245
banner

Divinity: Original Sin 2
 • Gepo
  #245
  Ez is egy vélemény, nem tetszhet mindenkinek.
 • molnibalage83
  #244
  Hát, szerintem a második rész hulladék lett a végére...
 • Gepo
  #243
  Én a fórum témáját biztosító játékkal kapcsolatban szóltam hozzá és igen, nekem nagyon tetszett a harc. Az első részé is jó volt, de a második magasan túlszárnyalta.
 • molnibalage83
  #242
  Kiváló harcrendszeeeer....?
  Ugyanazon játékot játszottuk...?
 • molnibalage83
  #241
  Nálam meg ez alapján biztosan nem. Én még soha nem rendeltem előre semmit. Nem érdemli meg senki.
  AAA játékot teljes áron nem is tudom mikor vettem utoljára teljes áron. Szerintem a Rise of the Tomb raider óta nem. Előtte meg a Witcher III volt. CP2077 lesz ilyen, a Dying Light II és a Wasteland III talán, de mire oda jutok az már lehet, hogy akciós lesz...
 • Ariakus
  #240
  Kar, hogy neked nem tetszett annyira. En megkonnyeztem mindket jatekot annyira jok voltak. Tipikus 10/10-es jatekok sztem. En meg SOHA nem rendeltem elo jatekot de a BGIII valszeg preorder lesz.
 • Gepo
  #239
  Tegnap fejeztem be második alkalommal a játékot, honour nehézségen toltam, volt egy-két necces szitu. Régen játszottam ennyire kiváló játékkal, 11/10 nálam, bátran ajánlom mindenkinek, aki egy jó történettel, karakterekkel párosított kiváló harcrendszerrel rendelkező játékot keres. Most egy-két hónap pihi és kezdem újra más buildekkel.
  Utoljára szerkesztette: Gepo, 2020.07.20. 10:42:27
 • molnibalage83
  #238
  Nah, befejeztem. Hát, nem volt egy nagy durranás, sajnos nem mondanám, hogy ez megért 150+ órát. Senkinek nem merném nyugodt szívvel ajánlani, legfeljebb könnyű szinten, de akkor meg sanszosan nincs kihívás benne. De tactician-on meg eszement az egész.

  (A DOS1-et bárkinek ajánlom, aki szereti az RPG-t.)

  A legnagyobb jóindulattal is csak 5/10 táját tudnám adni a játékra. Egész egyszerűen túl sokszor cseszte fel az agyam végletes hülyeségeivel. Az is látható, hogy a a kiadás óta patchelték és sok helyen finoman szólva érdekesen és nem előnyére.

  A játék harcrendszere szerintem úgy el van rontva, ahogy van. Egy ideig tűrhető volt, de aztán kijött minden hibája. Ez a pajzsos rendszer egyszerűen isten csapása. Semmiféle ellenállás nincs semmiféle hatás ellen. Legfeljebb az ellenfélnél, ha possesed, akkor nem működik a charm.

  Az első részben a nagyon erős lények ellen a charm hol ment, hol nem. Ez RPG szempontból is reális, nehogy már tényleg nagy mágikus monsztákat csak úgy befolyásoljon már valaki. Itt, ha nincs pajzs, akkor kész vége, a legerősebb ellenfél ellen is minden működik. A játék egyetlen célja elérni ezt a pontot. Semmi más. Iszonyatosan balanszolatlan ettől a játék főleg úgy, hogy az ellenfeleknek irreálisan nagy pajzsai vannak. Ez lényegében egyetlen taktikát tesz lehetségessé egy ponton túl. A helyzettől függően vagy próbáld leütni őket, de inkább elcsábítani. Kész, passz. Ennyi. Mivel a charming gránátokból van kevesebb ez kb. ki is jelöli az utat, hogy mi működik.

  Íjász charming arrow
  Egy brutálerős harcosnak, aki addig képes túlélni meg kell tanulni a charmot. Nálam tárgy/skillel 3-an tudták a négyből végül és az íjásznak meg hegyekben álltak a charming arrow-ok.

  Hiába van egy rakás fajta gránát, semmit sem érnek, mert olyan nevetséges sebzéseik vannak, csak a hatásaik miatt éri meg használni őket, de a 10 szint után kb. a terror és a knockdown gránáton túl kb. semmi sem volt jó. Mert addigra annyi charm képességem volt, hogy a bénítással nem is érte meg foglalkozni. Minek, ha lehet charmingolni...?

  Az első rész tactician beállítással simán végigtolható volt, alig pár csata volt, ami piszok nehéz volt, de azok már megtanítottak a játék használatára. Ez a DOS2 esetén egész egyszerűen nem áll meg. Egész egyszerűen olyan erős ellenfeleket dob rád, hogy semmi esélyed nincs ellenük a feltámasztó botok nélkül. Olyan karaktert, akinek bőven 1000 feletti pajzsa van, de inkább 2000 tája és mindenre 40% feletti csökkentéssel egy támadással megöl az ellen, úgy, hogy 50 táji kezdeményezésem volt. Ezzel mégis mi a f*szt kezdjen a játékos...?

  A játék meg mintha visszafejlődött volna az első rész óta. Ott a játék elején levő elhagyott csapdázott villában több ötlet volt, mint talán az egész DOS2-ben... Vagy lehet, hogy csak az újdonság varázsa. A DOS2-ben kb. a legötletesebb rész a lángokban álló harc volt a villában és ennyi.

  A játék nagy részében az egyetlen megoldás szinte csak a harc volt. Alig volt rész, ahol a kidumálás segített, hiába volt mindig max. táján. Lopakodós trükkös quest se volt nagyon.

  A játék vége meg egész egyszerűen kb. a vérlázító szinten van. A Doctors szál kb. a semmiből jön és nem is értettem, hogy mi. A másik, hogy végén olyan statjai voltak a többi lénynek, hogy teljesen esélytelen volt velük szembe szállni. Viszont a BR-t leverni velük meg semmi nem volt. Nekem kb. semmi dolgom nem volt. Balansz sehol...

  A skillek nagy részének is semmi értelme, vagy tisztán látszik, hogy legfeljebb lone wolf-ban van értelme, vagy még ott sem. A retribution meg a másiknak.

  Ezek után valahogy aggodalmain lettek, hogy milyen lesz a BG III...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.06.04. 09:34:41
 • molnibalage83
  #237
  A játék peccselése is muris. Megnéztem akkor, hogy ez mi akar lenni.


  Ő is tactician-ban tolja.
  Ehhez képest nálam van 20 ezres (!) pajzsa. Mindkettőn. Ja, hogy utólag ekkora belenyúlásokat csinálnak? Zseniális...

  Ez a játék úgy nem tiszteli a játékost és annak szabadidejét, ahogy van.

  Az, meg hogy tudom az igazi nevét szart sem ér. Akkor meg mi jelentősége van...?
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.06.01. 13:36:46
 • molnibalage83
  #236
  A legvégén vagyok, de már tudnám minek. Kb. most jött el az a pillanat, ahol kb. dühből egy nagy egyest adnék ennek a játéknak. Minden téren.

  Komolyan mondom, a tök jó első rész után, mintha meghallgatták volna az összes fórumozó tanácsát és minden téren szar játékot csináltak volna.

  *A harcrendszert úgy elcseszték, ahogy vagy. Aránytalan a pazsjok miatt az egész.
  *A végén a történet érdekes lenne, ha láthatnám a végét. De nem tudom, hogy hogyan fogom, mert a végén jön a teljesen logikátlan twist. Ok, Lucin mellé állok...
  ...majd jön a Doctor és teszi amit...

  Aki ki a tököm is egyébként? Egy tök lényegtelen Jahan féle mellékszálban tűnt fel. Ja, hol is van Jahan...?
  Kb. nem is értem már, hogy mi a túrót keres itt.
  Mitől is ilyen OP? Hol is volt eddig? Mit is csinált eddig...? Ez miféle történetvezetés...?

  Ha betartom az egyességet, ami kb. meg se volt fogalmazva micsoda, akkor minden társam ellenszegül. Ha nem, akkor meg a fő karakter elveszik. Az igen...

  Ja, hogy annál volt az összes poti, hogy átlátható legyen kinél mi van és elveszi az összest?
  Micsoda fantasztikus logika...
  Reload...

  Áh, a tököm ki van ezzel. 150+ óra után viszont most akkor ne lássam a végét...?
  Szépen indult és most ott tartok, hogy ez a hulladékot senkinek nem ajánlanám. Senkinek. Az elsőt igen.

  Még szerencse, hogy a doctors előtti rész el van mentve. De akkor most megint lehet órákat vacakolni ezzel.

  Nekem az a rohadt erős érzésem van, hogy a sok teszter oldal, aki hozsannázta a játékot kurvára nem játsztotta végig. Hogyan is tették volna, amikor nekem 150 órám van benne és 3 hónap ota megy?
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.06.01. 13:19:21
 • molnibalage83
  #235
  Ti hogyan oldottátok meg a 20. szintű mobokat arx-ban erőforrás pazarlás nélkül? Mert nekem a láthatatlanság potin kívül semmi nem működött, amivel elkerülhetőek voltak. A Doctor's orders quest hatásának tűnik, csak még semmibe nem ütköztem, ahol bármit lehetne tenni ellene. Az, hogy a játék 2-3 szinttel magasabb totálisan OP ellenfeleket dobál rád mondjuk úgy, hogy érdekes játéktervezési felfogásra vall...

  Azon viszont meglepődtem, hogy a Swornbreaker kasza kétszer is felhasználható, Wendingo és a hajón levő csajnak is odaadható, akitől visszavásárolható (!), javítottan (!!). Van egy nyelem, meg tervrajzom, de pengét nem találtam sehol eddig, ezért gondoltam megveszem, telik rá. Bár használni még senki nem tudja, mert "sworn" tag kell hozzá. Arhu-ba belebotlottam már, de egyelőre lövésem sincs mit lehetne tenni vele. Ott volt a kasza, de semmit nem találtam, ami lehetővé tenné a használatát ott. Valamit nem vettem észre?

  Most a nagykövetségen vagyok. Érdekes, hogy egyesek szerint lehetetlen megcsinálni és csak lopakodással lehetne, amit kereséssel találtam. Ehhez képest az első 2 fős csoport leverése tök sima volt, csak persze itt is a szokásos, hogy az első kudarc után, mikor kiderül,hogy azok micsodák mehet a reload...

  El lehet oltani a harc előtt az összes tüzet. És mivel 19. szintű létük ellenére alig van pajzsuk simán leverve tarthatóak. Áldással necrofire megszűnik és megölhetőek, ha nincs közelben tűz A 3-as csoport leverése még hátravan, de az sem tűnik nehéznek. Egy emberrel el lehet csalogatni őket és az addig holttérben levő csapattagok szintúgy megint levernek mindenkit. Konkrétan ez az egyik legkreatívabb harcolós rész, amit látok. A tűz eloltása is egyszerűnek tűnik, mert teli van pakolva vizeshordóval a környék, ha meg van áldva a tűz, vagy maga a hordó, akkor gyerekjáték. (És akkor még azt meg sem próbáltam, hogy mi van, ha kicsalogatnám őket az épületből.)


  Viszont más téren megint kicsit meredek a játék. Megtalálom a törpe királynőt, és tökmindegyed miket válaszolok, a vége az, hogy én vagyok odalent, ők meg odafent brutál erősek. Teljesen esélytelen 18. szintűként, amikor odaértem. Az ellenfelek skálázása teljesen aránytalan.3-5 ezer pajzsosak, amikor, ha nekem csak az egyik 1000 felett van már az is kivételes leszámítva a pajzsos törpét. 35-40 feletti kezdeményezéssel sem én kezdek. Amit próbáltam az, hogy a lehető legtöbb helycsere meg füst, de nem vált be, mert a 18. szinten levő embereim túl gyengék voltak. Az íjász csak kiugrott a tactical retreat-tel, egy másik ember helyet cserélt, egy ellent meg leteleportáltam és befüstöltem, hogy ne lássanak. Édeskevés volt... Viszont mivel máshol nem tudok XP-t szerezni, ezért mentem a követségre.


  Leadership-et használtátok? Más módon magas ellenállást elérni bármi ellen lehetetlennek tűnik, de a karakternél saját magára nem hat. Kettőnek adni meg lehetetlen, pont pazarlás... Viszont az ellenfelek meg elég durva elementális támadásokat tolnak és a varázslatok ellen az evasive aura nem véd.
 • molnibalage83
  #234
  Hát, megint csak agyfelbaszós lett az egész. Az iskola előtt 20. szintű mob támad rám. Mondom egyre ragya, próbáljuk meg. Elbasztam két mind maggot gránátot egy csomó mindent és az egész vége az, hogy visszavonulnak mikor már leverném őket. Ok, egye fene, kibírtam. Van még kettő ilyen.

  Na, erre Kemm kertjében megint ezek jönnek.
  Menjenek a fenébe a készítők. Az ember elkezdené végre élvezni és ilyen szarokkal szopatják meg tök feleslegesen. Folyamatosan kizökkentik abból a flow élményből, amit tudna adni a játék azzal, hogy kvázi lehetetlen feladatokkal csapják tele az egészet.

  Az meg külön vicc, hogy egyes erőforrások mennyire elérhetetlenné válnak. Van egy csomó üres parfümös üvegcsém, de méz, az persze beszerezhetetlen bárhol is...
  Szupererős tárgyak vehetőek, de méz, az nincs. Anyám...

  Ez a játék max. egy 7/10. Kicsit logikusabb felépítéssel ez is lehetne 10/10, mint az első, de minden változtatás ellenére én nem érzem a fejlődést...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.22. 09:53:00
 • molnibalage83
  #233
  Végtelenül túlnyújtottnak éreztem egy csomó részt a játékban. Az Arx-ba érkezve most megint jobb. Viszont az homályos, hogy játék miért teljesen hülye néha.

  A bejáratnál levő csatánál elbájolt lény miért támad szövetségesre? Ha el tudsz bájolni, akkor nincs immunitás. Akkor ezt mégis hogyan? És ezt nem először adja elő a játék...

  Aztán valami homályos ok miatt átkerültek a lovagok ellenségesbe, amikor direkt semmi area effectet nem használtam. Reload...
  Ugyanazt léptem le, nem kerültek át. Érti a fene...
 • molnibalage83
  #232
  Swallow Men legyakva. Megyek vissza...
  ... és Alexander az összes hívével nincs a helyén.
  Ez bug?
  A Jornual szerint meg jelentkezzek nála...
 • molnibalage83
  #231
  Elvileg meg lehetne ölni a leírás szerint harc nélkül a Mother tree-t. Csak sehogy sem megy...
  A heard az gondolom heart akar lenni. De hogyan kéne "interact" részt értelmezni? Nekem csak azt sikerült elréni, hogy megeszi a szívet és ennyi.

  Choice 3: Sebilla kills Mother Tree

  If Sebilla is in your team, she can kill Mother Tree, without using the Shadow Prince's box. She just has to interact with the heard. Mother Tree and Elven Scion will be instantly killed and the quest will be finished.

  Everyone in the Temple Of Tir-Cendelius will attack you as well.
 • molnibalage83
  #230
  Hát skacok, én elvesztettem a történet fonalát...

  Van itt Alexander, akiről eddig senki nem magyarázta meg, hogy hogyan is lépett meg a 2. fejezet elején...

  A black ring, a magisterek és mind a másikat akarja ütni úgy, hogy erre jön még rá Sebille régi tulaja meg random akárki, aki Duna-t akarja kinyírni, akiről már azt sem tudom ki, rég elfeledtem.
 • molnibalage83
  #229
  Ami még furcsaság, hogy a slowing arrowra azt írja, hogy a magic hatással áll ellen, de mégis a phy. amort csökkenti a találat.
  Ez azért furcsa, mert semmilyen más nyílnál nincs ez a kereszt hatás. Csak így kb. soha nem működik a slow, mert ha már nincs magic armor, akkor inkább stun vagy fagyasztok vagy charming. Viszont a durva az, hogy baromi nagy sebzése van.

  A fire, poison, stb. a magic pajzsot lövi le és, ha 0, akkor hat.
 • fluency
  #228
  Egyáltalán nem hülyéztelek le, csak amit írtál, abból az jött le, hogy jópár dolgnak egyáltalán nem néztél utánna. Nem akartalak ezzel megsérteni.
  Mivel nekem lövésem sincs a játékmechanikáról Tacticianon, ezért inkább bele sem szólok. :)
 • molnibalage83
  #227
  Ez így akkor vicces, hogy alig burkoltak lehülyézel, amikor, ha jól értem, akkor 14-15-16 szintű ellenfelek ellen nem harcoltál. Ergo lövésed akkor nemigen van róla.

  Most a fánál lazán letoltam, egyszer támasztott fel csak a pálca, pedig elég durva volt azért az.
  A The Advocate elleni harc meg nem volt nagy szám. Csak azért tűnt elsőnek annak, mert a játék a lent említett hiba miatt azonnal rámdobta. A leharcolt csapatra egy teljesen új mob-ot...

  Szóval eggyel kisebb szinten saszosan nem látnál tőlem semmiféle harci kommenetet. Bár ettől a potion és egyéb rendszere ugyanúgy értelmetlen, csak akkor ott nem számítana...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.05. 18:29:34
 • fluency
  #226
  Szerinted?

  Persze, hogy toltam. De én nem erre akartam elbaxni az időmet, ezért nem Tacticianon vittem végig.

  Nem véletlenül írtam, hogy a wikin mit írnak a nehézségi szintre. Azért érzed OP-nak az ellent, mert OP-k is.
 • molnibalage83
  #225
  Halkan kérdem, de játszottál vele tactician szinten vagy látatlanban osztod az észt?
 • fluency
  #224
  Kösz nem kell. Elég az is, amit írsz. :)
 • molnibalage83
  #223
  Nem írta ki ezeket. Mivel az első részt különösebb erőlködés nélkül toltam le, de kellett használni a craftingot és mást is gondoltam jó lesz. Tévedtem...

  Nem látom mélységeiben a játékot? Ahaaaaaaaam...
  Felvegyem majd egy harcomat?

  Mert az ellen semmiféle mélység nem értése nem segít, hogy egy 14. szintű ellenfél 15. szinten vagy 6-8 pontnyi cselekedetet tol és 1 varázslat insta megöl két ember. Úgy, hogy volt rezisztancia is....

  Az ellen simán OP. Ennyi. Ő kezd és mielőtt léptem megölte 2 embert. A játék rendszerét ellene fordítva győztem el úgy, hogy akkor léphettem én. Akkor meg simán levertem.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.05. 18:05:38
 • fluency
  #222
  Én azt nem értem minek szivatod magad a Tactician nehézségi szinten, amikor láthatóan Mélységeiben nem ismered a játékot. Első nekifutásra nem hiszem, hogy jó ötlet ez, mert az ellenfelek elég komoly plusszokat kapnak: NPCs get +50% Vitality, +50% Damage, +2% Damage boost per/lvl, +50% Armor, +1.5% Armor Growth per/lvl, +35% Magic Armor, +1.5% Magic Armor Growth per/lvl, 10% boost to Chances to Hit. Enemies have more AP, skills (speculation).
 • molnibalage83
  #221
  A sneakingre gondolsz? stealth szóval nem találkoztam az egész játékban....
  A Reaper C-t elhagytam 16. szinten. Összesen vagy 4 quest nem volt megcsinálva. Nem nagyon érdekelt már. Az egyiknél a karakternek valami gyűrűs questje volt. Talán még Fort Joy óta volt valami.

  Az elfes oltárt sem tudtam megcsinálni. Az is megérne egy misét. YT videón azért megnéztem mi a pék van. 1-1-ben lekopiztam és mégsem jelent meg a lény.
  Variáltam a sorrendjét az aktivációnak, hiszen látható visszajelzése van, ha érzékeli a sikeres elemet a totem, de nem sikerült. Érdekes...

  Egyébként te milyen nehézségi szinten toltad végig? Milyen karakterekkel?


  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.05. 08:48:03
 • Maala
  #220
  "Botrányos design. Nincsen erre más szó. És szégyen, hogy ez senkinek nem tűnik fel."

  Mindenki hülye csak én vagyok Ferikopter. :-D

  Nekem fel se tűnt, hogy vannak taktikai formációk, saját magam szoktam beállítani, hogy ki hol kezd csata elején. Erre van a stealth.
 • molnibalage83
  #219
  Mert Tactician szinten nem lehet...
  Amin az első részt végigtoltam különösebb erőlködés nélkül.

  És itt is a harc fő problémája a LVL differencia. Szart sem ér kb. a több stat. Legyél kb. egy szintű vagy eggyel nagyobb és kb. tök azonos stattal is leversz mindenkit. Tök mindegy, hogy akkor most +/- 1-2 skill pont és más hova megy. 5-10% sebzés változás. A lényeg a LVL. Ja, meg hogy te kezdjél...

  Botrányos design. Nincsen erre más szó. És szégyen, hogy ez senkinek nem tűnik fel. Alibi az egész szinte. Így vittem le 10-szintről a pyrot 3-ra és tanultam meg n+1 varázslatot úgy, hogy 3 felett alig van valami.

  4 emberből van amikor kell egy adott perk. Kiválasztok egyet az alapján, hogy jónak érzem. Már, ahol hagyja... Mert van ahol nem. Tök mindegy kivel mozogsz és szólítod meg, a másik karakterrel beszél. Mert csak.

  Az esszencia az, hogy akkor reloadoljak minden párbeszédet, ha éppen nem sikerült a párosítás? Ez ám az RPG...

  Mert nem mindenkinek lehet magas a meggyőzés pl...
  Rykernél két karakteremmel is megpróbáltam. Tök ugyanazon párbeszéd opciókat dobta fel.

  Az első részben nem voltak ilyen gyökérségek.
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.05. 00:25:37
 • DonnieBrasco
  #218
  Körülbelül 4 féleképpen el lehet jönni Ryker-től, amennyiben olvasod és felfogod, mik történnek a különböző történetszálakban, meg használod a meggyőzési képességet kombinálva HERO, NOBLE, Mystic stb. perk-ekkel. Majdnem mindenhol ki tudom dumálni magam, ami általában a legtöbb XP is, mivel utána még mindig le lehet gyakni aki nem szimpi :)
  Az Advocatnál nekem komoly munka volt elérni, hogy egyáltalán harcoljunk, sokkal több lehetőség lett volna simán otthagyni. Csakhát Jahan régi haver, az ő kérése szent :)
  A harcok során eszméletlen sok mindent be lehet vetni, összevissza lehet kavarni.
  Ha ennyire frusztrál a nehézségi szint, miért nem veszed lejjebb?

  Ez a játék amúgy semmit nem ér, ha nem olvasod végig az összes sztorit (Nem a könyvekre gondolok, csak a mesélésre), nem próbálsz ki több lehetséges párbeszédet, stb. Ez adja az egész esszenciáját, az egészen kiváló harcrendszer mellett.
  A harmadik legkönnyebb (kb. standard) nehézségen kicsit izzadva, néha visszatöltve de azért simán lenyomtam Fort Joy-t.. Utána viszont amikor Dallis megjelenik, sehogyse bírtam megvédeni Malady-t (Gareth kb. egy idiótaként rohant összevissza ahelyett hogy segített volna), sokszori próbálkozásra. Itt visszavettem végül a nehézséget a második legkönnyebb módra, úgy már sima ügy volt.Érdekes módon Gareth is elkezdett nem gyengeelméjűként viselkedni, hanem taktikusan harcolni egyből.
  Különösebben nem nehéz a játék, ha az ember a kényelmi szintjén nyomja :)

  DB
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2020.05.04. 22:31:15
 • molnibalage83
  #217
  Közben kiderült, hogy úgy tűnik annyira buta a program, hogy a csata végén a spawn pontja ott volt az Advocatnak, ahol még tűz volt. Zseniális.

  Mondjuk itt is kimerült a nagy szerepjáték abban, hogy kétszer gyakni kellett. Semmi más mód nincs. Belépsz a területre és harc. A végén az Advocat nem téveszthető meg, nem dumálható meg, nem vezethető meg. Harc.

  A Fort Joy óta nem volt olyan quest, amit lopakodással, tolvajlással vagy bármi mással kellett volna megoldani. [/b] Ja, de egy. A source felhasználók listája, de ennyi jut eszembe. Fura. Akkor még volt egy Gothic féle érzésem, meg amikor megérkeztem a parta. Azóta valahogy nem.

  A harcrendszer szerintem totálisan kiegyensúlyozatlan az első részhez képest. Ott a hatások ellen lehetett ellenállásod, ha rászántad a skill pontot más kárára. Itt semmit nem tudsz tenni. Ha olyan ellen jön, ami nagyot üt, akkor kész, passz, leveri egy támadással a teljes pajzsot és a másikra meg már jön a stun vagy konock. Nekem meg adrenalin és 3 lövés is kell ehhez néha fentről vagy 3-4 odacsapás is.

  (Az meg külön vicc, hogy a party formation el van dugva a menüben és állandóan reseteli magát... Nem mintha sokat hatna. A legjobban széthúzva is rakás area skill / spell elcsapja a csapat felé vagy egészét.)

  Az elementális ellenállás képes lenne csökkenteni a mágikus sebzést....
  ...ha tudnád, hogy előre mit kell meginni potiból és mindenki meg tudná inni. De ezt nem lehet, mert real time az egész és nincs benne pause, hogy egyszerre négy karakter igyon...
  Semmit nem érnek az ellenállás italok emiatt. Csak a lone wolf játékban jók. 16 .szintű vagyok és semmit sem érnek. Egy az, hogy 0 felhasználással is a játék eddigi szakaszában van talán 2-3 db 50%+-os. Az alatta levő szint meg 10%, A felette meg 75%. Teljesen kiegyensúlyozatlan ez is...

  Az első részben tudtál esszenciával ellenállást felnyomni tárgyakban. Na, itt nem tudsz. Mert csak. Ha minden karakter 3 pontot elköltene leadershipre (ez rohadt sok) és van még mondjuk 1-1 tárgy, ami növeli akkor is csak 10-11 = 30-33% ellenállás lehetséges. Ha mázlid van, akkor esetleg egy tárgy ad még 10% táján és ennyi. ---> Nem is éri megpróbálni. Tök lényegtelen. Tudom, mert megpróbáltam, elengedtem...
  Erre poti képes lenne egyet feltolni 80%-ra.

  Ha az első rész 9.5/10, akkor ez legfeljebb 6/10. Legfeljebb.
  Ha nem lenne két feltámasztás botom, akkor kb. esélyem se lenne sok harcnál...
 • molnibalage83
  #216
  Ööööö, emlékeim szerint semmiféle választás nem volt. Odaadtam neki, amit kért, megtanított, adott +1 SP-t...
  ...majd megtámadott. Semmiféle választási lehetőségem nem volt. Full linearitás volt. Összesen egyszer mentem vissza beszélni, amikor már lent volt pincében, de ahol igazából semmiről nem lehetett beszélni.

  Olvasom a sztorit, attól sem esek eddig hanyatt.
  De mindjárt lesz egy másik hosszabb komment is...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.05.04. 14:32:57
 • DonnieBrasco
  #215
  Öö... egyáltalán elolvasol bármit a sztoriból?
  Én már a legvégén vagyok, iszonyatosan okos, logikus, értelmes a játék, rengeteg történetszál logikusan összefűzve... a csatákat pedig kb. 3-4 féle módon meg lehet oldani, a legtöbbet legalábbis.
  MInden attól függ, miket választasz a dialógus során. Ryker is azért gyakott le mert miután segített, valami nem tetszőt mondtál neki.

  DB
  Utoljára szerkesztette: DonnieBrasco, 2020.05.04. 14:00:40
 • molnibalage83
  #214
  Belegyezem a The Advocatnak, hogy felaszabadítom a tetves fáját.
  Done. Majd insta odateleportál és csatázik velem.

  Eszerint meg nem ennek kéne történnie.
  Akkor ez most megint mi...?
  Kukatúró fos ez valami. Komolyan mondom...
 • molnibalage83
  #213
  Ethreal Athera.
  15. szinten vagyok, ő 14. Ő kezd, lehet 30-as kezedményezésem. Instant két ember stum aztán meg legyakja őket mással.

  Már csak becsületből tolom végig...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.04.29. 22:49:31
 • molnibalage83
  #212
  Terrified hatás van karakteren. Rátolom a peace of mind-ot. Hatás? Semmi. A leírás szerint eltünteti. Kedves...
  Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2020.04.27. 18:30:13
 • molnibalage83
  #211
  Na, elmentem az ÉNY-i részen levő szigetre át a hídon. Erősködtem és "tudjuk ki" nevének kimondására jött egy szörnyhegy. Az NPC-kel legyaktam. Ok. Csak minden karakter muted lett (amit érdekes módon nem ismer a leírása, mindenhol silencednek írja...) és fojtogatva is.
  Így senki sem tudott varázsolni, a first aid nem működött.

  Reload...

  Végre 14. szintű lettem, legyaktam mindkét trollt meg csak XP miatt a méz miatt két macit is, akikről kiderült nem is ártatlan macik.
  Irány Ryker. Na, ott is harc. De micsoda "logika" van a játékban. Előbb ad +1 source pontot...
  ...hogy aztán támadjon le. Anyám. Előbb feltápol, hogy aztán támadjon. Ez most komoly...?

  Persze itt is reload, mert 20 feletti kezdeményezéssel a gép kezdett és helyből két karaktert stunnolt le.

  Bakker közel vagyok ahhoz, hogy lerakjam ezt. Ha az első játék 9.5 pontos volt erre kis túlzással adnék egy 5-öst. Mert aránytalan az egész. Mintha a készítők elfelejtettek volna helyenként gondolkodni. Nem csak játékmechanika terén...
 • fluency
  #210
  Nemigazán. Amire emlékszem, hogy működött az a Necromancer támadása általi hp elszívás és a leech talent.
 • molnibalage83
  #209
  Csak a leírása alapján olyan, minta reverzálna, hogy akkor a poison gyógyít stb. Csak nem ez van. Ha nem tudod leszedni, akkor IJ, nem lehet gyógyulni sehogy?
 • fluency
  #208
  Fortify, (mass) cleanse wounds, meg talán a bless...
 • molnibalage83
  #207
  A decay állapot ellen mit lehet tenni...?
 • molnibalage83
  #206
  Ez tök jó, csak a játék ezt nem ezt írja le...
  Hogy a két eltérő forrás az szorzódik, mert a lista összeadásokat mutat.
  Kicsit átszabtam a csapatot, érezhetően csak az íjász lett ettől erősebb, de egy új crossbow hatása is, amit loptam. Szokás szerint....
  Ki akartam próbálni az elemental archery-t, de nekem valahogy nem működött. Hiába állt pl. vérben, nem történt semmi. Pedig magát szúrta meg előtte. Nem vágom, hogy miért. Mind a varázslóval, és az íjásszal szerettem volna bazírozni, hogy magas tűzimmunitás legyen és abban állva osszák az észt. A varázsló 1-gyel olcsóbban varázsolna, az íjász meg tűzzel lőne mindenre. Most ezt arra módosítom majd, hogy a varázsló maga alá varázsol majd jeget és nézem, hogy akkor a jégvarázslat olcsóbb lesz-e vagy tócsában állva a villám varázslatok.


  Viszont az On the ropes quest kitalálója is elmehet a p*csába. Fent a tornyon lehetetlen megcsinálni. Semmivel sincs gyengébb karakterem, mint a build videókban látom. Előre eltakarítottam az összes hordót, de így is már lángol minden a végén és jönnek a tűz voidlingok.
  Aha. Akkor reload. A harc elején akkor leteleportálom a védendő hülyegyereket. Persze várhatóan öngyilkos módon nekiront mindenkinek akkor is, amikor az őt akasztani kívánó meghal. Fasza. Reload.

  Na, akkor észrevettem, hogy a barlang előtt szűk pont van kerítéssel. Odaraktam ládát és hordót és kiásott kincsesládát. A ládát szétütötte és menni akart volna. Hála istennek két ember elállta az útját és a hordót és a kincsesládát azt nem akarta már szétverni. Meg elkezdett távolsági mágiát használni. Ha most sem sikerülne, akkor majd idehozok nagyon erős ládákat valahonnan...

  Agyfaszt kapok ettől a játéktól. Megint az az érzésem, hogy "úgy viszed végig te paraszt a játékot, ahogy mi akarjuk". Nehogy már több megoldása lehessen vagy 2017-ben lehessen egy MI karakternek mondani, hogy logikusan viselkedjen már...

  Befejezni már nem volt időm a harcot, de a voidlingok és a katonák szépen kinyírták egymást. Én kb. csak figyeltem és lecsaptam, ami néha közel jött.