1807
Melyik a legjobb vírusirtó, és miért?
  • Maffya
    Háát ha neked csak az "a fontos hogy mennyire terheli le a rendszert és nálad a Norton még fut " sok sikert hozzá !! (csak annyit még a Norton gyári megvásárolt lemeze itt hever a polcomon.... talán nem véletlen!
  • units
    Ha megnézed a virusbulletin teszteket; milyen is az Avast?
    Azt viszont elismerem a symantec az egy türelemjáték.
  • Maffya
    Amiket lejebb irtatok mind használtam és csak egy ami mindent tud AVAST! pro a többivel mindig valami gáz volt !!! Háát a Symantec-röl inkább ne is kelljen vélekedni...
  • units
    persze, hogy ez így nem igaz:)
    ameddig nem ismeri addig, hogy írja ki?
    kiváló a heurisztikája, de nem mindent ismer vírusdef nélkül. Kb 2Mb az update mérete.(: LonGleY's info site :)
  • R9
    nem tudja valaki hogy honnét lehetne dc-n kívül leszedni a legujjabb nod32-őt?persze nem triálosra gondolok!
  • R9
    Akkor marad a Nod 32,azt fogom letölteni,azzal csak az a baj hogy menet közben nem ír ki talált vírust,hanem csak akkor mikor lefrissíted!
  • units
    manapság már nem ez a kérdés, hanem az hogy milyen időközönként tudod frissíteni az adatbázisát. és az mekkora méretű. mennyire terheli a rendszert stb.

Teszt alatt a NIS 2005 egyenlőre full!

nálam az első a Symantec.
    a Nod32 szintén profi.

A tesztek segíthetnek:

virusbulletin
  • R9
    Szerintetek melyik most a legjobb vírusírtó?
  • rushman
    Nálam az F-Secure csomagja fut (DFirewall, FSAntiVirus), amióta használom minden exploitot megfogott (egyenlőre).
    Ja és nem sajnáltam rá az évi 10.000 ft+ÁFÁ-t.
  • Rigley
    Dr.Web
    Én ezt használom.
    És csak ajánlani tudom mindenkinek.
  • PetruZ
    Nem, fertőzést egyet sem kaptam, de riasztásom volt már (főleg javascript-es kódokra). Eléggé megválogatom, hogy honnan és mit töltök le, szóval a fertőzésveszély nálam nagyon csekély, de jobb a biztonság.
  • PetruZ
    Az Avast többnyire ugyanúgy átmegy a VirusBulletin 100%-os tesztjein, mint a BitDefender, vagy a NOD32.
  • lck
    Figyi!

Ezek lehet hogy csak vakriasztások voltak.
    Volt vírusra utaló jelenség is a gépeden?

Nekem pl.: NOD32 is vírusokat irogatott aztán men voltak azok.
    Avast nem is jelezte.

Szerintem egyébként NOD32 is visszafogja a gépet - nem igaz a reklám róla.
    Nortonról meg ne is beszéljünk.
    Igazából az Avast volt számomra eddig a legkisebb gápigényű és normális vírusirtó.
  • [oLe] #72
    Miutan leszedtem az avastot es feltettem a bitdeefendert, egybol megtalalt 3-4 virust, amit az avast nem.
    Viszont ez meg sztem nagyon visszafogja a gepet. Kene valami olyat talalni ami nem fog annyira, megis megbizhato.
  • lck
    Haver vagy Petruz!

[oLe] !

Nagyon sok vírust kaptál amíg használtad ???
  • [oLe] #70
    Sztem az Avast! nem valami jo cucc a maga 25ezres virusismeretevel. Nekem is volt, de nem mukodott tul jol.
  • PetruZ
    Én is az Avast!-ot használom már jóideje, nagyon meg vagyok elégedve vele. A regisztráció ingyenes, a kapott kulcs egy évig használható és utána újra ingyen meghosszabbítható újabb évekre. Otthoni gépet a korlátozások egyáltalán nem érintenek, a frissítések 2-3 naponta jönnek és automatikusan települnek. Jól konfigurálható, p2p/messaging shield és mail-kliensbe épülő modulja is van (pl. a TheBat!-ot is ismeri). A Home változat még egy recovery-ben segítő adatbázist is tud építeni (ha vírust kaptál, amit nem tud leírtani, akkor innen vissza tud állítani egy korábbi állapotot, ha a fertőzött állomány eredetije szerepel az adatbázisban), bár ezt nem használom, mert sok tárhelyet igényel és az adatbázis build eléggé eszi a gépet.
    Egyetlen negatívuma van: ha automatikusra van állítva (és miért ne lenne?), a rendszer boot-ot eléggé megfogja, 2-3 perc kell a gépemnek, mire magához tér. De utána már szinte észrevehetetlen a működése.
  • Antromorph
    Kaspersky vírusírtót ki használ? jöhetnek a vélemények. Nálam egy kicsit lassúnak tünik a cucc, de hatékony.
    Korábban McAfee vírusírtóm volt, aztán egyszercsak feltünt,hogy olyan sok fajta ismeretlen process töltődik be a xp indulásakor, és akkor megnéztem a Kasperskyvel a gépet, és virus/féreghegyeket (szám szerint 22 db-ot) talált, alig győztem kiirtani. Hát ez a McAfee egy fabatkát sem ér.

• lck
    Használtam, nem volt rossz, csak azt nem szerettem hogy az update fájlja nagy volt. Avast! -ot használok már kb fél éve. Nálam az a legjobb.
  • [oLe] #66
    BitDeefender-t hasznal vki?
  • Imremagdi
    szerintetek az f-prot milyen virusírtó ? én ezt használom, többek közt mert nagyon kicsi a gépigénye
  • units
    Szeressed mind a kettőt, de az a lényeg, hogy TUDJAD ŐKET HASZNÁLNI!!!
  • Torry
    Hi all!

Melyiket szeressem?

NOD32 vagy Virusbuster?
  • Shen Frost
    Sziasztok!
    Megtudná valaki mondani hogy a Pc cillin virusirtónak honnan léehet letölteni a legújabb frissitését mert már kerestem és csak régi szart találtam!
    Köszi
  • PetruZ
    Másik topikban válaszoltam.
  • Maffya
    Szeretném a segitségeteket kérni.Használom az AVAST! virusirtót ami telepitéskor kéri hogy a levelezési SMTP/POP3 portot állitsuk át a saját 127.0.0.1 es portra.A problémám az hogy van egy nagyon megbizható spam szüröm ami szintén ezt a portot használja ilyenkor az AVAST!-nak milyen portot adjak meg vagyhova irányitsam mert ha mindkettö ugyanarra van hibát jeleznek .
  • janos666 #59
    On the Windows desktop, click Start > Control Panel.
    Double-click Scheduled Tasks.
    Click Advanced, and then click Start Using Task Scheduler.
    Close the Task Scheduler.
    Run another virus scan to see if that fixed the problem. If the problem still appears when you run the scan, skip to the section "What to do if neither copying the contents of the Symantec folder nor enabling the Task Scheduler fixes the error"
    Na most az addig értem hogy mit kéne tennem, csak nem bírom kitalálni, hogy magyar nyelvű XP-ben hogy vannak ezek lefordítva. Egyébként ez a NAV2003-hoz kéne, ezt adták nekem segítségül a symantech.com-on.
  • Laslow
    AntiVirus eXpert-ről tud vki vmit? Elég jónak tűnik (elvileg a frissítése is működik jól), de ami aggaszt, hogy semmit se lehet találni róla a neten, és a proggiban az egyetlen évszám az About menünél: 2000-2001. Ennek van a Murphy nevű shieldje, ami egyben tűzfal is.
    Szal ha vki tud vmit az AVX-ről, jelezze legyen szíves!
  • Csaba
    Az F-secure Antivirusról senki nem írt. Mennyire jó? Csak, mert én azt használom.:-)
  • rushman
    A gator nem vírus, mivel egy program telepítése "mellé" kapod,(mint pl a Lignoware-nál a cydoor-t) amire az EULA-ban felhívják a figyelmedet, ergó nem lehet kéretlen. Az összes adware eltávolító leszedi (ad-aware, opt-out stb.)
  • Matthewpamer
    Trojan Adware Gator vírushoz milyen vírusírtó kell?
  • Maffya
    Az outpost firewall 2.1.292.3816 (307)-hoz tudtok egy müködö törést?
  • lck
    A Solo-t innen lehet letölteni:
    http://www.srnmicro.com/
    A külleme elég szerény, bár attól még lehet jó.
  • [HUN]PAStheLoD
    ugye ez egy ilyen email archívum ..
    van 1 hosszú meg 1 rövid email..

a hosszú elmondja hogy beszopta azt a Valla vírust pedig neki fenn volt az AVG ami jelezte is de restartolt a gépe aztán nem tud belépni sehogy mert belép Rgazdaként és kidobja vissza a log on screenre a win... nemtudja mit tegyen...

erre javasolják a Solo-t
  • Matthewpamer
    ezt most még1szer légyszi,mert nem értettem
  • Matthewpamer
    kiírtottam a soloval mindegyiket.
  • [HUN]PAStheLoD
    ja és a Solo ról azt írták hogy írtásban sikeresebb mint a többi..
  • [HUN]PAStheLoD
    rossz a telepítő file ..
  • [HUN]PAStheLoD
    elkapta azta a valla vírust ami meg szinte kizárta a rendszeréből .. sehogy nem tudja leszedni AVG-t használ(t) ami jelezte is de hát :( a másik Solo Antivirust javasolt neki hátha segít mer az jó
  • Matthewpamer
    ezt olvassa elvalaki,és mondja meg hogy mit jelent thx