• Bannedusermail
    #109
    "Ebben az esetben vele értek egyet, az eddigi tapasztalataink alapján minden élőlény agresszívan harcol a saját fennmaradásáért (még a növények is). Persze nem biztos, hogy egy idegen élet hasonlóan működik, de nagy valószínűséggel igen. Az élethez szükséges erőforrások mindenhol végesek, harcolni kell a megszerzésükért."

    Ehhez fontos tudni, hogy a biológiánk aminosavakból épül fel, és nem sokból. Mondjuk 20 féléből? A lehetséges aminosavak száma meg milliós ehhez képest. Mit jelent ez? Hogy mi azt tudjuk megenni, ami földi. Már az is meglepő lenne, ha azonos elven működne egy idegen biológia. De az a meglepőbbnél is meglepőbb lenne, ha ugyanezekből az aminosavalból építkeznének a sejtjeik. Már, ha ugyanúgy sejtjeik lennének, ugyanúgy aminosavakból. Szóval olyan tápértékkel rendelkeznénk egymás felfalásakor, mintha gumiabroncsot falatoznánk. És még jól is járnánk, ha nem pusztulnánk el azonnal mérgezésben. Ez az UDO-al is ugyanígy lehet, ha mi lennénk a táplálék. Vagy mondjuk bármi földi élőlény. A föld biológiája azért ilyen, mert az első baktériumok előtti lényeink ezekből épültek fel. Azóta a növények is ugyanezekből az aminosavakból "rakják" össze magukat, a többi lény meg ezeket fogyasztja a táplálékláncban elfoglalt helyük szerint. Mondjuk homokot meg követ nem tudunk enni, csak élőlényeket. Szóval a mi biológiánk alapja az, hogy évmilliárdikkal ezelőtt milyen egysejtűek alakultak ki. Na egy másik bolygó miért lenne azonos, amikor az alap építőelemeinket a véletlennek köszönhetjük?

    Egyáltalán nem állna fel, hogy szüksgük lenne a bioszféránkra. Csak az élettelen objektumok érdekelhetik őket, mert a föld fertőzött a mi életünkkel, és ha leradíroznák szuperfegyverekkel, a maradványok mérgezők lennének nekik.