Már jövőre jöhet Musk Mars-rakétája
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A médiahoax csak azt mutatja, hogy mennyi ostoba ember van...
Az atomeraktoros rész mutatja, hogy a fizikáról sok lövésed nincs. A Mars légköre olyan ritka, hogy hűtésre alig használható, ami erősen limitálja azt, hogy hőcserélővel hogy a rákba működtetnél gőzciklust, már ha egyálalán lenne vized...
Fantáziálgatsz összevissza. Beláthatatlan techikai akadályok vannak ma a kolonizálás előtt. Értelme sincs. Amennyibe kerül, abból a Föld sokkal jobb hellyé tehető.
A nicked kb. annyit jelent nekem, mint azok, akik ilyen titulussal hakniznak. Mosolygok rajtuk vagy legyintek...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.20. 22:35:31
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
-Délt a spanyolok egyértelműen az arany és más fémek miatt gyarmatosították
-Északot kezdetben a vallási nézeteik miatt üldözöttek népesítették be.
Északon a gazdasági gyarmatosítás csak azután kezdődött meg,miután rájöttek,hogy mennyi minden van ott:hatalmas erdőségek,az erdőségekben vadak,a tengeren halak és bálnák-a bálnavadászatban a baszkok élenjárók voltak-,az északi sarki részen prémes állatok,a tengeren halak és ott is bálnák.
A Mars kolonizálása szerintem kettős céllal:kalandvágyból és fémbányászat miatt fog megtörténni.
Az jelzésértékű volt,mikor a holland médiahoax-ra majdnem félmillió ember jelentkezett...
A kolonizálás legfőbb akadálya a sugárzás és a szabd víz hiánya.
A sugárzás ellen lehet védekezni talaszint alá telepített bázissal,mely hasonló lenne a metróalagutakhoz.Vizet meg kezdetben a Földről kapnának,később már a jégből ki tudnák nyerni.
A bázis energia-ellátását én atomreaktorral oldanám meg-az atomtengeralattjárók reaktorai megfelelőek lennének-és ezt az energiát fel lehet használni víz kinyeréséhez is.
Később gyorsan növő fafajták magjait-bambusz és kínai smaragdfa-magjait földlabdákban a Marsra vinném és ott kísérletképpen elültetném..
Később szintén vinnék fel a Cárnál is erősebb hidrogénbombákat is,melyeket a bolygó vulkánjaiba dobnék le szintén kísérletképpen..
szóval ehhez a za "1/3 g is killer csak lasabbban" típusú kinyilatkoztatásokhoz térjunk vissza azután ha már a jelenleg abszolúte nem létező, vagyis zéró kísérleti eredménynél több áll a rendelkezésunkre. Etikai kizáró okai nincsenek annak hogy ilyen kísérleteket folytassanak hiszen a 0 g-nek szemrebbenés nélkul tesznek ki egészséges férfiakat és nőket 3-6-12 hónapra miközben már ismert hogy ennek bizony komoly egészségügyi következményei vannak. az 1/3 g gravitációs környezetben még a legpesszimistább elképzelések szerint is, (mint például a tied is) jobb hatásokkal számolhatunk mint a zéró gravitáción, annyival biztosan jobbal hogy expedíció utakat a Marsra meg lehessen próbálni, és ezek alatt kiderülhetne hogy mennyivel jobb a 38%-os gravitáció mint a zéró, szóba jöhet-e a tartós ottlét.
Azt továbbra sem látom, hogy ki finaszírozná a kolonizálást, ha remény sincs megtérülésre. Mert Amerika benépesülése az kőkemény gazdasági befektetés reményében történt meg, nem ideológiai alapján a kerszténység erőszakot terjesztése ellenére... A Marsnál remény nincs arra, hogy pénzben közvetlenül jeletkező profitot termeljen egyelőre. Kb. annyira értelmes gazdasági befektetés, mint a hegymászás. Emberek hobbija, akinek van pénze és szpozora rá. Csak az néhány 10-100k USD-ből űzhető és nem dollár százmillárdokból...
Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2018.03.20. 10:36:11
Egyebkent Musk nem ket raketat tervezett ingajaratban, hanem egy-ket havonta inditando atlag 12 raketabol allo konvojokat, ami biztositana a kello redundanciat. Ez 144 melyuri jarmu lenne teljes kiepites mellett es hozza kb. ketszer ennyi uzemanyagszallito orbitalis raketa. Ez a rendszer evente kb. 30 ezer embert tudna atvinni a Foldrol a Marsra. Kezetben viszont csak evi 100-200 ember mehetne max, ami eszak amerika elso telepeseinek a szama. 50%-os tulelesi arannyal szamolva (ennyi volt kb. az elso telepeseknel is) evi 50-100 emberrel bovulne a Marsi kolonia csak a bevandorlasbol. Hosszutavu a Foldtol fuggetlen tuleles szempontjabol egy 10-20 ezer fos lakossag mar eletkepes lenne.
ps: Az ottani majdani kozvetlen demokraciarol gondolkodni erdekes otlet, de errol majd azok dontenek akik eloszor odaernek es kepesek lesznek a Foldtol fuggetlenul hosszu tavon tulelni. Ez jo esetben is 2-3 generacionyi ido...

Tinman:
Az űrbe ha kiviszel ennyi embert, azoknak mégis honnan a rákból csinálsz annyi O2 ? Mert a marson van nyersanyag, erőforrás, gravitáció (ott elő tudod állítani), de az orbiton ebből momentán egy sincs meg.
Van az a sorozat, hogy The 100 ... na ott is pont ezen röhögtem. Aztán ott is rájöttek a forgatókönyvírók, és elkezdték tömegesen ölni a jónépet. Csak mondjuk arra nem kellett volna évszázadokat várni.
overseer-7:
NEXUS6-al értek egyet.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Kiváltképp, ha kétpár hajó ingázva váltani fogja egymást, (egyik éppen érkezik a Marsra, a másik indulna a Föld felé, bevárva a "csatlakozást", - hogy aki az utazás pár hónapja alatt meggondolta volna magát, (kiszeretett volna az archeológiából..,) az rögtön indulhasson is visszafelé..., - a pionírok között biztosan lesznek olyanok is. 😊 )
Utoljára szerkesztette: end3, 2018.03.19. 09:11:40
Küldenék is neked kötelet, vagy egy kést ha esetleg hiányt szenvednél benne, de asszem ez törvény ellenes.
Inkább nézd meg ezt, ha szerencséd van agyilag ez is halálosan túlterhel: 😉
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ezt a hülyeséget honnan veszed? Pár ezer ember dolgozik a kutatóállomásokon rendkívül zord körülmények között. Van ugyan némi turizmus (többnyire orosz hajók szállítanak a partok közelébe turistákat aranyáron), de a kutatóállomások személyzetén kívül ember még csak nem is alhat az Antarktiszon, partra szállhatnak, de aztán vissza a hajóra.
Minek megmenteni az embert?
A bolygót és az állatvilágot, a bioszférát kellene megmentenünk az emberiségtől.
Az ember szándékosan okoz kárt, minden lehetséges és számára elérhető területen. Mi értelme megmenteni ezt a szörnyen veszélyes fajt, az embert?
Az hogy én gyilkolok, többet ér ezer imánál.
Szerencsére a sarkvidékeken az elmúlt száz évben több nagyváros is felépült, emberek milliói élnek már az Antarktiszon is, nyoma sincs a zord, veszélyes életkörülményeknek... A Mars is kedvelt úticél lesz...
Ha lesz egy becsapódás, cirka 500e-1m embert kéne kivinni az űrbe 1-2 évre, akik aztán visszatérve újra felépítik ezt a szarfészket. Ezen kéne agyalni, nem egy full halott bolygón survivort játszani.
Utoljára szerkesztette: Tinman, 2018.03.18. 09:53:06
Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.
Ott is a főhős zseni megalkotta a legnagyobb rakétát, majd a mars expedícióhoz is egyet.
Ő mondjuk azzal magyarázza, hogy a Földet bármikor érheti olyan természeti katasztrófa, amitől kihal itt az élet (pl meteor becsapódás), és ezért kell a mars kolónia.
De amúgy totál, mint Musk.
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.