121
-
Sir Ny #81 ez mikor vótmá. legalább réges-régen + 20 év. ennél újabb forrás kéne -
#80 Igy van, a joda is kivette a sárbú az űrsiklót, oszt milyen kis törpe vót, nem a kíplet a línyeg, hanem a fíling. -
philcsy #79 Én is pont most nézem, de valahogy egyetlen egy képletet se látok... De ez nem is baj, mert a matematika csak félrevezet, elvonja a figyelmet a fényeges dolgokról, miszerint végtelen energia vesz minket körül, ami irányítja a világot, és ez itt a lényeg! -
#78 Mér, kaólát már mindenhol árusítanak!
Bevan vezetve.
Link -
#77 Birom a neutron modelljét. A neutron áll anyagból (sic), antanyagból, meg setét anyagból. Ezek töredéke, meg a fény.
Kész!
-
philcsy #76 Na és hány országban vezetik ezt be ezt a csodát? -
#75 Mera vízbű veszi ki a zoxigént. A barnakaolábul meg kinyeri a zenérját!
Mostmár akkor tudom miért pörgők fel h megiszok egyet!
-
Bannedusermail #74 Azt ugye tudod, hogy egy angol nyelvű oldalt linkeltél be? -
lopbisz #73 Jah és tudod nem ártana szövegértelmezni :D -
lopbisz #72 Ismét mondtál egy semmitmondó szöveget. Olvasásodat se bizonyítottad és a szövegértelmezésedet sem. De a témáról tényként beszélsz :D -
lopbisz #71 Fogadok te sem tudsz olvasni és nem írtam, hogy pénzt adtam volna nekik.. -
lopbisz #70 "Ha létezik, akkor mit kell rajta támogatni? Csak bekapcsolnák és hozná a pénzt"
Nem pénz problémáik vannak. Ismét csak olvasni kéne az oldalt....
szeptemberbe szinte sz összes nagykövetségnek küldtek levelet és átadják a technólogiát szabadon.
Ha nem korrupt a vezetés akkor elfogadják és azzal támogatják, hogy bevezetik a technólogiát a saját országukban.
Obama erre azt mondta, hogy veszélyes technólogia... ( lásd oldalon a levél) mégs miért lenne veszélyes egy olyan technólogia ami megszüntetné az energia válságot és mindenkinek ingyen lenne az áram?
Ezen kéne agyalni.. -
#69 Baxus, lehet, hogy ez a titka a mindígjéghidegkocakólának!?
Be kell rakni x atmoszféra CO-2-őt a palackba, és amikor kinyitják volia, jéghideg!
Csak a zöldek meg ne tudják!
-
#68 Km-re levetítve a NASA tanulmány SST utasszállító olyan 20%-kal fogyasztott többet talán, mint egy szubszonikus gép ha jól emléxem.
Cserébe viszont fele annyi idő alatt odaér mondjuk Ausztráliába. Ha nyaralni mennék nyernék rögtön egy fél napot, ha azt nézzük, hogy nem fáradok el az utazásban, akkor egyet.
Lehet, hogy sokan vevők lennének inkább erre, mint egy dz7sambóban heringet játszani. -
philcsy #67 A gázok hűtése ma már nem probléma. A nyomás változtatásával pillanatok alatt változik több száz fokot a hőmérséklete. Csak arra gondolja, hogy egy szénsavas üdítő képes 10 fokot is hűlni amikor kinyitják. Na ez egy sima széndioxid tartálynál 100 foknál is több lehet (ha van rajta fojtás). -
philcsy #66 A légellenállás sűrűségtől is függ, az pedig exponenciálisan csökken fölfelé. Ez a határon fog repülni, ahol leesik a sűrűség. Elvileg lehetne gazdaságosabb mint a hagyományos lassú repülés. -
Bannedusermail #65 "Ha nem tudsz olvasni az a te bajod :D"
Olvasni tud egy hatéves gyerek is. Értelmezni viszont csak akkor tudja, ha ismeri az olvasott szavak közötti összefüggéseket is. Ha leemelsz a polcról egy fizikai vagy kémiai könyvet, találomra felütöd, és beleolvasva érted az ott leírtakat, csak akkor van értelme annak, hogy hivatkozz arra, hogy mit olvastál.
Mondok egy példát. Tv-shop, és valamilyen mágneses készüléket reklámoznak, ami elmulasztja a reumát. A magyarázat szerint a NASA ihlette őket. Rögtön arra gondoltam, hogy van rajta tépőzár, amit a szkafanderekhez fejlesztettek ki. Ha tv-shop és van rajta tépőtár, akkor mindig elsütik, hogy a NASA fejlesztését hasznosítják. Nem, arra gondoltak, hogy elektromágneses teret gerjesztenek egy űrjármű körül, ami kivédi a töltött részecskék áradatát. Ne de ezt nem mondták ki, csak annyit, hogy jótékony hatása van a szervezetre, és ezzel védik az űrhajósokat a káros napsugaraktól, ezért gondoltak arra, hogy ízületi fájdalmak kezelésére lehetne hasznosítani. Nem pontosan így fogalmaztak, de a célcsoportnak fogalma sincs miről beszélnek, az bőven elég, mert ha a NASA ezt használja az űrhajósoknál, akkor az kell nekik.
Nem elég csak olvasni, értelmezni is tudni kell. -
Bannedusermail #64 "Szóval sokan bedőlnek az olaj, erőmű stb. lobbiknak, hogy nem létezik Tesla féle szabad energia, antigravitációs cucc és nincs olyan, hogy korlátlan energia.
De bizony van!
Viszont ha elismernék és támogatnák akkor nem lehetne pénzt kérni a villanyért és a benzinért sem, és nem lehetne uralkodni az emberek felett. Ennyi a lényege az egésznek.
De én reménykedek benne, hogy ezt a Keshe kezdeményezést nem fogják eltusolni."
Ha létezik, akkor mit kell rajta támogatni? Csak bekapcsolnák és hozná a pénzt. -
teddybear #63 Ez is olyan, mint Spanyol vízautója, amihez már csak némi pénz kéne még, aztán kész lesz, és dőlnek a milliók.
Ha bedőltél, az a te hülyeséged, de legalább pénzt ne adj neki! -
lopbisz #62 -
lopbisz #61 El kellet volna olvasni az oldalt és nem hinni, hogy nem létezik. Érdemes leszokni a "tudományos" vallásról és a szkeptikus vallásról is csak félrevezethetnek.
Itt van egy videó, ahol Keshe ( aki mellesleg "atomtudós") elmond sok mindent: http://www.youtube.com/watch?v=fCFO3-MOCYE
A linkelt oldalon már árulnak olyan cuccot, amivel például az elektromos autóknak többet nem kell tölteniük és a lakáshoz is jó.
Szóval sokan bedőlnek az olaj, erőmű stb. lobbiknak, hogy nem létezik Tesla féle szabad energia, antigravitációs cucc és nincs olyan, hogy korlátlan energia.
De bizony van!
Viszont ha elismernék és támogatnák akkor nem lehetne pénzt kérni a villanyért és a benzinért sem, és nem lehetne uralkodni az emberek felett. Ennyi a lényege az egésznek.
De én reménykedek benne, hogy ezt a Keshe kezdeményezést nem fogják eltusolni. -
Lucy in the Sky #60 EZ bezzeg hihető
-
lopbisz #59 MIért is hibás? Jah mert te azt mondod? Bocs de szavad nem hihető :D -
teddybear #58 "Egy nagysebességű, többszörös hangsebességgel repülő gép nem feltétlenül fogyaszt annyival többet, mint amennyivel gyorsabban megy pl egy hagyományos utaszállítóhoz képest. Interkontinentális járatokat, a Jumbókat, A-380-asokat valszeg üzletileg is megérné ilyenekre lecserélni, feltéve, ha valaki kifejlesztette volan már őket. De ugye közeledik a világvége,í így senki nem foglalkozik ilyenekkel, max a NASA. ;) "
Nem sokat tudsz ugye az aerodinamikáról ugye?
Hogy egyszerűen összefoglaljam, ugyanannak a sárkánynak (repülőgép test) a hangsebesség alatti mozgatásához képest a szuperszonikus sebességtartományban történő mozgatásához jóval nagyobb teljesítményre van szükség.
Ha megnézed, a Concorde-nak 4×269 kN tolóereje volt, egy hasonló utaslétszámú és évjáratú gépnek, mondjuk a Boeing 727-esnek meg 3x62,3 kN.
A különbség onnan adódik, hogy a Concorde szuperszonikus tartományú repülésre volt optimizálva, a B-727-es meg szubszonikus repülőgép volt.
-
kamov #57 Elmagyarázom:
Amit linkeltél az egy átverős kamu oldal.
Semmilyen használható információt nem tartalmaz, egyetlen értelmezhető generátorrajz van rajta, az is hibás.
Cserébe viszont vadul árulja a könyvét.
Bedőltél egy sima átverésnek. -
#56 Bebee!
Van magyar örökmozgó is!
GCT
Félreértés ne essék, én hiszek ezekben a kütyükben, de ez csak hit. Igazi hétköznapi használatban is működő példányt én még nem láttam, pedig érdekel a téma már vagy 25 éve! Járogattam én is az ufótalálkozókra rendesen, meg volt is némi próbálkozásom ilyen olyan kis társaságokban. Csakhogy minekután rájöttem, hogy a témáról soxor én tudok a legtöbbet ezek között az emberkék között, csakhogy még ez is semmi, akkor kicsit mérsékeltem az ilyen irányú aktivitásom.
Ez ugyan az, mint az olaj ami 10-20 év múlva elfogy, ezek az emberkék meg 10-20 év múlva meghódíccsák a világot és a világűrt (az ufók szent áldásával kísérve).
Én 20 már évet lelkesedtem, de a köv 20 évben majd akkor lelkesedek, ha bizonyíték is lesz.
Szóval köszi a linket, elteszem a többi közé, ahol a Black Light Power, Makró méretű kvantumfizikai objektumok, mágneses örökmozgó motorok, GCT, a liftereket készítők, meg Egely, Naudin és más lelkes amatőrök szerkezeteit bemutató linkek közé.
Majd ha a te kocsidat is átalakítottad ilyenre akkor szólj lécci. Köszi!
No offence! -
#55 Kösz! Viszont a héliumot is vissza kell hűteni valahogy, és azért elég durva hőmennyiség. -
lopbisz #54 Ha nem tudsz olvasni az a te bajod :D -
Bannedusermail #53 Szép színes oldal, de nem szólt a fénykardokról. -
lopbisz #52 Akkor neked is link:
Keshe -
Bannedusermail #51 "Nevetséges! Az antigravitációs hajtóművet vagy az elektromágneses h ajtóművet aminek a technológiáját már rég ismerik, mikor fogják már használni? Rakétázgatunk meg hidrogén ide oda, szánalmas..."
Szerzőjogi megfontolásokkal előbb a fénykardokat szeretnék piacra dobni, de ahhoz nem járult hozzá a titkos jedirend. -
Bannedusermail #50 Akkor azt nem lehet megcsinálni, hogy ugyanannak a hajtóműbek két beömlőnyílása van? Egy ramjetes és egy scramjetes, és az egyik mindig le van zárva, a másik meg nyitva? Ahogyan az autók turbójánál megjelent a változó geometria? A régi turbók csak magas motorfordulaton működtek, míg az új turbóknál már alacsony fordulatszámnál is megfelelően sűrít, mert változtatnak a turbólapátokon? Vagy nem tudom pontosan még min, de a lényeg a fordulattal változik a turbó is. -
Bannedusermail #49 "Sejtettem, hogy ehhez a cikkhez sok hozzászólás lesz az SGokostojás körben :D"
Gondolom téged mindig meglep, hogy vannak emberek, akiket az evésen, iváson, szaráson, hugyozáson, baszáson kívül más is érdekel. :-D -
kvp #48 "vagy az elektromágneses h ajtóművet aminek a technológiáját már rég ismerik, mikor fogják már használni?"
A vasimr-t nemsokara az iss-en tesztelik. Mondjuk a legkor elhagyasara nem jo, de a bolygokozi terben mar igen. Legkori kozlekedesre a kemiai hajtomuvek mellett a nuklearis ramjet lenne jo, de jo esellyel a hasznalatat nem engedelyezne egy allam sem, pedig van hozza mukodo es tesztelt technologia (a general electric nuklearis hajtomuve). A gond a normal mukodessel jaro sugarszennyezes es az esetleges baleseteknel bekovetkezo nagy meretu elszennyezett terulet.
Ha mar olcso feljutas az urbe, akkor en a magneses inditosint es az elektromos ramjet hajtomuveket emlitenem mint lehetseges alternativa. Ez utobbi a nuklearis ramjet technologia reaktor mentes valtozata, egy legkori uzemre modositott high volume vasimr hajtomu. Persze az aramforras kerdese nem megoldott, de legalabb tudjuk, hogy magat a hajtomuvet meg lehet csinalni. -
lopbisz #47 Azért, hogy művelődj :D
közlekedés
-
#46 Túl sokat nézed a natgeót, meg a diszkóverit.
Kevesebbet kéne az SG-re is járnod.
-
Deus Ex #45 Lap alja.
A műszaki adatokból kiolvasható, miért nem léteznek ilyen repülők. -
Deus Ex #44 #38: Ha fel tud szállni, akkor feltételezem, van elég tolóereje a leszállás előtti várakozáshoz is, a tüza tartalék pedig előírás kérdése. A Concorde-t is a többi géptől eltérően kellett kezelni a Kozelkörzetekben, megoldották.
#42: A Kamov úr által linkelt videón úgy látom, hogy a Sabre hajtómű egyben torlósugárhajtómű is, feltételezem, szubszónukus belső áramlási sebességű, vagyis ramjet. A beszívott levegő egy része elhalad az előhűtők mellett, és a bypass burnerekbe jut. -
frensys #43 Nevetséges! Az antigravitációs hajtóművet vagy az elektromágneses h ajtóművet aminek a technológiáját már rég ismerik, mikor fogják már használni? Rakétázgatunk meg hidrogén ide oda, szánalmas... -
#42 A scramjet hajtóművön belül az áramlás sebessége szuperszonikus, a ramjet esetében a beömlőnyílás körül megtervezetten kialakuló lökéshullám hangsebesség alá lassítja az áramlást. Ezt pl. egy ugyan olyan mach-kúppal érik el amit a gázturbinás gépeknél is használnak. A gázturbina ugyanis eleve nem működik szuperszonikus áramlási tartományban.
A torlósugárhajtómű azonban működhet hangsebesség fölötti áramlással is, de mivel alapvetően más kialakításu csatornára beömlőnyílásra van szükség a hangsebességfeletti tartományban ezért marha nehéz, technikailag talán lehetetlen olyan hajtóművet csiálni, ami ramjetként és scramjetként is üzemel.
A scramjetnél a legkisebb sebesség olyan 4M,a ramjet olyan 600 km/h-tól 4-5 mach-ig. Szóval lehetne olyan gépet csinálni aminek van egy kisebb gázturbinás hajtóműve, ez gyorsít 600-ig, aztán ramjet 4M-ig, majd a scramjet akár 20+ M-ig. Ilyen csodagépet talán majd 20-30 év múlva tudnak is csinálni.
A Skylon habár nagyon jó ötletnek tűnik, de igazából a hajtóműve, "csak" 4M-ig használja a levegő oxigénjét, utána rakétaként működik tovább 28M-ig.a 4 M-et egy torlósugárhajtóművel is el lehetne érni, ami technikailag nagyon egyszerű, gyakorlatilag egy megfelelően kialakított cső.
Ehhez képest ez a szerkezet a valaha kitalált egyik legbonyolultabb hajtómű, ettől függetlenül persze nem biztos, hogy technológiailag nem pont ez a legjobb út, de mivel nem sok egylépcsős (SSTO) hordozóeszközt alkotott eddig az eberiség ez nem tudható így papírból.
Nagyobb sebességen az SR-71-es tolóerejének kb 70%-át adta a hajtómű ramjet része (a wiki szerint, de mingyárt máshol is utána nézek), de azért a gázturbina is természetesen dolgozott. Ráadásul nagyobb sebességen, amire a gépet is optimalizálták km-re vetítve gazdaságosabb volt, mint alacsonyabb sebességeken. Ez azt hiszem igaz volt a Concorde esetében is.
Egy nagysebességű, többszörös hangsebességgel repülő gép nem feltétlenül fogyaszt annyival többet, mint amennyivel gyorsabban megy pl egy hagyományos utaszállítóhoz képest. Interkontinentális járatokat, a Jumbókat, A-380-asokat valszeg üzletileg is megérné ilyenekre lecserélni, feltéve, ha valaki kifejlesztette volan már őket. De ugye közeledik a világvége,í így senki nem foglalkozik ilyenekkel, max a NASA. ;)