155
Detroit, Motorcity friss köntösben
  • precise
    Akkor te jobban nyomod :) Most gyártok pickup-ot, meg sedant. Minőség kb upper middle. Inovációra nyomok legtöbbet.
  • Srep
    Közben a demoval elértem a lehetetlent. 1910-11 körül kp ból elértem 13 millát, épp épitek egy 15milliós gyárat és van még 6000 autó raktáron :)
  • Srep
    Milyen minőségű autókat gyártasz?
    A fejlesztésekbe mennyit pörgetsz?
  • precise
    Ahogy nézem lehet csinálni F1-es csapatot. Kell alapítani egy kis kapacitású high tech gyárat, olyan helyen ahol magas a képzettség, a gyártósort is high qualitira állítani a menyiséggel szemben és lehet gyártani a verdákat. 1950-körül belevágok, ha kihúzom addig :)

Utoljára Mexicóban kezdtem, így megúsztam az 1. VH-t. Havi 1 millás a profitom, ami lehetne magasabb is, csak hát nem vagyok pro :)
  • Srep
    A háborús övezetben nincs gyártás (csak raktárról lehet árulni), vagy békés helyen gyártani és ott árulni. Mivel nincs meg a full, igy csak az első konfliktusokat éltem meg, de szerintem a világháború zürösebb lehet. Azt nem tudom mert nem volt rá lehetőség, illetve nem derült ki, hogy a szerződéseket amit a telefon környékén lehet kötni, van e befolyásoló tényezője esetleg háborús beszállitásra.
  • precise
    Most sikerült eljutnom a háborúig. Kb 20millám van a bankban. (normál fokozat.) Rómában termelek, mert ott olcsó és jó a munkaerő, elsősorban Londonban árulok. Ez az első játékom ami aránylag működik. Jó lenne ha később lenne online multiplayer opció.

A háborúnál mire kell figyelni?
  • Srep
    Az jó, én nem vettem meg, csak a demóval játszottam. Egész sorban javitja a hibákat.
    1.14 be nekem müködött egy két dolog.
    Alapból, amit tegyél meg. IPO-val azonnal vidd tőzsdére a céget. (Ennek az az értelme, hogy kapsz kb 49000 részvényre, 500.000 pénzt. amikor minden kifejlesztve és elég alacsony a piaci értéked akkor szoktam visszavenni, igy kb 200.000 a zsbebedben marad.)
    Amikor elkezded fejleszteni a dolgokat, én a tesztelését az autónak maxra szoktam húzni. (Időben sok, de minőségben jóval magasabbat ad, pénzben igaz drága, és nem is termel), a motoroknál kb 2000ccm V2-t szoktam kezdeni, elég erős, és szinte minden modelbe beletehető. Váltóból fullra szoktam mindent húzni, mert jó darabig nem kell szórakozni a váltó fejlesztéssel.
    Árazás: 1000 körüli elő állitású autót 2500 környékén szoktam piacra küldeni, viszont a minőség és mennyiség oltárán kb két ugrásnyival szoktam a mennyiség felé eltolni a gyártást.
    Túl termelés nem gond, csak nagyon minuszba ne menj, sok raktáron lévő autót el lehet majd adni a háború alatt.
  • precise
    Megvettem, egész jó. Igaz eddig mindig csődbe mentem normál fokozaton, kb 5-6 év alatt :)
  • precise
    Elérhető Steamen, 9 font.
  • precise
    Early Access Trailer (megjelenls majus 30)

• Srep
    Itt van egy link azt is tedd fel.
    http://www.ventdev.com/forums/showthread.php?tid=1113
  • Srep
    Kijött az 1.11.
    Rendesen módosítottak a játékmeneten.
    Most már szinte kötelező nagyvárosban árulni a kocsikat, mert nem fogy elég.
  • Srep
    Pedig a fejlesztésnél látod mennyi az előállítási költsége, ugye arra még rájön az emberek bére, meg a cégfenntartás. Ezért kell a kb 2*-3* os szorzó. A másik, hogy a gyártásnál, ha csak nagyon nagy haszonkulccsal nem akarsz dolgozni akkor a minőség rovására húzd lefele a mennyiség javára a csúszkát, és akkor az egy szálon előállított autó darabszám megnövekszik. Viszont ezt én kb közép érték alá sosem húztam, nehogy a szar minőség miatt visszaessen a forgalom és így a haszon is.
    A kb 1.06 os verzióban amikor elindult az első világháború akkor viszont nem volt gyártás, odáig mostanság nem mentem, így akkor nekem kellett komoly raktárkészlet.
  • Eisenberg
    Passz, hogy mennyiből állítom elő. Hmm London jó ötlet. Értem köszönöm
  • Srep
    Akkor nézzük:
    Autó ára mennyiből van elő állítva és mennyiért adod? Kb úgy lőttem be eddig az árakat, hogy 800-100 közti előállítású autót 2000-3000 között, és ilyen arányban a többit is. A 2*-3* os ár ami általában bejött nekem.
    Alapból a legegyszerűbb egy Londoni kereskedést is nyitni.
    Másik, hogy a verzió váltással kicsit normalizáltak a fejlesztési költségeken. Így jobb minőségű autók is elő állíthatóak, de nem érdemes talán még mindig, mert elég gyorsan kinőhetőek a gyárak.
  • Eisenberg
    Nos írtad, hogy maximum sárga csillagos dolgokat csináljunk az elején, de ez konkrétan mire vonatkozik? Az autóra, a három fő alkatrészre (motor váltó, alváz) vagy mindenre? Illetve megint ott tartok, hogy senki sem veszi az autókat. A javaslatod alapján sedan-t full sedan-t építettem a japánoknak de előbbiből 0-t utóbbiból 2-t adtam el :D Pedig az előbbi a tesztek szerint jobb volt mivel "tisztességes munka" megnevezést kapott az utóbbi viszont átlag alatti volt. Tényleg milyen árban érdemes adni a kocsikat az elején? Én már próbáltam 1500, és 5000 között de nem veszik... :S
  • Srep
    Van még kérdésed szívesen válaszolok. Amire csak tudok.
  • Srep
    Na akkor haladsz :)
  • Eisenberg
    Rájöttem: El sem kezdtem őket gyártani :D Ilyen 40 meg 28 db-okat adtam el belőle, aztán megcsináltam a második kocsit. Két gyáram volt, ment a termelés, 6 városban árultam, csődbe is mentem :D
  • Eisenberg
    Oké, Én a tutorial alapján csináltam mindent, egy kompakt autót ugyanolyan felfüggesztéssel meg mindennel mint a tutorialban van (youtube). Annyi a különbség, hogy Én Japánban árulom. Egy darabot nem adtam el még :D Mi lehet a gond?
  • Eisenberg
    Üdv! Valaki elmondaná pontosan miről szól a játék? Illetve modern autókat is létre lehet majd hozni vagy csak ilyen tekerős izéket? :D Tehát az idő halad mint pl a game dev tycoon-ban?
  • Srep
    Kint az 1.09.
  • Srep
    Kint az 1.07
    Ez már sok módositást tartalmaz, és nagyon sok tetszik is.
  • Srep
    Kijött az 1.06.
    Na eddig amit néztem, totális átalakitás lett a vége.
  • Srep
    Ezt már kitárgyaltuk, nagyon szépen halad a tervezés része, de a gazdasági részről semmi hir sincs. Amit mostanság láttam nem is lesz a 40 es évek elötti rész sem benne. Feltéve, hogy megfelelően láttam. Demo régóta fent van nekem, és a mechanikai rész valóban kiemelkedő. Tycoon, vagy gazdasági szimuláció szempontból viszont még terveket se hoztak nyilvánosságra, annak ellenére hogy Car Corp Tycoon alcimmel fut....
    A vicc, hogy az itt megtervezett kocsikkal motorokkal inkább versenyeznék... Nagyon frankó lenne magamnak épiteni kocsit szabályokat betartva... Várom ám a végeredményt. Aug 6 körül nyilvánosságra kerül a design demo is, azt is kipróbálom.
  • Pluskast
    Ajánlom a figyelmetekbe ezt a játékot is. Ez sincs még kész de ennek a tervezős része sokkal komplexebb lesz.
  • RedRiot
    Ha már növelés: X-gomb is túl kicsi amivel bezárod az pop-up ablakokat, és a térképen a városokat jelző bigyók is elég aprók, van hogy csak másodjára klikkelek rájuk pontosan.
  • commissioner
    betűméret növelése opció jól jönne
  • Srep
    office ban a könyv, ott a reports, ott a generate report, és ott a model/sales/inventory ezt add hozzá és mondjuk lent adj egy számot, és save
    ezek után a view user generatednél mindig megtudod nézni (aktuális hónapban nem müködik, csak a következőtől, onnantól számolja)
    csomó mindent be lehet tenni, pl nyomon lehet követni a részesedésed a piacból tipusonként
  • zsolt9999
    na akkor azt majd megkeresem
  • Srep
    nem kell az eladási és a gyártási számokat keresgélni. van egy saját beállitású report amikor be állithatod, mit tartalmazzon, csak el kell menteni és folyamatosan azt érdemes nézni.
  • zsolt9999
    szerintem valami faliújság kellene amire ki lehetne rakni dolgokat amiket akarsz... mondjuk eladási számokat gyártási számot vagy akármit hogy ne kelljen folyton keresgélni
  • Srep
    Na szép lassan szét spamelem azt a forumot is :D
    De ha már szét kerestétek magatokat az autó iparban az ötleteimmel, akkor irjatok ötleteket.
    Amiket irtam eddig és probálok szépen lassan kérni:
    Legyen Saját játékos vagyon, hogy akár tönkre tehessem a céget, vagy kiszállhassak belőle jó áron és alapithatsak újat játék közben.
    Ezeken felül, minden disztrinél lehessen egy gombnyomásra javitani a cuccokat. Ugyan igy a gyáraknál is.
    Egy vagy pár gomb legyen a hirdetések beállitása. Akár meglehessen bizni Marketing céget.
    Felvásárolni kivánt cég, amikor nem fogadja el az ajánlatom, ajánljon valamit. (Vagy elfogadom vagy nem.)
    Van ötletetek ne tartsátok magatokba.
  • zsolt9999
    beállítottam 100-ra és 101%-os növekedés volt az eladásban :D
  • Srep
    Egy dolog fontos, hogy a nagyon gazdagoknak tervezd :D volt hogy 3200 darabot vittek :D nem egész egy év alatt az évi 500millió-1 milliárd közötti profitom, megugrott másfél két milliárdra :D
  • zsolt9999
    most én is azt csinálom hogy a 10 000-res költségű autókat 30k-ért adom de lehet megnézem viszik-e 100-on :D
  • Srep
    Nevetek és sirok együtt :D
    3300 as gyártás költségű luxus sedan eladási árát beállitottam 90.000 re :D 3056 darab legyártásával :D Eladtam 2763 darabot :D Kellemes profit :D "öregecske" 2900ccm-es V16 os blokkal :D öregecske vázzal, és egy közepes 7sebességes manuális váltóval :D
  • Srep
    Most olvastam még egy érdekes dolgot. A jelenlegi verzióban a leggazdagabb réteg 2% ra van beállitva, amit módositanak majd, de addig is érdekes. Ultra gazdag rétegnek luxus verdát tervezni, V16 os 2800ccm körüli motorral, 50-100 ezres eladási árral :D Egyik felhasználó azt irta, hogy neki igy összejött 300 eladás világszerte....
  • zsolt9999
    na végre tudok profitot csinálni... köszönöm a sok segítséget
  • RedRiot
    Légrugózás szériában az '50-es évektől létezett (Citroen) így az 1923-as dátum tényleg korai.

Azt pedig sajnálattal vettem észre hogy tavaly még szívesen fogadtak volna 3d autómodelleket a játékhoz, de már lezárták ezt a pályázatot. A letölthető tesztmodult is törölték az oldalról amivel ki lehetett volna próbálni a modelleket a játék engine-ben. :(
    (Pedig szívesen beizzítottam volna a 3dsMaxot, jó gyakorlási lehetőség lett volna. :(