134
Frostpunk
  • Anonymusxx
    #134
    Ez a last of ősz elég nehéz lett, a legnagyobb probléma hogy a motívációnál minden nap azt írja hogy napi veszteség súlyos, és megy le 0-ra...
    Ráadásul a google se adott ki túl sokat itt is van szó erről:

    https://www.reddit.com/r/Frostpunk/comments/hdxpcm/last_autumn_q_motivation_daily_loss/

    de semmi érdemlegeset nem írnak hogy mi a f ez...
  • oneal1
    #133
    az új részről lehet tudni valami infókat? :)
  • Daermon
    #132
    Már wishlisten van :D
  • robicarlos6
    #131
    Nem olvadt ki a fagyos pokol, jön a Frostpunk 2

  • lonvard
    #130
    Normál játékot toltam végig tegnap, csak hogy gyakoroljam a játékot, mer meg akarom csinálni az őszöst is, meg a platón szenvedőst is. Készülődve az utolsó nagy viharra gondoltam bevezetem a diktatúrát. Erre kiírja a várható következményeket: lakosság negyede harcolni fog. Na mondom, akkor visszavonom a törvényt, gyűjtsük még a szenet meg az élelmet. Megvártam a vihart, az emberek csapdába estek, -100 foknál aláírtam, hogy mostantól teljhatalom. Kitört a forradalom. Végül csak harmincan haltak meg, a többieket megvertük és alkalmazkodtak. A lázadóvezért pedig kivégeztettem. Ebből filmet lehetne csinálni. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2021.01.22. 05:15:32
  • SANTANTICA #129
    :) igen reális
  • Hunor1
    #128
    hali. nnna, most végigvittem az őszt még egyszer, csak most a melósok pártján állva:)) ez is nagyon jó. ez meg egy kommunista vonal a maga törvényeivel és eventjeivel. van szakszervezet, később munkásőrség és agitációs-propaganda épületek! :)) még jó lehetett volna egy liberális szabadelvű vonal is, csak azok már megfagytak volna a mínusz 20 ba! :))) a morált meg buzifelvonulásokkkal lehetett volna emelni .... :))))
  • Hunor1
    #127
    majd válasz a mérnökök támogatását. és majd lesz fegyveres őrség, sőt börtön és fegyencmunkás is! :))) kivi lennék hogy milyen lenne csak fegyencekkel megcsinálni a kampányt, de gondolom nem lehet mert mire eljutsz addig hogy börtön és fegyencek, addigra már van vagy 200 melósod is.
  • Hunor1
    #126
    Brrrrr de kemény ez az utolsó ösz kampány! már vagy 4x kibasztak!:) hol az acélhiány hátráltatott, vagy a delderítő csapat nem tudott több halat hozni+el kellett menni felfedezniük és eközben elfogyott a kaja. vagy nem tudtam az ütemtervet tartani és azért basztak ki. vannak benne viszont nagyon érdekes újítások. Pl. eddig a melósok pártján voltam, mindenben a kedvükre akartam járni. most legutóbb viszont a mérnökök javaslatára őket támogattam. lett is fegyveres őrség, sztrájk letörés. SŐT börtön és olyan opció hogy FEGYENCEKET lehet kérni Londonból !!:)) akiket be lehet állítani munkába! és kevesebb kaját igényelnek és nem nyafognak állandóan. kurvára tetszik, csak éppen nem tudtam teljesíteni az ütemtervet , jött a tél a minusz 20 és durva acél és szén mennyidég kellett volna idejében elkezdeni a reaktor magjának felépítését. jó lenne ha más is megosztaná még a tapasztalatokat, hogyan biztosítjátok a nyersit-kaját-elégedettséget? köszi
  • Hunor1
    #125
    ha esetleg befagy a tenger gondolom(?)
  • Hunor1
    #124
    ja, és a hajóroncshoz hogy lehet eljutni, kinyerni belőle az acélt? köszi
  • Hunor1
    #123
    Hali. a "Last... DLC-vel nyomom . 25. napon járok . Állandó problémám az acélhiány !! pedig a kikötőbe azt szállíttatok .a dokkban van már 300! acél , de KURVÁRA lassan hordják a raktárba! építettem a dokkra is valami épületet(10melóssal) de az sem segített. pluszban van még egy speciális raktáram is 300 acél tárolására (bár ott nem látom hogy teli van-e?) kibaszottul kéne a fejlesztésekhez és ugy a speckó alkatrészek gyártásához is. nem értem hogy ha teli a dokk is meg a raktár akkor miért nem jelenik meg a termelésben, és nem mutatja a készleten sem (ahol a kaját stb.) köszi ha valaki segít
  • Garou
    #122
    Azóta még haladtam. Az elején elnéztem, van elég hely megépíteni 4 kikötőt.
    Illetve az első komoly robbanás után jött az első sztrájk, majd döntenem kellett, hogy a jövőben a munkásokat vagy a mérnököket fogom-e jobban támogatni. A munkások mellett döntöttem, így most éppen a szakszervezetnek építem az épületét. Gondolom ez a régi diktatúra-szekta válaszút itteni megfelelője lesz.
  • Garou
    #121
    Én tegnap elkezdtem. Még az elején járok, eddig észrevételeim:

    -Eddig azt hittem a generátorok ezeken a Dreadnought gépeken érkeznek a tett színhelyére és ott állítják fel őket. Erre kiderül, hogy amit mi látunk az csak egy kis része a generátornak, és a nagyja egy ordas nagy lyukban van a földben. Oké. Szóval most egy ilyet kell építeni. Sajnos időre, tehát nincs nagyon mozgásterünk a biztonsági játékra. Meg tudjuk nézni, hogy mennyire vagyunk elmaradva az ütemtervtől (alap vázszerkezet, levegőcserélők a lyukban, újfajta nyersanyagokat előállító épületek már kész vannak-e stb), de szerintem ez pozítiv irányba is módosulhat majd, tehát be tudjuk hozni a lemaradást. Kapunk tehát az építkezéshez extra épületeket és vannak újfajta nyersanyagok is.

    -Alap nyersanyagok: elég kevéssel kezdünk és kell majd taktikázni mert nincs elég kikötő, hogy minden alapanyagból (a kaját is ideértve) folyamatos legyen az utánpótlás. Külön vadászat nincs, csak halászat, ami egy kikötőt lefoglal a háromból. A felderítők tudnak vadászni, de a kinti vadásztáborok egyre kevesebb kaját hoznak.

    -A munkásaink életét az új Administration-fán tudjuk befolyásolni. Az alap dolgok (Sustain Life meg ilyenek) maradtak, de vannak új dolgok is. Folyamat megy a hiszti mert kezdenek rájönni, hogy jön a tél (az elején nem tudják), és nincs nagyon lehetőségünk ráncba szedni őket. Mindezek tetejére a generátor építése során folyamatosan lesznek mérgezések (valami gáz jön ki a földből) meg balesetek, ezeket extra költséggel épített, a biztonságot fokozó épületekkel, vagy a munka hatásfokát csökkentő intézkedésekkel (rövidített műszak) próbálhatjuk elkerülni. Úgy, hogy közben sietni kéne. Eddig nem láttam opciót arra, hogy közéjük lövessek, ahogy minden normális vezető tenné, de ha később elfajulnak a dolgok talán lesz rá lehetőség. Most újabban azon megy náluk a para, hogy halott madarak esnek az égből, ezt esti imával orvosoljuk.

    -Egyetlen könnyítés, hogy a beacon most távíróként üzemel, és mi szólhatunk oda Londonba, hogy x munkást és y mérnököt küldjenek még. Van egy limit persze amit nem tudunk egy rendelés során átlépni. Gyerekek még nem jöttek.

    Tehát eléggé limitált és nehezített nyersanyag menedzsmenttel, nehezebben kezelhető munkásokkal kell időre felrántani az új épületeket és megépíteni a generátort. A hőmérséklet +10 fok az elején és egyelőre nem csökken. Gondolom mire megjön a tél már kész kell lennünk.

    Az új endless mód is ilyen ahogy nézem. Tehát generátor nélkül kezdünk és onnét kell nyerni. Érdekes. Tetszik amúgy ez az új koncepció, tök jó téma ez egy dlc-be.

    Utoljára szerkesztette: Garou, 2020.02.11. 19:01:21
  • Hunor1
    #120
    Valaki nyomja az Autumn DLC-vel?
  • Garou
    #119
  • Fura Alak
    #118
    Nekem tetszik, szerintem érdemes megtartani. :)
  • grebber
    #117
    Tudom én is 12$-os vagyok 2 fiókkal de most adott a humble 2$-os kupont szóval csak 10$-be fájt

    Frostpunkon agyalok még kell-e nekem vagy adjam el..
    Utoljára szerkesztette: grebber, 2020.02.08. 08:50:18
  • Fura Alak
    #116
    Decemberben váltottak a 12 USD Monthly -ról erre a 14/18 Eurós Choice -ra, akinek akkor élő előfizetése volt, most Classic nevű 12 USD -s, 10 választásos csomagja van.
  • grebber
    #115
    A régieknek ez a csomag 10$ volt és a Frostpunkot külön meg lehet szerezni 4-5 $-ért belőle sefterektől..
  • Fura Alak
    #114


    Most (ebben a hónapban) már 14 euróért* megszerezhető (többek között!) a Frostpunk és a Frostpunk: The Rifts DLC a Humble Choice keretein belül!
    Jelen pillanatban a játék ára steam -en: 29,99€ (+ 4,99€ a DLC)

    * = A választható játékok közül 14 euróért Basic (alap) csomagban 3 játék, 18 euróért Premium csomagban 9 játék választható.

    Vigyázat! A Humble Choice havidíjas, de természetesen vásárlás után a további havidíjak lemondhatóak: My Subscription ("az én előfizetésem") > Manage your subscription ("az előfizetés beállításai") > Cancel my plan (előfizetés lemondása).
  • lonvard
    #113
    Elvéreztem, többszöri próbálkozás után is (végtelen mód, endurance). A második vihar utánra nem tudom felfejleszteni a várost, nincs elég meleg, túl sok a beteg, lelassul minden, nincs elég szénlapátoló, nincs elég vadász, felderítőket küldve még kevesebb lesz az erőforrás. Olyan 250-300 emberrel és maxra fejlesztett generátorral lehetne ott valamit kezdeni. Építettem 3 kórházat, de a végén az is messze kevés volt. Végül leállt a generátor. Akkor már olyan hideg volt, hogy visszahívtam mindenkit a házakba, hogy haljunk meg szépen együtt. 150-ről meghalt 100 ember, ekkor kibasztak a kráter szélére. 1-2 nap és meghaltam volna velük, nem tudom minek száműztek már. :D
  • lonvard
    #112
    Na lehet rájöttem valamire. A végtelen módnál azért véreztem el, mert egyszerűen nem találtam túlélőket, és hogy lapátoljuk a szenet a végén széjjel kellett túlóráztatnom az embereket, de így se bírtuk. Most azt csináltam, hogy az első fejlesztésem rögtön a ballon volt, szerveztem az expedíciót, és egy irányba küldtem őket. Kizárólag a cél által adott újabb célok felé mehettek, ez által a harmadik állomás már a túlélők voltak. Másik expedícióval ugyanezt megcsináltam, ugyanez lett. Jön a 15. napi vihar, és több mint 150 emberrel várjuk. Azér mégis jobb, mint 80-al.
  • lonvard
    #111
    Száműzött a magyar kolónia. Egy hajszál választott el a helyzet kezelésétől, erre kiűztek a nyomorultak a -70-be. Szemetek! Mindent értetek tettem! Ilyen a magyar, még egy apokalipszis közepén is cirkuszol, csak mer túlórázni kell hogy ne fagyjunk halálra. Úgy is meghaltok nélkülem!! Na megyek Tesla városba.
  • lonvard
    #110
    Mer mocsok hidegek vannak és tekerni kell a kazánt. Simán volt egy -70 fokom, most épp -50 de mindjárt csökken, 18 nap telt el, nem találtam még menekülteket se. Illetve épp most igen. Korábban találtam egy csoportot, de mire beértek, eltűntek. Nem tudom hogy bug-e, az is lehet meghaltak az úton csak elkerülte a figyelmem. Beérkezett a felderítő csapat, és a létszám meg nőtt, és akkor nézem hogy mér nem, de semmi infó. Ja extra, a fém most még 3 napig törékeny vagy mi, így sokkal több fém kell mindenhez, 1 nap múlva jön a még nagyobb hülés, kellene építenem a munkásszállót mer érkezik az extra 30 ember, de nincs elég fém, mer közben minden ember a szenet lapátolja már, hogy tartsuk a kazán által diktált ütemet, különben megfagyunk. Valahol imádom ezt. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.12. 10:42:44
  • Maala
    #109
    És miért kellene max kapacitáson üzemeltetni egyből a Thumpert?
  • lonvard
    #108
    Na de ahhoz mennyi ember kell már? Amikor a thumper maxon dolgozik, 3 gyűjtőhely mellett is halmozódik mellette a szén. Több mint 3 gyűjtőhelynyi ember kell, plusz a thumper 10 ember. Akkor van max kapacitáson. Bányához meg összesen kell 10 ember, és max kapacitáson megy. Ha lenne 200 emberem, a thumper jó megoldás lehetne, de van összesen 78, meg most érkezik be 25, abból is 12 gyerek. Mondjuk nem érdekel, mer a gyerekeket ugyanúgy bevetem mindenre. :) Akkor is kevesen vagyunk.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.12. 09:37:01
  • Maala
    #107
    Thumper és Gyűjtőhely kombót lehet a legkönnyebben és a legjobban melegíteni, nem a fejlesztett szénbányát. No meg az is a legolcsóbb.
  • lonvard
    #106
    Kőkemény ez a "végtelen mód". Egészen mások a prioritások, olyan mintha pár nap alatt kellene felszerelni a kolóniát mindennel, mert bármi történhet, simán lezuhan a hőmérséklet 50-70 fokra már a játék korai szakaszában, nem is beszélve a viharról. Két felderítőcsapattal mászkálok, nagyon kevés túlélőt találni, és gőzmagot se találtam még. Nagyon izgalmas. Kétségbeesetten a szigetelésre megyek rá, meg próbálok még embereket találni, hogy legyen aki lapátolja a szenet, mer hiába fejlesztem a generátort, ha nem tudjuk táplálni. Rá kell mennem a bányára, mert ahhoz kevesebb ember kell. De a fejlett gőzbányát akarom, mert az fűti is magát, meg gyorsabban is termel. Viszont két gőzmag. Van 3 darabom. Még egy gőzmagot próbálok találni, hogy legyen egyszerre két fejlett bányám. De közben jó volna egy kórház is, meg növénytermesztő házak, bár ezeket ki tudom váltani más épületekkel szóval nem prior. Meg fogunk halni, félek! A magyar kolónia nem bukhat el!
  • lonvard
    #105
    Elneveztem a társaságot XIX. századi családnevekkel. A Nádasdy és Zichy családok viszik vállukon a magyarság jövőjét, de ott van az én apám familiája is, igaz mi a munkások közt vagyunk. :D A Festetichek is képviselve vannak 1 mérnökkel, de van itt minden, nem sorolom fel. Ja, Petőfi Sándorom is van. Beraktam a munkások közé. Így legalább ismert, hogy mi lett szerencsétlen sorsa. A kataklizma idején csatlakozott az északi sarki expedícióhoz, és most a versírás mellett szenet lapátol. Később berakom a propaganda osztályra. Jut eszembe, ezek a generátorok nem éppen magyar találmányok, szóval szerintem nekünk agyon kellett vernünk egy menekülő brit kontingenst, hogy elfoglalhassuk ezt a krátert. Nem baj, ennek szellemében fogok én most itt túlélni. Kifosztom akit lehet, meg ott hagyom a fagyban. Már miután összeraktam egy tisztességes kolóniát.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.11. 08:55:20
  • Hunor1
    #104
    hajrá!
  • lonvard
    #103
    Végtelen módban indítok egy játékot. Megalapítom New Budapest városát. Az első 80 ember magyar lesz, szóval a komplett csapatot átnevezem magyarra. Mi leszünk az elit. Az elsők. Ez a mi kráterünk lesz, baszki!
  • lonvard
    #102
    Mer kiderült, hogy csak annyira tudja a gőzfűtő melegíteni a környezetét, amennyire a fő kazán, szóval extrán nem lesz még melegebb, csak max annyira.
  • lonvard
    #101
    Jut eszembe a gőzfűtők nem fűtötték a házakat. Minden mást melegítettek, házakat nem. Ezt akkor most nem is értem. Emiatt nem mentettem meg egy rakás embert, mert csak 3 sorban raktam le házakat. Viszont ez több kérdést felvet, pl. a kanyonos pályán hogyan lehet terjeszkedni, ha a gőzfűtők nem fűtik a lakóépületeket?
  • lonvard
    #100
    Ja az egészségügyi szűrés jó volt a végén. Volt vagy 120 betegem 1 kórházra. Elkezdtek cirkuszolni, hogy csináljak valamit. Megszűrtem őket. 30 halott egyből. Eltátottam a számat. :D
  • lonvard
    #99
    Túlélte 350 ember. Jó néhány menekültcsoportot hagytunk megfagyni, de azt a 35 gyereket azért megmentettem. Mert tudjátok ők a jövő. Meg mert kellett a gyerekmunkás dolgozni a széndarabolók körül a -120 fokba. Ők csináltak mindent a fagyba. Elméletem szerint mivel nemzőképtelenek, ők a legértéktelenebbek, ha a szüleiket nyírom ki, akkor aztán tényleg befellegzett nekünk.

    Na most az a kérdés, hogy miután vége a single playernek, nem lehet-e valahogy a végtelen módban ezt a várost folytatni? Csak mert biztos voltam benne, hogy lehet, és aztán most nem látom a lehetőséget.

    Ja és a kiértékelésnél meg számon kérte rajtam a játék, hogy megérte-e, hogy kegyetlen őröket alkalmaztam. Még a börtönt se csináltam meg, csak az őrposztokat, hogy tudjak őrjáratozni, meg a propagandát, ami nélkül tuti megölt volna a csőcselék, és akkor hisztikézik nekem a kiértékelés. Megérte megmenteni az emberiséget azon az áron, hogy néhány részeget megvertünk, néhány tolvajt száműztünk, meg hazudtunk párszor? A válaszom: nem sajnos. MIndjárt vissztöltök egy korábbi állást, lebontom az épületeket, csak a propaganda gyár marad meg mer az jó meleg, és én meg 9 pártember túléli, a többiek meg fagyjanak meg. AZTÁN ÉRTÉKELJ KI TE NYOMI JÁTÉK! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.10. 16:02:14
  • lonvard
    #98
    Köszi.

    Közben eljutottam a viharig. Durva egy hétnek nézek elébe. Lement 90 fokra a hőmérséklet, nézem a hőképet, hogy teljesen oké minden. Aztán ránézek az időjárás jelzésre, és látom hogy még háromszor fog csökkenni a hőmérséklet. Bazmeg. :D Csak két automatám van. Sajnos kicsit beszoptam, mert amikor jelezte hogy közeledik a vihar, akkor nem tudtam hogy ez valami extra dolog lesz ami váratlanul lecsap, vagy látni fogom az előrejelzésen a közeledtét. Ezért mindenkit visszahívtam. Több napom lett volna még gőzmagokat gyűjtögetni, de inkább benn toltuk a melegben. Viszont legalább az összes dolgozót kiküldhettem vadászni, összeszedtük az élelmet. Talán a szén is kitart. Még így az elején szerintem kiküldöm az embereket pótolni a szenet. Sajna egy kórház van. Gőzmag hiányban küzdöttem, na. Izgalmas lesz. :)

    Ja, és a remény is a béka segge alatt van most. Nem csináltam totális diktatúrát, azt gondoltam az őrtornyok elegek lesznek. Propaganda gyárat is leépítettem miután megoldódott a londoniak ügye. Nem akarok hazudozni ezeknek a derék embereknek. Csak sajna így az lehet a vége, hogy száműznek a mínusz 100 celsiusba. Az idióták. Mindent értetek és az emberiségért csináltam!
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.10. 14:40:03
  • SaGa
    #97
    A vadászok ha egész éjjel vadásznak, nappal pihennek sok órát. Megteheted, hogy amikor visszajönnek, átvezényled őket valami egyéb munkahelyre, de pár órán keresztül láthatóan nem csinálnak semmit, csak délután lendülnek bele. Az első néhány napon még elmegy, de hosszú távon nem tartható, kellenek az állandó emberek a vadász „üzemekbe”. Ha felfejleszted, kevesebb is elég és többet zsákmányolnak.
    Ahhoz, hogy az amputáltak házába bemenjenek, kell néhány ápoló is bele, ha jól emlékszem…
    Utoljára szerkesztette: SaGa, 2019.10.06. 17:18:53
  • lonvard
    #96
    Fácánra mennek. :) Jó, azt úgy veszem, hogy vannak fókák és pingvinek. Meg lékhorgásznak. :P

    De igen, az egy gyenge pontja a játéknak. Egyáltalán amikor kimasíroznak a -60-ba expedícióra, meg ilyenek, és soha nem lesznek betegek, ellentétben a városlakókkal. Amúgy durva, hogy idáig egy súlyos betegem nem volt. Csináltam egy óvóhelyet az amputáltaknak, és senki nem feküdt be.
  • Cobra.
    #95
    Azért arra kíváncsi lennék, hogy -50 fokban mire vadásznak a vadászok?