362
  • Jawarider
    #362
    Ejj mi a kő.....

    http://www.fallacydetective.com/articles/read/does-a-possibly-make-a-probably/

  • Moondom
    #361
    https://www.youtube.com/watch?v=XHKJn6Je3wg

    Jó szórakozást !
  • mrzool
    #360
    Én pl. ezeken a képeken sem látok csillagokat, pedig pár évtizedet fejlődött a fotózás a holdraszállás óta:

    STS 135 - ISS - Moon
    STS 135 - ISS

    Mit javasolsz, kezdjek aggódni, hogy az űrállomás is kamu?
  • Irasidus
    #359
    Igen. Nincs csillag, rövid expozíciós idővel készült felvételen, sem itt a Földön, sem a Holdon, sem máshol. Plusz, még a Hold felszínéről visszavert fényt is bezavar. Ennek belátására nem kell a Holdig menni, csak némi fényképészeti ismerettel rendelkezni, a mai kütyük világában ezt nem tudni, kínos. Főleg, hogy ezt a kérdés igen részletesen ismertették több helyen is, szóval google, mielőtt kérdezel a témában....
  • LeWyTy
    #358
    Csak én hiányolom az összes ilyen felvételről a csillagokat?
  • Vol Jin
    #357
    Erre gondoltam, hogy nincs légkor, kisebb a gravitáciő, finomabbak a szemcsék, tehát ahogy toporognak a rover körül, elég nagy területet beterít a por, így a leparkolt járműnél eltűnnek a keréknyomok. Csak ez a hülye nem érti és furcsa neki.
  • Zero 7th
    #356
    "és lassan visszaülepszik"

    Ezt felejtsd már el, nincs légkör, amiben ülepedhetne. Ballisztikus pályán visszaESIK. Igazi, középiskolás fizikaórás ferde hajítás pályán.
    Ülepedni meg pont az olyan dolgok szoktak, amik alapvetően Brown-mozogva lebegnek valami közegben.

    Sejtem, hogy ezzel te is tisztában vagy, pont azért nagyon zavaró a szóhasználat.
  • Vol Jin
    #355
    "Jaaa..hogy te látod a nyomokat, akkor ok...bocs...nem szóltam sasszem barátom. "

    Te barom! Azon a képen tele van az egész szar lábnyomokkal. Hát persze, hogy azon a részen nem látsz keréknyomot, ha összejárkálták. És mivel ott hatod akkora a gravitáció, meg légkör sincs, meg a porszemek is kurva aprók, nem őgy van az, hogy odalépek és ott a lábnyomom és kész, hanem fülkavarja a picsába az egészet, és lassan visszaülepszik, és a kiszóródás is nagyobb, mint a Földön.

    Tehát azért nem látod ott, ahol lábnyomok vannak a keréknyomokat, mert összejárkálták. De nem is értem, hogy ezen mit nem értesz.
  • mrzool
    #354
    azt akartam mondani, hogy a képek közt olyan hatalmas a minőség béli különbség, hogy eléggé nehéz elhinni, hogy azok egy és ugyanazon géppel készűltek

    Csak nem végezted el a házifeladatot, amit adtam neked a kamerákkal kapcsolatban, hiszen akkor tudnád, hogy nem csak egy és nemcsak egyfajta kamerát vittek magukkal.
  • mrzool
    #353
    A gép egy pofon egyszerű valami volt. Egy elsütő és kész. Ez volt a sárcoknál ott fent. Tipusa: Hasselblad. Az űárhajósoknak volt átalakítva, és a melkasukon volt azért, mert így 1xübb volt nekik használni. Autofokuszos volt, nem kellett semmit állítani rajta, csak nyomod és készűlt a kép.

    Természetesen itt sem mondasz igazat. Nem a típusa, hanem a gyártója volt a Hasselblad, bár ezen elegánsan lépjünk túl. És közel sem volt autófókuszos, hanem: "This meant the astronauts only had to get the focusing distance approximately right to get a sharp image. Instead of an infinitely variable focus ring, it was divided into three preset positions: near, medium and far. Although not extremely accurate, it did the job."

    Arról nem is beszélve, hogy autofókuszos kamerákkal is simán lehet életlen képeket készíteni. Szóval ezzel megint nem mondtál semmit.
  • mrzool
    #352
    de hogy lehet az, hogy akármelyik múzeumba elmész amerikában, csak másolatok vannak kiállítva mindenhol még a nemzeti repülési múzeumban is?

    Ööö, ezt honnan veszed? Személyesen élőben láttam az Apollo-11 CM-et a Smithsonianban DC-ben és az Apollo-14 CM-et a KSC látogatóközpontban (a Saturn V rakéta mellett állították ki az egyik kisebb teremben). Sőt, még az Atlantist is, kibelezése és hivatalos kiállítása előtt, még a VAB-ban.

    Ugyanakkor ha rákeresel a többi Apollo modul utóéletére, simán meg lehet találni, hogy éppen melyik múzeumban vannak.

    Azt nem értem, hogy egy ilyen pár perc alatt ellenőrizhető dologban miért kell félrevezetni a népet? Mi a célod vele? Teljesen hiteltelenné teszed magad.

    Valljuk be őszintén, hogy olyan történelmi jelentőségű relikviát mint például a modul amivel visszatértek felbecsülhetetlen jelentőséggel bír.

    Felbecsülhetetlen? Miért is? Néhány űrbuzinak és hazafinak megdobban a szíve (nem kicsit:)), de az átlagembert nem érdekli. Mint ahogy ez a topik is mutatja, sokak eleve nem foglalkoznak a tényekkel, nehogy megzavarják őket a saját kis elméleteikben.

    vigyáznak is rá mint egy hímes tojásra.

    Nyilván vigyáznak rá, mint ahogy pl. vigyáznak egy-egy híres szoborra vagy festményre is. Nade hímes tojás? Azok a modulok vissza már nem fognak menni az űrbe. Emlékek. Egy letűnt, bátor kor emlékei.

    Egyébként visszakérdeznék: és ha valamiért mégis replikák lennének kiállítva (mert teszemazt Obama az eredetiben szeret aludni az atombunkerében), az mit bizonyítana, és mire lehetne következtetni?

    Kíváncsian várom, hogy mikor pattan ki az első konteó azzal kapcsolatban, hogy a shuttle missziók sem történtek meg, hiszen mert csak ... :)))
  • MasterMason
    #351
    Múzeumban vigyáznak rá, és nem eldugva valahol. Nyilván megvizsgáltak rajta egy sor dolgot, utána mehetett volna a múzeumba egy másolat helyett vagy mellett.
  • BladeW
    #350
    Nem hagytam ki semmit, kíséreljük meg még1x, csak más sorrendben :)

    felbecsülhetetlen jelentőséggel bír
    aztán vigyáznak is rá mint egy hímes tojásra


    tehát:

    "csak másolatok vannak kiállítva mindenhol"
  • MasterMason
    #349
    Az a probléma, hogy olvasás közben kihagytad a mondat első és egyben legfontosabb felét, ugyanis nincs kiállítva az eredeti leszálló modul amivel visszatértek csak másolat.
  • Molnibalage
    #348
    Ez elég általános megjegyzés volt. Másolatok miről...? Egyébként meg az egyik kiállított Saturn V rakéta tudtommal nem makett vagy ilyesmi, egy full rakéta, csak soha nem indították el. Másból meg nincs annyi, hogy mindenhova eredeti jusson...
  • BladeW
    #347
    de hogy lehet az, hogy akármelyik múzeumba elmész amerikában, csak másolatok vannak kiállítva mindenhol még a nemzeti repülési múzeumban is?
    "olyan történelmi jelentőségű relikviát mint például a modul amivel visszatértek felbecsülhetetlen jelentőséggel bír"
    "aztán vigyáznak is rá mint egy hímes tojásra"

    Megválaszoltad a saját kérdésedet. Nem értem mi a problémád.
  • MasterMason
    #346
    Előre leszögezem, hogy elhiszem hogy "jártunk" a holdon, de hogy lehet az, hogy akármelyik múzeumba elmész amerikában, csak másolatok vannak kiállítva mindenhol még a nemzeti repülési múzeumban is? Valljuk be őszintén, hogy olyan történelmi jelentőségű relikviát mint például a modul amivel visszatértek felbecsülhetetlen jelentőséggel bír. És azt várná az ember egy NASA-tól, hogy miután a kötelező vizsgálatokat elvégezték ezen modulon a visszatérés után, kiállítják azt egy múzeumban aztán vigyáznak is rá mint egy hímes tojásra.
  • Molnibalage
    #345
    Egyszerűbb lenne, ha eltakarodnál a halál faszára. Itt csak magas hőfokon égeted magad és házhosz mész a pofonért. Komolyan, ennyire buta és nagyhangú balfaszok mint te mia frászkarikából élnek? Annyira hülye vagy, hogy egy üveg tejet sem bíznék rád...
  • halgatyó
    #344
    Látom, komoly vita alakult itt ki. Vér és belek :-)))

    Pedig itt nem is a holdraszállás a legfontosabb kérdés. Az, hogy történt-e (szerintem igen, erre számos bizonyíték van), másodlagos MOST.

    A fő probléma, ami ezt az egész vitát kiváltotta, az a világ jelentős részében jelenlévő és erősödő BIZALMI VÁLSÁG.
    Ennek pedig igen nyomós OKAI vannak, és a belátható jövőben csak erősödni fog. Mostanra elérte a tudományos eredményeket is. Ezzel sajnos minőségileg új szakaszba lépett ez a bizalmi válság. (ide tartozik a védőoltásoktól való fóbia kérdése, meg a vízzel hajtott motor, meg a "chemtrail", és még sorolhatnám)

    Ebben az újabb szakaszban az OKTATÁSI RENDSZER válsága is bennevan keményen. A durván lecsökkentett fizika, kémia, matek órák. A tönkretett (mennyiségében redukált és minőségében NEM korhoz illő) tananyag megválasztás. A természetben lezajló folyamatok szemléletes és igaz leírása helyett a diákok számára szinte emészthetetlen és csak félig igaz ismeretek tömködése a fejekbe.
    És persze a tanórai fegyelem durva csökkenése. Az ordítozó, mobiltelefont brúgató "diákok". A túlkoros és primitív kölykök által megvert, megalázott kisebb gyermekek. A "deszegregáció" rettenetes ostobasága és hazug mocska. A megvert pedagógusok. STB.

    Ez a bizalmi válság csak két úton fog megváltozni.
    Egyik lehetőség, hogy a hatalmon levők és a sajtó egyszercsak elkezd IGAZAT MONDANI az embereknek. Ez a belátható jövőben nem vártható a mi környékünkön.
    Másik lehetőség egy totális liberáldiktatúra kialakulása, az eddigi szájzártörvények általánossá válása, a hivatalostól eltérő történelemszemlélet, társadalomkritika, de még a tudománnyal összefüggő kérdések is (pl. klímahanta) teljes tiltása.
    Ez NEM MEGSZÜNTETNI fogja a bizalmi válságot, hanem a szőnyeg alá söpri. CSend lesz, de ez nem az egyetértés csendje, hanem a félelemé. (ez kezdeti formájában már ma is megvan, bizonyos történelmi kérdésekben)

    További probléma, hogy elképzelhető ezeknek a tévhiteknek, tudományos-műszaki témájú baromságoknak a SZÁNDÉKOS terjesztése, AZOKNAK A LEJÁRATÁSA CÉLJÁBÓL, akik gondolkodnak, és rájönnek a hazugságokra (főleg politikai és pénzügyi téren). És nem elegendő az elhallgattatásukra a lekonteózás, lehülyézés, ami érvek nélkül amúgyis hatástalan.
    Hát gyártanak új konteókat, olyanokat, amik tényleg baromságok, és bedobják a köztudatba. Aztán lehet hülyézni mindenkit, aki átlát a hazudozásaikon.
  • sirpalee
    #343
    De, sok-sok hiteles választ kaptál. Egyszerűbb látszathisztivel lelépni, mint elismerni a tévedésed. Legyen már elég nagy arcod azt mondani, hogy igen srácok, bocs, tévedtem.
  • gforce9
    #342
    Valószínű azért mert ott nem rúgták szét, mert épp nem volt arrafelé dolguk. Tőled meg ésszerű kérdés nem jött. :) Viszlát. Megyek sörözni :) Meglesz a beszédtéma a cimborákkal :)
  • Kelta
    #341
    többi hasonló képeken vajon a sok széttaposás mellett mért láthatóak a keréknyomok??

    ehh mindegy skacok..egy élmény volt, kár hogy néhány kretén miatt nem volt annyira élvezetes a vita..de ennyi volt.
    nekem sok tanulsággal járt szociológiai szempontból, és ez volt a lényeg..kösz az együtt működést:)

    kár, hogy hiteles válaszok nem jöttek :)
  • Garga Pitic #340
    Nem egygombos volt, és nem volt benne autofókusz. Sőt, egyáltalán semmi automatika nem volt benne.
    Rekeszt, záridőt és fókuszt mind kézzel kellett állítani, saccra, néhány begyakorolt szabály alapján.
    Kereső híján pedig abban kellet bízni, hogy a téma elfér a gép látószögében.
  • gforce9
    #339
    Igen a részegek is ügyelnek erre, meg a holdon is kitüntetett figyelmet fordítottak arra az űrhajósok, hogy véletlenül se lépjenek rá a nyomra.
  • Kelta
    #338
    igen, jó a hasonlat, de valahogy az odavezető nyom nem akar előkerülni...pedig azt biztos nem taposták volna el....
  • gforce9
    #337
    Pontosan úgy néz ki a kép, mint mikor néhány részeg a szűzhóban egy leállt kocsinak próbálja kitalálni a baját és 6x körbeténfergik.
  • Kelta
    #336
    hátja..ha te mondod (megint egy megmondó emberke) hát te se vagy különb mint emlegetett siralmas szintű barátod.
  • Kelta
    #335
    persze, van ott néhány nyom töredék, egyértelmű
    de valahogy nem homogén az egész...nem azt mondom, hogy ez nem a hold vagy más..de nekem valahogy nem áll össze ez a kép sem..persze lehet mint tanult művelt barátaim itt írták, hogy csak fantáziálok...
  • WoodrowWilson
    #334
    Az életem az 1+1=2-re se tenném rá, de mondjuk minden vagyonomat akár rá. Egyébként azt látod, hogy a kép előterében, a lábnyomok között is van keréknyom?
  • Kelta
    #333
    nem tudom....te tudod biztosan? rátennéd az életed?
  • Kelta
    #332
    te nem veszed észre hogy csak magadat égeted itt?? nagyon mélyre húztad le magad, te szerencsétlen..kezdelek szánni, hogy marha szar életed lehet, ha itt kell ilyen primitíven kiélni magad.....te szegény szánalmas kis suttyó...

    persze így van..igazad van...nyugodj meg..igyál kis kannásat..és minden rendben lesz...nyertél..igazad van. :)
  • WoodrowWilson
    #331
    Tehát a stúdióban tologatták egy darabig, rájöttek, hogy rossz helyen vannak, erre ahelyett, hogy két méterrel tovább tolják, felvették daruval és letették kicsit arrébb. Logikus.
  • gforce9
    #330
    Az autó alatt nyilván nem lesz lábnyom, körülötte viszont mindenhol tömkelegével vannak közvetlenül a kerék előtt és mögött is, pont úgy, mint mikor valaki melléáll egy autó motorházának bütykölni a lábfeje meg belóg a kerék alá. Úgy néz ki az autó környéke mint a csirkeudvar, úgy össze van rugdosva. Mégis hogy lenne ott keréknyom?
  • sirpalee
    #329
    Te nagyobb gyökér vagy, ne aggódj. Zero 7th nem hülye (mint te), csak elszállt az agya a hülyeségeiden, és lesüllyedt a te borzalmasan mélyen lévő szintedre.
  • Kelta
    #328
    köszönöm..látod, ha értelmes emberke írna értelmes elfogadható érveket, azonnal meghajlok előtte..és megköszönöm, de sajna csak ilyen gyökérkék írnak, semmiket..
  • Zero 7th
    #327
    Mit kéne rajtuk kijavítani? Egy épeszű ember felfogja, hogy mit lát, hogy az a technológia és az adatok minőségének következménye, és túllép rajta, csak az ilyen faszarcú kretének nem fogják fel, mint te. Az a kép a céljának tökéletesen megfelel, csak te vagy egy szarrágó pöcs.
  • Kelta
    #326
    hát pont ez az kedves barátom..háttérben ott vannak a nyomai..meg az autó körül a lábnyomok, csak épp ott ahol áll, semmi keréknyom....és ha jól megnézed, ott nincs eltaposva, se az autó alatt..már ahol látszik :)
  • sirpalee
    #325
    Jó dolgokat írsz, és egyetértek a véleményeddel, de az ilyen megnyilvánulásaid irtó primitívek...
  • Kelta
    #324
    hehe, megint egy naaagy szájkaratés, kevés vagy te, öcsi..

    peersze, hogy elrontották a képeket, rossz szerkesztés....jaaa..és mért nem javították ki? hm? mért ilyenek a hivatalos képek, még mindig?
  • gforce9
    #323
    Marhára ott vannak a nyomok a háttérben... vak vagy? A holdjáró körül meg tisztán kivehető 1000 db lábnyom, a közvetlen mellette lévő keréknyomot szétrugdosták. Tisztán kivehető a képen.