• torreadorz
    #120
    "Jobb lenne nem küldeni semmilyen jelet magunkról, mert hogy van x százalék esély, hogy gonosz idegenek kapják meg? Ahhoz hogy előrehaladhassunk ,kockáztatni kell."

    Először is nem mondtam hogy ne küldjük jelet. Pusztán annyit mondtam, hogy jelenlegi tudásunk alapján egy idegen fajnál nagyobb az esélye hogy veszélyes ránk, mint hogy békések.

    Egyébként a kockázat felmérhetetlen, az előrehaladás pedig kétséges. Egy nálunk jóval fejletebb faj valószinüleg nem avatkozna be és nem segitene minket hogy ne tudjuk elbaszni magunkat (képzeld el pl. az 1910-es években idejöttek volna és atomreaktort adtak volna a németeknek, 1 hónap múlva már dobáltuk volna az atombombákat egymásra). Viszont a fejlettségük miatt amúgy sem foglalkoznának velünk, mert nekik aztán tényleg nincs szükségük a nyersanyagainkra mert pl. ők egész csillagokat használnak fel.

    Viszont, egy nálunk csak kicsit fejletebb faj viszont komoly konkurenciát látna bennünk cserébe nem állnának azon a szinten hogy az esetlegesen szükséges nyersanyagokat stb máshonnan szerezzék be. Ha láttad az Avatar cimü filmet, az ennek egy nagyon jó megközelítése, csak ott mi voltunk az idegen faj. Ja és a valóságban nem lenne happy end.