24767

Hivatalos oldal :: Hivatalos facebook :: elderscrolls.hu :: Tamriel Történelmi Tudástár :: Magyar guildek @ ES HQ
TÖRLÉSRE KERÜLŐ HSZ-EK: TROLL, OFF, SPAM, FLOOD, SZEMÉLYESKEDÉS, KÖZÖSSÉGBOMLASZTÓ VISELKEDÉS
MAGYAR SZÖVETSÉG
-
nomiss #11377 ez a Video pont azt taglalja , hogy csak stamina kell és nagyon durva :
azt is lehet benne látni hogy nerfelve van siphoning ág már nightbladnél....
nightblade
én nagyon rákattantam a játékra 60 órás bétábol 45 öt játszottam :P
engem az zavar csak hogy minden 2 lövés vagy ütés ....ennyi az össz. bajom.. -
Hja igen. Rawhide. Hogy én mennyit anyáztam emiatt, hogy alig lehetett begyűjteni a világban. Illetve... ore és jute van bőséggel kaland közben is, de rawhide-t majdnem farmolni kellett, amikor akartam pár médium armort. -
csimposz #11375 Ahogy visszaolvastam látom, jól éreztem, hogy staminára egy pontot sem érdemes áldozni :)
Nekem sem tetszik így a skill rendszer, meg ezeknek gombra bindelése sem, nekem is morfondíroznom kell, melyiket rakjam be.
Most már ott tartottam, hogy 12 szinttel, 5 elhasználatlan skill pontom is volt, mert nem tudtam mire ellőni, nem vonzóak a fejlesztések. Általában mindig alig vártam a szintugrást, mert előre készültem, mire fogom sorban elkölteni a pontokat, tudtam, hogy erősebb leszek és a varázslatok is. Most úgy érzem, egy skill ponttal nem előrébb vagyok, csak kipróbálhatok mást is, de nem jobbat. Ráadásul általában ha váltottam, inkább használhatatlanabb lett (lehet minimálisan erősebb destruction vagy healing, de annál sokkal zavaróbb előkészítési idő, vagy cooldown). A quickslot kezelése is nagyon gázos nekem, képtelen vagyok akció közben váltani, célozgatni az egérrel, pedig van rajta, vagy 6 gomb. :)
Mindezek ellenére is nagyon jó a game, viszont ezek bajosak nekem is.
Ami még nagyon nem tetszik: Az ellenséget piros sziluett veszi körül, innen felismerhető, viszont vannak játékosok akiket szintén ilyen piros ködben úsznak (gondolom a passzív healing) és reflexből lövöm őket nagyon sokszor, teljesen tévesen.. borzasztóan zavaró. -
Bandras DaSilva #11374 Nemt tudom, hogy ti mennyire toltátok ezeket az első instákat, de én csináltam mind a 3at rengetegszer. Itt még kellene egy kis finomítás a loot terén.
Spindleclutch - alig esik valami. Ami igen, az is ilyen semmilyen.
Banished Cells - tenger cucc esik. Nem bírtuk elhozni a cuccokat mert tele lett az inventory. Nem fehérek, hanem zöldek meg kékek esnek.
Fungal Grotto - itt meg rawhide esik annyi mint a szemét. Aki medium armort akar csinálni, itt megszedheti magát.
Amúgy a dungeonok tetszenek, kicsit rövidek ugyan, de gondolom később majd lesznek hosszabbak is. -
Bandras DaSilva #11373 Amúgy lvl15től kb megduplázódik a használható skillek száma. Én azt csináltam, hogy offhandbe is szépen betettem kb ugyanazt a resto staffot csak más skillekkel és így rögtön 2x annyi skill közül lehet választani. Engedi a váltást harc közben is...egy gomb és kész.
Gondolom ez működik egyéb fegyverrel is. -
Kryon #11372 Persze ott ahol számít taplóság, bár sajnos 90% azzal se tesz kivételt. -
Nem tudjuk, hogy későbbi szinteken hogy alakul ez, azt kellene már látni. Mert az egy dolog, hogy lowlvl szinten nem jó, de lehet, hogy később ez változik. Kellene már egy 20-50es béta... :) -
Nephin #11370 Oké, itt konkrétan talán nem, de alapesetben azért nem a csörtetés a célravezető. :) Sőt, ha nem a mobokat nézzük, hanem pl. a ládákat, alapanyagokat, akkor simán érvényes itt is. -
Kryon #11369 Itt nem veszed el a killt mástól, tehát ha jófej vagy és vársz akkor a másiknak is nehezebb dolga lesz és neked is tovább tart. -
A bar számok korlátja plusz buildeket ad és előre elgondolást, hogy amit csinálni fogsz ahhoz mi lesz a legjobb build. Persze ezek kialakulnak idővel mindenki számára, de a sokszínűség a bar skilllimittel növekszik.
Cooldown egyáltalán nem kell, ha a resourceigény jól van belőve. A baj nem a cooldown hiánya, hanem a gyerekbiztos resourceigény és regen. :D
Regent én alapból nulláznám mindegyik resourceon és healthon is. -
Őőőő mondjuk legyen napi:)))) -
Nephin #11366 Ezzel nem értek egyet. Két percet vársz legfeljebb, na és akkor mi van. :) Főleg, ha már többen is várnak ott. A taplóságra nem mentség ez, szerintem. :) -
cain #11365 itt már kb. nyugodtan lehet, mert mégcsak beleérni sem feltétlenül kell a killbe, hogy updatet kapj, elég csak a környéken lenni.
arra mondjuk vigyázz, hogy cc-t csak akkor törj meg, ha el is tudsz bánni a zzal, amit kiszedtél. -
Whysper #11364 Tenyleg En a cd-t hianyolom. Nekem resto shamanommal van sok skill kint es nem mindegy,hogy mikor szakitom a spellt vagy hexelek vagy purgeolok vagy rakom a mas totemeket. Pont a cd az ami rendve tartja ezt,hogy esszel hasznalod oket. Nem az ,hogy lecsokentem a bar szamokat..arrol nem is beszelve,hogy remelem a szamokat valtoztatjak tenyleg mert igy macro emberek gyulekezete lesz. Mert csak programozasi kezseg fogja meggatolni a hozzaertoket ,hogy pl.: berakok egy macroy egy action barra ami azt tolja,hogy instant refresh aztan aoe heal es akkir egy szabad slot lesz amire mehet az instant heal. ;) -
Kryon #11363 MMO-ban a "jómodort" felejtsd el :) Amire quested van ütöd amint meglátod, mert más is azt teszi és lemaradsz róla. -
Igen ez még problémás és biztos változtatni fognak még számokon elég rendesen. -
Whysper #11361 En inkabb cd-t rakatnek be mert ez igy eleg cink. Felesbe raktam a magikat meg a staminat es dungeonba siman healelek ha necces van akkor nagy heal. Mindebkit maxra rant. Foleg,ha belegondolok,ha En macos leszek akkor tuti heal staffal fogok rohangalni full resto builddel. Egyszeruen halhatalan leszek szinte. ;) plate armoros healer templar. Staminam ugyse fogy el a talentelt refresh aura miatt. ;) de ez hogy spamolhatok a spelleket orrverzesig...inkabb ettolnleszel isten nem attol,hogy sok mas mas cd idovel felrihazott skilled van az action barodon es nem mindegy mikor mit tolsz el. Mert itt eltolsz egy aoe healt ami meg hotol is utanna aztan meg spamolom a chain instant healt...most low lvl-en elfogy a manam de meg igy is mindig tudok healelni. Akkor egy full magikas karakternek majdbem elfog fogyni. ;) nagy csoda nem kell csak a staff skillt kell kimaxolni..addig dmg templar leszek dmg staffal utanna meg resto es csokolom. ;) retalent. Ahogy neztem a resto spelleket es a resto staff spelleket. Annyi aoe heal can benne,hogy par ilyen es nem tudom ki tud ezzel a nyogve nyelis harcrendszerrel gyorsabban dmgelni mint ahogy a healerek fognak healelni. ;). Foleg,hogy ameg a spsnek celoznia kell a healereknek meg majdnemhogy magatol valaszt targetet vagy AOE... jo hat En happy holiday leszek a resto templarommal... ;) -
Való világban ember maradsz akkor is, ha orc-cal játszol. Ez és a templaros baromság amúgy nem tudom hogy jött ide. Csak úgy történhetett, hogy fogalmad sincs miről beszélek.
Én jobb szeretem ha ész is kell, nem csak állni egy helyben és spammolni 1-30-ig a skilleket attól függően hogy éppen mit akarok. Mélyedj el pl. EVE vagy Secret World rendszerében, játsz velük 2-3 hetet és megérted. Mondjuk EVE-vel 3 hónap kell hozzá minimum. :D
De hát mások vagyunk. Számomra az a jó, hogy azt használhatom amit előkészítettem (és harc közben ne lehessen cserélgetni). Nem pedig az isteni bármit bármikor hatalom. -
Whysper #11359 Ember maradsz attol,hogy tudod hasznalni a skilljeidet. ;) Isten? Errol van egy akkor jatekbeli tapasztalatom az hittem behalok a nevetestol. Tegnap lagoltam pvpben es mast nem nagyon tudtam csak nyomtam a refresht meg az aoe healt. Erre megjelent meg 5 templar aztan elkezdtuk spamolni az aoe healt meg a refresh. Eltudod kepzelni majdnem meghalt tolunk valaki. ;) -
És éppen ez a jó benne. Döntsd el mit szeretnél és azzal élj, azt használd. Én a passzív skilleket is bar-ba raknám. Max. 5 passzív egyszerre. Tuti jó lenne. Mint pl. Secret Worldben, de akár EVE-t is lehet így nézni (fittelés) Legjobb módszer, hogy ne lehessünk istenek és kelljen használni az eszünket is, előre eldönteni mit is akarok az adott lehetőségekhez mérten. Nem pedig minden azonnal kézre álljon. Na de ez már ki lett beszélve párszor. -
LadyWhox #11357 "A másik amit nem tudom mi okozza, a karakter sebesség a vagy lag vagy Én nem tudom.. a Karakter hirtelen létrejövő szituációra való reakció ideje. pl. nyomok egy instant healt és utánna spammolni kell a gombot ,hogy elkezdje varászolni egyáltalán a healet mert az,hogy egyszer megnyomom attól nem történik semmi."
Lag..
-
Whysper #11356 Azért adok igazat neked. Mert most egy fight a kétkezes fegyverrel...pl.: szóval ugye van négy megtanult skillem . ebből válogatok mert nem lehet bent mind..Ez nagyon nagy hiba sz.tem főleg egy MMO-ban ahol 100 meg 100 szituáció váltja egymást...és a példát most mondom. 5 helyem van. ebből mivel harcolok 3 helyet használok fegyver skillre 2-t restora, de így le kellett mondanom egy fontos skillről amit nem tolok el 10-ből 10x viszont sokszor életet is menthetne. van a chargeom ami full bugos mert vagy oda megy vagy nem --- van a cleavem amit absorbosra speceltem jó mert dmget fogok fel --- van a nagy ütésem ami semmi csak nagyot üt (spam skill. olcsó és jó) Viszont így be van áldozva a knockback skillem ami drága, sebez és CC-z. Ergo nem használom állandóan ,de kellene sokszor. Nem combozok össze vissza és nem tudom a 2 action bart milyen rendszerességgel lehet majd váltogatni,de ez így olyan mintha egy dilettáns karakterem lenne aki tudja a skilljét,de még se tudja! 8) Vagy csak néha tudja. Mint resto shamanként szeretem a nem két gombos herokat totem hex heal stb..Én remélem lesz olyan addons amivel több lehet kint egyszerre. ;))
A másik amit nem tudom mi okozza, a karakter sebesség a vagy lag vagy Én nem tudom.. a Karakter hirtelen létrejövő szituációra való reakció ideje. pl. nyomok egy instant healt és utánna spammolni kell a gombot ,hogy elkezdje varászolni egyáltalán a healet mert az,hogy egyszer megnyomom attól nem történik semmi.
---
Valaki próbálta már a Templar Dawn's Wrath skill fát? -
LadyWhox #11355 Nállam a Pro/HC dolgok valahol ott kezdődnek, hogy:
WoW-ban, még a 40 fős raidek idején anno elmentünk raidelni.
Mindenki tudta a taktikát. Kötelező volt felkészülni, utánaolvasni.
Ha nem készültél, nem jöhettél. Ennyi.
Megfelelő felszerelés, potik stb az adott raidtargethez kötelező volt.
Ha nem volt, nem jöttél.
Ha nem a taktikának megfelelően csináltad a dolgod, vagy nem jelezted, hogy AFK-ra mennél, és a leader vagy officer nem engedte meg pl. és elmentél akármi okból...hát pár alkalom után repültél a guildból.
..és még sorolhatnám.
Igen, szigorú szabályok voltak. Viszont nem volt olyan member a guildben aki nem lett volta büszke arra, hogy tag. Nomeg az elért eredményekre, meg a guilddel közösen megszerzett cuccainkra.
Mert jó érzés volt, hogy tudtuk. Mikor valaki más player megnézett minket, akkor álmélkodott, irígykedett, hogy de jó nekünk.
Viszont mikor megtudták, mit is kéne tenni érte..nagyon sokan na azt nem.. :)
EQ-val kapcsolatban meg nem is írok, mert az picit még "katonásabb" volt. Ott volt olyan hogy 2 raiddal mentünk 1 world boss-ra..stb.
Részemről már annak örülnék, ha a playerek nagyrésze megértené, hogy az MMO játékoknál nem az van, hogy "Ö" hanem "MI" ha nem tud vagy nem akar csapatjátékos lenni, az az ő dolga. Csak ne csodálkozzon ha részben vagy épp ezért ő sem fog kelleni a többi playernek/guildnak később.
Bocs, hosszú lére engedtem. -
ShaiHulud #11354 szerintem buffolni kell majd a fegyver lineok kepessegeinek a sebzeseit, hogy legyen ertelme nyomkodni oket, mert most alig sebeznek tobbet, mint mondjuk egy normal attack. ha mar limitalt a resource akkor legyen is ertelme nyomni a kepessegeket. Hianyzik az oomph factor. cleave pl nevetseges es meg aoe-re is ratyi, dotja is olyan mintha nem is letezne. ezzel szemben pl az 1h+shield puncture az egeszjo, mert armort is csokkent.
szeritnem meg alaposan atkell gondoljak a szamokat es a balancet az agak/abilityk kozt. -
Csökkenteni kellene a stamina regenerációt vagy fix értékekre vinni a dodge, blokk értékeket, nem %-ra. Mondjuk nekem (dualwield nightblade medium/heavy armorban) jól jött a sok stamina a whirlwind és a moprholt 3 targetes silverbolt miatt, de az kétségtelen, hogy akkor voltam szarban, amikor a magicka fogyott és nem ment a siphon vagy ambush. -
ShaiHulud #11352 igen, nekem is ez a bajom, hogy magicka build a nyero, de en meg attol is felek hogy par honap es mindenki staffal fog rohangalni, full magickere enchantolva, mert hogy sajnos a staffok is magickabol skalazodnak. -
Whysper #11351 Ezt Én is megfigyeltem...egy kétkezes fegyverrel mentem viszont nem volt időm kipróbálni és lehet értelmesebb lesz,ha staminat hanyagolom aztán a keverem a dps templar és a resto remplar skilleket és csak manara tolom..Mert így tolok 2 spellt vége , tolok 3 ütést vége. Viszont sok manaból tolok 500 dps spellt vagy keverve ... nem nagyon éreztem előnyét annak ,hogy két kezes csatabárddal rohangáltam. -
Én is mindig segítek, minden mmoban, ha van rá időm (és ez fontos, mert van, hogy ha várnak a többiek már 5 perce, akkor nem állok meg), de a legtöbb esetben egyénileg megy mindenki a mob-tagging rendszerrel működő játékokban, és húzza be a mobokat a többi játékos elől.
Itt, vagy a GW2-ben nagyon sokan segítenek, hiszen megéri mindegyik félnek, közös a jutalom, számít a kill, van loot - miért ne segítsen? Igaz, jogos az a felvetés is, hogy sok küldetés úgy ér véget, hogy a játékos a bossnak már csak a hulláját látja, mert pont leverték előtte. Ez sajnos ilyen, talán a premier után oszlik majd a nép, és nem lesz ekkora a népsűrűség. -
Én csináltam light armoros resto staffos caster templart és nagy élmény volt:) Ám maradok a sorci main nél^^ -
Ashyn #11348 WTB edit gomb...
Az e-mail rossz: [email protected] -
Ashyn #11347 Sziasztok!
A Warriors of The Nort ( EP ) guild várja hős ( vagy kevésbé hős ) kalandozók jelentkezését!
Nem szeretnénk személytelen gyűjtő guild lenni, a célunk egy stabil, biztos játékos közösség létrehozása, ahol a fő hangsúly a játék élvezetén, a szórakozáson van, barátias légkörben, mindenféle kötelezettség nélkül. Korhatár nincs, de érett gondolkodású, a normális viselkedésre képes tagokat keresünk.
További info itt priviben, vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén.
Fórum
Facebook
e-mail: [email protected] -
Chris #11346 Volt hétvégén 1-2 órám próbálgatni a játékot és nem igazán értem a skillek és fegyverhasználat mögötti koncepciót (nightblade), avagy a korábbi magicka-stamina nemlétező-dilemma margójára:
- class skillek összehasonlíthatatlanul jobban sebeznek, mint a weapon skillek (elosztott attribútumok nélkül)
- szinte alig van különbség a kétkezes fegyver és az egykezes+pajzs kombinációk sebzésében
- mindegy milyen fegyver van a karakternél, a class skilleket ugyanúgy tudja használni, "backstabelni" bármilyen melee skillel tud, akár még a kétkezes kard aoe skilljével is, de közel sem olyan hatékonyak ezek, mint a class skillek "backstabjei"
Összefoglalva nem nagyon érzem egyelőre, hogy választások elé állítana a rendszer: full magicka, sword 'n' board, 1 db weapon skill és hajrá. Milyen szabály szerint működik egyáltalán ez a backstab?
-
Whysper #11345 Amúgy ebbe tudod mi az érdekes...Én WOW vanillaval kezdtem és ott ugye az első raideknél 40 fő volt... és 200 főnél nagyobb guildek..ott volt rendezettség etiekett mert nehéz volt meg mindenkinek kellett tenie érte ,hogy a raid menjen és ,hogy bejusson..Viszont most ott is azzal(1-2 kivétel) feltördelték és 10-25 fős raidek vannak 100 millió guilddel..annyira eltűnt. Én csak ezekért nem csipem azt amikor mindenki rohan előre és csak azért nem áll meg mert nincs egy fal ott ami megállítsa. Összetartás stb. vagy mikor segítes a kseibbnek és ,ha valamit nem tud akkor nem elmagyarázod ,hanem ott van olvasd el. Le van írva,de sokan elfejtik ,hogy nem vagyunk egyformák és nem egyszer találkoztam olyan emberrel aki hiába olvasta mégse ment neki.
pl.: Naxx 25 raid. Csőbe kell futni,hogy beugorj az egyik bosshoz,de a Cső job oldalán mert a balon lyuk van és leesel. raid áll--buffok stb.. Go elindulunk még mondjuk is job oldalt és a gyereknek nem zűnik fel ,hogy 24 ember szalad jobb oldalt Ő egyedül balon kész leesik..
--Szóval szerintem MMORPG legjobb dolga ,hogy megkell tanulni elfogadni és tolerálni azt is aki nem annyira pro mint egyesek. Sima Rpg-ben mész ahogy akarsz,de itt csapatba kell és ez a legjobb....-- -
ShaiHulud #11344 uh nem volt egy konnyu olvasmany -
Lengyel2 #11343 Még nem ismerek olyat, hogy MMO etikett, azért is kérdeztem rá. Természetesnek vettem, hogy van olyan. Értékelem nagyon a válaszokat is, amiket kaptam rá, mert tanultam belőle.
Az meg, hogy ki törekszik játékbeli jómodorra és ki nem, gondolom, ki-ki maga eldönti, én csak saját döntésemért felelek, meg persze a későbbiekben nyilván szívesebben kerülnék majd az élesben olyan csapatba PvP szinten, ahol oldschool módon értékelik a sportszerű és fegyelmezett hozzáállást. :) -
Whysper #11342 Nem tudom Én 13-ig mindig megálltam vagy mikor elfutottam valaki mellett eltoltam egy healt vagy refresh aurat 8) jól jön a stamina neki akár futáshoz is....Nem tudom biztos tápos petes karakterekkel vagy bennem votl a hiba ,de nekem volt olyan fő boss quest végén amit csak úgy lehetett egölni mintha egy mini egy személyes raid. ezt üsd na csak es neki...vagy igen is volt olyan ,hogy megkértem valakit jöjjön be velem mert kis szobába nem tudtam futkosni ,hogy megöljem és 2 szinttel erősebb volt. Azért nem olyan menő mindig neki esni ész nélkül 3-s grpos enemynek. más kaszt tapasztalatom nincs,de azért Templarral volt ,hogy meghaltam 3 zombi ellen és nem egyszer volt,hogy heallel vagy más egyéb módon kellett segíteni másokon. Bár ahogy néztem azért a Petes karakterek elég jól elvannak! 8)
Bár a karakter mozgás...nagyon vicces... Orcot kezdtem ,de mikor sprintel tiszta olyan mint egy Anime hős ... előre dőlve lábujjhegy repeszt! Megnézném azért amikor 40 fő rohan egymás mellett. Clone wars! 8) -
mondjuk 17k-nál én is reklamálnék :D
de a példa tetszik
-
Így kapd a fizetésed:))) kapsz 17e reklamálsz és azt mondják az nincs messze a 30e-től:DDD meg a 5e havidíj itt sem téved nagyot mi 3400:DDDD na hagyjuk is tényleg pff... -
Whysper #11339 Hjaja egyet értek pedig. Templarral megyek és egy charge és egy skillt kell hasznalnom meg a refresh aurat,hogy legyen staminam 8) Dungeonba a healels az tetszik,de amúgy . 1-3-3-3 --- 1-3-3-3..mind1 beta jó tanulság volt ,hogy pl. a cleave semmit nem sebez. 14-es templarommal ütök egy cleavet és kb 10% életük tűnik el. a másik ütésemmel meg 33% 8)
a charge meg hol beakad hol nem,de az hallod volt ,hogy 50% körül sebbzett.
Nem tudom...rendes játékba bevállalom-e a templart... lehet inkább tankolososra specelek..
Amúgy érdekes. Számtalanszor volt olyan,hogy mentem. fú elhagyatott katakombát találtam. Bementem léptem 3-t egyszer csak 50 játékos rohangál fel alá. Mint egy ügyvédi irodába. 8) -