298
Fernbus Simulator és egyéb busz szimulátor
-
Tekergo98 #137 Értem. Majd írj ha megint aktív lesz, egy darabig nem leszek gépközelbe. -
Gerileveri #136 Perpill inaktív a magyar nyelv, de nemsokára megint aktív lesz.
Az a helyzet hogy az aerosoft folyamatosan foltozza a játékot (lássuk be, rá is fér), és ha olyan patch van ami érinti a nyelvi fájlokat is (ez olyan), akkor kiküldik az adott régiós fordítónak és ha kész akkor aktiválják megint.
Szerintem a steames és a dobozos verzió amúgy tök ugyanaz. (az ára nem szerencsére :D) -
Tekergo98 #135 Semmi baj. Remélem hamar össze jön az 500 Hsz és "pályázok" a házi gazda jelölésre. :) -
atty707 #134 Bocs a fals infóért, úgy néz ki, rosszul emlékeztem. :(
Hamburg: Ha jól emlékszem, az utastájékoztatóhoz az Announcements mappában a HamburgTagUndNacht tartalmát át kell másolni egy Hamburg mappába, utána menni fog. (Legalább is nálam van olyan moddolt busz, ami innen veszi a hangot.) -
Tekergo98 #133 Azt nem tudod, hogy aki steamen vette meg a játékot annak alapból bekerül majd a magyar nyelv vagy majd külön meg kell venni a dobozos magyar verziót?
(És a dobozos verzióba már rendesen bekerült a magyar nyelv?
Mert olvastam olyat, hogy még nem került bele, nem tudom mennyire igaz az info). -
Tekergo98 #132 Értem. Gépnél leszek rá nézek Hamburgra, lehet valami trükje van az utastájékoztatónak. -
Gerileveri #131 Aki szintén szívna ezzel:
A magyar dobozos változat kódját NEM a steamen kell aktiválni hanem a steam.aerosoft.com-on először, ahol generál egy steam kódot.
-
Papa51 #130 Annyit tudok erre válaszolni, hogy amikor a dobozos Omsi 2-őt a steam feltelepítette, akkor 3 pálya lett rajta. A Berlin-Spandau, Grundolf és a Hamburg Night & Day. Utána vettem rá az Aachen pályát, ami a saját ugrálós buszokkal van meg. Más buszok nem annyira ugrálnak. De a Hamburg eddig nem szólalt meg, pedig beírom a kódokat és változnak a megállók is fent a kiírásban. Az utasok felszállnak, csak nem tájékoztatja őket senki. És olyan busszal megyek rajta, amiben más pályán van bemondás. -
Tekergo98 #129 Nem keverem, nálam tökéletesen működik a Hamburgi utastájékoztatás. Hamburg Addon van mwg neked? -
Papa51 #128 Megnéztem a videókat a Hamburg pályáról, de nem találtam olyant, amibe lenne utastájékoztatás. Véletlenűl nem kevered másik pályával ? -
Papa51 #127 Jó reggelt mindenkinek!
Ez jó hír, hogy a Hamburgban van utastájékoztatás, mert elég jó hosszú járatok vannak benne. Akkor utána nézek a beüzemelésének. Onnan gondoltam, hogy nincsen, mert az Anancouments mappába nem szerepel a Hamburg város. Vajon honnan kell beletenni? Utána nézek! Köszi szépen mindenesetre. -
Tekergo98 #126 Nem szabtak meg Ők semmit. Hamburgba van utastájékoztatás, csak kicsit bonyolúlt a beüzemelése. YouTube-on elvileg van róla videó, hogy kell beüzemelni.
Köszi, jó lenne ha év végéig elérnénk az 500Hsz-t :)
-
Papa51 #125 Jó éjszakát mindenkinek! -
Papa51 #124 Ja, most jutott eszembe, hogy lehet, hogy a kedvenc Merci buszomba nem csinálták meg a hangos bemondást. Mert minden kódot beírtam rendesen a kütyübe, de akkor sem hajlandó beszélni az utastájékoztató. Kipróbáltam a többi buszt is és találtam a Mercihez hasonló műszerfalu buszt és abban szépen bemondja egy kedves unott hangú hölgy a megállókat.És persze ugyanazon a pályán. Berlin-Spandau. A Hamburg pályán nincsen bemondás sajnos. -
Papa51 #123 Nem úgy értettem, hogy Te kikötöttél ki valamit, hanem ahova írtál,azok nem szabták meg, hogy csak a Fernbusról lehet fórumozni? Rám számíthatsz a hozzászólások számának emelésében. -
Tekergo98 #122 Én nem kötöttem ki semmit, részemről most is lehet írni más busz szimulátoros témát, természetesen kultúrális módon, durva mentesen. Remélem hamar össze jön az 500 Hsz. -
Papa51 #121 Ha csak ezen múlik, akkor húzzúnk bele gyerekek a hozzászólásokba! Kikötötték, a hozzászólások tartalmát illetően? Mert akkor kicsit nehezebben megy a dolog, de ha nem számít a téma, csak ízléses legyen és ne durválkodjunk, akkor hozzászólok én mindenhez, még ahhoz , amihez nem értek. Hajrá mindent bele, hogy szabadok legyünk a buszos szimók terén! -
Tekergo98 #120 Sajnos még nem lehetek házi gazda, moderátori topicba azt írták, hogy a topicba legalább 500 hozzá szólás kell, hogy legyen, és még csak 120 van. Amint eléri az 500 hozzászólást pályázok a házi gazdai jogra. Előre is köszönöm a házi gazdai támogatást (Jól esik olvasni.)
Üdv mindenkinek. -
Papa51 #119 Én nagyon örülnék ennek az új fórumnak , mint már jeleztem és teljes mértékig támogatom a Tekergo98 kolléga vezetését. Tényleg hasznos lenne az, hogy ne csak egy bizonyos téma legyen, hanem legyünk sok színüek , változatos témával és persze a segítség nyújtás szép és nemes gesztusával. Jót nevettem azon a hozzászóláson, hogy a nevemmel legyen segítség kérő fórum. Mivel sok-sok év után újból kezdtem játszani az Omsi második részével, ezért volt és van sok problémám a játék beállításokkal. Ezért kértem elnézést a témaindítótól, de megengedte, hogy másik játékról is lehet eszmét cserélni és segítséget nyújtani. Örülnék, ha mindenki támogatná az új fórumot és kineveznénk és elfogadnánk közösen a vezetőnket. Köszönöm! Üdv. -
Gerileveri #118 3990.- a dobozos, SADGAMES forgalmazza. -
Tekergo98 #117 Köszi. Írtam a topicba, remélem jól csináltam. -
atty707 #116 A moderátor topic-ba. -
Tekergo98 #115 Már mint ide a topicba írjam be a nevet meg a linket vagy a moderátoroknak? -
atty707 #114 Én csak egy javaslatot tettem, a topic hozzászólók többségének is támogatnia kell. Ha van több "szavazatod", akkor a moderátoroknál kell jelezni a fórum linkjével, és a támogató szavazatokkal. (Ha jól tudom, a fórumszabályzatban benne van, pontosan hogy kell.)
Moderátor topic:
Ha házigazda szeretnél lenni, kell a topic neve és linkje, a jelölt neve és linkje (az adatlapra), és azok a hozzászólások, ahol a jelöltet elfogadja az adott téma közössége. Ezeket írd be ide, és pár napig várj türelemmel.
Utoljára szerkesztette: atty707, 2017.07.15. 12:17:01 -
Tekergo98 #113 Természetesen elválalom, köszönöm a kinevezést. Már írtam az sg-nek az ügyben, de még nem válaszoltak. Vagy ez ügybe kinek kell írni? -
atty707 #112 Javasolnám inkább a "Papa51-et busz szimulátorban segítő topic" nevet. :) (Nyugi, csak vicceltem.) Egyébként ahogy látom, a topic elérte a 100 hozzászólást, így ki lehet nevezni házigazdát. Javasolnám Tekergo98-at házigazdának, így egy kicsit több joga lehetne itt. (Persze, csak ha elvállalod.) -
Papa51 #111 Nagyon jó! -
Tekergo98 #110 "Fernbus Simulator és egyéb busz szimulátor" jó név lenne a fórumnak? -
Papa51 #109 Köszi szépen, ezt jól esik olvasni! Valami jó átfogó buszos fórumnév kellene, hogy ne "csípje" senkinek a szemét, hogy nemcsak egy témáról fórumozunk, hanem álltalában azokról a buszos játékokról, amik közkedveltek és néha az ember tanácsra, segítségre szorul és van aki normálisan , érthetően segít!
Utoljára szerkesztette: Papa51, 2017.07.15. 07:09:43 -
Tekergo98 #108 Mint fórum indító közlöm, hogy továbbra is lehet más buszos játékról is csevegni.
Ha módon lesz bővítem a fórum nevét.
-
Papa51 #107 Hát akkor szia kedves idegen! Nagyon szépen megkérlek , hogy ne rendezkedj itt, akárki is vagy. És ne küldözgessél minket sehova fórumozni . A Te szavaiddel élve ne "köcsögösködj " itt. Pontosan az ilyen alpári beszólások miatt nem az Omsi fórumon társalgunk , legalább is én nem fogok ott, a hozzád hasonló emberek miatt. Lehet, hogy valami nagy főnőknek érzed magad, akkor azt írd, hogy Te itt nem engedélyezel más témát, csak azt , amit a "Tekergo98" kolléga indított, vagyis a Fernbus-ról. De, akkor légyszíves mutatkozzál be, hogy Te ki vagy és milyen jogon kérsz meg minket, hogy milyen témában, melyik fórumon fórumozzunk. Tehát kérdezném úriember módon, hogy mi közöd van hozzá, hogy miről fórumozunk? Egyébként olvashatod, hogy a buszos szimókról fórumozunk és időnként segítséget , információt kérek, kérünk egymástól.Az itt lévő emberek sokkal segítőkészebbek és nem nézik le a "tudatlant", mint az Omsi fórumon. És értelmes válaszokat adnak. Jó lenne, ha nem kavarnál itt, ha csak nem a Tiéd ennek a fórumnak a tulajdonjoga. Szerintem semmi kivetni való nincsen ebben, hogy mi itt nem csak a Fernbus szimóról fórumozunk. Egyébként elárulom neked és ha visszaolvasol, láthatod, hogy én "ébresztettem" fel és tereltem más témára is ezt a fórumot, de senki nem szólt be így, ahogy Te beszóltál ezért. Mivel a Fernbus szimó téma tavaly elapadt, mert gondolom nem sok mondani való van vele kapcsolatban, gondoltam, hogy kipuhatolom, hogy itt milyenek a fórumozók. És meg vagyok elégedve az emberségükkel. Tudom, hogy páran az Omsi fórumon is közre működnek, de Ők azok, akik segítettek eddig a kérdéseimben és remélem, hogy fognak is. Ha nem tetszik, hogy mi itt nemcsak a Fernbus szimóról beszélgetünk, akkor nem muszály neked itt ténykedni. Nem akarok korán reggel keményebb lenni, de jó lenne, ha jövőben nem rontanád itt a hangulatot. Vagy fogadd el, hogy itt ez van vagy tudod az utat ......! Egyébbként köszönjük az infót és elnézést, ha keményebbnek érzed a beírásodra a reakciót és nem sértésnek szánom, de eddig kellemesen megvoltunk itt a többiekkel együtt. Üdv. -
Tekergo98 #106 Írtam privátot. -
Tekergo98 #105 Nem ment át a fórum omsi témára, csak lett pár kérdés és válaszoltam, egy kis off belefér, mivel nen tudtam külön off topicot indítani.
Igen, és elég igéretesnek tűnik a Cbs Berlin, reméljük nem lesz csalódás, és az ára is megfizethető lesz. -
#104 Nem köcsögösködés képen, de mikor ment át ez a topic OMSI témává?
Légyszives itt folytassátok.
Egyéb: Jól látom, hogy elkezdtek egy új Busz szimulátoron dolgozni úgy, hogy be sem fejezték a Fernbus-t? A Projekt neve CBS_Berlin (City Bus Simulator Berlin). -
Papa51 #103 Köszi a segítséget! Úgy csináltam, ahogy írtad, de a Merci buszomba nem szólalt meg a bemondás. Az Anacouments mappába benne van a játékban lévő összes pálya utastájékoztató hang. Elméletileg mindegyik buszba meg lehet szólaltatni a bemondást? Mert a Man buszokba sem nagyon van. Megnézem, hogy mi a különbség a buszok fájljai között, hátha rájövök a turpisságra. -
Tekergo98 #102 Ibisbe üsd be az adott járatnak a kódjait (Linie, Route), és működni fog az utastájékoztatás. Q-val tudod léptetni a bemondásokat. Az ibis kódokat az adott pálya Readme.txt (dokumentumba) találod.
Az utaatájékoztató hangokat az omsi 2/ veihles/ Anacouments mappába kell másolni. -
Papa51 #101 Bizakodjunk és reménykedjünk, hogy "jóra" fordul a kevés nyelvtudásuak sorsa. Amúgy tudsz, tudtok segíteni abban a gondomban, hoty az Omsi buszokba hogyan lehet a megállók bemondását megszólaltatni. Az Aachen map-ban lévő buszokban benne van alapból, de én szeretném a kedvenc Merci buszomat használni benne, mert nem ugrál és szaggatt annyira. Csak éppen nem nincsen benne megálló bemondás. Megnéztem a fájljait és ott találtam megálló bemondást, de az egy másik mapra vonatkozik. Hiába vettem ki az Aachen map-ba lévő buszból a bemondást tartalmazó mappát, és át tettem a Merci buszba, nincsen akkor sem bemondás. Köszi, a segítségért előre is. -
#100 Mivel a dobozba csak egy kód van és a játékot a steamről kell letőlteni,így alapból benne kell hogy legyen majd.vagy frissítéssel vagy a játék újratelepítésével -
Tekergo98 #99 99% az esély arra, hogy a mi steames játékunkba is bekerül a magyar nyelv. (Így volt az Omsi 2-nél is, meg az Ets2-nél, ebből következtetek arra, hogy akinek már megvan a Fernbus, abba is be kerül a magyar, és nem kell külön megvenni még 1x). -
Papa51 #98 Tulajdonképen a játék megismerése után már szinte már mindegy, hogy milyen nyelven van. Szerintem nem fogják a mi steamon megvett játékunkat magyarosítani. És nagy a valószínűsége, hogy esetleg még olcsóbban adják majd a kiegészítőket , a Neoplan buszt és többit, amit még csinálnak hozzá. De, hogy ingyen beletöltsenek valamit, azt nem tudom elképzelni. Azért meg kell hagyni, hogy gyönyörűen megcsinálták ezt a buszt. Fáj is rá a fogam, de várok még , nehogy drágábban vásároljak. Lehet, hogy karácsonyig várni kell. Ha van egy csöpp kis eszük, akkor csinálnak megint akciót.