182114
  • M@TriX
    Mondjuk a Chevy :)
  • Random_
    Opel sose kop el :))
    érdekes lenne :)
  • M@TriX
    remélem tényleg beszáll valaki, ahogy a Toyota tette, egy kis újabb vérfrissítés nem ártana...
  • PREMIERE1
    Bezár a Jaguar legnagyobb gyára
    2004. szeptember 20. 8:16

MNO
    Az amerikai Ford Motor Co. bejelentette, hogy szinte teljesen leállítja a termelést a tulajdonában lévő Jaguar legnagyobb angliai gyárában – írja a Napi Gazdaság.

A Coventryben található, 2500 főt foglalkoztató üzemben jelenleg az XJ luxusszedánokat és az XK sportkocsikat szerelik össze. A pénteki döntés értelmében azonban csak 310 ember marad a gyárban, akik a két modell bizonyos kisebb utómunkálatait végzik majd.

Az összeszerelést áthelyezik Birminghambe, ahol jelenleg az XJ és az XK részeit, valamint az S-Type modellt gyártják, s ott kapnak munkát 1150-en a Coventryben dolgozók közül, a többieket elbocsátják.

A Ford korábban bejelentette azt is, hogy a Jaguar a jövő szezontól kiszáll a Forma-1-ből. Az amerikai autógyár egyúttal felfelé módosította a harmadik negyedévre vonatkozó nyereségprognózisát.
  • M@TriX
    bővebb infó:
    "Az autógyár indoklása szerint a sportprogram túl drága volt, s a Jaguar Racing mellett ezért bezárják a motorgyártó Cosworth Racinget is.

"Hosszú hónapokig tartó alapos vizsgálat után a Ford Motor Company úgy döntött, egyik márkája számára sem tudja finanszírozni a Forma-1-es részvételt" - mondta Joe Greenwell, a Jaguar és a Land Rover elnöke egy pénteki közleményben."

A Jaguar kiszáll a Forma-1-ből
  • Punker
    beteg egy pálya az tuti :) már rohadtul várom a futamot kiváncsi vagyok mit hoztak össze a sárgák
  • rezsofiz

geci nekem nagyon teccik ez a palya,legalabbis igy rajzrol
  • rezsofiz
  • a.carkey
    "World champions Ferrari spend around 600 million dollars a year while Jaguar's 2004 budget was estimated at around 180 million dollars and their performances reflect their limited funding. Current race drivers Christian Klien and Mark Webber can both claim a best finish of sixth position."

600 millát költ a Ferrari.
  • a.carkey
    Szerintem BAR kapna motorokat, mint Ferrari és a Sauber kapcsolata.
  • Tuvok #15775
    Honda, mint gyári csapat ? Akkor a BAR mit kap ? Vagy a BAR-t alakítanák gyári Hondává ?
  • a.carkey
    Korábban több nagy autógyártóról volt szó, hogy beszállna a F1-be:

Volvo
    Opel
    Honda

és volt szó visszatérőkről is:

Lotus

Hely már biztos lesz.
  • Punkerwork
    ja és nem hogy 12 de még 10 csapat se lesz így
  • Punkerwork
    igen csak tudod Jaguar=Ford=Cosworth motor és a Jordan + Minardi Cosworth motorral megy, Jordan döglődik Minardinak meg eddig se volt pénze jobb motorra.
  • Random_
    De a Jaguar helyett jön valami mivel van egy szabály, hogy nem lehet 12-nél több csapat ezért a Jaguar helyére jönnek.
  • Punkerwork
    ha 3 csapat kiesik az qrva nagy gáz ennyit nem lehet pár hónap alatt pótolni, 6 kocsi, akkor a mostani csapat verseny első 6 helyezetje 3 kocsit indít mikor 7 csapat marad? ezt senki nem gondolhatja komolyan.
  • M@TriX
    azért sztem a temetés még arrébb van...

csak a Jaguar nem tud felmutatni semmit és ez nem jó reklám nekik, gondolom ezért lelépnek, ennyi...
  • BaLeeX
    Ez még csak a kezdet....

Ez a hülyegyerek Bernie tönkrebaszta a "száguldó cirkuszt" most már mindenki igyekszik majd elhagyni a süllyedő hajót.
  • Tuvok #15767
    ja ok, csak azt nem olvastam :)
  • Punkerwork
    de, azért mondtam hogy minusz 3 csapat
  • Tuvok #15765
    Jaguar is Fordos, nem ?
  • Punkerwork
    Jordan+Minardi Cosworth motorral megy ami Ford.....
  • M@TriX
    régebben olvastam, hogy autógyártók be akarnák szállni az F1-be saját csapattal, csak perpill nem volt hely. Mostmár lesz :)
  • M@TriX
    ez jó hír
  • M@TriX
    jaja, habár valami rémlik ,hogy a minardi más mocit majd...
    vagy a Fordról volt szó? akkor az szívás :)
  • Punkerwork
    Villeneuve zöld utat kapott a Renault-tól
  • Punkerwork
    sőt 3 a Minardi is tőlük veszi a motort.
  • Punkerwork
    -2 csapat jövőre nagy gebasz lesz
  • M@TriX
    A Jaguar és a Ford kiszáll a Forma-1-ből

ezzel a Jordan is a tönk szélére került...
  • M@TriX
    jaja, habár azt rebesgetik, hogy nem indul, csak tesztel...
  • PREMIERE1
    Most akkor Trulli már az idén indul? Megteheti! Frentzen is így tett.
  • PREMIERE1
    Semmit. Max. mint a BARnál.
  • M@TriX
    hmm, hamar elkezdte:

Trulli első élményei a Toyotánál

mondjuk én Villre kiváncsibb leszek mit tud majd alkotni...
  • M@TriX
    egyet értek :))
  • Bucser
    Hát már bocs de ez az a dolog amire soha nem fogok költeni:D M.S-es Baseballsatyka:D:D:D Plane 6500-ért....
  • Bandee1987
    Ha lenne rá most lém, vennék:)
    De sajnos mindig úgy adódik, hogy ha össze is gyűlik a pénz, akkor másra költöm el :(
  • rezsofiz
    jah sauber most fejlodget
  • M@TriX
    tőlem aztán vedd meg.. :)
  • Bandee1987
    Most nézem neten Schumi 7 csillagos világbajnoki sapkáját.
    A michael-schumacher.de -n 25 euró az ára (kb. 6250 ft), az f1-live.com-on pedig 33 euróba kerül.
  • M@TriX
    ez jó :)

Jövő tavasszal indul a magyar Forma-1

Forma-500, a magyar Forma-1 :)