298
Fernbus Simulator és egyéb busz szimulátor
-
Tekergo98 #57 Sajnos,.Van egy olyan érzésem hogy nem fogják egy hamar le akciózni a Fernbust. De az omsi kiegészítők kaptak 25-30% kedvezményt. Ha erős a géped tudom ajánlani omsihoz Berlin X10, Rheinhausen, Chicago Dowtown kiegészítőket illetve a Drei Generation (busz) kiegészítőt. -
Papa51 #56 Még az este folyamán megtaláltam , hogy hova telepítette a steam az Omsi 2-őt. Ugyanis a Bus Company szimó menűjében a beállításoknál mutatja, hogy hol van a gépemen a játék. Hát azért jó eldugta a steam, az biztos. Sajnos nem lett még akciós semmi a Fernbus "házatájékán"! -
Papa51 #55 Köszi a segítséget, megpróbálom , amit tanácsoltál. -
Tekergo98 #54 Köszi a választ. Lesz pénzem meg ha le lesz akciózva lehet beruházok rá.
Próbáld újra telepíteni a játékot, steamen betudod állítani, hogy külön mappába tegye a játékot.
(Pl.: Total Commanderbe létrehozol egy Omsi 2 mappát. Utána belépsz a steambe, bal felső sarokba rá mész a steam fülre, beállítások menüpont, letöltések, Steam könyvtármappákra rá mész és kiválasztod az omsi 2 mappát és oda fogja telepíteni a játékot.)
Buszokat az Omsi 2/Vehicles mappába kell másolni.
Utoljára szerkesztette: Tekergo98, 2017.06.28. 20:23:45 -
Papa51 #53 Köszi a megértést az offal kapcsolatban. Sajnos magyar nyelv nincsen benne. Német, Angol, Szlovák van. Egy biztos, hogy jó erős gép kell hozzá. Kicsit nehezen töltődik be az Omsi 2. Anyi térkép van ami alapból azOmsi 2 -ben van. Valószínűleg vásárolni kell a többit. A netről letöltött virágbolti térképek állatalában hibásak. Ha csak valami jó helyről nem tudja az ember letölteni, de a pénzes térképek azok tuitik. Sajnos a buszok, hiába van benne sok , hűen tükrözik a régi kor szellemét. A MAN buszoknak "kellemes" vicinális hangjuk van. Még a folyamatot nem ismerem, hogy hogyan lesz az ember busz társaság tulaj, gondolom, hogy előszőr is sok pénz kell hozzá és talán telkesítmény pontok is. De, jó látni a fuvar végén, hogy potyog a mani. Azt véletlenűl nem tudod vagy tudjátok, hogy hogyan kell más az Omsi 2-be való buszokat bele tenni? Ugyanis nem találom a gépemen , hogy hova telepítette a steam. Keresem erősen, mert tetszik egy Mercedes Benz busz és azt szeretném beletenni. Ha van valami kérdés még, szívesen válaszolok, ha tudok. Köszi mindent! -
Tekergo98 #52 Nem probléma az off. Omsi téma elfér a topicba. A Bus Compnay Simulator kiegészítőbe van magyar nyelv is vagy csak német és angol? -
Papa51 #51 Sziasztok! Bocsánat az offért, nem szándékom rontani a Fernbusz "imidzsét", de névnapomra megkaptam az Omsi2 Bus Compnay Simulatort és már azt nyomom ezerrel. Nagyon jól meg van csinálva az egész . Így már van értelme a játéknak, kár, hogy a Fernbusz készítői nem csinálnak ilyen karrier játékot . De, talán megérjük buszosok, hogy majd egyszer lesz egy tőkéletesnek mondható buszos játék. Az Omsi2 már közelít feléje.
Aki teheti próbálja ki én nagyon örülök neki, hogy a gyerekeim beáldoztak egy kis pénzt nekem. Most már csak egy kormány hiányzik, mert billentyűvel elég sokat lehet bénázni. Nem igazán jó az Omsi kormányzási programja. Ebben jobb a Fernbus még billentyűvel is.
Utoljára szerkesztette: Papa51, 2017.06.28. 13:40:26 -
Tekergo98 #50 Fejlődés nem tudom hogy megy a játékba, túl sokat még nem játszottam vele, egyenlőre várok hogy feljődjön maga a játék és legyen hozzá magyarítás. (Addig inkább omsi-zok.) A man lions coach nagyobbik verziója lesz elérhető a későbbiekben. -
Papa51 #49 Akkor lehet rá spórolni és kicsit fejleszteni a csekély angol szöveg értést, mert lehet, hogy előszőr nem lesz könnyű megérteni, hogy hogyan is kell hozzálátni az egész busz társaságnak, de izgalmasnak tűnik. Azért még megkérdezném, hogy Fernbusban hogy megy a fejlődés? A szintek elérése mit is takar tulajdonképen? Mik lesznek elérhetőek a játék folyamán , mert azért az is foglalkoztat. És köszönöm a tanácsot. -
Tekergo98 #48 Igen fog vele működni a karier mod, mert amit a tescoba vettél meg az is a steam edition verzióként van aktiválva. -
Papa51 #47 Igen , gondoltam, hogy így lesz, mert talán a közel egy éves Fernbus nekik nem olyan réginek számít, hogy leárazzák. Kár. Soknak tartom én is a 15 eurós árat egy buszért. Néztem az Omsi 2-őt én is, mert sikerült megvennem a dobozos változatot a Tescó-ban, csak nem tudom, hogy jó e hozzá az az új kiegészítő ADD-ON BUS COMPANY SIMULATOR. A steam úgy árulja, hogy a steamos edition verzió kell hozzá. Lehet, hogy azért,mert az nem magyar nyelven van? Bár most a kieg. is drága az Omsihoz a steamon is és az Aerosoft-on is. 24-25 euróért árulják. Ezért jó lenne tudni, nehogy az ember potyára vegye meg és aztán nem tudja használni. Bocs a kis off-ért, de végül is buszos dolog és az Omsi fórumon elég fura a társaság, tisztelet a kivételeknek. Elvannak nagyon foglalva a buszok , pályák készítésével és nem is foglalkoznak az Addonnal sem, ahogy olvasgattam. Talán nem is játszanak a játékkal, hanem inkább készítgetnek vagy egymást csesztetik. Nem is tettem fel ott a fentebb írt kérdésemet, mert nem hiányzik, hogy elküldjenek valahova , ahova nem akarok menni. Ti itt szimpibbek vagytok, mint ők. Talán tudtok tanácsot adni ez ügyben. Mert eléggé tetszik az Omsi2-ben a karrier mod, ami még érdekesebbé teszi a játékot. Itt a Fernbus-ban is azt hiányolom, hogy ennyi pénzért nem csinálták meg. Pont a mai világban, amikor minden a pénzről szól, nem? -
Tekergo98 #46 Sajnos még most sincs akció a fernbusra és a neoplanra. Pedig nem ártana leárazni őket. 15 euro eléggé sok ennek a kiegészítőnek. (Omsi 2 és kiegészítői megkapták a 25-30%-os árengedményt. ) Fernbus-nak is megadhatnák.
Utoljára szerkesztette: Tekergo98, 2017.06.25. 09:22:02 -
Papa51 #45 Ma néztem én is a kínálatot, de nincsen benne még a Fernbusról semmi. Új játék leárazás szinte nincsen, párat leszámítva. -
geri1900 #44 Már 18:58 óta tart a summer sale, de eddig még nagyon gyér a felhozatal, s még instabil.. pl GTA V egyik pillanatba akciós, másikba már nem..
De még maga a Fernbus se akciós, pedig már többször is volt rá 25% os kedvezmény (nagyobb akciózáson kívül). Bízok benne, hogy még állítgatják az akciókat... -
Papa51 #43 Nem látni semmilyen leárazást a steamen. Lehet, hogy "kacsa" az egész. Szerintem igazam lesz és nem lesz olcsóbb az, amit akarunk.
Még várunk, mást nem tehetünk. Vajon lehet e náluk reklamálni, vagy ugyan olyan kiszolgáltatottság van, mint sok mindenben ebben az országban. -
Tekergo98 #42 Este 7-kor kezdődik steamen a nyári vásár!
Remélhetőleg kap a Neoplan kiegészítő is némi ár engedményt.
-
Papa51 #41 Remélem, hogy leárazzák a Neoplán buszt és a játékot is, hogy ne riassza el azt, akinek tetszik és játszani szeretne vele. De van egy pici negatív érzésem , hogy tartani fogja az árát. Inkább az erőszakos játékokat fogják olcsóbban adni. Nem kívánom, hogy bejöjjön ez az érzésem, de a mai élet ezt érezteti velem. -
Tekergo98 #40 Igaz a játékkal még keveset játszottam, lezárásokkal még nem találkoztam. Neoplan busz még nincs meg de ha nagyon le lesz akciózva akkor beszerzem és írom a tapasztalatokat. -
Papa51 #39 Hát ez tényleg jó lenne, mert bár sejtem, hogy sem a fék, sem a motor tekintetében nincs különbség a buszok között, azért szuperebbül néz ki.
De azért nem mindegy az ára. Akkor várjuk a csütörtököt!
-
geri1900 #38 Hát eddig szerencsére olyanom még nem volt, hogy nem tudtam másfele menni lezárásnál, mert mindig kijáratnál szokott lenni lezárás, vagy a kijárat van lezárva, vagy pedig az autópálya tovább egyenesen..
Ha minden igaz csütörtökön indul a steam nyári leárazása, remélem a Neoplánon lesz legalább egy 50% , mert akkor bezsebelem én is
Utoljára szerkesztette: geri1900, 2017.06.19. 11:57:24 -
Papa51 #37 Nem a rendőrségi ellenőrzéssel van bajom, az rendben van, hanem az útlezárással. Ugyanis amikor már fent vagy az autópályán, akkor nem tudsz másfelé menni, kikerülni, hanem csak abbahagyni , kilépve a főmenűbe és esetleg újra megpróbálni ugyanazt az útvonalat elindítani.
Én egyszer ezt csináltam és bevált, másodszorra már nem volt ott az útzár. Az ai járművek egyszerűen tragédia ahogy indulnak a lámpánál. Hiába van zöld, akkor sem indulnak és egyszercsak eltűnnek, de akkor már piros lesz a lámpa. Hát ezek azért bosszantó hibák , de van még egy,két autós játék, ahol szintén ilyen hülyén van megoldva az ai járművek közlekedése. Végül is, ha simán menne minden, akkor hol lenne az izgalom. Sajnos nem lehet fékerőt állítani, mint a kamionos játékokban és bizony nagyobb sebességnél bele lehet szaladni a járművekbe. És itt megint csak a játék magas árára lehet hivatkozni, hogy más olcsóbb játékoknál tökéletesebben oldották meg a vezetési és beállítási dolgokat. Ez szomorú tény, de úgy gondolom, hogy reklamálni semmi értelme, még annak sem, aki tud idegen nyelven és ír egy anyázó levelet a készítőknek. Egyébként elgondolkodtam a játék visszavételéről még az elején, de miután elolvastam (utólag) a szabályt, ami szerint adják vissza pénzt , a két órai használat után már cseszheti az ember. Akkor meg maradjon meg, hátha a módosításokkal majd élvezetesebb lesz egyszer. Kérdezném, akinek megvan a Neoplán busz, hogy "műszakilag" van e különbség az alap buszoktól vagy csak a műszerfal és persze a busz kinézete eltérő? -
geri1900 #36 Engem egyébként ami idegesít a játékban, az ai járművek, főleg amiket lámpánál művelni szoktak. Zöldre vált, erre áll áll áll még mindig áll nagy nehezen elindulnak, átjut 2 kocsi és máris piros -.-'
+ Még a féket érzem gyengécskének.. -
geri1900 #35 Útlezárás esetén kerülni kell, egy alternatív útvonalon tovább menni az úti célodhoz :) -
Tekergo98 #34 Szia
Az útlezárások és a rendőrségi ellenőrzés szerintem végig maradni fognak.
Itt egy kis segítség mit kell csinálni a rendőrségi ellenőrzésnél: https://www.youtube.com/watch?v=UCTV8elL4wo (23:20-tól van az rendőrségi ellenőrzés)
Üdv.
-
Papa51 #33 Szia "Tekergo98 és "geri1900"!
Örülök, hogy válaszoltatok és köszi nektek az infókat. Mivel sikerült megvennem a hőn áhított Fernbust, gondoltam, hogy "felélesztem" ezt a fórumot. Természetesen, mint kezdőnek ebben a játékban , elsősorban a problémáimra szeretnék segítséget kapni. Persze előbb utóbb rájövök és is a dolgokra és lefordítgatom az igeden nyelven írt megoldásokat, mint például a pihenést, amit lentebb írtam. Azért köszi a segítséget, de már tudom, hogy hogyan kell pihenni. A következő probléma, amit szintén lentebb írtam, az a rendőrségi lezárás. Első alkalommal, amikor kezdtem a játékot nem figyeltem a térképen lévő rövid kis piros vonalakat az útvonalokon. Ezek azt hiszem jelzik, hogy hol van útlezárás. És nem tudom, hogy ezek végig ott maradnak, vagy egy idő után megszünnek és lehet menni bár merre? De aztán olyan helyen is volt ez a lezárás, ami nem volt jelezve a térképen. Ezért kiszálltam a választott járatból és újra indítottam ugyanazt és akkor már lehet simán menni, nem volt lezárás. Biztosan találkoztatok ezzel a dologgal. Van valami trükk, amivel ki lehet védeni, vagy csak a kezdő játékosokat szívatják ezzel? Remélhetőleg tényleg lesz bővítheő lehetőség és elérhető áron. Köszi, ha tudtok tanácsot adni a játékkal kapcsolatban. Üdv. -
geri1900 #32 Sziasztok!
Átolvastam előzményeiteket, és válaszolnék is pár dologra.
Fernbusba a pihenőnél arra ügyelj, hogy mindegy hol állsz meg, (nem kötelező csak a kijelölt pihenő helyeken (kék P betű a mapen) ) viszont a kiírt pihenési ideig tedd meg a pihenőt, mert noha addig még engedi a rendszer (telefonnál kiválasztani "Take a break" opciót asszem így írja..) utána már sajnos nem, és mint ahogy te is írtad hallgathatod az út fennmaradó részében az utasok nyavalygását.. Pihenésnek a lépései: Megállsz, kézifék, motor leállít, kiszállsz és telefonba katt a ""Take a break" opcióra, ezután a játékba gyorsan "elrepül" az a párperc pihenési idő (ha jól emlékszek 15), ezután ahogy vissza szállsz a buszra meg kell számolni az utasokat, végigmész, mindenkire kattintasz, a számláló közbe számolja, majd ha mindenki megvan ismét telefon és "checked" opció, majd indulhatsz is tovább.
Fernbushoz nemsokára ki fogják adni a Modding Toolst, ennek köszönhetően pedig módolhatóvá válik a játék, Bővebb info ezzel kapcsolatosan: http://www.tml-studios.de/forum/thread/1299-modding-in-closed-beta/
Utoljára szerkesztette: geri1900, 2017.06.17. 23:19:06 -
Tekergo98 #31 Üdv mindenkinek!
Rég jártam itt, látom kezd fel éledni a fórum.
Egy kis friss info a játékhoz: Hamarosan megjelenik egy térkép/pálya szerkesztő program (ami már szerintem a kiadástól kezdve) hiányzott a játékhoz.
Videó: https://www.youtube.com/watch?v=mTbSI0jVXR0
Megjelenési dátum még nem ismert. -
regelek5 #30 Hát, legyen igazad, én is remélem, hogy fognak még a Fernbuson fejleszteni, ez most így elég kevésnek tűnik. A lezárás ismerős az ETS 2-ből, ott is így oldották meg a pálya határait. Végülis így nagyobbnak tűnik, hogy "arra még van út", csak te nem mehetsz rajta. :o)
Az Amerikai kamionos szimulátor nekem is megvan, de hamar meguntam. Szépnek szép, de az autópályák szinte csak sivatagon mennek keresztül, így pár fuvar után nagyon egyhangúvá válik a vezetés. És persze kevés a vezethető járművek száma is, meg kicsi az úthálózat is. Valahogy nem adja azt a hangulatot, mint az ETS 2, hiába Amerika, meg nagyobbak a városok, de pl. nem mindegyikben van garázs, pedig én régen az ETS 2-ben arra mentem, hogy minden várost megszerezzek fullos garázzsal, és minden sofőrt felvegyek. Na, ezt ebben már nem lehet. Sajnálom én is, pedig nagyon vártam ezt a játékot is. -
Papa51 #29 Szia!
Na, igen, az ember valami ilyent várna el ettől a Fernbustól is. Talán lesz majd benne változás és más országok is bekerülnek , legalább is a menüjében meg van adva a lehetőség. Persze lényeges dolog, hogy például Párizs ne úgy nézzen ki, mint Berlin. És modolni is lehet. De, hogy valamit ingyen letölteni hozzá, azt kizártnak tartom és ez nagyon sok játékost elriaszt.
Most nemrégen fejeztem be egy hosszabb utat és már az egész Németország szabaddá vált, de még nem értem, hogy miért csináltak benne olyan út lezárásokat, amik átengedik a a többi járművet csak az enyémet nem. Valós időben álltam a rendőrségi lezárás előtt legalább 10 percig, de nem történt semmi. Persze, hogy kiszáll az ember a menübe és új járatot kreál , hátha ott nem lesz lezárás. Ez azért eléggé bosszantó tud lenni.
Egyszer kipróbáltam , hogy újra azon az útvonalon megyek és akkor már nem volt út lezárás. De, azután megint ugyan ott volt. Így eléggé nehéz a fejlődés, az előre lépés. Bár lehet, hogy ezzel a trükkel húzzák , halasszák a játék készítők, hogy ne végezzél hamar a játékkal és utána már nem lehet tovább fejlődni. Eléred a maximum szintet, mindent megkapsz a játékban és vége. Onnantól ez is uncsi lesz normális áron számítva majd 10000 forintért. De, azért bízom kicsit abban, hogy tovább fogják fejleszteni a játékot a frissítésekkel és a kiegészítőkkel. Azzal együtt én is még az Omsit tartom a legjobban varriálható buszos játéknak. És ez köszönhető a sok modot készítőknek. Úgy mint a Farmer szimóban is és még jó pár játékban. Csinálnak egy alapjátékot és utána rábízzák a mod készítőkre a folytatást, amitől válik igazán játszhatóvá és szerethetővé egy játék. Bízzunk a jövőben! -
regelek5 #28 Szia!
Nekem az OMSI 2-höz csak a Chicago, a Rheinhausen pályák és 2 busz van meg a fizetősek közül. Nagyon sok ingyenes busz tölthető le hozzá, ezek nagyrészt hozzák a fizetősök szintjét, persze vannak kritikán aluliak is, már futottam bele nem egybe, de ezeket hamar töröltem. Jelenleg kb. 40 buszom van, azért ebből már lehet válogatni. Pályák tekintetében is hasonló a helyzet, vannak ingyenesek is, amiket megéri leszedni, jó rajtuk vezetgetni. Vannak itt is gagyi, 1 járatos, pár házból álló, kezdetleges pályák, de azért van pár minőségi is.
Nekem most kb. 10 város van a játékban, összesen kb. 60 járat van ezeken, azért sokáig lekötnek. Meg ugye vannak napszakok, nyár, tél, havazás, eső, köd, változatos helyzeteket lehet összeállítani. Pénzügyileg pedig csak azokat a fizetős kiegészítőket kell megvenni, amik tényleg kiváló minőségűek és érdekelnek is, így nem lesz horribilis az összköltség. -
Papa51 #27 Szia! Jól hangzik, amit írtál, köszi! Majd intézkedek ez ügyben is. Miután érdeklődtem a bankban, hogy mit számítanak fel az eurós vásárlásnál.
Mert csak utána indítom el a progi letöltését. Persze jó lenne még a Fernbus-ba a Neoplan busz is, de ha sokat számítanak fel a 15 euróra, akkor még spórolni kell rá. Az ETS2 grafikája kifogástalan minőségü, azért is szerettem, de a kamionozás egy idő után kezdett uncsi lenni. Bár bővítettem mindenféle össz európai térképpel is. Megvan az Amerikai kamionos szimó is, de ott is ugyanaz a helyzet. Kíváló grafika, szép tájak, de egy idő után az is uncsi. Bár már abba is lehet tenni buszos módokat,de nem tökéletesek ott sem. És a Bus Simulator 2016 hiába igazi karrier játék és elég nehéz teljesíteni az elvárásokat, amiket beépítettek , nem olyan jók a buszok belső grafikája, kicsit össze csapták azt hiszem. Az Omsi-ban viszont jók a buszok és elég sokféle lehetőség van a bővítésre. A különböző "addonok" , amit bele lehet tölteni nagyon jók, csak kell az eredeti példány mindenből, mert a "virág bolti" verziók igen csak hiábásak és nem nagyon lehet használni őket. Mindent összevéve csináltam egy számítást , hogy az eredeti Omsi 2 ugyan nem olyan drága, de azok a DLC-ék nagyon megdrágítják és kb. 50-60 ezer forintba lennének. Biztosan tudod , hogy mikre gondolok. Például nagyon jó a Chicago-ban történő buszozás. Az, ha jól emlékszem a legdrágább , kb. 30000 forint a netről letöltve. Tökéletesen lemodellezték az amerikai buszokat. Tehát ha klassz játékot akar az ember és jól működőt, akkor nagyon meg kell csapolni a bankszámlát. És ha ez a progi jól működik, amit írtál, akkor talán tökéletesnek is lehet nevezni az Omsi 2-őt. Nincs más hátra, spórolni kell a játék szenvedélyért. Üdv. -
regelek5 #26 Szia!
Külön is meg lehet venni, nem az OMSI gyártója készítette. A játék megléte nélkül is beregisztrálhatod magad, egy e-mail cím és jelszó kell csak hozzá, amivel belépsz majd a későbbiekben. Központilag tárolja el a karriered jelen helyzetét (buszok, pályák, pénzed, statisztika), utána minden indításkor a netről tölti be az állapotodat. Persze használni csak az OMSI 2 megléte után lehet majd, mert kéri a játék helyét is, de az előkészületeket már előtte is elvégezheted. Az AOD honlapjáról letöltött program egy Trial-verzió, de a megvételkor kapott kóddal teljes értékűvé válik, választhatsz, hogy Single player módot kérsz (ez van nekem, ez a legolcsóbb), vagy Multit vagy mindkettőt.
A bankodnál mindenképp kérdezz rá, én is kiszámoltam, valamivel 10 ezer felett lenne a Fernbus, plusz a bank rátesz valamit, de a 13 már kicsit sok. Remélem, tudnak magyarázatot adni. Az ETS 2-t ismerem, párszor már végigvittem, most is fent van, de már régen játszottam vele. Azért szeretem őt is, csak nem mindig van kedvem kamionozni. A grafikája tényleg szép, és ha lenne ahhoz is jó buszos-mód, akkor király játék lenne. :o)
Utoljára szerkesztette: regelek5, 2017.06.17. 11:07:13 -
Papa51 #25 Szia!
Köszi a progival kapcsolatos infót. Azt nem tudod, hogy úgy is letölthető, ha nincs még meg az alapjáték? Vagy egyből bele akarja telepíteni, mint a steam-nél a dlc-ket? Mer most még nem futja az Omsi 2-re. Bár nem olyan húzós a dobozos ára. A steam.on drágább. Azért be fogok menni a bankomba , hogy megkérdezzem tőlük, hogy vajon miért fizettem 13000 forintot a majd 30 eurós játékért. Ennyire drágán már ne váltsák át az eurót, mert ez gusztustalan. 1 hónapja vettem szintén a steam-on egy billiárd játékot, ami 5 euró volt és azért 1500 forintot számoltak fel. Ez elfogadható, de ez a 13000 , ez sok. és megnéztem az árfolyamot , 316 forint volt az eladási ára a bankban. Nem stimmel ez sehogy sem. Na, de végül is már szokom a Fernbusz szimót. "Kikevertem" egy elfogadható grafikát és már sok mindenre rájöttem a játék menetét illetően. Tényleg ebbe a játékba is a gazdasági tevékenység hiányzik , ami igazából nagyot dobna a játék élményen. A másik érdekesség , hogy 1-2 város tökéletesen egyforma . Nem agyaltak sokat a készítők, bár nem ismerem a német városokat, de szerintem nem modellezték le a városok nevezetességeit, úgy mint az ETS2-ben, ha ismered azt a játékot. Az volt eddig nagy kedvenc, mert kiváló a grafikája és a városok is jobban meg vannak csinálva. Abba is csináltak buszos módokat, de csak a Brazil pálya mőködik tökéletesen az utas szállítást illetően. A többi az hibás mind. Pedig klassz buszokat lehet letölteni, csak az utas szállítással vannak problémák. Úgyhogy tesztelem ezt a buszos játékot és már a negyedik szinten vagyok, remélem, hogy jó lesz továbbra is a játék. Az Omsi is meg lesz majd remélem. Az Omsi 1 meg volt, de elajándékoztam egy havernak, így majd a 2-őt meg kellene vennem és kipróbálni, azt a progit, amit ajánlottál. Köszi! Üdv.
-
regelek5 #24 Hali,
Az AOD program 2.503 Ft volt, persze átváltástól függően eltérhet most az ára. Ezt az OMSI 2 játék mellé kell feltenni, külön regisztrálni kell magad, és a játékkal ezután kommunikál, sok minden újdonsággal egészíti ki azt. Maga az alap OMSI 2 2 pályát és 4 buszt tartalmaz, de rengeteg ingyenes pálya és busz tölthető le hozzá, én ezért is szeretem, nagyban bővíthető. A grafika sajnos nem a legjobb, de a hangok (minden hallható, a fűtés zúgása, légfék, ajtók sziszegnek stb.) és a fizika (bólint fékezéskor, kanyarban bedől stb.) nagyon feldobják. A beállítása néha körülményes, de ha egyszer megy, akkor nagyon jó, minden apróság le van programozva benne (gyújtás ráadása, ajtófék, ablakok, hőmérséklet, jegyek eladása stb.).
A Fernbus Simulator sajnálom, hogy nem nagyon teljesítette a várt dolgokat, adj még időt neki, lehet, hogy belejössz majd. A 13 ezres ár elég húzós (mondjuk én is 10-ért vettem az OMSI-t, mára az már olcsóbb lett), de sajnos ebben a kategóriában kevés a konkurencia, így bármit elkérhetnek. A gépigény pedig sima üzlet, hogy vegyél új gépet, azért csinálják így a játékokat. Régen ahhoz kellet tudás, hogy kis teljesítményű gépen is jól menjen egy program, ma már ez nem szempont, sőt, minél gépigényesebb valami, annál jobb nekik. A felhasználó meg senkit nem érdekel. Szánalmas, de ez van...
Utoljára szerkesztette: regelek5, 2017.06.16. 15:52:37 -
Papa51 #23 Szia ! Köszi a választ és a tanácsot! Sok hónapi "gyötrődés" után két napja megvettem ezt Fernbus Simulatort. Az Omsi 2-vel várok inkább, mert elfogyott a "mani" Egy kicsit hannyatt vágtam magam, amikor megjött az egyenleg a bankból, hogy az utalás után 13000 forinttal csökkent a bankszámlám. Nem rendelkezem euróval , így gondolom, hogy jó nagy haszonnal számította meg nekem a bank a 29.99 eurós vásárlást a steam-tól. Most már egye fene, csak a játék megérje gondoltam. Háááááááát! Ha rövid akarnék lenni, akkor ennyi a véleményem. Lehet, hogy jobban jártam volna az Omsi 2-vel. Ma láttam a Tesco-ban 3990 forintért. Fene tudja. És még nem tudom, hogy mennyibe kerülne az a letöltés, amit ajánlottál, mert nem tudok felmenni arra a honlapra, aminek a linkjét megadtad. De hát most már megvan az egyéves nagy vágyam jó drágán. Majd talán karácsonyra meglesz az Omsi 2 is. Sajnálom, hogy még nem vetted meg a Fernbust, mer kérdeztem volna egy, két dolgot még a multkori beírásom után is, most, hogy megvan már. De,a tapasztalatom az, hogy az árát bizony nem éri meg, amitől féltem. A kiegészítő busz ugyan nagyon jól néz ki, de rohadt drága, talán majd egyszer meglesz az is. Így maradnak azok a buszok, amit a játék kínál. Két napja mást sem csinálok, csak a grafikát állítgatom, hogy tudjak játszani. Az én gépemnek az erőssége vagy gyengesége miatt. 3.2-es négymagos a proci, 6 gigás a RAM , a videókari pedig 460-as és 560-as kellene. tehát nem sokkal maradok el az elvárt gépigénytől és mégis úgy le kell butítani a gépet, hogy egyáltalán simán menjen a busz és ne akadozzon. A kép minősége rovására is ment a dolog, de még elviselhető. Jó lenne, ha valaki Fernbuszos segítene egy, két dologban, például abban, hogy ha több városban szedem sorban össze az utasokat, akkor egy idő után megjelenik egy figyelmeztetés a bal felső sarokban, hogy pihenni kellene . Az utasok is balhéznak időnként. Nos beálltam egy rendőri ellenőrzés után a parkolóba, hogy jó, akkor pihenjünk. Kinyitottam a két ajtót , kiszálltam és gondoltam, hogy ez így jó. De megjelent a felirat, hogy menjek a buszba . Hát beültem és folytattam az utat , gondolva, hogy megvolt a pihenés. De, ez így nem jó, mert ujra jött a figyelmeztetés, hogy pihenni kell. Majd csak rájövök, ha nem lesz aki segítsen, hogy mit kell csinálni. Amúgy van benne karrier játék és szabad játék, csak nem a pénz gyarapodik, hanem teljesítésre megy a dolog. tehát most még a kiválasztott székhelyem szűk környékét lehet választani útvonalnak. Ahogy gyűlnek a teljesítések, úgy nyílik meg a hozzáférés a nagyobb területre , a másik buszra és így tovább. Persze ezt is csak a gondolom, mert még csak annyit értem el, hogy "megkaptam" a kódleolvasót, amivel gyorsabb a menetjegy kezelés. Nem találták ki rosszul , csak nem pénzre megy. Végül is az elején rátoltam mindent csutkáig, hogy elérjem a bemutató videók minőségét, ami sikerült is. Csodaszép volt a kép, a busz tökéletesen élethű kidolgozása, csak éppen annyira nehezen tudtam csak mozogni, hogy még a busz elérése is komoly kihívás volt, mindjárt az elején. Vagyis éppenhogy csak döcögött a dolog élvezhetetlenül. Utána a visszapillantó tükör kivételével minden beállítást lenulláztam és így tudtam csak valamennyire simán haladni a busszal. Azért nem volt annyira rossz a grafika, de az első beállítás után ez pusztulat. Hogy ennyi pénzért ilyet produkálni, hát ez elképesztő. Sokkal, de sokkal erősebb gép kell ehhez a játékhoz, hogy szép is legyen és simán menjen. Legalább 1 gigás videókari, ami jó esetben 30000-től indul felfelé és szerintem a RAM-nak is legalább a duplájára lenne szükség, és akkor a procit nem is említem. De, hogy minek ekkora atomreaktort igénylő játékot csinálni? Ez tragédia. Jó lenne, ha működne ez a fórum, talán visszjönnek a régiek is, akiknek megvan már a játék és tudnánk eszmét cserélni vagy közösen szídni a játékot. Üdv. -
regelek5 #22 Szia!
Ha érdekel, OMSI 2-höz van egy program, ami karrier-módot ad a játékhoz, ahol pénzt kereshetsz a járatokkal, ezekből buszokat vehetsz, pályákat és vonalakat oldhatsz fel, kb. mint az Euro Truck Simulator 2 kamionos játékban. A neve: Advanced Omnibus Driver, ittz a hoinlapja: https://www.aod-omsi.de/ , itt lehet megvenni is.
Nekem tetszik, sokat dob a játékon. Noha alapól is szeretem az OMSI 2-t, de így még jobb lett. A Fernbus-t még nem vettem meg, az ára és a tartalom hiánya engem is visszatart. Talán Karácsonyra, ha addig nem jön ki valami ütős buszszimulátor, akkor megveszem. Addig meg elleszek az OMSI 2-vel e téren, végülis a grafikát leszámítva nagyon profi játék a maga területén. -
Papa51 #21 Sziasztok!
Nem nagyon fórumoztok látom több mint fél éve. Én már lassan fontolóra veszem a vásárlást, mert amúgy a tavaly említett hibái ellenére tetszik ez a játék. Valószínűleg az az oka itt a "némaságnak", hogy nem nagyon van miről társalognotok, mivel a játékban nem nagyon történik semmi. Egyetlen dolog történt, aminek örülök és nagyon tetszik, mint néző, az a Neoplan busz elkészítése. Hát amikor megláttam igen csak megdobbant a szívem , mert szeretem az ilyen élethűen, részletesen kidolgozott játékokat. Ha esetleg jön még ide valaki fórumozni és van neki ez busza , akkor leírná a tapasztalatait róla? És még azt szeretném kérdezni tőletek, hogy a bemutató videókban számomra elég rossz pizicióban van a vezető ülés, túl közelinek tartom a kormányhoz, műszerfalhoz viszonyítva. Nem lehet ezen állítani a játékban talán? Hátrébb "tolni" a vezető ülést? Ez is érdekelne, mert így elég rossz a rálátás a két oldalsó tükörra és a műszerfalra. Vagy csak a videó készítői nem vacakoltak ilyesmivel? De, gyanítom, hogy nem lehet állítani,mert mindegyik videóban nagyon közel van a kép a kormányhoz. És úgy álltalában az eltelt több mint fél év után mi a benyomásotok a játékról. Mivel sajnos egy centtel sem lett olcsóbb és lassan eltelik az első év, kicsit mérges vagyok ezért. Ami még az anyagiakon kívül visszatart a játék megvásárlásától, az az tény, hogy nincsen benne gazdasági , karrier lehetőség. Vagy valamilyen előre lépes és fejlődés , fejlesztési lehetőség van a járékban? Már csak azért, hogy az ide-oda fuvarozáson kívül van valami játék élmény feldobó dolog? Sokallom azért az új busz árát is, de hát a mai világban már mindenből pénzt csinálnak. Ha ismeritek az Omsi busz szimókat , akkor hozzájuk viszonyítva melyik éri meg az árát a játék élményhez viszonyítva. Mert azzal is a bajom, hogy ugyanígy nincsen benne karrier , gazdasági játék. Bár jobban varriálható a különböző országokkal és buszokkal, de abban is csak arról van szó, hogy ide-oda furikáznak és annyi. Van ugyan igazi karrier történetű busz szimulátor és azt megvettem, de abban meg annyira egyszerű a buszok kidolgozása, főleg a műszerfalé, hogy nagyon ritkán játszok vele, mert bosszant, hogy csinálnak egy izgalmas, jól játszható játékot és a lényegre nem gondolnak. Ha "összegyúrnák" a három buszos szimulátort, akkor bizony lehetne csinálni egy fantasztikus játékot és akkor bármennyibe is kerülne jobban megvennék az emberek. Ha esetleg van kedvetek erről a témáról vagy erről a Fern busz szimóról véleményt cserélni érdeklődve várom. Üdv. -
Tekergo98 #20 Igen a buszok tényleg kevesek és szinte ugyan az a típus mind kettő. Elvileg készül egy Neoplan emeletes busz a játékhoz, kíváncsi leszek mikor lesz kész. -
regelek5 #19 Ja, azt elfelejtettem, hogy csak 2 busz van, ez azért nekem kevés. Meg jó lenne, ha lehetne venni is újakat, bizonyos szint vagy pénz ellenében. Ez lemaradt. :o) -
Tekergo98 #18 Hát igen a városok tényleg kicsik, a grafikán meg lenne mit javítani de így se rossz. Engem az zavar, hogy a fehér elválasztó csíkok elmosódnak, és nem egyszerre jelennek meg. Erre tud valaki valami beállítást, hogy egyszerre jelenjenek meg a fehér csíkok és ne mosódjanak el?
A válaszokat előre is köszönöm.