Frostpunk
  • Garou
    #121
    Én tegnap elkezdtem. Még az elején járok, eddig észrevételeim:

    -Eddig azt hittem a generátorok ezeken a Dreadnought gépeken érkeznek a tett színhelyére és ott állítják fel őket. Erre kiderül, hogy amit mi látunk az csak egy kis része a generátornak, és a nagyja egy ordas nagy lyukban van a földben. Oké. Szóval most egy ilyet kell építeni. Sajnos időre, tehát nincs nagyon mozgásterünk a biztonsági játékra. Meg tudjuk nézni, hogy mennyire vagyunk elmaradva az ütemtervtől (alap vázszerkezet, levegőcserélők a lyukban, újfajta nyersanyagokat előállító épületek már kész vannak-e stb), de szerintem ez pozítiv irányba is módosulhat majd, tehát be tudjuk hozni a lemaradást. Kapunk tehát az építkezéshez extra épületeket és vannak újfajta nyersanyagok is.

    -Alap nyersanyagok: elég kevéssel kezdünk és kell majd taktikázni mert nincs elég kikötő, hogy minden alapanyagból (a kaját is ideértve) folyamatos legyen az utánpótlás. Külön vadászat nincs, csak halászat, ami egy kikötőt lefoglal a háromból. A felderítők tudnak vadászni, de a kinti vadásztáborok egyre kevesebb kaját hoznak.

    -A munkásaink életét az új Administration-fán tudjuk befolyásolni. Az alap dolgok (Sustain Life meg ilyenek) maradtak, de vannak új dolgok is. Folyamat megy a hiszti mert kezdenek rájönni, hogy jön a tél (az elején nem tudják), és nincs nagyon lehetőségünk ráncba szedni őket. Mindezek tetejére a generátor építése során folyamatosan lesznek mérgezések (valami gáz jön ki a földből) meg balesetek, ezeket extra költséggel épített, a biztonságot fokozó épületekkel, vagy a munka hatásfokát csökkentő intézkedésekkel (rövidített műszak) próbálhatjuk elkerülni. Úgy, hogy közben sietni kéne. Eddig nem láttam opciót arra, hogy közéjük lövessek, ahogy minden normális vezető tenné, de ha később elfajulnak a dolgok talán lesz rá lehetőség. Most újabban azon megy náluk a para, hogy halott madarak esnek az égből, ezt esti imával orvosoljuk.

    -Egyetlen könnyítés, hogy a beacon most távíróként üzemel, és mi szólhatunk oda Londonba, hogy x munkást és y mérnököt küldjenek még. Van egy limit persze amit nem tudunk egy rendelés során átlépni. Gyerekek még nem jöttek.

    Tehát eléggé limitált és nehezített nyersanyag menedzsmenttel, nehezebben kezelhető munkásokkal kell időre felrántani az új épületeket és megépíteni a generátort. A hőmérséklet +10 fok az elején és egyelőre nem csökken. Gondolom mire megjön a tél már kész kell lennünk.

    Az új endless mód is ilyen ahogy nézem. Tehát generátor nélkül kezdünk és onnét kell nyerni. Érdekes. Tetszik amúgy ez az új koncepció, tök jó téma ez egy dlc-be.

    Utoljára szerkesztette: Garou, 2020.02.11. 19:01:21