308
Kis +info procikròl
-
serivo #137 50 mhz épp elég lehet ahhoz ,hogy egy játék ne szaggasson.... -
kowajano #136 A Pricewatchnál feltűntek az új, 1,3 és 1,33 GHz-es AMD Athlon processzorok. Előbbi 200 MHz-es, utóbbi 266 MHz-es FSB-támogatással rendelkezik. Ez azt jelenti, hogy az új, de még mindig a jó öreg Thunderbird magú CPU-kat hamarosan bejelentik. A Pricewatch adatai szerint eladásaik március 7 és 12 között kezdődnek. A processzorok ára 310 dollár (90e Ft) körül lesz
na legalább ettöl is lemegy az ár -
kowajano #135 Kandurex kicsit bövebben hogy hogy unalmába nem akar indulni?
N
szerintem az a virsli 50mhz nem oszt nem szoroz. játékba tui nem veszed észre meg szerintem másba se nagyon -
kowajano #132 ki látja 1500 mhz esnek????
750 es már alapbol 200mhz ddr de ez csak a chipkészlet meg a proci közt van, valojában azonban csak 100mhz -
#130 Az Itanium csak 25 misi tranzisztor, és nem is nagy durranás. -
kowajano #129 jo képek
az also olyan mintha egy lemezjácco lenne egy keveröpultal :) -
ixyon #127 mármint az alsóra gondoltam, mert a felső itanium, csa az alsó Mckily vagy hogy híjják má' -
ixyon #126 na ez proci!
278milio tranzisztor!
eccer remélem mindenkinek ilyen lesz!
-
#125 Szerintem meg nem az Intel pénzébe kerül, ha az egyik proci győz, na... -
kowajano #124 szerintem meg a pénz áll az egész mögött . valahogy be kell futnia a P! nek különben a sülyesztöbe kerül ezért hoznak ki olyan teszteket ahol a P4 vezet .vagy fejlesztik a programokat.
Az Intel bemutatta az Intel Fejlesztői Fórumon a következő generációs Pentium 4 processzorát, mely Northwood kódnéven ismert. Az új processzor 0,13 mikronos gyártási technológiával és réz alapú belső összeköttetésekkel készül. Ez kisebb magot és alacsonyabb energiafogyasztást jelent.
"Mint tudjuk, a Northwood új tokozással, az mPGA478-cal készül, mely 55 lábbal növeli a jelenlegi Willamette magos Pentium 4-nél használt mPGA423 tokozást. A PC Watch fényképein látható, hogy az mPGA478-as tokozás sokkal kisebb az új, nagyobb sűrűség és rövidebb hosszúságú lábakkal. Ez persze inkompatibilissé teszi a Northwoodot az eddigi mPGA423-as alaplapokkal, noha a Willamette-nek is lesz egy 478 lábas változata, melyre az átállás a harmadik negyedévben kezdődik. Ez nagyjából egyidőben fog tehát megtörténni a Brookdale bejelentésével, és egy negyedévvel később pedig bemutatják a Northwoodot is.
Az új tokozás és a 0,13 mikronos gyártási technológia mellett a Northwood további újítása, hogy mindössze 1,3 V-on fog működni, s nagyobb, 512 KB-os második szintű gyorsítótárat fog tartalmazni a jelenlegi 256 KB-ossal szemben."
A források szerint a Northwood mérnöki mintapéldányai már januárban feltűntek
-
#123 Intel Showed Pentium 4 Northwood [6:40 am] Rat
At IDF Intel showed the next version of its Pentium 4 processor aka Northwood.
Here are some specs for your reference:
0.13 micron manufacturing technology;
mPGA478 form-factor with the integrated heat spreader;
512KB L2 cache, twice the size of Pentium 4 (Willamette) L2 cache;
2GHz minimum clock frequency;
1.3V Vcore;
Sampling started in January;
Mass production scheduled for Q4 2001.
-
#121 Érdekes. Azóta egyre-másra jönnek ki a tesztek, és mostanában a legtöbben már nyer a P4. Nem tudom, miért, mi változik, de a régi tesztekben a 1,2-es TB lerakta a tuningolt P4-et, mostanra az 1,2@1,6-os TB gondban van a sima tuning nélküli 1,5-ös P4-el. Mindenhol! Fejlődnek a BAPCo, SysMARK tesztek! Egy hónapnál régebbi tesztet nézni hülyeség. -
#120 Forrás: http://www.prog.hu/cikkek/teszt/p4/index.htm
Még az agyontuningolt, 1.73 GHz-es Pentium 4 sem képes felvenni a kesztyűt az Athlon-1200-zal... Az Intel mellesleg erről az eredményről azt nyilatkozta, hogy az alacsony teljesítmény magyarázata az előre beharangozott lassúság az irodai alkalmazások területén. Csakhogy... A SYSmark 2000 alkalmazásainak csak kb. fele-harmada irodai alkalmazás, a többi pedig multimédia és profi alkalmazásokból áll, pl. Premiere, PhotoShop, stb...
-
#119 Egyre nagyobb meglepetéseket okoz a Pentium 4: ezúttal még a "nagybácsi", az öreg Pentium III is megveri, már 1 GHz-en és PC133 SDRAM-mal is...
A http://www.prog.hu/cikkek/teszt/p4/index.htm oldalon elég meglepő teszteket lehet látni. -
#118 -
#117 Elnyomtam!! Nem dieghonak, Pítnek akartam mondani! -
#116 Egészen nyugodtan! -
kowajano #113 nyunyu
kellemetlen :D -
diegho™ #112 A duron áfával 15000 + alaplap áfával 30000. Aristo KT-133.as, szerintem ha nem tuningra kell ez a legjobb, mert ez a legolcsóbb és semmiben nem rosszabb egy márkás lapnál. -
#110 Tehát, ha 1050-en nem ment ( gondolom fsb-vel ) akkor feljebb sem fog.
A megoldás a szorzó átállítása, FOP32-vagy 38-al én max. 1200-at várnék. Ha több, akkor kellemesen csalódom, ha kevesebb, akkor meg nincs semmi, mert úgyis még sok is, amit elértem.
Ha tudod, mi a szorzós-tuning, akkor ok, ha nem , akkor olvass egy kicsit vissza, a többi, amd-s topicban. -
#109 nyunyu: Jaja....
Pít: Ha fsb-vel tuningolsz, akkor inkább függ az alaplaptól, mármint mindegyik KT7 is mást bír. Ha szorzóval tuningolsz, akkor kb. 1200-ig el lehet menni- de nem én mondtam!!!
Csak at own risk! -
nyunyu #108 Az a vicces abban a gyagyi bordaban, hogy a FOP32-es rogzito karja kb. 2x annyira eros, es az meg egyet se tort el... -
nyunyu #107 Vedelem: haat, az oke, hogy van, de az egyik ismerosomnek sikerult tonkrevagnia egy cele400-at...
Rarakott egy FDP32-es bordat (ami azelott 2 db. atalakitorol torte le a rogzito fulet... Gagyi, sorjas kivitel...)
Dolgozgatott, aztan csak "mi ez a fust"... Menet kozben a borda rogzito karja LETORTE a 3. atalakitorol a kormot, es leesett... Proci alja meg eldurrant+1 halott BX6...
Szoval erre varjatok gombot... (Szerintem vmit rovidre zarhatott az alaplapon a leeso borda, aztan azert ment szet... Szerinte is ez valoszinu, mivel egyszer poen kedveert a p3-800-at borda nelkul rakta be az alaplapjaba, es ott kapasbol lekapcsolt, meg odaegette az ujjat, amikor tesztelni akarta a homersekletet :-))) ) -
#106 Milyen alaplapot vettel a duron 650 melle?
ugye duron cc 15e mit adtak 20e-ert? -
diegho™ #104 pedig az alaplap+proci volt 35+áfa.
Szerintem vegyél duront. Ha játékra kell, akkor az a legjobb választás! -
#103 Én csak annyit mondok neked, hogy ha tuningolni akarsz, akkor vegyél egy stabil, jó alaplapot, MSI K7T Pro2-A-t vagy egy Abit KT7-et vagy egy Asus A7V-t, ezek nem olcsók, de tudnak szorzót állítani. Ha nem akarsz drága alaplapot, akkor vegyél valamit KÉSŐBB, ami VIA KT133A-ra épül, ezek már az fsb-tuningot is bírják, ha nincs bennük szorzó, akkor is.
Ha nem akarsz tuningot, akkor meg a Duron 800 szerintem jobb, mint a TB 750, kb. egy ár, de sebességbe talán 2 % a TB előnye, de ha később mégis tuningolsz, a Duron jobb választás lehet ( a feszültsége alapból alacsonyabb, többet lehet emelni) . -
diegho™ #100 na látod ez a lényeg, nekem is erre lenne szükségem: a tananyaggal tisztában kellene lenni, akkor talán sikerült volna a félévem. -
#99 A tananyaggal lennék úgy tisztában, mint ahogy a Jacek memóriának a márkájával meg a te alaplapod árával... :-) -
diegho™ #98 jól mondja Dikkma! -
#97 Mike1: alaplap+proci volt 35+áfa. -
Roby #96 Az igaz, hogy a 486-os prociktol kezdve van védelem, de csak több kevesebb sikerrel.
Az első 466-os celimmel en is így jártam (tulhajtas nélkül), kb 2 napig birta.
Valszeg gyári hibás volt...
Most is 466-os celim van (es még most sem hajtom túl), de az már birja 1 éve.
A duron procikban pedig tényleg nincs védelem. Előnyük, hogy jól birják a tulhajtást, de azért mégiscsak vigyázni kell velük.
Biztos vagyok benne, hogy találkozni fogsz ilyenekkel, ugyanis én már láttam egy párat... -
kowajano #94 jo kérdés Dilic -
Roby #90 A Celeronokban van egy vezérlő, amely nem engedi, hogy a proci tulmelegedjen. Ha megis elérné a kritikus értéket, akkor a gép eccerűen lefagy.
Az AMD-ből ugye ez hiányzik, és akik rendesen túlhajtják megfelelő hűtés nélkül, előfordulhat az a bizonyos jelenség. De természetesen lehet kapni megfelelő hűtüket, ha eleég pénzt szán rá az ember...:) -
diegho™ #89 Nekem 650-es Duronom van Titan hűtéssel. Kb 1,5 ször akkora, mint az alsó képen. Az alaplapom állítja a sebességet, ami 4600 fordulatot jelent, és így a proci mindössze 26 fokos. Most 700-on megy és semmit nem változott a hőfok, ebben már csak a szép, hogy 35+áfáért kaptam nagykerből, annyit biztos megér. Összehasonlításként megnéztem haverom gépét Acorp alaplap cele2 633@780- nem bírja tovább az alaplapja - V3 3000 a játékok kb ugyanazt produkálják, 3dmark-ban 120 pontot verek rá. Ha játékra akarsz költeni, akkor Duron a megfelelő választás, és a T.bird is belemegy majd a lapba, ha fejlesztenei akarsz. Ha esetleg kérsz valami tanácsot, akkor írj mailt! -
dilic #88 jó-jó, de lehet kapni nálunk??? -
kowajano #87 hát az biztos olyan a hangja mint egy Vulkánnak :)
A Thermaltake sohasem tartozott az egyszerű termékeket gyártó vállalatok közé, így új egysége, a Volcano II is kilóg eddigi társai közül. Íme néhány adat róla:
mérete: 60x60x90mm
ventillátor mérete: 60x60x25mm
fordulatszám: 4500/perc
zajszint: 31,5dB
Socket 462 foglaltú CPU-khoz ajánlott 1,5 GHz-ig
A Volcano II legnagyobb előnye a Super Orb család tagjaival szemben, hogy kisebb méretei miatt bármely alaplapba belehelyezhetõ, valamint sokkal hatékonyabb azoknál. Annak ellenére, hogy a ventillátorok golyóscsapággyal szereltek, a hűtő az egyik leghalkabb a piacon. Mint egy igazi vulkán! -
dilic #86 addig nem is fognak az árak lefelé menni amíg a P4 nem lesz olcsóbb. -
#83 Vannak, amik 143-on mennek. Pl. a 600-as Cel2@1288-nál a memória volt a korlátozó tényező, majd nézd meg a www.nexus.hu/vizhutes oldalt, ha nem ismered még. -
#82 HI ALL!
cel2 566/901 128 mb abit bf6 voodoo3-2000 a teljes konfig .
Az fps 20-30 kozott mozog.
cl_showfps 1 plusz a netdraph is kint van az is mutatja az aktualis erteket.
WickedGl is megvan fel is tettem.
nem, tudom hogy mit lehet elszarni de lehet szarul van beallitva a game.
Kerdesem az autoexec.cfg vagy a config.cfg re terjedt volna ki, ugyanis amikor q3a- hoz kaptam un. xeon nevezetu emberketol egy konfigot a kezdeti 80 fps (640*480) egybol felugrott 170-re.(teljes lebutitott game lett)
na ilyesmi kellene nekem cs hez.
segitsegedert koszi, ha van meg valami lecci irj, a tobbieknek is thx ha irnanak vmit.
NEED HELP!!!
Udvozlet B@lu..... -
Protozerg #81 Szabi: Valóban nem lehet a szorzót állitani. De lábleragasztással megoldható.
A 112 MHz szép teljesitmény a 100-as memóriáktól.