112
Frostpunk
 • lonvard
  #112
  Na lehet rájöttem valamire. A végtelen módnál azért véreztem el, mert egyszerűen nem találtam túlélőket, és hogy lapátoljuk a szenet a végén széjjel kellett túlóráztatnom az embereket, de így se bírtuk. Most azt csináltam, hogy az első fejlesztésem rögtön a ballon volt, szerveztem az expedíciót, és egy irányba küldtem őket. Kizárólag a cél által adott újabb célok felé mehettek, ez által a harmadik állomás már a túlélők voltak. Másik expedícióval ugyanezt megcsináltam, ugyanez lett. Jön a 15. napi vihar, és több mint 150 emberrel várjuk. Azér mégis jobb, mint 80-al.
 • lonvard
  #111
  Száműzött a magyar kolónia. Egy hajszál választott el a helyzet kezelésétől, erre kiűztek a nyomorultak a -70-be. Szemetek! Mindent értetek tettem! Ilyen a magyar, még egy apokalipszis közepén is cirkuszol, csak mer túlórázni kell hogy ne fagyjunk halálra. Úgy is meghaltok nélkülem!! Na megyek Tesla városba.
 • lonvard
  #110
  Mer mocsok hidegek vannak és tekerni kell a kazánt. Simán volt egy -70 fokom, most épp -50 de mindjárt csökken, 18 nap telt el, nem találtam még menekülteket se. Illetve épp most igen. Korábban találtam egy csoportot, de mire beértek, eltűntek. Nem tudom hogy bug-e, az is lehet meghaltak az úton csak elkerülte a figyelmem. Beérkezett a felderítő csapat, és a létszám meg nőtt, és akkor nézem hogy mér nem, de semmi infó. Ja extra, a fém most még 3 napig törékeny vagy mi, így sokkal több fém kell mindenhez, 1 nap múlva jön a még nagyobb hülés, kellene építenem a munkásszállót mer érkezik az extra 30 ember, de nincs elég fém, mer közben minden ember a szenet lapátolja már, hogy tartsuk a kazán által diktált ütemet, különben megfagyunk. Valahol imádom ezt. :D
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.12. 10:42:44
 • Maala
  #109
  És miért kellene max kapacitáson üzemeltetni egyből a Thumpert?
 • lonvard
  #108
  Na de ahhoz mennyi ember kell már? Amikor a thumper maxon dolgozik, 3 gyűjtőhely mellett is halmozódik mellette a szén. Több mint 3 gyűjtőhelynyi ember kell, plusz a thumper 10 ember. Akkor van max kapacitáson. Bányához meg összesen kell 10 ember, és max kapacitáson megy. Ha lenne 200 emberem, a thumper jó megoldás lehetne, de van összesen 78, meg most érkezik be 25, abból is 12 gyerek. Mondjuk nem érdekel, mer a gyerekeket ugyanúgy bevetem mindenre. :) Akkor is kevesen vagyunk.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.12. 09:37:01
 • Maala
  #107
  Thumper és Gyűjtőhely kombót lehet a legkönnyebben és a legjobban melegíteni, nem a fejlesztett szénbányát. No meg az is a legolcsóbb.
 • lonvard
  #106
  Kőkemény ez a "végtelen mód". Egészen mások a prioritások, olyan mintha pár nap alatt kellene felszerelni a kolóniát mindennel, mert bármi történhet, simán lezuhan a hőmérséklet 50-70 fokra már a játék korai szakaszában, nem is beszélve a viharról. Két felderítőcsapattal mászkálok, nagyon kevés túlélőt találni, és gőzmagot se találtam még. Nagyon izgalmas. Kétségbeesetten a szigetelésre megyek rá, meg próbálok még embereket találni, hogy legyen aki lapátolja a szenet, mer hiába fejlesztem a generátort, ha nem tudjuk táplálni. Rá kell mennem a bányára, mert ahhoz kevesebb ember kell. De a fejlett gőzbányát akarom, mert az fűti is magát, meg gyorsabban is termel. Viszont két gőzmag. Van 3 darabom. Még egy gőzmagot próbálok találni, hogy legyen egyszerre két fejlett bányám. De közben jó volna egy kórház is, meg növénytermesztő házak, bár ezeket ki tudom váltani más épületekkel szóval nem prior. Meg fogunk halni, félek! A magyar kolónia nem bukhat el!
 • lonvard
  #105
  Elneveztem a társaságot XIX. századi családnevekkel. A Nádasdy és Zichy családok viszik vállukon a magyarság jövőjét, de ott van az én apám familiája is, igaz mi a munkások közt vagyunk. :D A Festetichek is képviselve vannak 1 mérnökkel, de van itt minden, nem sorolom fel. Ja, Petőfi Sándorom is van. Beraktam a munkások közé. Így legalább ismert, hogy mi lett szerencsétlen sorsa. A kataklizma idején csatlakozott az északi sarki expedícióhoz, és most a versírás mellett szenet lapátol. Később berakom a propaganda osztályra. Jut eszembe, ezek a generátorok nem éppen magyar találmányok, szóval szerintem nekünk agyon kellett vernünk egy menekülő brit kontingenst, hogy elfoglalhassuk ezt a krátert. Nem baj, ennek szellemében fogok én most itt túlélni. Kifosztom akit lehet, meg ott hagyom a fagyban. Már miután összeraktam egy tisztességes kolóniát.
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.11. 08:55:20
 • Hunor1
  #104
  hajrá!
 • lonvard
  #103
  Végtelen módban indítok egy játékot. Megalapítom New Budapest városát. Az első 80 ember magyar lesz, szóval a komplett csapatot átnevezem magyarra. Mi leszünk az elit. Az elsők. Ez a mi kráterünk lesz, baszki!
 • lonvard
  #102
  Mer kiderült, hogy csak annyira tudja a gőzfűtő melegíteni a környezetét, amennyire a fő kazán, szóval extrán nem lesz még melegebb, csak max annyira.
 • lonvard
  #101
  Jut eszembe a gőzfűtők nem fűtötték a házakat. Minden mást melegítettek, házakat nem. Ezt akkor most nem is értem. Emiatt nem mentettem meg egy rakás embert, mert csak 3 sorban raktam le házakat. Viszont ez több kérdést felvet, pl. a kanyonos pályán hogyan lehet terjeszkedni, ha a gőzfűtők nem fűtik a lakóépületeket?
 • lonvard
  #100
  Ja az egészségügyi szűrés jó volt a végén. Volt vagy 120 betegem 1 kórházra. Elkezdtek cirkuszolni, hogy csináljak valamit. Megszűrtem őket. 30 halott egyből. Eltátottam a számat. :D
 • lonvard
  #99
  Túlélte 350 ember. Jó néhány menekültcsoportot hagytunk megfagyni, de azt a 35 gyereket azért megmentettem. Mert tudjátok ők a jövő. Meg mert kellett a gyerekmunkás dolgozni a széndarabolók körül a -120 fokba. Ők csináltak mindent a fagyba. Elméletem szerint mivel nemzőképtelenek, ők a legértéktelenebbek, ha a szüleiket nyírom ki, akkor aztán tényleg befellegzett nekünk.

  Na most az a kérdés, hogy miután vége a single playernek, nem lehet-e valahogy a végtelen módban ezt a várost folytatni? Csak mert biztos voltam benne, hogy lehet, és aztán most nem látom a lehetőséget.

  Ja és a kiértékelésnél meg számon kérte rajtam a játék, hogy megérte-e, hogy kegyetlen őröket alkalmaztam. Még a börtönt se csináltam meg, csak az őrposztokat, hogy tudjak őrjáratozni, meg a propagandát, ami nélkül tuti megölt volna a csőcselék, és akkor hisztikézik nekem a kiértékelés. Megérte megmenteni az emberiséget azon az áron, hogy néhány részeget megvertünk, néhány tolvajt száműztünk, meg hazudtunk párszor? A válaszom: nem sajnos. MIndjárt vissztöltök egy korábbi állást, lebontom az épületeket, csak a propaganda gyár marad meg mer az jó meleg, és én meg 9 pártember túléli, a többiek meg fagyjanak meg. AZTÁN ÉRTÉKELJ KI TE NYOMI JÁTÉK! :D
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.10. 16:02:14
 • lonvard
  #98
  Köszi.

  Közben eljutottam a viharig. Durva egy hétnek nézek elébe. Lement 90 fokra a hőmérséklet, nézem a hőképet, hogy teljesen oké minden. Aztán ránézek az időjárás jelzésre, és látom hogy még háromszor fog csökkenni a hőmérséklet. Bazmeg. :D Csak két automatám van. Sajnos kicsit beszoptam, mert amikor jelezte hogy közeledik a vihar, akkor nem tudtam hogy ez valami extra dolog lesz ami váratlanul lecsap, vagy látni fogom az előrejelzésen a közeledtét. Ezért mindenkit visszahívtam. Több napom lett volna még gőzmagokat gyűjtögetni, de inkább benn toltuk a melegben. Viszont legalább az összes dolgozót kiküldhettem vadászni, összeszedtük az élelmet. Talán a szén is kitart. Még így az elején szerintem kiküldöm az embereket pótolni a szenet. Sajna egy kórház van. Gőzmag hiányban küzdöttem, na. Izgalmas lesz. :)

  Ja, és a remény is a béka segge alatt van most. Nem csináltam totális diktatúrát, azt gondoltam az őrtornyok elegek lesznek. Propaganda gyárat is leépítettem miután megoldódott a londoniak ügye. Nem akarok hazudozni ezeknek a derék embereknek. Csak sajna így az lehet a vége, hogy száműznek a mínusz 100 celsiusba. Az idióták. Mindent értetek és az emberiségért csináltam!
  Utoljára szerkesztette: lonvard, 2019.10.10. 14:40:03
 • SaGa
  #97
  A vadászok ha egész éjjel vadásznak, nappal pihennek sok órát. Megteheted, hogy amikor visszajönnek, átvezényled őket valami egyéb munkahelyre, de pár órán keresztül láthatóan nem csinálnak semmit, csak délután lendülnek bele. Az első néhány napon még elmegy, de hosszú távon nem tartható, kellenek az állandó emberek a vadász „üzemekbe”. Ha felfejleszted, kevesebb is elég és többet zsákmányolnak.
  Ahhoz, hogy az amputáltak házába bemenjenek, kell néhány ápoló is bele, ha jól emlékszem…
  Utoljára szerkesztette: SaGa, 2019.10.06. 17:18:53
 • lonvard
  #96
  Fácánra mennek. :) Jó, azt úgy veszem, hogy vannak fókák és pingvinek. Meg lékhorgásznak. :P

  De igen, az egy gyenge pontja a játéknak. Egyáltalán amikor kimasíroznak a -60-ba expedícióra, meg ilyenek, és soha nem lesznek betegek, ellentétben a városlakókkal. Amúgy durva, hogy idáig egy súlyos betegem nem volt. Csináltam egy óvóhelyet az amputáltaknak, és senki nem feküdt be.
 • Cobra.
  #95
  Azért arra kíváncsi lennék, hogy -50 fokban mire vadásznak a vadászok?
 • lonvard
  #94
  Elnéztem, -60 fok. Jól bestresszeltetett a játék, mert mikor beindítottam a generátor 3. fokozatát, kiderült hogy fele annyit termelünk, mint kellene. :-D
 • lonvard
  #93
  Közben beszippantott a dolog. Tulajdonképpen egész könnyű a játék, ha ismerjük az alapjait. Most ment le a hőmrséklet -50 fokra, a hülye londonerek meg majd össze törik magukat, hogy visszamehessenek. Már vannak 27-en. Most készült el a propaganda gyáram, őrjáratokkal és parasztvakítással küzdünk ellenük. A vallási részleget nem voltam hajlandó elkezdeni, bár mindenhol azt ajánlják. Szektát egyszerűen nem vagyok hajlandó csinálni. Akkor inkább diktatúra.
 • lonvard
  #92
  Vadászok azok hogyan működnek? Este 6-kor mennek ki. Akkor jó az, hogy ha napközben a vadászkunyhók lekötnek nálam 30 embert? mer az viszont furcsa volna, hogy nappal dolgoztatom őket, este meg vadásznak. :D Fülig Jimmy a Rangoon nevű hajón csinált olyasmit, hogy nappal fűtő, este pincér. Na de viszont amikor először küldöm ki őket, akkor oké-e, hogy este 6-kor rakom be az embereket a vadászkunyhóba, és azonnal kimennek vadászni, vagy akkor várnak másnapig, és teljesen használhatatlanok következő nap?
 • SaGa
  #91
  Köszi...
 • molnibalage83
  #90
  Én láttam. Egy folyamatban levő fejlesztésnél kikapcsoltam az egyiket és 6-ról egyből 7 órára ugrott az idő. Lehet, hogy az adott épület hatékonysága túl kicsi volt és mivel a program csak egész órával számol és kerekít is...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.07.03. 13:17:37
 • SaGa
  #89
  Köszönöm, igen az este én is úgy éreztem, hogy gyorsabban dolgoznak ha két aktív műhely van, de a fejlesztés elindításakor nem látok különbséget a kiírásban, hogy mennyi idő alatt lesz kész.
 • molnibalage83
  #88
  Megnéztem, működik a gyorsítás.

  Befejeztem a New Home-ot. A többi scenarioban az eszközök hasonlóak? Mert akkor nem biztos, hogy látom értelmét. Winterhome-ot talán még kipróbálom, ha az nagyon más (vagy bármelyik mást), de kb. ekkora ennyi volt.

  Nem rossz játék, de a This War of Mine valahogy mégis tartalmasabbnak tűnt.
 • molnibalage83
  #87
  Nekem úgy tűnt, hogy gyorsít, de majd csekkolom este.
 • SaGa
  #86
  Sziasztok!
  Most én nézek be valamit nagyon, vagy a több Workshop tényleg csak mókusvakítás? Ha egy van, ha kettő, egy fejlesztésre mindig azt írja, 7 óra...
 • molnibalage83
  #85
  Nem rossz játék ez a FP, de azért zavaró, hogy
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  linearitása miatt mennyire lehet cheatelni. Ha szándékosan későn mész winterhome-hoz, azzal időt tudsz nyerni, mert minden esemény később indul.

  Az meg tényleg muris, hogy a külső helyszínen van, ami napi 150 fát, 800 szenet vagy napi 1 steam core-t ad. Ez utóbbi olyan szinten OP, hogy arra szavak nincsenek. Nincs érv mást választani, mint a szén + steam core az outposttal.

  Így legyártottam egy rakás automation-t hamar, így ráértek az emberek vadászni és kertészkedni. Mivel a gépekre is hat (!) a 10 kajás termelési boost és azok 0-24 órában dolgoznak, fogalmazzunk úgy, hogy nem volt nehéz. Legalábbis úgy tűnik, hogy most csont nélkül letolom majd a vihart. Az előző játékában nem kellett raktár, mert semmit nem tudtam tárolni, soha nem volt annyi. Most van vagy 12 db +50% mérettel... Nem tudom hova tenni a sok szenet és kaját...
 • molnibalage83
  #84
  Óránként valami 40 adagot lehet főzni, amit még felturbóz a leves a hús helyett, illetve a rikácsolós ipse. Ha 500 embered van, akkor is lazán elég egy szem cookhouse ahogy látom. Ráadásul nem mindenki lesz azonnal éhes. Konkrétan nálam eddig soha nem éhezett senki. Mással voltak a bajok.

  Az összezuhanások valószínű oka, hogy kevés a virtuális memória. Röhej. Ezt nem tudták rendesen megírni, adtam még neki akkor többet.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.30. 23:47:15
 • Maala
  #83
  Mert egyszerre jöhet 100 ember, és ha nincs elég kapacsitásod, akkor ráfaragtál.
 • molnibalage83
  #82
  Megfőzött kaját raktározni mi értelme van? Borzalmasan gyorsan lehet főzni nyers kajából, sokkal kevesebb helyet foglal...
 • molnibalage83
  #81
  Na, asszem buka, 4. újrakezdés jön. Esélyem se volt szemre sem.
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  A nagy vihar előtt.


  Viszont nem tudom miért, de botrányosan instabil. A vinyó egyszer sem adott ki fura hangot és 2 óra alatt cirka 4-szer zuhant össze. Van amikor fogja magát és insta, de van olyan, hogy csak a csiling hang után még egy ideig fut.
 • molnibalage83
  #80
  Az lehet a baj, hogy az egyik vinyóm lehet, hogy haldoklik. Amikor furcsa hangon felpörgetni magát, akkor zizis a játék. Meg néhaz autosave pillanatában. Hétfőn veszek új HDD-t (amúgy is kell) oszt meglátom, hogy mi lesz.
 • molnibalage83
  #79
  Itt hagytam magára 1,5 órára és attól is megfeküdt. Eleve olyan nevetséges erőforrás igénye van, hogy befosok. Alt+tab estén érezhetően visszafog mindent.

  A hangulata viszont elkapott eddig, nagyon.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.29. 21:48:58
 • Piko888
  #78
  hmm érdekes, nekem egyszer sem fagyott ki, pedig virágboltival játszottam
 • molnibalage83
  #77
  Ok, mesterséges nehezítés.

  A játék viszont botrányosan instabil. Eddig 7 óra játék alatt legalább négyszer zuhant össze, néha a GoG kliens hal csak meg a háttérben...
 • Maala
  #76
  Bőven van értelme. :-o
 • molnibalage83
  #75
  Winterhome az mindig
  SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
  elpusztulva van? Mert újrakezdtem, a lehető leggyorsabban odamentem.
  Hiába volt előtte max. közelében a hope aztán lezuhan a fenébe. Hát, ennek is "kurva sok" értelme van...
 • molnibalage83
  #74
  Azt jól értem, hogy a Coal thumpers bárhova letéve szenet ad, de kell mellé gathering post? Mert ez így végtelen szén, soha nem fogy el. Ez azt jelenti, hogy a véges szénforrások csak arra kellenek, hogy ha valami gáz van, akkor besegítenek + raktározás.
 • Maala
  #73
  Hát, nem tudom, mi lehetett a Thumpereiddel, de 1 ilyen Thumperfarm/kazánszint bőven elég.
  Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.06.28. 21:32:38