148
  • Irasidus
    #148
    Troll.
  • Novotsik
    #147
    Az idegenek figyelemmel kísérik az emberi faj fejlődését. Ami a legmeglepőbb az az hogy amióta megszülettünk hazugságokkal tömik és mossák az emberek agyát. Mert már több mint 50 éve hogy egy idegen civilizáció felvette a kapcsolatot az úgynevezett vezetőinkkel, remélem ezzel nem mondtam újat. Másrészt meg ezek mind hazugságok,mert a naprendszerünk sűrűn lakott terület. A Marson már emberek vannak, a holdról nem is beszélve. Ajánlom mindenkinek hogy kicsit nézzen utána a HOLD SÖTÉT OLDALÁNAK. Sokkoló az igazság. Az idegenek itt vannak közöttünk, másrészt meg tudják hogy mi folyik itt a Földön. Ők készen állnak arra hogy "felszabadítsák" az emberiséget, itt találtok egy üzenetet amit ők küldtek a Földre hogy az emberek szemét felnyissák.

    AZ ÜZENET ITT TEKINTHETŐ MEG:

    http://www.prenoszilsandor.eoldal.hu/cikkek/galaktikus-testvereink-uzenete-2-_az-uzenet_.html


    Egy üzenet az idegenektől a Fény Galaktikus Szövetségétől: http://www.youtube.com/watch?v=Q1c0zcxWAig&list=FLPSKsdeZzYyMCyk3o6ZZ_1Q&index=5&feature=plpp_video
  • DasIsFuck
    #146
    nem hiszem vagyis csak mondok egy elgondolkdotató dolgot...
    hány éve is létezünk?
    és ebből maximum az utolsó 100 és kb 60-70 éve lehetett mikor eljutottunk a szomszédunkba lévő holdra...
    De még simán szennyezük a földünket, holott azért már elég tudásunk van, hogy ez mit segít elő és már rengeteg jó alternatíva van csak épp bizonyos köröknek abból nem származna pénz....

    Kérdem én egy ilyen anyagias civilizáci képes galaktikus civilizációvá vállni?
    Hát nem tartom elképzelhetőnek.
    És ahhoz, hogy galaktikus szintre jussunk ahhoz pár száz év kell.
    Szinte biztos hogy azok a civilizációk akik már eljutottak erre a szintre azok jóval fejlettebbek tőlünk társadalmi/spirituális szinten.
  • Irasidus
    #145
    A jelenlegi keresés módszerek eredményéhez az kellene, hogy valaki évezredeken (vagy legalábbis nem néhány órán) keresztül erős jelet sugározzon, alacsony zaj szintű tartományokban. Ez a koncepció. Amit elég sokan támadnak, mert nem életszerű. Olyat várunk el másoktól amit mi sem csinálunk. Mi sem ezeket a frekvenciát használjuk, és nem küldünk jeleket elég sokáig. Próbálkozás volt, de csak néhány órás időtartammal...
  • Irasidus
    #144
    Pontosan, és tudjuk milyen frekin keressünk. Ha nem tudnák, akkor a zajban nagyon szépen elveszne.
  • Bannedusermail
    #143
    "Szerintem nem az a lényeg ki mondta, hanem hogy nagy igazság van benne.....
    Nem a vélemény ellen van kifogásom, hanem a puszta kijelentéseken alapuló ítéleten."

    Látszik, hogy nem érted a nagy igauágot, ha szó szerint veszed.
  • Bannedusermail
    #142
    Na jó, de a Pioneer milliós nagyságrendekkel közelebb van.
  • Bannedusermail
    #141
    "Az hogy amit írtam hülyeség az a te véleményed (érvek nélküli) nem az igazság.
    Az hogy amit írtam önostorozó baromság az szintén a te véleményed (szintén érvek nélküli, önkényes kijelentés ha úgy tetszik ítélet) és nem az igazság.
    Tudod lehet egyet érteni és lehet nem egyet érteni, de akárhogy is ha csak kijelentesz valamit, de nem érvelsz, hogy miért, akkor csak önkényesen ítélkezel valaki fölött és nem vitázol. "

    Egyrészt valaki tök más személynek írtam az övéhez kapcsolódót, míg te egy "hehe te nem vagy naív?" megszólítással indítottál felém. Amit folytattál egy logikailag nem odaillő tahókocsmaszintű prolifilozófálgatással divatos témákat boncolgató mellédumával.

    Már miért veszed ezek után zokon, hogy nem érdekelnek az önostorozó baromságaid?
  • Bannedusermail
    #140
    "Fogalmam sincs ki vagy de ha meg engeded nekem Einstein szavai többet nyomnak a latba mint a tied (egy láthatatlan, érvek nélküli fórumozóé aki csak úgy ki jelenti, hogy ez meg ez hülyeség, az meg az nem)"

    Mondom, szó szerint hülyeség. Ez alatt azt értem, hogy a gondolat ami mögötte van nem azonos a szü szerinti jelentésével. Merem feltételezni, hogy érted mit jelent ez. Tehát, ha Einstein azt mondja, hogy nem beszélhetünk fejlődésről, amígg van egy gyerek is a Földön, aki nem boldog, akkor nem a fejlődést vonja kétségbe, hanem a gyermekek problémájára hívja fel a figyelmet.

    Tehát, a relativitás-elmélet jelentősége nem azon múlik, hogy Afrikában gyerekkatonák vannak vagy nincsenek, és egy plazmatévé sem attól modernebb, mint a CRT-s, hogy háborút néznek rajta vagy mélyfilozófiai önmarcangolást.

    Konklúzió, aki híres emberek szállóigéit, kiragadott idézeteit szó szerint képes csak értelmnezni, az túlságosan hülye ahhoz, hogy megértse azok üzenetét.
  • mizar1
    #139
    Én egyébként a vízmolekula frekvenciáján (~6,12 gigaherz) figyelném, hogy van e értelmesnek számító adás, és én is ezen a frekvencián küldenék.
  • mizar1
    #138
    Nem lehetetlen a dolog, elég érzékenyek a vevőink.
    A Pioneer jeleit is fogjuk, pedig igencsak gyenge jeleket küld.
    Irányított jeleket küldenének úgyis.

    (Érdekességképpen ismét leírom, hogy amióta rádiótávcsövekkel pásztázzuk az eget -közel nyolcvan éve, a Föld összes rádiótávcsöve annyi energiát gyűjtött be az égboltról a rádiótartományban, amennyi egy pohár víz hőmérsékletét egy fokkal tudja megemelni).
  • Agaba72
    #137
    Szerintem nem az a lényeg ki mondta, hanem hogy nagy igazság van benne.....
    Nem a vélemény ellen van kifogásom, hanem a puszta kijelentéseken alapuló ítéleten.
  • senki687
    #136
    Estein szavait könyvekből elolvashatjuk, egy fórumozó véleményét pedig nem. Eistein is ember volt, tévedhetett bizonyos dolgokkal kapcsolatban. Saját bevallása szerint is tévedett többször fizikával kapcsolatos dolgokban is. Mindenki tévedhet, aki gondolkodik. Hallgassunk meg más véleményeket is, attól lesz bővebb a szemléletünk.
  • Agaba72
    #135
    Egyet értek. Egy ábránd mentes, a tudomány által (is) felismert tényezők (az anyagi, fizikai jellemzők és az anyagi, fizikai törvények együtthatója) elfogadása.
  • Agaba72
    #134
    Az hogy amit írtam hülyeség az a te véleményed (érvek nélküli) nem az igazság.
    Az hogy amit írtam önostorozó baromság az szintén a te véleményed (szintén érvek nélküli, önkényes kijelentés ha úgy tetszik ítélet) és nem az igazság.
    Tudod lehet egyet érteni és lehet nem egyet érteni, de akárhogy is ha csak kijelentesz valamit, de nem érvelsz, hogy miért, akkor csak önkényesen ítélkezel valaki fölött és nem vitázol.
  • Agaba72
    #133
    Fogalmam sincs ki vagy de ha meg engeded nekem Einstein szavai többet nyomnak a latba mint a tied (egy láthatatlan, érvek nélküli fórumozóé aki csak úgy ki jelenti, hogy ez meg ez hülyeség, az meg az nem)
  • wraithLord
    #132
    Csak mondtam egy szórakoztatóiparból (talán) jól ismert példát. Azt talán többen ismerik, mint az etológiát.
  • Irasidus
    #131
    Nem fordítva, és a Borg működik úgy mint a hangya? :D Nem, a hangya nem olyan Borg, a Borg kitaláció. Te a fikcióból próbálod meg a valóságot megérteni? Sajnos ma már nincsenek egymillió egyedet is meghaladó bölénycsordák, mert az ember kiirtotta, és még sok fajt lehetne mondani ami képes volt, vagy van nagy tömegben élni. Sajnálom, ha nem tetszik. :(
  • wraithLord
    #130
    Bármi lehetséges, csak az eddigi tapasztalatainkból kiindulva (másból nem lehet) nem mindennek nagy a valószínűsége, és végtelen számú dolognak nagyon pici a valószínűsége.
  • ugh
    #129
    Az csak bennem merult fel, hogy lehet van egy olyan szabaly amire meg nem leltunk ra, hogy egy galaxis egy inteligens faj?
    Annyi a valtozo az egyenletben, hogy siman beleferne.
  • wraithLord
    #128
    A hangyák, méhek, termeszek stb. úgy működnek, mint a Borg (Star Trek). Az egyes egyedek egy minden szinten összehangolt rendszer (közösség) részei, nincs egyéniségük, az egyéni igényeik nem számítanak, a közösség érdekében történik minden. Gyakorlatilag a méhkas, hangyaboly, termeszvár stb. egyetlen élőlénynek is felfogható.
    (Hasonlóan a kommunizmus eszméjéhez... ami ezért nem működik a gyakorlatban. Az emberek önálló egyének, nem pedig társadalomalkotó rovarok/ízeltlábúak - ez csak egy kis kitérő volt, nem ez a lényeg...)

    A növények pedig igen agresszívak egymással szemben, csak nincs idegrendszerük és mozgásszervrendszerük, ebből kifolyólag a verekedés helyett náluk ez máshogy nyilvánul meg...
  • Bannedusermail
    #127
    Egyébként egy rádiojelet akkor észlelnbénk ekkora tévolságból, ha nagyon nagy energiája van. Mondjuk nagyobb, mint egy atombombáé, ami még a légkört is felhevíti. Mert még egy atomrobbanást sem tudnánk kimutatni ekkora távolságból. Mekkora a valószínűsége, hogy kommunikációs céllal egy olyan rádióadót működtetnek, aminek az energiája nagyobb egy atomvillanásénál, és az adótoromy x lm-es körzete egy állandó tűzgolyó? Ami mellékesen le is árnyékolja az adást magát. Tehát, ha lenne egy akkora energiával működő rádióadójuk, amit észrevehetnénk, abból nem érzékeljetnénk semmit, mert a környéjén úgy ionizálná a légkört, higy az rögtön le is árnyékolná az adást.

    Vagy hülyeségeket beszélek?

    Mert ugye a mikrosütő is egy rádióadó... Az meg ugye melegíti a saját környezetét.
  • torreadorz
    #126
    Dehogy találtuk volna meg. Na mindegy, hagyjuk ezt a parttalan vitát. Reméljük ha egyszer találkozunk idegenekkel akkor azok békések lesznek, de ha nem akkor szopás van.
  • Irasidus
    #125
    "Ha feltételezzük, hogy nem rendelkeznek valami korlátlan energiaforrással, és halálcsillag méretű műbolygókkal, akkor nem fognak gyártósorokat magukkal hurcolni az űrhajóikon, hanem azt hasznosítják, ami az útjukba esik, pl. minket."

    Nem kell hurcolni, a gyártósor az csak egy példa. Valószínűleg egy technikát használó fajnak már van hatékony termelési módszere, amiből a technikáját létrehozta. Nyilván el fogja dobni ezt, és visszatérni a nem túl hatékony rabszolgatartó társadalomhoz. Ez nagyon életszerű.
  • Irasidus
    #124
    "Miből gondolod, hogy attól hogy egy faj képes csillagközi utazásra akkor az már azt is jelenti hogy korlát mennyiségü utazást képes megtenni korlátlan távolságra?"

    Semmiből. Hülye a kérdésed. A saját naprendszerén belül valószínűleg mindent megtalál, ha mégsem - akkor a legközelebbi helyre megy érte (és nem a legtávolabbi helyere). A közelünkben meg nincs ilyen civilizáció. Ha lenne akkor már megtaláltuk volna egymást - optimista becslés szerint 100-500 fényévet jelent, pesszimista szerint 1000-3000 fényéven belül nincs űrutazást használó faj.
  • hooah
    #123
    Reagálva az előttem elhangzott eléggé színe véleményekhez mindenféle részrehajlás nélkül és maradva elméleti síkon.

    Egy olyan civilizáció és szándékosan mondtam civilizációt nem pedig idegen fajt erre vetődne vagy így vagy úgy, feltételezhető, hogy van olyan inteligens, hogy megtanulta a több ezer esetleg több év alatt, hogy az élet mennyire értékes kozmoszban, ezért kicsi a valószínűsége, hogy ártó szándékkal jönnének.

    Ha nyersanyagokért való háború meg úgy ahogy van sci-fi, tényleg nincs semmi olyan ezen a bolygón ami máshol ne lenne fellelhető. Eseteleg a Helium-3 amiből viszont rengeted van a Jupiterben.
  • NEXUS6
    #122
    Mivel még nem kolonizáltunk idegen bolygót ezért nem tudjuk, hogy az hogyan zajlik.

    Ha a kolonizálás nem úgy történik, ahogy mi tennénk, hogy jön a bombázó űrhajó és mindenkit lebombáz, majd jön a bankár űrhajó és mindenkit megvesz, akkor szopni fogunk. Miért is?

    Pont azért amit írsz! Mert hogyan is történhet logikusan egy gyarmatosítás?
    A bombázó űrhajó helyett, jön a kis költséghatékony kutatóűrhajó, kis genetikus manócskákkal, csinálják a hibridejeiket, akik hozzájuk mentálisan hasonlóak, szépen csendben befolyásolják valahogy az embereket, akik átalakítják a társadalmukat, akik erre nem vevők azokat meg szépen mi magunk "hagyjuk" kipusztulni.
    aztán eltellik 100-200 év és az eredmény egy olyan kultúra, ami pont olyan mint az övüké.

    Sokan azt hiszik, hogy az indiánok pl. kipusztultak. Hát nem a mayák még mindg ott élnek amerikában, mexikóban meg akárhol és néha túristákat kapnak el és ködös szabadságharcos elveket nyomatnak a CNN-en keresztül. de a többségi mayák meg szépen beolvadtak a nagy magasságos mulltikulti civilizációba.

    Hát ezért hallgatnak azok a kis idegen csákók. Helyesbben nem hallgatnak, sunyítanak!
    De egyszer lesz, hogy kérnek tőlünk valamit Pelikán elvtárs!
    ;)
  • senki687
    #121
    Szerintem az idegenek félnek valamitől, amit mi még nem ismerünk, vagy éppen tőlünk, és ezért igyekeznek elbújni, ezért nem fogunk értelmes lényekre utaló jeleket.
  • torreadorz
    #120
    "Jobb lenne nem küldeni semmilyen jelet magunkról, mert hogy van x százalék esély, hogy gonosz idegenek kapják meg? Ahhoz hogy előrehaladhassunk ,kockáztatni kell."

    Először is nem mondtam hogy ne küldjük jelet. Pusztán annyit mondtam, hogy jelenlegi tudásunk alapján egy idegen fajnál nagyobb az esélye hogy veszélyes ránk, mint hogy békések.

    Egyébként a kockázat felmérhetetlen, az előrehaladás pedig kétséges. Egy nálunk jóval fejletebb faj valószinüleg nem avatkozna be és nem segitene minket hogy ne tudjuk elbaszni magunkat (képzeld el pl. az 1910-es években idejöttek volna és atomreaktort adtak volna a németeknek, 1 hónap múlva már dobáltuk volna az atombombákat egymásra). Viszont a fejlettségük miatt amúgy sem foglalkoznának velünk, mert nekik aztán tényleg nincs szükségük a nyersanyagainkra mert pl. ők egész csillagokat használnak fel.

    Viszont, egy nálunk csak kicsit fejletebb faj viszont komoly konkurenciát látna bennünk cserébe nem állnának azon a szinten hogy az esetlegesen szükséges nyersanyagokat stb máshonnan szerezzék be. Ha láttad az Avatar cimü filmet, az ennek egy nagyon jó megközelítése, csak ott mi voltunk az idegen faj. Ja és a valóságban nem lenne happy end.
  • csimmasz
    #119
    Erre nehez valaszolni amig nem tudunk eleget a terraformalasrol meg a csillagkozi utazasrol.
    De akar melyik lehet az egyszerubb.
    Ha letezek feregjaratok es hasznalhato urutazasra akkor lehet, hogy egyszerubb utazni, de lehet a jaratok korlatozott szama miatt csak meghatarozott helyekre, ez gond lehet ha pont ide a kozelbe van egy, maris a metro kozelebn levo ingatlanuk egy aranybanya.
    A terraformalas meg lehet megoldhatatlan rovid ido alatt, kitudja ezt meg manapsag.
  • F1End
    #118
    "Az hiszem ebben egyetérthetünk. Tehát ha a Föld elpusztul - vagyis egy darab nem maradna belőle - még mindig egyszerűbb terraformálni egy naprendszerbéli bolygót, mint a 1000 fényévet utazni egy számára csak részben lakható bolygóért, hogy aztán előbb az őslakosokkal leszámolva, ismételten terraformálja."
    Már ameddig ez lehetséges. Vannak bizonyos alapfeltételek, például a lakható övezet, mely korlátozza a dolgokat. Mi (viszonylag) egyszerűen terraformálhatnánk a Marsot, esetleg talán még a Vénuszt(?) is, nagyon nagyon extrém esetben pedig néhány holdat és talán a Merkúrt is, de a gázóriásokkal nem tudunk mit kezdeni, és bár ebben nem vagyok biztos, de valószínüleg még egy fejlett civilizációnak is könnyebb pár tucat fényévre néhány millió tagját elküldeni, mint egy egész bolygót a naprendszer külső részéből a lakható övezetbe szállítani vagy aszteroidákból felépíteni.
  • csimmasz
    #117
    Sajnos minnel "civilizaltabbak" vagyunk annal gyengebbek is, eleg megnezni, hogy lassan egy bunozonek tobb joga van mint egy rendes embernek, jogai mindenkinek meg egy sorozatgyilkosnak vagy haborus bunosnek is van.
    Ha ez igy megy tovabb elkepzelheto milesz olyan szinten lesznek, vannak farkas torvenyek,hogy aki nem tiporja el a masikat nem jut elore.
    Pedig nalunk demokracia meg szabadsag meg mifene van.
    Ugyan igy lehet egy olyan nagyon fejlett nagyon demokratikus civilizacio ahol csak egyes egyedek csoportok jonnek fosztogatni attol fuggetlenul , hogy maga a tarsadalom nagy resze elitelne az efele beavatkozast.
    Ha egy civilizacio eleri a csillagkozi utazast akkor nem csak a jofiuk, de a rosszandekuak is hasznalhatjak.
    Miert kell egy civilizaciot egy egysegkent kezelni.
    Az emberek kozott is van aki siman kiirtana egy masik civilizaciot szemrebbenes nelkul, csak mert olyanja van, pedig nalunk is van torveny aki elvileg ved mindenkit.
  • F1End
    #116
    "Még egyszer kérdezem mi van itt ami máshol nincs?"
    Mi az, ami az új világban volt, de európában nem? Arany? Termőföld? Élelem?
    Mindegyik volt, csak egyszerűen olcsóbb volt onnan elvenni. Ha egy indiánnak tetted volna fel ezt a kérdést, ő ugyanúgy nem lett volna képes úgy biztos választ adni rá, ahogy most mi.
  • Kryon
    #115
    Szerintem, ha nem barátságosak, akkor sem támadnának, csak azért mert szeretnek pusztítani (bár ez sem elképzelhetetlen). A természet törvénye, hogy azok a fajok a legsikeresebbek, akik képesek hatékonyan kihasználni a környezetükben fellelhető erőforrásokat. Egy iparosodott civilizáció pedig ilyen erőforrásnak minősül galaktikus viszonylatban.
  • Cef
    #114
    "Egyáltalán nem állna fel, hogy szüksgük lenne a bioszféránkra. Csak az élettelen objektumok érdekelhetik őket, mert a föld fertőzött a mi életünkkel, és ha leradíroznák szuperfegyverekkel, a maradványok mérgezők lennének nekik."

    Ezt én is így gondolom, amit írtam azt arra értettem, hogy a saját környezetükön belül egymással versengenének a nekik szükséges táplálékért/erőforrásokért, ezért valószínű, hogy ők is "agresszívak" lennének mint a földi élőlények. Tehát a dzsungel törvénye valószínűleg náluk is fennállna.
  • Kryon
    #113
    Ha feltételezzük, hogy nem rendelkeznek valami korlátlan energiaforrással, és halálcsillag méretű műbolygókkal, akkor nem fognak gyártósorokat magukkal hurcolni az űrhajóikon, hanem azt hasznosítják, ami az útjukba esik, pl. minket.
  • halgatyó
    #112
    Nem hiszem, hogy bármilyen nyersanyagért érdemes lenne csillagközi utazásokat végezni. Ugyanis ahhoz annyi sok energia kell, hogy annyiból gyorsítóban is előállítható bármilyen elem.
    Vagy ha mégis csillagközi utazásra szánná a fejét valami lény, akkor a legközelebbi (feltehetően nem lakott) helyről is elhozhatja. Még mindig egyszerűbb tíz-a-minusz-tizedikanas koncentrációból előállítani, mint 200 fényévvel többet utazni.

    A másik értelmes faj elsősorban -- amennyiben az kevésbé fejlett -- potenciális veszélyforrás, konkurrencia.
    Bármely faj (ország, stb) uralkodó elitje a saját faját (országát) fogja elsősorban bebiztosítani.
    Ennek pedig az az ára, hogy a másik fajt -- mint fejlett, veszélyes tényezőt -- ki kell iktatni. Ahogy a himoroszlán is kiiktatja a másik himtől született kölyköket, vagy ahogyan az atomfegyverrel már rendelkező hatalmak se nézik jó szemmel ha mások épp fejlesztgetnek

    Én bizony nem kürtölném a világba hogy itt vagyunk... nehogy úgy járjunk, mint az aztékok, inkák, sziuk, Karthago, stb.
    Ha meg már felfedeztek minket akkor bizony ráb**tunk. Ez van.
  • Messier31
    #111
    De te most felsorolsz minden lehetséges negatívumot. Ugyanennyi okot fel lehetne sorolni ami miatt barátságosak lennének. Jobb lenne nem küldeni semmilyen jelet magunkról, mert hogy van x százalék esély, hogy gonosz idegenek kapják meg? Ahhoz hogy előrehaladhassunk ,kockáztatni kell.
  • asgh
    #110
    Nem igazán értetted meg, amit mondtam: azért kutatjuk az eget rádiójelek után, mert azt feltételezzük, hogy más idegen civilizációk rádióhullámok segítségével adnak jelt magukról.
    Ha mindezt párszáz évvel ezelőtt tették volna, akkor a legjobb esetben is fényjeleket kerestek volna, mert nem ismertek olyat, hogy rádióhullám.
    Az ókorban is azért hitték a bolygókat isteneknek, mert hajlamosak voltak a többi csillaggal ellentétes irányba mozogni, szal az akkori megfigyeléseknek és korszellemnek megfelelően nagyon is érthető feltételezéssel éltek.
    Ez ma sincs másként: számunkra észlelhető és érthető jeleket keresünk és a korszellemnek megfelelően próbáljuk értelmezni azokat.
    Így simán előfordulhat, hogy párszáz vagy ezer év múlva az akkoriak úgy gondolnak majd a seti programra, mint mi most az ókori görögökre.
    (Kivéve persze, ha mindmeghalunk.)
  • Bannedusermail
    #109
    "Ebben az esetben vele értek egyet, az eddigi tapasztalataink alapján minden élőlény agresszívan harcol a saját fennmaradásáért (még a növények is). Persze nem biztos, hogy egy idegen élet hasonlóan működik, de nagy valószínűséggel igen. Az élethez szükséges erőforrások mindenhol végesek, harcolni kell a megszerzésükért."

    Ehhez fontos tudni, hogy a biológiánk aminosavakból épül fel, és nem sokból. Mondjuk 20 féléből? A lehetséges aminosavak száma meg milliós ehhez képest. Mit jelent ez? Hogy mi azt tudjuk megenni, ami földi. Már az is meglepő lenne, ha azonos elven működne egy idegen biológia. De az a meglepőbbnél is meglepőbb lenne, ha ugyanezekből az aminosavalból építkeznének a sejtjeik. Már, ha ugyanúgy sejtjeik lennének, ugyanúgy aminosavakból. Szóval olyan tápértékkel rendelkeznénk egymás felfalásakor, mintha gumiabroncsot falatoznánk. És még jól is járnánk, ha nem pusztulnánk el azonnal mérgezésben. Ez az UDO-al is ugyanígy lehet, ha mi lennénk a táplálék. Vagy mondjuk bármi földi élőlény. A föld biológiája azért ilyen, mert az első baktériumok előtti lényeink ezekből épültek fel. Azóta a növények is ugyanezekből az aminosavakból "rakják" össze magukat, a többi lény meg ezeket fogyasztja a táplálékláncban elfoglalt helyük szerint. Mondjuk homokot meg követ nem tudunk enni, csak élőlényeket. Szóval a mi biológiánk alapja az, hogy évmilliárdikkal ezelőtt milyen egysejtűek alakultak ki. Na egy másik bolygó miért lenne azonos, amikor az alap építőelemeinket a véletlennek köszönhetjük?

    Egyáltalán nem állna fel, hogy szüksgük lenne a bioszféránkra. Csak az élettelen objektumok érdekelhetik őket, mert a föld fertőzött a mi életünkkel, és ha leradíroznák szuperfegyverekkel, a maradványok mérgezők lennének nekik.