308
Kis +info procikròl
  • Bradock
    A PIII 800EB 140 FSB-vel stabil 840-en. 150-es FSB-vel kifejezetten minőségi RAM -al max. 900MHz.

A PIII 800E -nél jobb a helyzet, de nincs konkrét tapasztalatom.
  • kowajano
    Az AMD elkezdte szállítani azt a 800MHz-es Duron processzorát, amely a hordozható számítógépekhez alkalmazható.

Az AMD januárban mutatta be a 600 és a 700MHz-es mobil Duron processzorait, amelyeket most a 800MHz-es változat követ. Az új AMD mobil CPU támogatja a 200MHz-es FSB frekvenciát, és a 128KB L1 cache mellett 64KB L2 cache-t tartalmaz. A hírek szerint a harmadik negyedévben jelenik majd meg a Duron utóda a Morgan. Ezeknek a chipeknek az órajele kezdetben 950MHz lesz.

A Sony már be is jelentette azt a legújabb Vaio FX210 típusú hordozható számítógépét, amely az új, 800MHz-es mobil AMD Duron processzorra épül. Ezt a notebookot 1-2 órán át lehet használni akkumulátorról egy feltöltéssel. Ez jóval kevesebb, mint a 2.5-3.5 órás akkumulátor élettartammal rendelkező, 800MHz-es mobil Pentium III processzorra épülő notebookoké.

A Sony Vaio FX210 szállítása valószínűleg május elején fog elkezdődni.

• Atus
    K6-2-t kéne lecserélni, de vajon mire?
  • Vampire
    Én a Voodoo3 képminőségéről szoló véleményem, tényként kezelem, tehát erről nem vitatkozom, nem azért írtam...
    A topik neve "Processzorok"
  • Vampire
    Jacek nem írhatok véleményt rólad mert azt azonnal törlik, de....
    Voodoo3 2000-esem van jelenleg 143MHz helyett 183MHz-en megy atomstabilan (ami jóval gyorsabb a Voodoo3 3000-nél is) és egy pár száz forintos kis venti van rajt (tehát nincs agyonhűtve és csendes). A képe meg nem szar!
    Ja ez a tuning 3D Mark 2000-ben +17% pontot jelent. Ajánlom a tuningot!
  • Atus
    V3 PCI miért szar?
  • kowajano
    A CeBIT kiállításon a VIA olyan rendszert mutatott be, amelyben két Cyrix III processzor (Samuel 1 mag) található.
    A chipkészlet szintén VIA gyártmány volt: VIA Apollo Pro 133A. A rendszer egy 1U méretű rackba szerelték (ezeket a szervereknél alkalmazzák). A dologban az volt a meglepő, hogy eddig senki nem gondolt arra, hogy a Cyrix III támogatja a többprocesszoros működtetést (így ilyen tesztek sem készültek annak idején). Így ezek a processzorok jól használhatóak a low-end szerverekben, ahol mostanában a Transmeta neve merült fel a Crusoe kapcsán. A két CPU fogyasztása hasonló, de a Transmeta processzorai nem működnek SMP környezetben, így a Cyrix III sokkal alkalmasabb a fürtözött rendszerek felépítésére. Ezen a területen a VIA legyőzheti a Transmetát…

No comment :)
  • Anee
    a PCI és az AGP között csak maxx 5%van alapból...
    De mivel haverod Voodoo3ja 166/166on megy s a Tied 143/143on s amíg nem húzod addig addig az Ővé lesz a jobb.....de a V3 175/175ön is jól megy(monjuk rakj rá egy TNT2 Proról egy ventit:) s akkor már jobb lesz a V3ad.....
    Amúgy ha megnézel Diegho egy V5 5500AGP vs V5 5500 PCI tesztet akkor látod hogy csak 4 fps volt a különbséga kettő között!
    De ezek nem igazak az Nvidiás PCI boardokra mivel a 3dfx rendelkezett egxy qrvafejlett PCIhíddal amival az NVmostanáig nem...
    Szal húzzad a V3at s cool lesz a géped
  • diegho™
    Voodoo3 max 2x AGP
    V3 PCi nagyon szar
    V3 AGP lassú
    Rakj bele valami mást és máris megvered haverod gépét pl. TNT2 pro, G400, Ati Rage - hogy egy árkategóriában maradjunk.
  • diegho™
    Játékokban nincs semmi gondom. Egyedül a Q3 ami lassabb az SSE miatt, de ez elhanyagolható.
  • kowajano
    szerintem sok különbség nincs köztük árban viszont annál inkább! szorzot ugyanugy feltudod oldani TBn is hát hogy menyire tudod huzni az procitol meg alaplaptol függ. nem minden proci huzhato olyan jol föleg a késöbbi procik /950-1ghz esekre gondolok/ bár szerintem 1100-1200mhz re meg tudod huzni léghütésel mondjuk szerintem ha FSBvel huzod akor is fel tudod enyire csak az már alaplap függö
  • Zozo
    Köszi a segítséget! Még az lenne a kérdésem hogy a PIII. és a Thunderbird között sok különbség van? Gondolok itt pl.:cash memory,stb.(lehet hogy ezt nem jól írtam le,de arra gondolok amiből a Celeronnak csak 128 van:-)) Megbízhatóak az AMD-k? És például a 950-es Thunderbirdöt mennyire lehet húzni szerintetek Kb? Nem vagyok egy számítógép zseni hogy belenyúlkáljak a gépbe, tehát vízhűtés,meg ilyenek nélkül. Köszi!
  • kowajano
    egy K7TA t már 34e ft ért brutto megkapod. és aztán ebbe már az FSB t is küldhted rendesen
  • Dikkma
    Vegyél : Abit K7T-A, vagy Asus A7V133-at, vagy akármit, a lényeg : VIA KT133-A chipsetre épüljön. Jó az Epox, az MSI is.
    A 950-es TB-dhez király lesz.
    AGP 4x már minden alaplapon van és a GF2 régóta használja.
  • Zozo
    Elírtam bocsi, szóval alaplap Tb vagy PIII-hoz.
  • Zozo
    Köszi a segítségeteket, úgy tűnik hogy a Thunderbird a befutó. A PIII. nem jó? Tudom hogy árban az a leghúzósabb, de nem a legjobban hasít?
    Ha már kiadok egy valag pénzt akkor már a legjobbat szeretném.(800Mhz körüli kategóriában)
    Még 1 kérdés, alaplapot tudtok ajánlani a Tb meg a PIII-hoz? Asus, vagy Abit? Gondolom a 4x-es AGP az nem árt ha van, Geforce2 MX a kártyám tudtommal az már kihasználja(lehet hogy rosszul tudom!?)milyen chipsettel, stb. Remélem nem kérdeztem írtam nagy hülyeségeket:-)KÖSZI
  • kowajano
    Dikkma
    holnap kiruccanok japánba csak ugy lazán majd hozok neked is egyet Másnak is kell ? :)
  • Atus
    Jaja, nekem is AMD van.
  • Dikkma
    SOKmindenben jobb az AMD, vegyél azt.

kowajano: ha kettőt kapsz, a másik az enyém! :-)
  • nyunyu
    Diegho: Miert lenne problema? Haverom a legutolso 1.0-as biossal hajtja a 600-as cele2-ot 900-on...
  • kowajano
    Dikkma

Bár az AMD elnöke Hector Ruiz egy konferencián kifejtette, hogy az AMD még nem látja elérkezettnek az időt az 1,3 GHz órajelű Athlon processzor megjelentetésére, a japán üzletekben mégis hozzáférhetők az 1,3 és 1,33 GHz-es chipek, amelyek 200 illetve 266 MHz front side bus-szal üzemelnek.Ugyanezekben a boltokban kapható az AMD alsó kategóriás processzorának, a Duron-nak a 900 MHz-es változata is.

na ilyen kéne nekem is :)

• diegho™
    A segítségeteket kérném. Van egy ismerősömnek egy Abit BH6 1.0 alaplapja és bele akar tenni cele2 667-es procit. Az a gond, hogy a mostanság kiadott és elérhető bios-ok mind a 1.1-es verzióhoz vannak. Hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?
  • diegho™
    nincs igazad a DDR-es MX nem gagyi! Lehet, hogy csak a Creative jó, de az nagyon odabasz, rohadt gyors.
  • Dikkma
  • Dikkma
    Följebb is megy az a Celeron. (persze a Duron is)(persze mindkettőből lehet olcsóbbat venni)(ahogyan te vetted 35ért az alaplap+procit, úgy más is vehet olcsóbban celII+alaplapot)( ddr-es mx gagyi)
  • diegho™
    ugyanezen a configon(633cele@900+Abit Bx-133) + creative GF2 MX ddr, a 3dmark simán kevesebbet nyomott, mint nálam (duron650@700+Aristo KT-133+ugyanaz a VGA). 800*600 - ban 4400 vs. 5100 , 1280*1024 - ben 2700 vs. 2900. persze ezek kerekített adatok +-50 pont.Ja és lazán olcsóbb az én configom, az alaplap+proci nettó 35000 együtt. Míg a celeronos nettó 40000 felett mozog.-jóval. Ha ez egy megfelelő érv, akkor ne vegyél cele2-őt.
  • Gab
    Alapja is legyen: szóval nyugodtan keress rá DDR -es tesztekre, valamint összehasonlításokra -> sebesség/ár. Hogy ne csak úgy beszóljak...
  • Gab
    Dikkma: jahh. DDR -ért nem adnék ki pénzt.
  • Dikkma
    1. Sokára érnek még azok ide...!
    2. A ddr egy nagy semmi. 5%-ot ha jelent.
    3. A Palomino önmagában szerintem nem lesz gyorsabb mint az azonos órajelű TB, uazt a magot megtoldják még két pipeline-nel, hogy nagyob órajelet érhessen el.

• serivo
    ha nem túl sürgős a váltás,én a helyedben megvárnám a palomino magos procikar és a ddr sdramos alaplapokat....minimális felárral nyujtanak joval nagyobb teljesitményt
  • Dikkma
    XTaki:Vegyél Duront, de 650-est én már nem is láttam az árlistán, amit néztem. A 750-es asszem 16 volt, sztem ilyent vegyél. És egy jobb alaplapot, amivel a későbbi, 1.5-ös Thunderbirdeket is belepakolhatod majd a gépedbe, ha teljesítmény kell.

Zozo: egy 850-es TB alig több, mint a 800-as, utána már nagyobbak az árkülönbségek. Valami ilyesmiben gondolkodj.
  • kowajano
    fuuu B+ 1716mhz????? komoly
    én ezután olvastam olyasmit hogy márc közepe vége felé mégiscsak kihozza majd az AMD a procit
  • Zozo
    Nemsokára le akarom cserélni az alaplapomat és a procimat, csak még nem tudom hogy mit vegyek Duront, thunderbirdet, vagy p3-at! 800Mhz körüliben gondolkodom. Segítsetek légyszi! Köszi!!
  • diegho™
    Nekem Duron650@700 + Mx lesz a hétvégén. Teszteltem már GF1-et és DDR-es MX-et is a gépemben, ha esetleg valamilyen eredmény kell, akkor írj egy mailt és elküldöm neked hétfőn.Akkor már biztos bennt lesz az Mx és tuti lenyomom rajta a 3dmark2000-et a Q3-at a TA-át és az UT-t.
  • Dikkma
    Figyu:

• Laalee
    eccer...
    addigmeg jo a harmadáru amd... vagy negyedaru?:)
  • Dikkma
    Vagy az Athlon 750??? Akkor Duron!
  • Dikkma
    Vegyél TB 750-et, de mennyiért tudsz?
  • Dikkma
    Akkor ezt hallgasd!

"Egyelőre nincs szükség az 1,3 GHz órajelű Athlonra - állítja az AMD elnöke
    14:04 (Írta: Ytse)
    Az AMD a tegnapi napon csökkentette egyes processzorainak árit. Korábban sokan
    - köztük mi is - úgy vélték, az árcsökkentéssel egyidőben az AMD bemutatja 1,3
    GHz-en működő Athlon és 900 MHz órajelű Duron processzorát is, de az AMD
    elnöke Hector Ruiz szerint még nem jött el a piacra dobás ideje.

A Morgan Stanley Dean Witter befektetői konferencián Ruiz úgy érvelt, hogy az 1,2
    GHz órajelű AMD Athlon processzor szinte minden tesztben felülkerekedik az 1,5
    GHz-es Pentium 4-en, ezért az AMD nem látja szükségét egy gyorsabb Athlon piaci
    bevezetésének. Ruiz a népszerű internetes hardveroldal, a Tom's Hardware tesztjét
    is megemlítette, ahol az 1,2 GHz órajelű Athlon processzor gyorsabbnak bizonyult
    egy 1,6 GHz-re húzott Pentium 4-nél.

Az Intel támogatói megkérdőjelezték az AMD taktikáját. Szerintük az AMD azért
    halogatja a processzor bejelentését, mert technológiai problémái adódtak. Az AMD
    képviselői pedig azzal támadták az Intel-t, hogy a Pentium 4 reklámkampányában
    túl nagy hangsúlyt helyez az órajelre, pedig az összesített teljesítmény az, ami
    számít. Ezután a felek egymásnak estek és különféle benchmark eredményekkel
    próbálták kedvenceiket - és magukat - igazolni.

Az AMD elnöke beszélt a cég közeljövőre vonatkozó terveiről is. Ruiz elmondta, hogy
    a Palomino magos asztali és mobil Athlon processzorok gyártása még ebben a
    negyedévben megkezdődik. Ezt követi majd a Duron felfrissített változata, amelyet
    egyelőre Morgan néven ismerhetünk. Az év végén az AMD is átáll a 0,13 mikronos
    csíkszélességre és a negyedik negyedévben megkezdődik a Thoroughbred
    processzor próbagyártása amit 2002 elején követ az alsó kategóriás Appaloosa.

Az AMD munkaállomásokba és szerverekbe szánt Hammer processzorcsaládjából
    az 1 és 2 processzoros rendszerekbe szánt Clawhammer első példányai 2001
    negyedik negyedévében várhatók, a 4-8 chipes high-end rendszerekbe kerülő
    Sledgehammer processzorok próbagyártása pedig 2002 első negyedévében
    keződik meg.

A legnagyobb kérdés talán az, hogy az AMD milyen új technológiákat kíván bevetni
    az Athlon új változatában. Tudjuk, hogy az Intel már ma rendelkezik olyan Pentium 4
    chipekkel, amelyek léghűtéssel 2 GHz órajelen működnek. A Pentium 4
    architektúra igen jól skálázható, ráadásul az előzetes becslések szerint a 0,13
    mikronos csíkszélességgel legyártott példányok magja nem egészen fele lesz a
    217 mm2-es Willamette-nek, ami olcsó előállítást tesz lehetővé. Egyszóval az
    AMD-nek össze kell szednie magát és bedobni néhány technológiai újítást,
    különben gyorsan elvesztheti piaci pozícióit.
    "
  • kowajano
    kötve hiszem