300
Vélemények, kérdések...idevelük!
-
Evoluti0N #220 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Az, h Joel meghal, ráadásul az elején és brutális, kegyetlen halált hal, nem valami hősit. Meg az, h utána azt a karaktert irányítjuk, aki megölte Joelt és a játék el akarja érni, h szimpatizáljunk vele. A leakek voltak a fő oka, h az emberek utálták a sztorit, mivel csak annyi szivárgott ki, h Joel meghal és a gyilkosával játszunk a játék felétől. Ennyi elég volt bőven, h elinduljon a gyűlöletcunami. -
#219 Na, 20 óra után végre a végére értem én is a játéknak. Már vártam. Elvárások nélkül indultam neki, nem picsogtam tele egy fórumot sem, hogy már csak 5 hét, 10 nap, 6 óra van hátra a megjelenésig, és nem néztem semmit a leakekből, nem is olvastam belőle. 2 trailer volt összesen, amit láttam, mind a kettő hivatalos Sony anyag.
Ezek után a véleményem.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A játék, mint videojáték ipari produktum, kivételes minőséget képvisel. Mind vizualitásban, mind technóban. Messze maga mögé utasít szinte mindent, ami él és mozog. A játék, mint játék, nálam erős közepes. És erről a végtelenül unalmas gameplay, valamint a lófaszjóska történet tehet.
A 18. óránál volt egy izgalmas rész benne, nagyjából másfél óra, amikor a fűrészmalmos falun kellett átlopakodni. Ezeket a részeket szerettem, azt pedig utáltam, amikor épületeken keresztül kellett szobáról-szobára haladni. Számomra az is kicsit fura, hogy egy olyan karakter brutális gyilkosával kellett játszanom több mint a játék felét, akihez érzelmileg kötődtem az első részből.
Ebben a játékban senkit nem szerettem, még Elliet sem, és nem a szexuális orientációja miatt. Nem éreztem azt, hogy hú, játszani akarok még, mikor ülhetek le megint, nem fogott meg a játék, se a történet, se a tálalás. Szándékosan Easy fokozaton toltam, valami elképesztő buta benne az AI.
Nagyjából a 15. órától már akartam, hogy vége legyen, daráltam csak a területeket, és kurvára untatott az egész Abby-szál. A füttyös faszoktól idegbajt kaptam.
Nekem nem állt jól kézre a harcrendszere, ez a kereszt alakú fegyverváltós HUD nekem nagyon nem tetszett, már az első részben sem. Bár minden fegyvert összeszedtem, jellemzően 2-3-at használtam csak. Hiányoltam belőle az érzelmi ráhangolódást és a dramaturgiát fokozó zenéket, fura, hogy alig volt benne néhány dallam. A karakterek motivációin még nem annyira gondolkodtam, de annyira nem is érdekel, hogy megtegyem, és ezen agyaljak.
Egynek jó volt, a 2020-as nagy nihilben üde színfolt, egy erősebb évben nem nagyon tűnne fel.
Megy is apróra, többet el nem indítom.
És könyörgöm, most már valaki árulja el, mert még mindig nem tudom, hogy mi volt az a világrázó felháborító dolog a játékban, amin a fél internet picsogott, mert esküszöm, én ilyet nem találtam a játékban. -
Evoluti0N #218 Az, h miért került bele diverzitás (Sony és ND nyomni akarja) és h a játék központi témája-e, az két különböző dolog.
Azt jó ám látni, h befejeztük a diskurzust. :D
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.04. 21:58:37 -
#217 Neked elég annyit tudni, hogy sony, és ND. Ennyi ismeret is majdnem több, mint amit képes vagy magadévá tenni. Ne tűzz ki elérhetetlen célokat. -
Evoluti0N #216 De hát akkor így sosem fogom megtudni, h mitől lett a TLOU 2 központi témája a diverzitás. :'( -
Evoluti0N #215 Sztorira összpontosító.
Ha hosszabb elemzésre vársz, akkor a befejezés után 3 órát beszélgettek a játékról a Twitch csatornájukon, ahol minden pozitívra és negatívra kitértek, játékmenetet és mindent illetően. -
#214 >ami a korábbi hozzászólásaid szerint a te olvasatodban azt jelenti, h szerepelnek benne.
Ezt a diskurzust itt befejeztük. A jövőben kerülj el bármilyen témával kapcsolatban. -
#213 De, én szívesen megnéznék egy abszolút pozitív hangvételű szpojleres kritikát/kibeszélőt, de nem nagyon találtam. Minden nagyobb gaming csatorna, amiket ismerek, követek lehúzta a sárga földig.
2 szpojlermentes ajnározást néztem meg, de mindkettő nevetséges volt (IGN hu, és Otherside). -
Evoluti0N #212 Szerintem, akinek tetszett (jelentkezik) és 10/10-et adott rá, (szerintem nem 10), azt nem fogja meggyőzni egy negatívabb hangvételű videó arról, h bezzeg ez a játék nem is olyan jó és nem fog a fejében kigyulladni az égő, h mekkorát tévedett. Ahogy szerintem te sem fogsz elkezdeni pozitív kritikákat nézni, azzal a céllal, h meggyőzzenek, h bezzeg a játék jó.
Szerk: Nem azt mondom, h nem kell meghallgatni a másik oldalt is és, h az egyik vagy a másik oldalnak van csak igaza, de senki sem fog egy negatív kritika hatására megváltoztatni a véleményét, ha csak nem könnyen befolyásolható. Ahogy olyan, akinek nem tetszett a játék se fogja utólag pozitív hatására megváltoztatni.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.04. 21:13:28 -
#211 Elég sok kritikát megéztem a yt-n, és megtaláltam a szerintem legjobbat a HeelvsBabyface csatornán.
ÍME
Végigvezet a történeten, zseniálisan betalál minden szava. Kötelezően megnézetném azokkal, akik 10/10-eket szórtak a játékra.
Utoljára szerkesztette: Tehasut, 2020.07.04. 21:02:39 -
Evoluti0N #210 Egy szóval sem állítottam, h (csak) ez a bajod a játékkal. Amúgy igazad van. Nincs velük bajod, ahogy a meleg karakterekkel sem. Már ha nem az a "központi" része a játéknak, ami a korábbi hozzászólásaid szerint a te olvasatodban azt jelenti, h szerepelnek benne.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.04. 18:53:48 -
#209 LOL
Te ezt komolyan gondolod, hogy a játékkal az a bajom, hogy volt benne egy transznemű szereplő?
/az agyatlan fanboyok mindig meg tudnak lepni az ostobaságuk mélységével -
#208 Talán ide elfér. Nyilván nem néztem meg, mivel nem játszottam a játékot, csak fel vagyok rá iratkozva.
-
Evoluti0N #207 Találtam egyet, ami már-már olyan, mintha testre szabottan neked készült volna.
-
Evoluti0N #206 A sztori, amit érdemeltünk volna:
"The prologue is Joel showing Ellie enough VeggieTales episodes until she understands that she is straight now. Dina is still bisexual, but she is barely clothed the entire game.
The whole game consists of Joel and Ellie traveling from outpost to outpost to deliver cargo, while every once in a while fighting a huge infected that takes 20 tries to kill, and thus only real gamers can progress.
Themes of racism and sexism in society are explored. But every time they are, either a straight white male, or an unrealistically attractive woman is carrying the story that the theme relies on.
The game ends with Ellie and Joel discovering that they only need to kill one hive mind infected and all the other zombies will die. They do so, and exclaim that they are happy. Throughout the whole game they will explicitly exclaim the emotion that they are feeling at the moment as to not confuse the audience."
Esetleg: "I think Joel should die at the end, but he should die a super badass death saving a bunch of orphans or something really heroic like that, cos he's a really cool character. When he dies, all the other characters should cry and say what a hero he was and how he totally redeemed himself"
Na meg azt se felejtsük el, h így legalább "Finally they give what gamers want: wholesome characters and black and white morals with clear good and bad guys." -
Newfronter #205 Ezzel viccelődtünk pár napja a haverommal, hogy akinek nem tetszett ez a sztori, az ilyesmire számított, mint ami a képen van. :D -
#204 Ettől nem lesz ez jobb játék, se nem tűnsz okosabbnak. De tegyél bele még posztot, hátha. -
Evoluti0N #203
Főleg az a rész, h legalább nem csináltak volna Ellie-ből leszbikust, amirite?
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.04. 16:40:22 -
#202 Sokkal rosszabb nem lett volna. Sőt... :D -
Evoluti0N #201 A sztori, ami járt volna nekünk.
-
#200 Az milyen jó Last of us lenne, 50 óra séta 20 ellenséggel,.
Azért a Rainbow Six-ben a valóságtól eltérően még is csak újra tudtad kezdeni a pályát ;)
Oké hogy nem érvelsz mellette, de te dobtad be: "Én leszarnám, ha nem azon verné mindenki, hogy mennyire szuper realisztikus már ez a játék. Nem az.
" Én erre mondtam, hogy senki nem veri erre, sem itt sem a másik topikban, lehet hogy youtube-n vagy valahol ezt olvastad, de itt szerintem nem. Ez egy játék, ahol az élettől eltérő szabályok vannak még mindig szerencsére..Vannak elemei amik törekednek a realizmusra, de persze van ahol nem lehet ilyen olyan okok miatt, pl játszhatóság. -
#199 Ha meglőnek, akkor ott véged. Van ilyen játék egyébként, vagy volt: a régi (az igazi) Rainbow Six.* Egy lövés és nem mentél tovább. Ahogy a valóságban. Mi lenne ezzel a baj? Nyilván nem lenne 500 ellenség a játék során, csak mondjuk 50 a 20 óra alatt, de az az 50 mindegyike kihívás és mindegyik azonnal megölhet, ahogy te is őt.
Egyébként azt gondolom, hogy félreolvasod a kommenteket. Én NEM érvelek egy szuperrealisztikus játékért. Nem erről beszéltünk. Olvasd el a kommentfolyamot az elejétől, mert kezdünk erősen eltérni valamerre, amiről eddig szó nem volt.
* (Zoomerek meg egyéb gyerkőcök kedvéért: ez az a játék, ami akkor készült, amikor te még meg sem születtél. Nem, ez nem az, amit a kamerába kappanhangon sikítozós bácsik streamelnek a twitchen.) -
#198 Mi ezzel a baj? Meglőnek legyen vége a játéknak?:) -
#197 Igazából én is ez ellen érvelek, szóval nem velem vitatkozol. Bár ez pont nem jó érv, mert itt nem éledsz fel, hanem csak visszatölti a mentést. Inkább az az irreális, hogy meglőnek és simán továbbmész, egy kis géz, azt' jól van. -
#196 Igen, szuper realisztikus egy játék, bármilyen játék, ahol megölnek, és újraéledsz... -
#195 A másikban elhangzott emlékeim szerint. Aztán az is lehet, hogy YT kommentben hangzott el, nem emlékszem, nemcsak sg-n kommentelek. -
#194 szuper realisztikus játék... létezik ilyen egyáltalán, meg lenne értelme? Végülis ez egy JÁTÉK. Mondjuk én arra sem emlékszem, hogy ez elhangzott volna itt a topikban.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2020.07.03. 11:45:01 -
#193 Attól, hogy emelgeted a súlyokat, nem fogsz ekkorára nőni, pláne nőként. Colleen Fotsch békeidőben főállásban ezen a fizikumon dolgozik. Nehezen hiszem, hogy Scar-vadászat meg infected-vadászat mellett egy posztapokaliptikus világban valaki másodállásban képes egy ugyanilyen fizikumot fenntartani. Nem reális. Én leszarnám, ha nem azon verné mindenki, hogy mennyire szuper realisztikus már ez a játék. Nem az.
"És ez most komoly, hogy ezen elkezdtek felháborodni meg analizálni, hogy vajon lehet-e Abby ennyire kigyúrt, mint amilyen?"
Nem háborodok fel, pont te kérdezted, hogy mi ezzel a baj. Erre válaszoltam csak. Nem ez a játék legfőbb baja természetesen. Sőt, ez nekem csak mint érdekesség jött elő, ha minden más oké lenne, a játék simán lehetne 10/10 is akár. -
#192 Vedd meg a csucsimát, hátha az pozitív lesz :) -
#191 És ez most komoly, hogy ezen elkezdtek felháborodni meg analizálni, hogy vajon lehet-e Abby ennyire kigyúrt, mint amilyen? :-D LOL, ez szánalmas.
Amúgy meg a táborban full unatkoznak, mint egy dutyiban. Bőven van idejük gyúrni.
Arról nem ment a rage, hogy vajon Joel szakálla lehetett-e akkora a vitaminhiányban eltöltött évek ellenére? :-D
-
#190 Tegnap fejeztem be. Életem legnagyobb játékos csalódása. Hihetetlen, hogy a minden részletében zseniális első rész után ilyet voltak képesek letenni az asztalra. Szívből utáltam az Abby-s történetszálat, a gyűjthető cuccokra is szartam, túl akartam lenni rajta. A játék vége pedig már kínszenvedés volt, az újonnan behozott történet szállal, a sok nyűglődéssel.
Soha többé nem fogom elindítani ezt a játékot. Sajnálatos, hogy ezzel a csalódással ér véget számomra a PS4 éra, régóta mert úgy terveztem, hogy a Tlou2 után eladom az 1 gigás SSD-vel felturbózott PS4 prómat. -
#189 De azért gondolom láttad Abby-ék hol éltek... nem szűkölködtek :) -
#188 Azért van átmenet az élsportoló fizikum és a ropi között. Ott van a lakosság 99.99%-a. Joel sem volt testépítő alkat, nyilván őt nem is mondjuk Flex Wheelerről modellezték. -
#187 Egyáltalán nem erről van szó. A gamerek JÓ történetet akarnak. Attól, hogy valami ÚJ, még nem lesz jó. Ha valaki újítani próbál, akkor kockáztat: ebben benne van, hogy amit tervezett, az nem lesz jó a végén. Egyébként én nem látom a nagy újítást sehol ebben a történetben: szimpla bosszútörténet, két szálon. Ezerszer láttunk már ilyet más médiumokon, semmi új nincs benne. Sőt, videojátékban is volt hasonló, több szálon párhuzamosan vezetett történet: pl. az ÖSSZES David Cage játék, Farenheit-től kezdődően lényegében a Heavy Rainen át a Detroit Beyond Humanig. Ahol egyik szálon megtapasztaljuk a másik szál történéseit.
Sőt, még az össze-vissza ugráló idővonalak sem újítás: David Cage azt is megcsinálta már PS3-ra a Beyond Two Soulsban. -
#186 Hatalmas darab az oké. De Abby nem nagy darab, sőt, alacsony testalkatú. Viszont kigyúrt. Meg hát ugye egy élsportolóról mintázták a fizikumát. Egy posztapokaliptikus játékban.
Olyan, mintha Mr. Olympia Jay Cutler feltűnne mondjuk Benigni Az élet szépjében, mint lagerlakó. A Conan a barbárban oké, de az nem is akar székrekedésesen komolynak látszani. -
Evoluti0N #185 Hihetetlen, h a gamerek egy részének a reakciók alapján, biztonságos sztorira van szüksége. Ha kapunk egy valamit, ami mer újítani és egy merészet húzni és megrázó és elszomorító és elgondolkodtató, akkor kézzel-lábbal csapkodnak ellene, mert nem ezt akarják egy játéktól. -
Newfronter #184 Hihetetlen, hogy vannak akiknek nem jött át a sztori. Elképedve olvasom ezeket. Nálam még kérdés sem merült fel a végén. Teljesen beszívott a játék, élvezetesek a karakterek, jó a dinamikája, de úgy minden jó. Nagy hiányt pótolt ez a játék. Évek óta lapos, érdektelen sztorikat kaptunk, ugyanazt ismételték a játékok és semmiféle érzelmet nem tudtak kiváltani belőlem. A TLOU Part 1 volt ez előtt, ami meg tudott mozgatni. Most meg ez tette ugyanezt. -
Evoluti0N #183 A 4 millió dobozos eladásra és valószínűleg legalább még1x ennyi digitálisra gondolsz, ami azóta csak növekedett? Nem igazán értem, hogy pontosan mit temetünk. -
#182 Köszi, megtaláltam AJ videójában a legkifejezőbb 10 másodpercet, ami a témában született :DD -
#181 Attól, hogy azt gondolja és meggyőződése lesz. Nem kell hozzá semmi több. Ami nem volt az 7 éve, most már az. Pedig szinte semmi sem változott... Jah de: az ember aki elkezdett hinni valamit. Vagy csak félni? Annál jobb. :D
Utoljára szerkesztette: yesname, 2020.07.02. 18:32:30