennelik és megmondják a számítógépnek, hogy egy 18 szor kisebb negatív öntőformát vágjon k a lézer egy tömbből. Persze nem így csinálják, de akár. -
#6793 Paul's Model Art
Ez minden Minichamps terméken rajta van, ez a cég eredeti neve... -
Vpter #6792 cső mennyibe kerül egy ilyen scuderia? -
labdacs #6791 éjszakára pedig az egyik kedvenc HW-m:
-
labdacs #6790 erre a Mercire gondolsz? sajnos az üléseiről messziről látszik a műanyagság. az illesztései sem az igaziak, de nekem mégis tetszik valamiért.
-
#6789 1 maistom van az a hummer nekem semmi bajomn sincs vele az jól sikerült darab. -
labdacs #6788 apropó, ha igénylitek, rittyenthetek róluk Harly-féle összehasonlító teszteket... -
labdacs #6787 megszámoltam. a gyűjteményemben van 7 fajta Bburago. ezek közül négyet (250 TR (HW), 250 GTO (HW), 348 tb (Mira), 550 (Maisto)) tudok összehasonlítani más márkákkal. talán a 348 az, ahol versenyben vannak az olaszok. a 250 TR az 1:16-osnak néz ki inkább, a 250 GTO sem méretpontos. az 550-nél meg pechje van, mert a Maisto 550-es szép. de amikor elkezdtem gyűjteni a Ferrarikat, nagyon tudtam ám örülni, ha felbukkant 2000 után itt-ott egy 1:18-as Bburago. :-) -
#6786 Igazándiból némely modellnél csak akkor lája az ember a minőséget, ha két ugyanolyan típust néz együtt más-más gyártótól. És ez még a jobbik eset, mert pl. némely Sunstar modell önmagában is úgy néz ki, mint egy hatvanas évekbeli fröccsöntött műanyagjáték, amiről csak azért tudtad, hogy pl. Mercedes, mert háromágú csillag volt rajta.
Én nem mondom mindegyik Maistoról, vagy Bburagoról, hogy általánosan szar, csak amit az én márkaspecifikus gyűjteményemben látok, tapasztalok. Persze az általánosítás nem feltétlenül hiba.
Például nem láttam még Welly-t szemtől szemben és egyenlőre nem is fogok, mert BMW-ből amiket gyárt, azt mind kiadja nevesebb gyártó is. De például egy BMW 502 cabrioból rászorul az ember a Maisto-ra, mert nincs más. -
labdacs #6785 vagy minimum itt:
-
labdacs #6784 valahol itt kéne tartania a Bburago-nak:
-
#6783 Nekem pl a mini-s volvok aljára kézzel(mármint kézirott betűtípussal) oda van írva egy név.. Most nemtudom megnézni miaz, mert nincs nálam, de ez minden minichampesnél így van, vagy ez vmi specko?:D -
labdacs #6782 a Bburago kínálata manapság főleg levetett Maisto termékekből áll (Jaguar Mark II, Jeep Wrangler, Murci, stb...). És már nem "Made in Italy", hanem "Designed in Italy", vagy "Italian style", vagy nem is tudom, mi van rájuk írva. Ha meg láttad közelről a Miurát, akkor rögtön le is tetted godolom. a Bburago valahogy a 90-es évek elején-közepén elvesztette a fonalat. -
#6781 Na, majd ha megjön a most vásárolt BMW Z3 M, akkor majd olvashatsz a Bburagoról ezt-azt. Nem véletlenül hajtottam egy UT M verzióra, ugyanis Bburago Z3 M már van itthon és már nagyon vártam az alkalmat, amikor lecserélhetem. Viszont majd csinálok vagy egy karambolos, vagy egy sufniban rohadó gépet. -
#6780 Már csak igaziban kéne egy ilyenhez hozzá jutnom,csak amilyen sűrű (500db) biztos meglenne secc-pecc alatt:D -
#6779 Mázlista...Akinek van PS2-je, annak könnyű :) -
#6778 :) -
#6777 Nekem így is megvannak ezek az autók:D
-
#6776 A mai Maisto-k sokkal jobbak, mint x éve...A Bburago minőségileg nem sokat változott, persze vannak szép modelljeik, de a Maisto mindenképpen jobb, az tuti, talán a Welly szintjén van... -
vass17 #6775 egyvalamit nem teljesen értek, ami már régóta felhivta a figyelmemet a commentek alapján: a maistorol mindenki csak rosszat ír, persze megértem, de a bburagot nem ide soroljátok? csak azért mert mindig abban a tudatban éltem, hogy a maisto azért jobb az olasz gyártónál. -
#6774 Autók + Méretarány...Akit érdekel több infó, az irjon!!!! Fontos!!! Jó lenne pár modellt elbizniszelnem :(
Volkswagen T1 Samba 1/40
Ford Focus 1/43
Austin Mini Cooper 1/43
Renault Mégane Sport 1/43
Austin Mini Cooper 1/43
Volkswagen Golf Plus 2005 1/43
Volkswagen Golf Variant 2007 1/43
Volkswagen New Beetle Cabrio 1/43
BMW M Roadster 1/43
BMW 535i 1/43
Fiat Punto 1/43
Mercedes-Benz S-Class 1:24
Chevrolet Corvette (1997) 1:24
Ford F-Series (1997) 1:27
Ford Focus ZX3 (2002) 1:24
Chrysler Crossfire 1:24
Dodge Concept 1:24
Porsche Boxster 1:24
Mercedes-Benz E-320 1/36
Bmw M Roadster (1996) 1:18
Dodge Viper Coupe 1:18
Mercedes-Benz 300 SL 1:18
New Mini Cooper 1:18
Volkswagen New Beetle Safari KIT 1:18
Lamborghini Diablo SV 1:18
Porsche 356A 1:18
Porsche Carrera 911 (1993) 1:18
Porsche 911 Carrera RS 1:18
Volkswagen New Beetle 1:18
Maserati 3200 GT 1:18
Austin Mini Cooper 1/72
Austin Mini Cooper 1/72
Austin Mini Van 1/72
Austin Mini Panel Van 1/72
Austin Mini Pick Up Van 1/72
Austin Mini Panel Van 1/72
Austin Mini Van 1/72
Austin Mini Pick Up Van 1/72
Austin Mini Traveller's Van 1/72
Mini Cooper Rally 1/50
Fiat 500 1/50
Yamaha Motor 1/50
Chevrolet Corvette 1/55
Mercedes-Benz A-Class 1/56
Nissan Micra 1/56
Renault Mégane 1/56
Peugeot 307 1/56
Renault Scenic 1/56
Audi 100 Avant 1/55
Renault Twingo 1/56
Volkswagen Bora 1/64
Audi 100 LS 1/66
BMW 2500 1/66
Vw Polo (1974) 1/87
Audi S2 Coupe 1/87
Skoda Favorit Policia 1/87
Volkswagen Karmann-Ghia 1/87
Volkswagen T1 Samba 1/87 -
#6773 Köszi, tetszik, bár ennyiért csöppet drága, bár most másra hajtok...5-6 1:18-as bogár modell van, amiket meg tudnék venni olcsón, ráadásul itthon nagyon ritkák, igy azokra kéne gyűjtenem, mert egyben azért nem semmi az áruk, épp ezért VEGYETEK MODELLEKET!!!!!! -
#6772 Ilyen nem kell Bburago-ban? :) -
labdacs #6771 Harly: Bogár -
#6770 Nem tudni még... -
#6769 Kb mennyi lesz az ára?