32214
Maya
  • SpotLamp
    8) most vették el a zsaruk a kocsim forgalmiját. Jól jönne most egy ilyen verda 8))
  • SpotLamp
    Az egy maya tanuló változat. Teljesen ingyen letöltheted, csarébe mindenhova vízjelet rak és nem használhatók a pluginek hozzá (szerintem nincs pluginmanagger 8)
  • Rigley
    :)
  • K.András
    Reméljük is hogy legalább ilyen szinvonalon megcsinálod!!!
  • Rigley
    hehe Ren...Spotlamp, ha akarsz egyet akkor nézd meg ezt : www.mclarenforsale.com ennek a srácnak van egy eladó :)

K.András--> oo ez nekem nem probléma... ;)
  • K.András

Srác magasra tette a lécet...
  • SpotLamp
    Jól alakul a gép, csak már valami surface kéne rá. Ha kész menyiér adod? 8)
  • Rigley
  • Zocsi
    Bocsi, ezt neked küldtem volna Nyiri, csak félreklikkeltem!
  • Zocsi
    Nem tudsz esetleg segíteni a problémámban???
  • Rigley
    Elkezdtem csinálni egy McLaren sportkocsit..:
  • bart
    mom! nekem van egy jo konyvem (jo jong vagy ms
    ferdeszemu a szerzo a cime meg character animation
    de nem tudom hogy mikent kuldjem majd megprobalom lefotozni es felpakolni ftpre amit nemreg nyitottam es nem tom hogy ko csinalni.ja meg netem is csak hetvegen van igazabol.de talan a
    kozeljvoben valamikor
  • Sound
    :D lol, tökmind1, ráfért a lebaszás a gyerekre:DDD Remélem ti még nem éltetek át olyan élményeket mint mondjuk én:)) pl. "Benyónak van motion capture kamerája!"

Amúgy Digital Fusion és Maya Fusion két külön progi még ha hasonlít is egymásra a két app. Linket meg nem tudok:D
  • ember
    Sound vazze, előbb tanulj meg olvasni (EZ nem adottság, meg lehet tanulni), aztán flémelj...
  • Rigley
    nagyon jo a kép amit belinkeltél.
  • waccoo
    Sound szerintem olvasd el mégegyszer Benyo
    hozzászólását a félreértések elkerülése végett
    :) LOL
  • Sound
    Benyó bazzeg, látom te nem változol, ugyan olyan láma vagy, mint amilyennek megismertelek. :(( ez nagyon szomorú, azért jó látni, hogy feneketlen kitartással áldott meg az élet, de sajna tehetségtelen vagy, és sajna szakmailag. Az egy dolog, hogy az ember nem kreatív, az egy adottság, de az hogy az ember az idő múlásával bizonyos dolgokat ne tanuljon meg... ez megbocsájthatatlan.

Válaszolva a kérdésedre: alapból hülyeség az egész, mégpedig, ILM nem default maya renderrel dolgozik, bízok benne, hogy nem mondok újjjat azzal, hogy a filmek 80-90%-át PRMAN-el renderelik, a maradék pár százalék meg inhouse cucc. Amúgy lehet szép rendereket csinálni default maya renderrel is, de ennek a feltételeit Nyirikoma előbbb már ismertette...

http://asp2.6to23.com/china5d/cgcarmack/new1.JPG

Benyó nem akarlak megbántani, de hihetetlen az, hogy létezik olyan ember, akinek minden kérdésében valami oltári lámaság van, pedig már vagy 1 éve cg-el, vagy több..
  • Nyiri
    milyen hatast? real? :]

a real hatast azt kiraly texturakkal, fasza shaderekkel, profi vilagitassal, es megprofibb compozittal lehet elerni :]

ennyi az en velemenyem :]
  • Benyo
    Sziasztok.Nem tudom hogy velem van-e baj,hogy olyan hűlyeségeket kérdezek vagy ilyesmi...Mert soha senki nem válaszol...Pedig nem azt kérdezem hogy hogy lehet beállitani a maya alap rendert hogy azt a hatást keltse mint az ILM képei...

kérdésem: Maya Fusion (Fusion Digital) ismeri valaki?Honnan lehet letölteni?
    Boujou 2.0? nincs url?
  • Nyiri
    Ez nem pixelesnek tunik hanem pixeles is :]
  • Rigley
    http://images.render.hu/img/4942.jpg

azt hiszem ez az utolso ilyen... mar kicsit unom, valami ujat fogok csinálni... ;)
  • Rigley
    köszi, szerintem is jopofa, az a vicc, hogy semmi "szándékosság" nincs a képen , csak LightWave-ben kattintgattam meg huzogattam, aztán ez lett belőle :)
  • SpotLamp
    Ez nagyon tetszik. Imádom a Non photoreal (vagyhogymondják) rendereket. Nagyon jó ez a forma is.
    Gratulálok hozzá!
  • Rigley
    Ez a verzio talán élethűbb kicsit:

:)
  • Rigley
    persze, de itt nem az élethűség volt a célom :)
  • PaniC-
    Érdekes hatású a kép valahogy nem igazán tűnik természetes , de az is lehet, hogy csak a fekete háttér miatt tünik kicsit tulvilagittotnak.
  • Rigley

most csinaltam.
  • Mr_Anonym
    oké. örülök, hogy sikerült. amúgy mythief-re küldtem
    mi volt a probléma?
  • prociii
    Hali !
    Tud valaki valami melót amit Mayaban kell megcsinálni?
  • csirek
    Sziasztok

Mayaban hogyan lehet egy animacioban elmozdulo targy kulcsainak a kepkockankenti poziciojat megnezni/modositani? Anno a 3D studioban tudtam, de itt nem talalom. Szoval egy pl 25 kepkockan keresztul mozgo targy minden egyes kockara eso poziciojat szeretnem latni. Kosz
  • SpotLamp
    FÚ ez nagyon jó!! Thx Rigley
  • Cricket
    Hi, mon!Mayához találsz jó könyvet,de olcsót nem.Éppen most néztem meg www.sns.hu-n árulnak 2 db-ot "akciósan" 40e+ÁFA.DE! Ugyanaz a 2 könyv www.aliaswavfront.com-ról megrendelve, rájön még vagy 35 dollár szállítási költség,de még így is megáll 25300-ban, Ft-ra átszámolva.Az a "méregdrága nyugat" mi?Ráadásul az egyik már 4.5-höz készült.Ha lesz munkahelyem->pénzem tutira megrendelem.Az amazon.com-on is találsz ha rákeresel,némelyikhez még CD is jár.Sok sikert!
  • Benyo
    Sziasztok!Steona Nagyon királyak a képeid!A Texturákat honnan szerzed?Photosop?

Na lenne egy kérdés (mint mindig :))
    Találtam egy oldalt ahol vannak Motion Capture példa fájlok és lelehet tölteni.Hogy kell hozzá rendelni mayában ,egyáltalán hozzá lehet?A helpben láttam valami ilyesmit ,majd átolvasom.
    run.amc , tehát amc kiterjesztésű.Ezt milyen fájl formátum?
  • Mr_Anonym
    na letöltöttem a 4.5-öt és az aw.dat is megy
  • Rigley
    Egy kis global illum.+hdri leírás + tutorial Maya+Mental Ray-hez.:

http://www.3dluvr.com/intercepto/maya/tutorials/mray_thegathering/introduction.htm

Ajánlom mindenkinek...
  • K.András
    http://athens.ict.usc.edu/HDRShop/
    Ha kell majd a prg felrakom, bármilyen képböl lehet vele hdri-s képet csinálni..
    Egyébként mayában nemtom hogy müxik ,de maxban az a lényeg hogy a háttér legyen egy hdri-s kép amit spherical environmentre kell állitani, a beállitások teljesen mások ezért nem mennék bele...
  • Zocsi
    Lehet, hogy én vagyok béna, de tegnap este nem jöttem rá, hogy lehet "szórt-árnyék" szerű jelenséget létrehozni az MR-ben. Tudna valaki segíteni? Egyáltalán ray-traced shadows-t kell használni, vagy shadowmap-ot?
    Itt egy kép, ezt hoztam össze:

Egyébként nem tudom ki foglalkozik folyadék szimulációval, ill. folyadék felhasználással a képein, de annak javaslom próbálja ki a Glu3D nevű plug-int. Azért csináltam egy tesztrendert:

Bővebb infó és linket az A|W honlapon keressetek.
  • Rigley
    WoW ! :) Szuper... nagyon jók lettek a kövek
  • szjozsef
    Sziasztok!Esetleg ha valaki tud egy linket a Texture Mapping, III: Projections -ra ,az tegye közkincsé.Ja ,valaki foglalkozik itt gnomon videokkal?
  • Zocsi
    Ez nem lesz gond, mert az van meg. Megnézem akkor az A|W oldalán.
    Köszi!