182114
Motorsportal | F1 Hírek | Hirado.hu/F1 | Boxutca fb | Wéber Gábor fb | Nagy Dani fb | F1 reddit | Motorsportstats | Formula Podcast
-
#15785 Mondjuk a Chevy :) -
#15784 Opel sose kop el :))
érdekes lenne :) -
#15783 remélem tényleg beszáll valaki, ahogy a Toyota tette, egy kis újabb vérfrissítés nem ártana... -
#15782 Bezár a Jaguar legnagyobb gyára
2004. szeptember 20. 8:16
MNO
Az amerikai Ford Motor Co. bejelentette, hogy szinte teljesen leállítja a termelést a tulajdonában lévő Jaguar legnagyobb angliai gyárában – írja a Napi Gazdaság.
A Coventryben található, 2500 főt foglalkoztató üzemben jelenleg az XJ luxusszedánokat és az XK sportkocsikat szerelik össze. A pénteki döntés értelmében azonban csak 310 ember marad a gyárban, akik a két modell bizonyos kisebb utómunkálatait végzik majd.
Az összeszerelést áthelyezik Birminghambe, ahol jelenleg az XJ és az XK részeit, valamint az S-Type modellt gyártják, s ott kapnak munkát 1150-en a Coventryben dolgozók közül, a többieket elbocsátják.
A Ford korábban bejelentette azt is, hogy a Jaguar a jövő szezontól kiszáll a Forma-1-ből. Az amerikai autógyár egyúttal felfelé módosította a harmadik negyedévre vonatkozó nyereségprognózisát. -
#15781 bővebb infó:
"Az autógyár indoklása szerint a sportprogram túl drága volt, s a Jaguar Racing mellett ezért bezárják a motorgyártó Cosworth Racinget is.
"Hosszú hónapokig tartó alapos vizsgálat után a Ford Motor Company úgy döntött, egyik márkája számára sem tudja finanszírozni a Forma-1-es részvételt" - mondta Joe Greenwell, a Jaguar és a Land Rover elnöke egy pénteki közleményben."
A Jaguar kiszáll a Forma-1-ből -
#15780 beteg egy pálya az tuti :) már rohadtul várom a futamot kiváncsi vagyok mit hoztak össze a sárgák -
geci nekem nagyon teccik ez a palya,legalabbis igy rajzrol -
#15778 -
#15777 "World champions Ferrari spend around 600 million dollars a year while Jaguar's 2004 budget was estimated at around 180 million dollars and their performances reflect their limited funding. Current race drivers Christian Klien and Mark Webber can both claim a best finish of sixth position."
600 millát költ a Ferrari. -
#15776 Szerintem BAR kapna motorokat, mint Ferrari és a Sauber kapcsolata. -
#15775 Honda, mint gyári csapat ? Akkor a BAR mit kap ? Vagy a BAR-t alakítanák gyári Hondává ? -
#15774 Korábban több nagy autógyártóról volt szó, hogy beszállna a F1-be:
Volvo
Opel
Honda
és volt szó visszatérőkről is:
Lotus
Hely már biztos lesz. -
#15773 ja és nem hogy 12 de még 10 csapat se lesz így -
#15772 igen csak tudod Jaguar=Ford=Cosworth motor és a Jordan + Minardi Cosworth motorral megy, Jordan döglődik Minardinak meg eddig se volt pénze jobb motorra. -
#15771 De a Jaguar helyett jön valami mivel van egy szabály, hogy nem lehet 12-nél több csapat ezért a Jaguar helyére jönnek. -
#15770 ha 3 csapat kiesik az qrva nagy gáz ennyit nem lehet pár hónap alatt pótolni, 6 kocsi, akkor a mostani csapat verseny első 6 helyezetje 3 kocsit indít mikor 7 csapat marad? ezt senki nem gondolhatja komolyan. -
#15769 azért sztem a temetés még arrébb van...
csak a Jaguar nem tud felmutatni semmit és ez nem jó reklám nekik, gondolom ezért lelépnek, ennyi... -
#15768 Ez még csak a kezdet....
Ez a hülyegyerek Bernie tönkrebaszta a "száguldó cirkuszt" most már mindenki igyekszik majd elhagyni a süllyedő hajót. -
#15767 ja ok, csak azt nem olvastam :) -
#15766 de, azért mondtam hogy minusz 3 csapat -
#15765 Jaguar is Fordos, nem ? -
#15764 Jordan+Minardi Cosworth motorral megy ami Ford..... -
#15763 régebben olvastam, hogy autógyártók be akarnák szállni az F1-be saját csapattal, csak perpill nem volt hely. Mostmár lesz :) -
#15762 ez jó hír -
#15761 jaja, habár valami rémlik ,hogy a minardi más mocit majd...
vagy a Fordról volt szó? akkor az szívás :) -
#15760 Villeneuve zöld utat kapott a Renault-tól -
#15759 sőt 3 a Minardi is tőlük veszi a motort. -
#15758 -2 csapat jövőre nagy gebasz lesz -
#15757 A Jaguar és a Ford kiszáll a Forma-1-ből
ezzel a Jordan is a tönk szélére került... -
#15756 jaja, habár azt rebesgetik, hogy nem indul, csak tesztel... -
#15755 Most akkor Trulli már az idén indul? Megteheti! Frentzen is így tett. -
#15754 Semmit. Max. mint a BARnál. -
#15753 hmm, hamar elkezdte:
Trulli első élményei a Toyotánál
mondjuk én Villre kiváncsibb leszek mit tud majd alkotni... -
#15752 egyet értek :)) -
#15751 Hát már bocs de ez az a dolog amire soha nem fogok költeni:D M.S-es Baseballsatyka:D:D:D Plane 6500-ért.... -
#15750 Ha lenne rá most lém, vennék:)
De sajnos mindig úgy adódik, hogy ha össze is gyűlik a pénz, akkor másra költöm el :( -
#15749 jah sauber most fejlodget -
#15748 tőlem aztán vedd meg.. :) -
#15747 Most nézem neten Schumi 7 csillagos világbajnoki sapkáját.
A michael-schumacher.de -n 25 euró az ára (kb. 6250 ft), az f1-live.com-on pedig 33 euróba kerül. -
#15746 ez jó :)
Jövő tavasszal indul a magyar Forma-1
Forma-500, a magyar Forma-1 :)