155
Detroit, Motorcity friss köntösben
-
Srep #35 Van még mit javitani a játékon, mivel nem valós az 1900 as években készitett 20.000ccm es V16-os motor se.
Ha jól rémlik a motorok performance értéként úgy lehet felhúzni talán, hogy a kis hengerszámból adódó legnagyobb méretet használod, bár fajlagosan szerintem nem ez a legjobb de emlékeim szerint erre adta a legtöbb csillagot. Mellesleg rengeteg jelentőséget nem tulajdonitanék neki. Másik, hogy a váltónál lehet játszani az áttételezéssel, a kocsinál már többet számit ez egy picit.
1923 ig elpörgettem az időt, 6 milliárdos pénzvagyonnal, és megjelentek a légrugók (nekem ez is korainak tűnik, bár nem tudom a valóságban mikor jöttek). Ami biztos már viszont, hogy a következő kiadásban elég sok mindent változtatnak. (Fejlesztő megigérte, hogy nem lesz ennyire könnyü ekkora pénzt összeszedni :D) -
RedRiot #34 Tesztelést általában maxra vagy ahhoz közeli értékre állítom, és szinte minden "performance"-re vonatkozó csúszkát nagy értékre állítok. Tényleg nem vágom hogy 1901 körül miért számít lassúnak egy 80km/h-s végsebesség - még a 30-40-nek is elegendőnek kéne lenni. -
#33 sztem tesztelned kell.
...bár most csődbe vitt a progi...néha nagyon hülye számok jönnek ki, csináltam már -15kg-s vázat(!)
Az egyik fejlesztésemet meg valami oknál fogva milliósnak ítélte és két kattintás alatt tönkrementem.. :) -
RedRiot #32 Ami még fura, hogy az autóim "Performance" értéket szinte mindig egy csillagra értékeli a gép. Pedig elvileg nem olyan gyengék azok a motorok: 1 hengeres, 400cc: 18HP vagy 4 hengeres 2000cc: 35HP. Ezekkel mennek 70-80-at is az autóim. Ezek a valóságban még 1930 körül is korrekt értékek voltak, nem hogy 1900-ban, így nem igazán értem miért a lepontozás. :( -
RedRiot #31 Köszi a tippeket! Való igaz: eladóhelyekből eddig elég gagyikat építettem, lehet hogy ezért nem tudtam csak olcsón értékesíteni az autóimat. -
#30 kössz akkor ezeket majd megnézem -
Srep #29 Elfog, még hétvégén is a nézik a bug jelentéseim.
Egyébként az 500 pénzes autót én 3000-4000 alatt nem szoktam adni... és máris leirom miért...
500 as autó eladása 1100 ért termel 600 profitot. ez elméletileg 480.000 nyereség.
Viszont ha 192 darabot adsz el 3000 ért azon van szintén 480.000
Ez idáig nem lenne gazdaságos, ha sok helyen lenne ennek a tételnek a felvásárlása, mert eladási pontonként 25000-50000 közötti összegbe kerül a fentartás (emlitettem már talán, hogy három csillagos helyeket szoktam csinálni) csak is 500.000-es lélek számú városok felett keresgélek, mivel alatta aránytalanul megint nagy az egy darab eladására forditott költség.
Amitől igazán gazdaságos ez a megoldás, ha jó minőségü az autó, elviszik belőle ezt a darabszámot gond nélkül. VISZONT, nem kell a későbbi még munka igényesebb és egyre több tipusú autóért csak 1-2 komolyabb gyárat felhúzni. kb 8-10 millióért. Csillagos eladó helyeket olcsón lehet felhúzni és aránylag normálisan is termelnek ilyen árréssel. ha van 800 darabos gyártási kapacitásod, még 48.000 helyek esetén is lehet 10 darabod és ugyan még mindig csak 400 darabot kell eladnod. Szerintem nem a mennyiség, hanem a minőség. Profitra dolgozol. E mellett ne felejtsd el folyamatosan az eladó helyeket is karban tartani. Ha fokozatosan jóminőségű autókat gyártasz több tipusból, szerintem kifizetődöbb.
Marketing nekem se jött be. Viszont komolyan nem is teszteltem. 1921-re 5.5milliárdot kalapoltam össze. Egy bug azért kicsit kicsinált, ebből 3.5 milliárd maradt a bankba. Amelyik tipusból árulok, ott a legalacsonyabb részesedésem 20% körül van. Viszont amig az éves profit nálam 500 millió körül alakul, addig a gépnél max 30millió a legmagasabb, de a többsége veszteséges. Volt olyan év amikor az adózott eredményem 1 milliárd felett volt, a gépi ellen felek 20 millióig se jutottak. A cégértékem nem tükrözi ezt sajnos és ezt se értem. Mint ha túl kicsi értékeket tudna csak kezelni.
Nem férek hozzá. az 1.06 ban javitják Budapest Bécs Fuzhou hibát. -
RedRiot #28 Én is próbálgatom, jó kis játék lesz ez! Eddigi legsikeresebb kezdésem egy farmotoros kompakt volt, egyhengeres kétütemű - előállítási ktsg. kb. 500 pénz, 1000-1100-ért tudtam eladni. Stuttgartban volt a főhadiszállásom, de a legnagyobb felvevőpiacom London volt. Ott eladtam az autóból 6-800-at is havonta, máshol meg néhány tíz darabot, max. 100-at.
Hogy lehet új piacokat felfuttatni? A marketingnek úgy vettem észre semmi hatása nincs.
A kasznitervező részen még van reszelnivaló, kicsit lehetne koppintani pl. a Spore tervező moduljából. Pl. hogy az utascella lehetne az alap és arra rá lehetne dobálni különböző motorházakat, hűtőrácsokat, sárvédőket stb. De ha így maradna az se lenne tragédia. Nekem eddig egyedül a teherautó kasztni volt bugos, mikor kereket akartam tenni rá többször is kidobott az asztalra a proggi.
Már így is szórakoztató, jó játék, remélem eljut a megjelenésig! -
Srep #27 Lödd be kb a 36-34 incs hosszú-széles motor befogadó képességet, szinte mindegyik vázba ezt vagy ehez hasonlót össze lehet hozni. 36-hosszal összejön kb 3-4 literes V16 is. kb a 10 es években megjelenik a kompresszor, onnantól már nagyon gyenge sem lesz ez a méret, igaz a váz elavul addigra, mert ott is lesz szint lépés. Ezzel a méret tartománnyal odáig el lehet jutni. Kis autókat én mindig későbbre hagytam. Sedan-tól felfele épitkeztem elsőre. Menteni menteni menteni (Sajnos még béta hibák akadnak, de gyüjtögetem sorba őket személy szerint). -
#26 sajnos elszállt a játék, hülye voltam, béna volt a compact car-m, megpróbáltam másik alvázra, a progi szólt is hogy nem stimmel a méret...ehh gondoltam és elixeltem.
na ezután összeroskadt a játék, benne több óra molyolással mentés nélkül :(
szal most megint szögelek, össze kell még állnia hogy milyen motort milyen befogadóképességű alvázba fejlesszek a saját piacomat figyelembevéve...teszem azt nagy a kereslet compact car után, de én már azelőtt terveztem vázakat, motorokat és váltót mielőtt ezt megnéztem volna :)
V4 és 6hengeres boxert találtam ki magamnak, próbálok figyelni a súly/lóerő/fogyasztásra aztán megy a szögelés....viszont most megint ki kell találni őket újra, egy verdát elindítottam ahol csak a fejlesztési idő volt a cél, azaz a legrövidebb idő alatt valamit gyártani hogy lássam az eladás részét is a dolognak, egyébként meg gazdaságos nagy teljesítményű motorok fejlesztése, és ehhez pár váltó 4 illetve 5 sebességes fejlesztése a rövid távú cél.. -
#25 elején...még szögelem :) -
Srep #24 Hogyan állsz a láda gyártással? -
#23 király, jó sok mindent leírsz
oroszoknak nyomatom az éntipusú ládákat -
Srep #22 Marketinget az elején felejtsd el. (Engem utána se győzőtt meg, de hozzá kell tenni nem tétel.)
A tervezésnél figyelj oda kb az alábbiakra:
6-8km/L es fogyasztás érték a motoroknál zseniális, nem kell csak kis autókba jobbat csinálni. Mielött elkezded a tervezését a kocsi alkatrészeinek döntsd el mit akarsz épiteni. Microcarba mehet a 10-20 Lóerős, villanymotor, csak legyen megbizható (20km/L körüli értéket tud, súlya vicc, de akár mehet kis benzin motor is, mindegy)
Autó teszteléseket maxra szoktam húzni, ami időben sokat ront, dee cserébe az elő állitási költségen nem dob. (forditva nem próbáltam, hogy teszteletlen dolgokat adjak ki)
Kis autóhoz könnyü alváz, nagyhoz massziv. Bár a kicsinél a masszivitás könyebb olcsóbb.
Váltóból nekem megtette eggyet, megtervezni az elején, és még 10 év után is azt szereltem mindenbe. (jó minőség lassabban is avul el).
Remélem ezekkel segitettem valamit.
Nekem eddig nagyon bejön. -
Srep #21 Bug amit találtam: Bankba ne tegyél sok pénzt, max párszáz milliót, mivel nem fogod tudni kivenni. Budapesten ne kezdj céget és Bécsben se, mivel a monarhia széthullásával megváltozik az államnév és ez a két város hibás.(máshol müködik) Kinában Fuzhou város nekem hibás volt, igy attol is óvnálak.
Nem bug, de jól használható móka müködő cégnél. Tőzsdére vezetett cég részvényt akkor vegyél vissza, amikor van már müködő eladásod. Hirtelen emeld meg a gyártást, igy az üzemi eredményed csökken, a részvény árával együtt. Voala visszavetted a céged kb ingyen :D
Ha folyamatosan nagyon jó minőségü autókat gyártasz, kikészülnek a vetélytársak, az elején egy, vagy maximum két céget érdemes lehet felvásárolni, viszont nézd meg melyiket, sokat ne fizess érte, az alacsony értékü cégeg jó részénél van egész komoly bár alacsony minőségü gyártó kapacitás (olcsó cégnek hig a leve), viszont amig az első tisztességes gyáradat nem tudod felhúzni megteszi gyártás növelésre, és eladás bővitésre. Olcsóbb cégekben sok innovációt nem fogsz találni, ami azért meg gondolandóvá teszi a cégvásárlást. Ami mellette szól, hogy másik brand alatt tudsz autókat árulni, igy szélesebb portfoliót is kitutsz szolgálni.
Akár mikor beteszel egy autót a gyártás listába, a gyárat "retool"-old, különben nem lesz darabszám a gyártás végén. Példa 4-5 csillagos nagy gyár, 10% os elhasználódás mellett retool nélkül legyárt 170 darab autót, retool után akár 3000 et (auto desing függő). -
Srep #20 javaslatok az elinduláshoz:
3 csillagos sárga alváz a minimum amit tervezz, lehetőleg a design idő ne legyen már zöld, de ha az az sem gond csak az elindulást neheziti.
Pickup, Luxus, Full Sedan: Talán ezekkel a legkönyebb elindulni, mehet bele nagy motor nagy váltó nagy alváz
értelem szerűen azért irtam a három csillagos cuccokat mert másként a normál kezdő tőkével nem jösz ki. A focus részben ki lehet választani, melyik rétegnek tervezzék, ajánlom, hogy a közép vagy felette réteget válassz legalább, mert nem lesznek annyira árérzékenyek.
Kezdő tőkével akkor tudsz még jobban kijönni, ha az elején bevezeted a tőzsdére a céget, kb 10-18 dolláros áron, az ipo gombbal.
Amint ez megvan elkezdheted gyártani a cuccot, a normál ár beállitás kb 3-4 ese a gyártási költségnek, és minimumként én még 3-4 helyen nyitok eladási pontot, amiket úgy lövök be, hogy a középső kettő csuszka maxon, az emberek alapon vagy kicsit magasabbon, a fölső csuszka maradhat ahol van.
2500 körül legyártod az első kocsit, amit 7500 és 10000 közé be lehet lőni, ha túl sokat gyártasz akkor sincs gond mert az egy kocsira eső bevétel másik 2 gyártását fedezi kb, és azt vettem észre, hogy ebben az árszegmesben még megfelelően vásárolják.
Volt 13000 es gyártású autóm amit közel 36000 ért árultam, és vitték mint a cukrot.
1919 re el lehet érni erőfeszités nélkül a 4 milliárdos kézpénz állományt. DE!!!
Az első világháborúnál van egy kis szivatás!!! Probálj folyamatosan profitot termelni úgy, hogy a raktáron lévő autó állomány nő, mivel attól függ melyik helyen kezdted a céged, akár az egész világháború alatt leállhat a gyártásod!! A raktárom lévő autók viszont gyártás nélkül továbbra is termelik a dollárhegyeket, és kereslet nem csökken. Köszönjük a katonaság felvásárló erejét -
Srep #19 akkor segitsek? :D
-
#18 én el de eddig még egy autót se sikerült kreálnom ami profitot hozott volna... pedig 8-10-et már biztos terveztem :D -
Srep #17 Valaki elkezdte közületek?
-
Srep #16 Próbáld ki az előzőeket is, szerintem még mindig kellemesek. (bár a detroitban a legnagyobb gond, hogy 1930-40 re már maxos szintek lehetnek)
Egyébként találtam még egy hasonlót, ami készülőben van.
http://www.youtube.com/watch?v=cBGwxSTUvIY -
Srep #15 Gyüjtögetni kell még a bugokat, de sok képet láttam későbbi korokból is.
Kb havonta volt most béta verzió ugrás, igy van esély év vége felé végleges közeli állapotra.
Lassan neki állok bugokat gyüjteni is, bár kérdés mikor várható az 1.06 a három hétre tippelt gazdasági rész át irás miatt.
Az Automation gazdasági részére kiváncsi leszek, az alapját szerintem végig gondolták. Biztosan összetett lesz, amit meglesz... -
d0gm4 #14 Navégre valami rendesnek kinéző tycoon játék, egyszerüen borzalmas milyen pangás van gazdasági szimek terén. A Car Tycoon botrányos volt amúgyis.
Amikről ti beszéltek azokat nem is ismertem, pedig nagy tycoonos voltam annó, ejj, ejj... :D
Na remélem ez fasza, már töltöm is!! :D
-
RedRiot #13 A fórumuk él és virul, ott írta az egyik fejlesztő hogy még az idén ki akarnak adni egy demót. Szerintem közelebb áll a befejezéshez mint az Automation - annak a gazdasági szimulációs részéből sajnos még semmit nem láttunk. :( -
#12 Es nekem errol miert nem szolt senki sem hamarabb, a BDSRSTNT :D Koszonom a tippet.
Ket regi kedvenc jatek reboot/remakeje egy het alatt, tul szep hogy igaz legyen. -
Srep #11 Az oldal forum részét nézegettem. Az 1.05 kb egy hónapja lett kiadva. 3 hétre irták kb a gyártási modell módositását. Innen már csak végig csinálják. -
#10 Az már volt. Csak elferdített nevekkel. (MUD TV) -
precise #9 Én láttam 2009-es számot is valahol talán a töltőképernyőn. A kérdés az ,hogy ez mióta open beta, fejlesztik-e még egyáltalán? -
Srep #8 Dosbox-al telefonon is játszottam Detroit-ot igy megértem :D -
#7 Nagyon koszonom a linket, ev(tized)ek ota varok mar egy hasonlora. Mindenkeppen kiprobalom.
Mar csak egy MAD TV remake/reboot kellene, es rendben is lennek :) -
Srep #6 Valaki elkezdte jelezzen.
Egyik állásommal normálon eljutottam 100millió kézpénzig, és két felvásárolt cégig.
Ami viszont engem zavar, hogy minden eladási helyen darabonként kell beállitani, hogy árulják az aktuális modellt.
Illetve a modell javitásnál (modify) nem vonódik le a pénz. -
Srep #5 Sokkal összetettebb. Kinézetre a Detroit cimű sajnos nem elég elismert alkotás vonalait követi és nem az elég hulladékként összerakott Car tycoon-t. (bocsánat a véleményért, de a kocsik leszállitását meggátolja a már eladott autók tömege ez egy vicc)
Az alváznál: motor befogadó méretét, a súlyát a gyártási minőséget, a gyártási időt, a tervezési időt, az innovációt, designt, a felfüggesztés tipusát az anyag felhasználást stb stb be lehet állitani.
A motornál: elrendezést, üzemanyag ellátást, méretet, hengerszámot, súlyt, minőséget, teljesitményt, stb stb
A váltónál: fokozat számot, minőséget, tartosságot, hangolást és csomó minden mást is (csak hogy ne stb-t irjak :D)
Ezek után összerakod a három alkatrészből a kocsit...
és az előző beállitási hegyen túl megadod melyik rétegre tervezzék (25-35 éves korosztály, vagy 35-55 vagy felette) ha jól rémlik, de majd pontsitom amennyiben kell. Amikor ez is megvan és összeszortad a kocsit, akkor jön, hogy mennyi ideig teszteljék. Természetesen minnél jobb a kocsi annál többért lehet eladni, de annál lassabban is gyártják, és ha ez nem lenne elég móka, akkor viszont a céged brand értékét is befolyásolja (nehézségi szintenként látom ezt, de még teljesen nem jöttem rá, hogy érdemes befolyásolni).
Mondok két sélsőséges példát:
1200 ért legyártott kocsiból lehet kevesebbet tudsz eladni 2500 pénzért amig nincs brand és megfelelő technika és minőségi tervezés a kezedbe (ennyiért nem is tudsz fullos minőséget csak kis kocsikkal összehozni), mint egy 10.000 gyártási költségű autóból 16000 eladási értéken. (igaz ez már luxus limuzin volt 120 lóerős motorral, amin már feltöltő is volt).
Amit ez elött is irtam, hogy a Brand számit, ha folyamatosan olcsó szart gyártasz az is eladható csak kissebb árréssel (ezt még azért tesztelem), mint ahogy az se mindegy, hogy egy egy eladási hely (disztributor) hány csillagos, mert nem fogod tudni kitermelni az eladási helyek és a cégfentartás összegét, hulladékkal, de ha sok kis csillagos helyen vagy akkor tételből eltudod látni ezt is.
Tapasztalatot gyüjtöm folyamatosan, de egy közepes minőségű motorral (kb 4liter, 50 ló környékén, és hozzá egy 4méter körüli alvázzal el lehet indulni normál fokozaton, nehézen már nem)
-
#4 Jól sejtem a 3 videó után, hogy nem lesz sok köze a Car Tycoon kezeléséhez?
Úgy értem városban rá kattintok a gyáramra, és ott teszem össze a kocsit?
Mert a 3 videóba csak az irodát+garázst láttam. -
Srep #3 Off: Hallottam róla, sőt a kipróbálható verzió meg is van. Abbam viszont gazdasági, eladás, gyártás rész nem került eddig bele. Viszont figyelemmel kisérem azt is.
On: Felépitésre egybéként valóban sikerült a Detroit és a MotorCity mind két előnyét a GearCitybe bele tenniük. Szinte az automation részletességével (ami valóban fontosnak látszik), bár a bétában a karosszériákból nincs sok aránylag, de személy szerint ez nem is zavar mert igy is komoly mennyiségű eltérést lehet csinálni.
Legnagyobb nehézséget a játékban az okozza, hogy a Detroithoz képest az eladási helyek jelentősen megnőttek. Viszont mindegyiknél egyesével kell beállitani az aktuális modellt árulom e vagy sem, milyen prioritással, milyen áron. Ez egy modell váltásnál horror, összefoglaló táblázatot nem találtam rá, és egyesével léptetve se lehet végig menni. Amihez hozzá jön a kopása a gépeknek amitől csökken a termelés, 5-7 gyárnál és kb 20 disztributornál viszont csak ezeken végig menni és figyelni, már elég komoly kihivás 500-600 darabos eladásnál, két futó modell mellett. Emiatt bele szaladtam egy komoly pofonba is felújitottam a gyárak szerszámait és a 200 körüli gyártásom megugrott 2000 re :D nem esett jól a kézpénz állományomnak :D
Könnyü fokozaton sikerült 3 év leforgása alatt megvennem két elég gyenge eredményeket produkáló céget, a poén viszont itt benne is van, hogy ettől a másodperctől már nem saját márkás autókat is tudok gyártani.
Itt egy pár érdekeksséget találtam szintén ami alap elképzelésként tökéletes, de a részletekben személy szerint még találtam hibát.
A Céget amikor bevezeted a tőzsdére az egyenleged ha nem huhan jelentősen akkor jobb áron tudod megejteni az ipo-t, és itt jön a csiiit sajnos vagy nem sajnos a befektetők ritka beszariak :D lehet nekem legyártva akár 20 milliónyi autóm amire kereslet is van (2000 re felugrott gyártás esetén ez a modellem éppen 10000/darabos áron volt gyártva amit "olcsón adtam" 16000 ért, a cégérték a 11-12 milliós bukta miatt súlyozatlanul 1 dolláros árra esett a cégérték. Amennyiben elötte piacra dobtam volna valamennyi papirt akkor kb 10-15 milliós tőkebevonást tudtam volna eszközölni, úgy, hogy a többsége a papiroknak a cégben marad. 32 milliós cégértéket igy lenullázni és apróért visszavásárolni elég hatásos plusz jövedelem.
Amennyiben tudsz irni bug reportot angolul úgy összeszedhetnénk.
-
RedRiot #2 Wow, kösz hogy megosztottad, otthon feltétlenül kipróbálom! A '93-as Detroit óta nem volt komoly "autógyár-szimulátor", remélem ez jó lesz! Az Automation is ígéretes projekt, talán hallottál már róla de nekem úgy tűnik hogy elvesztek a részletekben a srácok és nem jelenik meg 20 éven belül. -
Srep #1 http://www.gearcity.info/
cimről letölthető az open béta amire véletlenül találtam rá, figyelemre méltó Detroit vagy Motorcity friss kiadásban.