• mrzed001
    #48
    Naaaa, ne lépjünk át a bugyuta személyeskedésbe, nem vagy ennyire ossstoba

    Valamint nem tudom honnan veszed ezt az ostobaságot! A gyémántot nem LEO-ra kell fellőni, hanem onnan lehozni. Pl: Dropship.
    Jó, űrlift még olcsóbb lenne, de az még álom kategória.

    Ami az árakat illeti. 1 karát csiszolt gyémánt ára (minőségtől függően) 2000-30.000 dollár. Ami amúgy súlyra 0.2 gramm. Nyers gyémántnál oszthatsz árat 10-el.

    Amúgy én is jobban örülnék, ha itt a földön "rendet" lehetne tenni (élhetőbbé tenni), de ez még nagyobb scifi, mint bármiféle űrbányászat vagy a mars kolonizálása.
    Te is jól tudod, a világot a pénz mozgatja, és az érdekcsoportok. Márpedig, akárcsak a diktatúrában, itt sem érdeke a hatalmon levőknek a hatalmuk megosztása, megfosztása. Viszont érdekük a függésben tartás.
    Ha úgy nézzük, már rég el is kezdődött a corporate diktatúra. A "választott" vezetők csak bábok az őket hatalomra juttató (őket pénzelő) trösztök kezében. Az amcsiknál csúcsra járatott lobbi rendszert pedig ugye ne is említsem.

    Szóval kíváncsi lennék rá, ilyen bebetonozott rendszert te hogy reformálnál meg, amivel "a Föld sokkal jobb hellyé tehető" ?

    Szívesen látnék mondjuk egy afrikát átszelő autópálya VS 100 kg gyémánt lehozásának költségeit, illetve megtérülését.
    Vagy mi mással, meditációval és kumbaya dalolászásával szeretnéd jobb hellyé tenni a földet ?