298
Fernbus Simulator és egyéb busz szimulátor
-
#97 Aki megszereté venni az egyenlőre várjon mert a magyar felirat még nincs benne.Vikszont szerintem aki eddig megvette a steamen annak benne leszamint elérhetővé teszik.Egyébként első látásra tetszik,de a nyelv miatt egy kicsit v árat magára,jó lenne azért ha a Neoplant is beletennék majd
Utoljára szerkesztette: nagykispeter, 2017.07.14. 12:39:31 -
Papa51 #96 Azóta már játszottam az Aachen pályán mert valamelyik videóhoz volt írva, amit Te is írtál, hogy nem mindegy, hogy melyik napon akarok játszani az aktuális járaton. Működött a menetrend is, tehát ez a része rendben van, de a busz ugrálása az eredeti busszal félelmetes. Próbálgatom más buszokkal is , némi javulás tapasztalható és valamelyest kissebeket ugrálnak buszok és tűrhetőbb a játék futása is, nem szaggat annyira. Azért valami nem frankó ezzel a pályával. Mert csak időnként csinálja, valószínűleg a sok épület miatt lehet. Az fps nagyon leesik és ezt is másik játék bemutató videóban mondta egy magyar játékos, hogy a játék optimalizálatlansága miatt van. De még így sincs kizárva, hogy ehhez a maphoz kevés a gépem. Azért köszönöm a segítségedet. -
Tekergo98 #95 Ez jó kérdés. Szerintem is a nyugati árakhoz visszonyítják az árakat, ahogy atty707 írta. -
Papa51 #94 Köszi az infót! Ennek azért örülök, hogy kezdenek az árakkal lemenni. De viszont nem örül az, aki egész áron megvette még az elején, amikor megjelentették. Miért nem lehet vajon az elején normális áron árulni és akkor sokkal többen vennék meg. Ez a piac gazdaság? Ez hülyeség szerintem! Persze kinek mi a normális ár? És akkor csodálkozás van, hogy sokan a "virág boltba " mennek vásárolni.
-
Tekergo98 #93 Aerosoft oldalán a Neoplan kiegészítő kapot némi kedvezményt kicsivel tőbb, mint 11 euros áron megvásárolható.
Link:http://www.aerosoft.com/de/buslkw/bus-simulation/add-ons/1956/fernbus-simulator-add-on-neoplan-skyliner -
atty707 #92 Kipróbáltam én is az összes busz "szimulátort", nekem az a véleményem, hogy hangulatban, vezethetőségben, szimulációban az OMSI toronymagasan vezet, cserébe a többinél gyengébb grafikával rendelkezik ugyanolyan gépterheléssel. Az OMSI kivételével a többi játékot töröltem is a gépről pár óra játszadozás után.
A kiegészítők árait sajnos nem a mi pénztárcáinkhoz mérik, hanem a nyugati bérekhez. (Németországban nem tétel 15-30 euro.)
Megnéztem az Aachen panaszodat a steam-en, sajnos azt kell mondanom, hogy Te rontottad el a használatát.
Ahhoz, hogy az adott pályán vezethess, a busz lerakásakor az alsó legördülőben Aachen-nek kell lennie. (A többi buszhoz az Aachen.hof-ot kell bemásolni, ahhoz, hogy itt elérhető legyen.)
A pálya egy (illetve kettő) járatot tartalmaz. (33 és annak egy rövidített változata 73 jelzéssel)
A Line 33 73 Mo-Fr menetrend Hétfőtől péntekig érvényes (Monday-Friday)
A Line 33 Sa menetrend szombaton érvényes (Saturday)
A Line 33 Su menetrend pedig vasárnap érvényes (Sunday)
Azaz a játékbeli naptól is függ, hogy mely útvonalakon tudod vinni a járatokat.
A kavar még az a menetrendekkel, hogy nem mindig két végállomás között jár a járat, hanem változik a végállomás is a valóságnak megfelelően.
A járatszám kiírását a jegykiadón tudod megcsinálni.
RBL-Betrieb, majd Linie/Kurs. Ezután beírod: 33 / 73 - Line a kézikönyvben, majd a kijelzőn enter.
Ezután az útvonal száma következik, a kézikönyv 17.oldalán vannak leírva. (SteamApps\common\OMSI2\Addons\Aachen\Manual.pdf) (Route)
Vagy ha felveszel menetrendet, automatikusan beáll.
Remélem ezzel a leírással tudtam segíteni.
-
Papa51 #91 Régebben volt, hogy segítettek pár dologban, aztán egyre többen bonyolódtak a buszok festésébe és a pályák készítésébe és így nem akartam a piti ügyeimmel zavarni őket. Mindegy , előbb utóbb rendeződnek a problémák , mert itt vannak segítők , mint Te is példul. A Fernbusszal csak annyi a bajom, amit írtam amióta megvan, hogy nincsen benne kerrier játék vagy történet. Úgy mint az Omsi-ban sem volt, amig ki nem dobták a kiegészítőt hozzá. Ha a Fernbus szimóba lenne karrier történet vagy mód, akkor bizony leverné a többi buszos szimót. Ugyanis nagyon szépen vannak kidolgozva a buszok, a műszerfa stílus nekem nagyon tetszik. Kár, hogy nagyon nagy gépigényű és ez miatt eléggé le kell butítani a grafikát, hogy aránylag valahogy lehessen döcögni vele. Jó benne a jegyeladási ceremónia, ami kicsit érdekessé teszi a játékot. Ahhoz már túl sokat játszottam vele, hogy visszakérjem az árát. Részarányosan pedig nem lenne jó biznisz. Most már marad így azt hiszem. Végül is elvagyok az angol verzióval, mert amit akartam leírtam és lefordítgattam. Váltogatva játszok a majdnem összes busz szimóval, mert még a San Franciscói busz szimó is megvan. A 2016-os busz szimó is , de abba viszont igen komolyan megvan csinálva a karrier történet, ami már egyre nehezebb feltételeket szab a játékosnak. Mindenesetre az ember várja, hogy egyre jobb buszos játékokat csináljanak, csak valahogy menet közben mindig elrontanak valamit, amiért nem tudnak tökéleteset alkotni, ami megremegtetné az ember szívét, csak a péztárcáját. Kidobták a még szebben megcsinált Neoplan buszt, de persze kemény 15 euróért. Ennyi történt lényegében . -
atty707 #90 Azért írtam a "másik" fórumot, mert ott jobban tudnak abban a témában segíteni. Egyébként nekem is hasonló tapasztalataim vannak velük kapcsolatban, mint Neked. Ha még nem játszottál egy adott időtartamot a Fernbus-szal a steam-en (10, vagy 20 óra - nem emlékszem pontosan), akkor vissza kérheted az árát. Utána meg lehet venni a "jóárasítottat" :)
A videókártya nem rossz az OMSI-hoz, a processzor néz ki gyengének, főleg ha AMD termék. Sajnos tapasztalatok szerint legalább 4 magos (vagy 2+2) processzor "kell" neki, valamint a lehető legmagasabb órajel.
A régi honlapomon van pár tipp a használathoz, gyorsításhoz, valamint jópár régi letöltés. (https://omsihu2.wordpress.com)
A letöltések sajnos már csak ömlesztve vannak meg a Mega-n, de az is több, mint a semmi.
Magyar pályák közül én Alacskát ajánlom (4051), nagyon hangulatos, főleg egy Ikarus 266-tal. :) (OMSI+-on megtalálod, valamint a hozzá szükséges Börzsönyt is, ami szintén jó pálya, de gépigényesebb)
Hogy ne csak off-oljak. A Fernbus-t megjelenésekor megvettem, kb. 10 percet volt a gépemen, és refund-oltam. Mennyit javult azóta a helyzet?
Utoljára szerkesztette: atty707, 2017.07.11. 19:12:01 -
#89 Lehet nem tudom.Az angol mindenesetre nem került fel, a másolásvédelem nem tudom mi lehet -
#88 Ez is steames lesz.a doboz csak kódot tartalmaz -
Papa51 #87 Off! Még az is elképzelhető, hogy rövid időn belűl fent lesz valamelyik torrenten és le lehet tölteni magyarul ingyen! Sorsát egyik játék sem kerülheti el! -
Papa51 #86 Köszi a választ és a tanácsokat. 6 gigás a memótia kártyám , 64 bites az op. rendszer , 3.2 a processzor. Ami gyenge az a videókártya. 460-as.
Még amikor pesten éltem, ott rakattam össze ezt a gépet egy szám.gépes üzletben az ETS 2 játékhoz és az abban az időben megjelent többi közlekedős játékhoz. És az Omsi 1 is abban az időben jelent meg, azt hiszem. Az ETS 2 kifogástalan, de a többi azóta megjelent játékok kevés kivétellel már nem simán mennek. Kipróbáltam azt amit írtál, hogy betöltetem az összes "csempét" , de iszonyú sokat kell várni a betöltésre és többször megszakad a betöltés és újra kell indítani. Ezért most nem töltetem be, hanem közben töltődnek be. Van olyan pálya, ami simán megy, tehát a pályán is múlik a dolog a sok épület és más miatt, mint gép hiba. Amúgy ismerem az Omsi fórumot még az első rész kapcsán, de meg kell mondjam, hogy az ottani fórumosok már nagyon el vannak szállva maguktól és a sok busz és pálya készítés miatt már nem is olvasgatom, mert számomra kinai az egész, tisztelet a kivételnek és az ilyen egyszerű kérdezőt lenézik vagy nem is válaszolnak. Tapasztaltam ezt már 5 évvel ezelőtt is. Nem kérek belőlük, köszi. Azért kértem itt engedélyt, mert nem szeretem lenézettnek érezni magam. És a Tekergo98 "főnők úr" megengedte, hoty más témában is lehessen fórumozni, mint a Fernbus. Mert amúgy a Fernbus-ról nem is igazán lehet nagyon társalogni , mert elég egysíkú még ez a játék.Talán majd, ha valamilyen fejlesztésen megy keresztúl, talán térkép bővítés vagy ilyesmi, akkor lehet izgalmasabb. Nekem egyenlőre nagy csalódás, főleg a sok pénz miatt is! Egyébként most kiakadtam azon, hogy lehet kapni, majdnem negyed áron és magyarul . Jó 1 hónapot kellett volna várnom és megúsztam volna ennyivel. Na, de most már késő bánat. Kívancsi vagyok, hogy hogyan fogják elkapkodni az üzletekben. -
Tekergo98 #85 Steames verzióba is elérhető a magyar nyelv vagy meg kell vásárólni külön a magyar verziót? -
Tekergo98 #84 Aachen pálya nekem se fut rendesen, buszok fehérek lesznek egy idő után, ugrálnak is időnként (I7-es gêp, Gtx850-es 4gb-os grafikuskártya)/ -
atty707 #83 Az OMSI(2) optimalizálása olyan, amilyen, tény hogy erős gépen is meg tud akadni a futása, ha egyszerre sok objektumot kell betöltenie. Amennyiben van legalább 4Gb memóriád és 64bites operációs rendszered, akkor ezzel a kis segédprogrammal tudsz javítani a memória kihasználtságán. (2Gb helyett 4Gb-ot fog tudni kezelni.)
Ezen kívül másik lehetőség, hogy a beállításokban bejelölöd, hogy a teljes térképet töltse be, így az indítása ugyan jóval tovább tart, de menet közben kevésbé terheli le a gépedet, így talán simábban fut.
A Chicago kiegészítő a leggépigényesebb mind közül, ha Aachen nem fut, akkor az garantáltan nem fog futni.
(Van az OMSI-nak saját topic-ja itt az sg-n, máskor érdemes a vásárlások előtt ott érdeklődni a kiegészítők teljesítmény igényéről.) -
#82 Akit érdekel megvásárolható itt -
Papa51 #81 Na, ez az! Én is azt hittem, hogy a gépem kevés, de az Omsi-hoz elég. Olvastam olyant is, hogy nincsen optimalizálva, de hogy a játék vagy a játékhoz a gép, azt már nem tudom, nem értek hozzá, de hogy játszhatatlan vackot árul ez a steam, ez már felháborító. Írtam ugyan az Aachen map hozzászólásaiba negatívan, de szerintem nem olvassa el, akinek a dolga lenne. Valaki, akinek jó az angol nyelvtudása írhatna a megfelelő helyre, de hogy a steam tehet e róla vagy a játékkészítő az nem világos. Ezek után már pláne, hogy nem veszem meg a hőn áhított Chicago map-ot az tuti. Offolok inkább a virág bolti változattal és akkor csak magamat szídhatom, ha az is vacakul megy. -
peti79 #80 Én is megvettem az aacheni pályát. Egyszer sem tudtam még végigmenni a vonalon, mert nekem is elkezd ugrálni a busz piros lámpánál álló helyzetben! Ráadásul nekem ki is fagy ilyenkor a játék! Ez miért van? Core i7 7700k, 32 gb ram, gtx 1080 sli nem hinném, hogy kevés lenne neki... -
Papa51 #79 Sziasztok!
Tudtok valami megoldást ajánlani, hogy este a buszok lámpái legalább egy kicsit jobban világítsák meg az utat, mert már szinte vaksötétben megy a közlekedés? Ez inkább a két buszos játékra vonatkozik. ( Fernbus, Omsi ) Lehet ezt valahol beállítani,ami nem nagyon bonyolult. Vagy bele kell törődni, hogy ezt is elcseszték, ahoty még egy két dolgot, mind a két játékban. Akármelyik busszal megyek az Omsi-ban, sőtét van az utcákon, mint a pokol gyomrában. Nem is nagyon vállalok éjszakai fuvart ezért. De van amikor meg kell csinálni a karrier játék miatt. A Fernbusban, pedig csak az egy alap buszom van, bár ott inkább az országúton van sötétség. A városban tűrhető a fény. Az Omsi 2-be meg vettem akciósan az Aachen mapot, de nincs köszönet benne. A város 80%-ban úgy ugrál a busz, hoty az utasok fejvesztve menekülnek a következő megállóban leszállni. Egyetlen pozitívuma a map-nak azok a buszok. De a lámpájuk fénye csapni való. Nem ajánlom ezt a map-ot senkinek.Az fps , volt, hogy lement kettőre. Borzalmas és felháborító, hogy ezért is elkértek egy csomó pénzt. Hogy mi van ebben a világban? -
Papa51 #78 Köszi, azért, hogy válaszoltál, de az újra telepítés nem segített, de a beállítás megoldotta a problémát. -
Papa51 #77 Szia atty707! Köszönöm a segítséget , úgy van ahogy írtad, beállítottam és minden működik! Üdv. -
Tekergo98 #76 Szia!
Ezt sajnos nem tudom, ilyen problémával még nem találkoztam a játék során. Próbáld újra telepíteni az omsi 2-t hátha megoldja a hibát..
-
atty707 #75 Szia Papa51!
Mind az alap buszok (MAN-ok), mind az Aachen-i buszok műszerfala teljes értékűen működik. Azt javaslom, hogy a beállításokat állítsd alaphelyzetbe (Beállítások -> Általános -> Betöltési beállítások). Célszerű PC2006-tal kezdeni, és onnan lépkedni felfele. SHIFT+Z-t lenyomod 3-szor, és akkor kiírja az aktuális fps értéket.
-
Papa51 #74 Szia Tekergo98!
Nem tudod , hogy mitől lehet, hogy az Omsi 2-ben a buszok műszerfal funkciói csak korlátozottan működnek? Az eredeti buszokról van szó, mert azt reméltem, hogy azok legalább jól fognak működni, de nem. Rátöltöttem a steam-ról az akciós Aachen mapot és benne lévő 3 féle klassz busszal, de azoknál is úgyanúgy nem minden működik a műszerfal kijelzőn. Például nem villog az irányjelző és kivűl sem. A féklámpa sem működik és még egy pár dolog, leszállás jelzés. Mi lehet a baj? Kell valahol a beállításokban engedélyezni a működést esetleg? Újra telepítettem többször is a játékot! Minden gyári eredeti és mégsem úgy szuperálnak, ahogy az ember elvárná. Köszi, ha segítesz! Üdv.
Utoljára szerkesztette: Papa51, 2017.07.04. 18:20:53 -
#73 Akkor hátha.A Steam oldalán nincs kiírva hogy támogatja az Omsinál,de lehet csak elfelejtették kiírni! -
Papa51 #72 Köszi! -
Tekergo98 #71 Nekem az omsi 2 steamen van meg és egy idő után automatikusan belekerült a magyar nyelv, ezért reménykedem, hátha a Fernbusnál is így lesz. Ha nem akkor megveszem magyarul is annyira nem vészes a 4 000 Ft. -
#70 Sajnos ezt nem tudom,most megnéztem az Omsi 2-őt abba nem került bele a magyar felirat utólag.Szerintem ez azért van mert a Sad Games egy külön cég,de nem tudom hátha mégis -
Tekergo98 #69 Utat vagy objektumot hiányol, ezért nem tölti be a pályát rendesen. Nézd meg a logfilet és az erroros részeket töltsd le külön. -
Papa51 #68 Sziasztok!
Na, erre kíváncsi vagyok, hogy vajon ránk tölti e a steam a magyar nyelvet. Az lenne talán az igazságos, nem pedig az, hogy vegyük meg még egyszer magyarul. Ha már ilyen drága a játék és kiegészítő. Amúgy "Tekergő98" letöltöttem eg pár térképet és buszt az álltalad linkelt oldalakról, de mindegyik hibás, hiányos vagy nem működik . Mi a túró van ezekkel? Tényleg csak a fizetős mapok működnek rendesen? Vagy letöltési , esetleg gépem hibája? -
Tekergo98 #67 Szia!
Ha megvan a steames verzió akkor automatikusan belekerül a magyar nyelv is majd, vagy meg kell venni külön a magyar verziót? -
Tekergo98 #66 Szia!
Fernbusról szól. Ezen az oldalon lehet majd megrendelni a magyar verziót: https://www.konzolvilag.hu/pc/fernbus-simulator
Utoljára szerkesztette: Tekergo98, 2017.07.02. 12:33:37 -
Papa51 #65 Szia!
Ez az infó a Fernbus-ról szól? Vagy melyikről játékról? -
#64 Sziasztok!
Egy kis infó arról,hogy rövidesen megvásárolható lesz ez a játék a SAD Games jóvóltából.Magyar felirattal 3990-ftos áron.Igaz kiegészítő nélkül. -
Papa51 #63 Szia! Köszönöm szépen a választ és a segítséget, sikerült rendbe tenni. A letöltött buszba csak egy "log" és egy Textura" fájl volt. És ezeket kellett bele másolni egy a játékban lévő buszba. Gondolom, hogy ezért nem ismeri fel. De, az a lényeg, hogy most már jól fut a játék, majd keresek másik újjab buszt, mint ami a játékban benne van, mert nekem a Merci buszok jobban tetszenek, mint ezek a régi zajos buszok.
Köszi. Üdv. -
Tekergo98 #62 Szia! Amiket steamen vásárolsz kiegészítőket azt elvileg a steam automatikusan újratelepíti. Ha mégse akkor menj be a steambe, játékok fül, játékkönyvtár megnézése, omsi 2. Van egy DLC táblázat ott nézd meg a telepítés fülnél hogy telepítve van-e a kiegészítő vagy nincs. Ha nincs telepítve felirat szerepel a mellette lévő négyzetet pipáld ki és újratelepíti (természetesen ingyen) a DLC-t.
Ha az oldalról letöltött új buszt nem észleli a játék akkor lehet nem másoltad be a Fonts mappát. A letöltött busz mappájába szokott lenni legtöbbször egy Fonts mappa és azt a játék Fonts mappájába kell bemásolni. Más ötletem nincs, hogy miért nem töltheti be.
Utoljára szerkesztette: Tekergo98, 2017.06.30. 17:37:10 -
Papa51 #61 Szia! Bocs, hogy megint az Omsival (Bus Company) zavarlak, de máris megvan az első bajom vele. Hátha tudsz segíteni. Letöltöttem egy buszt az álltalad belinkelt oldalról. A fájlok között volt volt egy tájokztató, hogy az új busz fájljait a játékban már benne lévő xy típusú buszba kell betenni. Betettem, megtörtént az "összefésülés" , de utána megbolondult a Bus Company kiegészítő és ezzel a busszal nem tudtam játszani, hiába ismerte fel a játék. Nem töltődött be a képre a "minimap" (GPS) hiába kattintottam bármire. Kivettem ekkor azt az összefésült buszt, de ez sem oldotta meg a porblémát. Újra telepítettem az Omsi2-őt, de semmi változás. Vajon a steam álltal telepített kiegészítőket hogy lehetne újra rátelepíteni, hogy jól működjön minden? Nem tudod véletlenül. Mert az újra vásárlás, bár nem én fizettem ki, de kétszer adni pénzt érte, kicsit durva lenne. Mi ilyekor a lehetőség? Köszi, ha tudsz segíteni, mert bosszant nagyon a dolog. Visszaállítottam a gép rendszert a vásárlás napjára, de akkor sem töltődik be a minimap. Üdv. -
Papa51 #60 Kösz szépen! Utána nézek az oldalaknak. De, tényleg elképesztő mennyiség volt a map listáján és ha jól emlékszem 300 körüli busz. Alig tudott választani közülük és persze mit választott, egy régi MAN buszt. -
Tekergo98 #59 Jó kérdés, hogy lehetett neki több száz pályája. Lehet letöltötte az összes pályát ami létezik a játékhoz.
Börzsöny ( Ehhez szükséges az O305 addon) és Kispest plusz egyéb dolgok letölthetőek az omsiplus.hu-ról. Az oldal napra kész, itt megjelennek a friss letöltések és friss hírek is vannak, hogy éppen milyen busz vagy pálya készül, és hogy az adott hónapba milyen kiegészítők jelentek meg.
Ezen kívül napra kész oldalként ajánlom a:
http://www.omnibussimulator.de/forum/index.php?page=Board&boardID=66&s=f02f770b3c242193a308fbff3c4e499a0499fd84 illetve a
http://strefa-omsi.pl/
oldalakat, Az utóbbihoz egy ingyenes regisztráció szükséges.
-
Papa51 #58 Köszi a tanácsot ,láttam az akciókat, jó is lenne legalább a Chicago map , majd még ötödikéig meglátom, hogy belefér e a költségvetésbe.
Ma reggel egy kicsit "beájultam", mert néztem egy videót a YouTube-on és ott egy manusnak több száz map és több száz jobbnál jobb busz voltak a Bus Company játékba. Vajon hogy csinálta? Még magyar Börzsöny és Kispest map és Ikarus buszok is voltak benne. Pedig nem magyar volt a közzétevő. Ezek biztos a netről letölthető ingyenes dolgok voltak. Valamikor volt az Omsi-.nak weboldala, ahonnan le lehetett tölteni, most nincsen ilyen nem tudod? Keresgéltem, de csak a megszünt oldal van már meg. Tudnál ajánlani jó oldalt, ahonnan le lehet
töltögetni dolgokat? Mert ezt mind megvenni túl sok pénz nekem. Amúgy belenéztem a Bus Company fájljaiba és látom a "buses" mappába , hogy kb. 150 busz van benne . Volvó és Merci buszok. Gondolom, hogy majd később lehet ezekhez hozzáférni, mert most 46 busz a választható. Sajnos még nem találtam olyan bemutató videót, ami a fejlődést bemutatná, hogy mikor lehet abba az épületbe kerülni ami a reklám videóba van.