288
banner

Divinity: Original Sin 2
  • fluency
    Nem vészes a játék nehézsége szerintem. Vannak mondjuk (nagyon) kemény ellenfelek és helyek, de ez benne a szép. :)
    Ha jól állítod össze a partit általában nem lesz/lehet nagy gond. Ami sokat tud segíteni az az, ha van legalább két embernek summoning (incarnate, totem). Az sem árt, ha van több embernek valamiféle heal (restoration, firdt aid), jump és teleport (akár itemből). Egy embernek nem árt a Loremaster skill, így láthatod az ellenfelek értékeit: hp, resistencia stb. Nem árt a sneak sem (itemből is jó), mert minden karakterrel külön-külön lehet lopni egy árustól (ha már loptál egy árustól egy karival, azzal már többet tőle nem lophatsz). Egy kis trükk: ha valakivel párbeszédet kezdeményezel, a másik karaktereddel mögé lopakodhatsz és kifoszthatod. Így lehet több könyvre szert tenni. De akivel loptál az ne maradjon ott, mert elkapják. :)
  • Cassell
    Az is, jóval nehezebb mint az első rész én ezt végig sem toltam már az act 1 végi főcsata is kb szerencsével sikerült, act 2 elején még volt pár mókás csata utána meg dettó bármerre menve csak nehéz, esélytelen meg hasonló ellenfelek voltak...
  • molnibalage83
    Hát, egyelőre brutálisan nehéznek tűnik elsőre ez a játék. Ok, hogy 3 órám van benne. Akármerre megyek tök erős ellenfelek és egyelőre quest megoldásokra nem jöttem rá. Már az alaphelyszín töredékét járhattam be eddig.

Viszont az furcsa, hogy 10+ évvel az NWN után nincs ingame jegyzetelés lehetőség, csak térkép markerezés.
  • unusual79
    Várom nagyon! ;)
  • molnibalage83
    Kicsit zavaros a játék bevezetője.

Ha jól értem, akkor az intróban levő varázslónő szándékosan esett a "Rend" (Dive Order) fogságába, akik a mágiahasználókat üldözik. Ha jól értem, mert ezt nemigen fejtették ki. Arra a hajóra kerültem én is.

Ifan Ben-Mezd-et választottam. A háttértörténete szerint Lucian fiát akarja kinyírni bosszúból, de ehhez képest a szigetre érve meg folyamatosan más név merül fel, aki Rend tagja.
  • molnibalage83
    Zsír. Csak sajnos addigra sanszosan kitolom. Bár bevallom nagyon nehéz a szövege, mert az első rész magyarítása elkényeztetett. Bár addig a PoE első részét is tolhatnám, ha már készen lett.
  • Dynamic
    Készül a magyarítás!
  • Whysper
    Köszönöm szépen a segítségeteket!! Sok tetszik majd megálmodom. Köszi szépen
  • Maala
    A fő karakterednek lesz pár egyedi, sztoriból jövő fix képessége(Source képességek), meg a faji képessége(i), a többit, mire elérsz "lvl 431423"-ra, respecelheted bagóért, szóval no para.

Vesd bele magad, és próbálgasd, amit szeretnél. Ez az a fajta játék, nem véletlenül ők csinálják a Baldur's Gate 3-at.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2019.07.26. 14:01:30
  • Whysper
    Igen de nem két karaktert akarok guan arra építeni ,hanem nem tudtam eldönteni milyen karaktert indítsak és mivel kevés időm van játszani és ez egy hosszú jó játék ezért nem akartam lvl 431423-n rájönni ,hogy nem is ezt akartam 8) Most fogok indítani holnap egy karaktert ennyi kb. Aztán két karakteren agyalok. szeretem a MAGUS-t és e Ranagol Darton vgy UWEL paplovagot szeretnék idnítani vagy egy vagy egy UD necrot szeretnék de szerintem boszorkányosra csinálom szóval Necro + Lightning!

Csak nem tudtam példul ,hogy egy Clerciből vagy inquisitorból vagy knightból tudok csinálni sötét paplovagot és nem tudtam ,ha inquisitorból csinálom akkor az hordhat-e majd teljes vértet vagy csak ilyen leathert.

Ezen agyaltam. de ahogy látom itt még a boszorkányt is megcsinálhatom Teljesen vértes bastard sword re vagy shield + macesre..

igaziból nem szeretnék iylen menő speceket csinlni csak valami akár jó akár szar de egyedit!! Szóval inkább ilyen MAGUS féle Paplovagot szeretnék vagy Boszorkány Urat!! Ne hagyjatok ,ha viccesen hangzik a dolog
  • fluency
    A spellek ugyan azok lesznek. A faji képességek azok, amikben eltérhetnek ( meg talán a source skillek, de erre már nem emlékszem tutira). De nem javasolt ugyan arra a skill fára építeni karaktereket, mert lesznek lények, akik immunisak bizonyos típusú elem(ek)re.
  • Maala
    Igen, a példádban mind a két karakter megtanulhatja ugyanazokat a spelleket, ha megfelelnek az előfeltételeknek.
  • Whysper
    Nem akarok ugyan olyan karaktereket én csak a fő karakteremre értettem ,hogy nem úgy van ,hogy van mondjuk

Indítasz egy Wizardot VAGY egy Clericet. mind a kettőnek necrot meg villámot választok. akkor a 2 karakter ugyan azokat a spelleket tudja 100%ra vagy Necro meg lightba tudja ugyanazt ,de lesznek WIZARD specifikus egyedi spelljei a wizardnak a clericnek meg cleric és csak a necro lighting egyezik meg a két karakterben?
  • Maala
    Kicsit kevésbé leszel rugalmas, ha sok ugyanolyan karaktered van. mert valami ellen konkrétan tehetetlen leszel. A szóló játék is csak azért életképes, mert Lone Wolffal akkor statbuffokat kapsz, ami ezt a hátrányt csökkenti.
  • Whysper
    Értem . Szóval a boszorkány az nem boszorkány ,hanem amire specelem. a inquisitor meg nem csak clothba rohangál ,hanem plateben is,ha úgy akarom. Rendben Szóval simán csinálhatok egy UD boszorkányt mondjuk necromancer meg lightning spellekkel vagy ilyesmi. a Warrioromból meg csinálhatok egy Frost Dk-t ha akarok.

Viszont egy kérdésem az lenne. UD-t a pison gyógyítja és a heal sebzi. Akkor játék technikailag mi értelme egy UD clericnek? vagy teljesen kidobhatom a heal spelleket a clerictől és lehet csinálni belőle mondjuk egy Blood priestet?

Szóval amúgy a Cleric knight meg ezek azok semmit nem jelentenek csak ott van és ennyi ,de lényegében egy karakterem van amit saját magam alakítok olyan castá amit Én kitalálok neki. Szóval ha mondjuk Wizardot választok akkor annak van X fajta spellje ,de ha clericet mondjuk és az elején már ugyan azt kezdem el tanulni mint a Wizard mondjuk necromanciát . akko r 1:1 ké tugyan az a karakterm lesz
  • Shiwo
    és már a karaktek készítésekor is át lehet variálni mindent... szval igazából mindegy, hogy az ember milyen kasztot választ
  • fluency
    Ahogy Shiwo írta, a kasztok csak amolyan irányadók.
    Bármilyen skill fára tehetsz, nem csak arra, amivel indultál. De azt tudnod kell, hogy a skilleket úgy kell megtanulni könyvekből. Ezeket az adott elemhez tartozó egyének árulják és általában az adott terület szintjével megegyező szintű könyveik vannak ( legalábbis régebben így volt). Szóval a kezdő területen nem vehetsz magasabb szintű könyveket. Ahogy haladsz előre úgy tudod őket megszerezni. Lesznek majd olyan skillek, amiket csak úgy tudsz megtanulni, ha másik skill fára is elosztottál bizonyos mennyiségű pontot.
    Később lesz lehetőséged a pontjaidat újra elosztani...

Nemrég Castielle (Fextralife) összedobott egy egész jó build infós videót. Belinkelem. :)

Utoljára szerkesztette: fluency, 2019.07.24. 23:06:34
  • Shiwo
    A kasztok csak "útmutatók", teljesen átvariálhatod a karaktert
  • Whysper
    Sziasztok. hol találok pontos class leírást ,mert most láttam mert most vettem meg és pl a necromancer én külön class ként gondoltam és most látom WIZARD-ba van benne . Kérdésem. hogy UD-ből ugye a necro az healeli is stb. ,de például inquisitorból vagy knightból is tudok valami sötét papot vagy death knightot csinálni?
  • Mofarguru
    Okés köszönöm! Akkor bele is kezdek...
  • Maala
    Mindenkinek vannak saját képességei, aköré érdemes építeni, de nem létszükséglet. Max "normális" kasztúak lesznek, és nem brutáljók abban, amire a fejlesztők szánták. :-)

Nyilván érdemes legalább 1 CC-re képes tagot képezni, stb...
  • Mofarguru
    Nekem nagyon bejött, azt még anno PS4-en toltam.

Viszont még egy gyors kérdés a játékot illetően. Ha megvan, hogy ki lesz a main kari, akkor a további három csapattag aki majd csatlakozik a csapathoz fix katsztot "hoznak" vagy megválaszthatom, hogy mik legyenek?
  • Maala
    Nem tudom, milyen volt az első, azzal nem toltam, itt csak említik állítólag. De elég jó.
  • Mofarguru
    Azt, hogy mivel érdemes kezdeni csak azért kérdeztem, mert még a "szokásos" RPG-hez képest is igen csak nagy repertoárból lehet választani kaszt szinten.

Mindenképpen egyedül fogom kezdeni. Akkor ezek szerint (bármilyen fura kérdés is) a módok azok a nehézségi szintet takarják?

No mind1 is, köszönöm a segítséget, ideje belevágnom. Ha csak annyira lesz jó mint az első volt (tudom, hogy sokkal de sokkal jobb :D) akkor már boldog leszek! :)
  • Maala
    Amilyennel szeretnéd...

Először is azt döntsd el, hogy coop-ban vagy egyedül szeretnéd játszani, mert igazából csak ez számít (hogy várni kell-e másra, ha mindketten ki akarjátok élvezni a sztorit).

Én daggeres assassin-szerűséggel és kétkezes OP-tortával toltam, utóbbi nagyon brutál tud lenni, ahogy aprít; előbbi meg nagyon fun és taktika, lentebb találsz egy fórumozótól lone wolfos karaktert.

Ha csak a sztori érdekel, akkor sztori mód, ha szereted a kihívást is (csatákban), akkor lődd be magadnak a nehézséget a játékélmény alapján, de nekem úgy rémlik, hogy közben is tudod változtatni, ha esetleg meggondolod magad. Egyébként legnehezebben sem nehéz a játék, ha van némi tapasztalatod RPG-kben.
  • Mofarguru
    Illetve még egy kérdés, az elején lehet választani az exlpore, classic, tactician, story módok közül. Ezek mit befolyásolnak, melyiket "érdemes" választani?

Thx!
  • Mofarguru
    Sziasztok!

Tudnátok tanácsot adni abban, hogy milyen partyval (akár előre generált) lenne érdemes kezdeni a játékot? Sajnos eddig még nem volt szerencsém ehhez a gyöngyszemhez, de most elkezdeném.

Előre is nagyon köszönöm!

M.
  • Shiwo
    elvileg az elsőhöz is csak pár hónapja készült el a teljes, elképzelhetőnek tartom, hogy idővel majd belefognak a 2. rész fordításába is..

• SlipKnoTiaN
    Sziasztok!
    Tudható hogy készül-e honosítás a játékhoz??
    Sehol sem találtam róla semmit. :(
    Az első részé jól sikerült, szerettem a játékot is, olyan jó lenne ha ezt is anyanyelven is élvezhetnénk :)
  • Ohyner
    Köszönöm a választ! Én is ebből indultam ki. Meg az első részhez is megkaptuk az eredeti verziót. Lassan végigérek rajta, gondoltam rákérdezek még beszerzés előtt.
  • Terawatt
    Hali:) Szerintem simán. Nekem még az alap volt meg és most megnéztem a kedvedért megkaptam a def. editiont is. Meglepődnék ha fordítva nem lenne így.
  • Ohyner
    Sziasztok! Az Original Sin 2-nél is úgy van, ha megveszem a Definitive E.-t, akkor megkapom az eredetit is?
  • sárkánylovag
    Jár erre még valaki mostanában ?
    Halihó az volna a kérdésem most kezdtem el a Divinity Original Sin 2 Definitive Edition-t
    Honnan tudom azt hogy melyik fegyvernek kell az ügyesség és melyiknek az erőre tenni hogy növelje a sebzését?
    Meg az se teljesen tiszta hogy kiírja a nagy palloshoz hogy kétkezes
    de pl a lándzsához nem írja ki de annál is kiveszi a kezemből a pajzsot ha berakom.
  • PiszkosFred
    Gavin egyik legjobban sikerult dala lett, szerintem. Na de ha megsem es majd elmulik a kezdeti ujdonsag varazsa, szerintem nalam akkor is top5-os marad :)
  • Shiwo
    némi spoilert tartalmazhat.. (:

Utoljára szerkesztette: Shiwo, 2018.09.06. 19:26:20
  • Shiwo
    teleportáld bele Death Fog -ba, valami ládákból szabadítható fel..
  • tombadillo
    tűz, méreg nem hat rá. mármint hat, csak nem hatástalanítja a gyógyulását.
  • tombadillo
    nincs valakinek tippje, hogy a troll blood kéességet hogy tudom nullázni. nem a hidi trollok, hanem arx szigeten egy pincében. kettőt valahogy kinyírtam, de a harmadik egyszerűen minden körben visszatölt 6000 életerőt. latif a neve.
  • Shiwo
    a 2. részt elvileg lehet hárman játszani két gépről megoldva, ahogy írtad

azt írják steam fórumon az 1-hez, hogy elvileg valami mod-dal lehet hárman játszani coop-ba, de hogy ilyen megoldásban megy-e, azt nem részletezik..
  • atibacsi1977
    És szerinted azmegoldhato e, hogy egy gépen ketten, és egy másik gépről meg egy ember csatlakozzon? Ez lenne a legtutibb...