43023
  • Tyuki80
    Csak,hogy belevauzzak.
    Sztem jó dolog a setupolás,jó vele szórakozni,ha érti az ember mit ,hogy kell,de!-aki nem tud 1-2 tizeden belül menni 10 kört egymás után,annak tök felesleges.Az igazán jól setupolos emberkék képesek erre,érzik,látják az időben,mi mennyit hoz.Na ha valaki 5-9 tized ,vagy nagyobb szórással tud csak körözni,abban bőven benne van a hiba faktor.
    A vicc az,hogy sokszor mentem fix setupos versenyeken elég komoly külföldi arcokkal az Ac ban,és mindig ugyanazon pár UFO harcolt az első helyekért.Aki gyors,az szinte bármivel gyors,mert tud alkalmazkodni.
    Pl pár szervezett futamon indulva érdekes módon azt tapasztaltam,hogy sok jó pilóta van,ha unalomig begyakorolt pályán,az unalomig begyakorolt autóval kell menni.Ha meg csak random van egy fun,az első 5 embert kivéve a többiek szinte csak bóklásznak a pályán.Kevés olyan ember van aki bármikor bármivel tud rögtön jól menni.Ezt hívják tehetségnek.
    De ez csak egy játék!Jó játék!Komolyabb embereknek.(az ismeretségi körömben alig van aki 30 alatt van)

Utoljára szerkesztette: Tyuki80, 2016.06.15. 15:41:10
  • Alexease
    Es hogy az iR-rel peldalozaak, de csak azert, mert CSAK ott vannak az "emberekre fixen rakenyszeritett" sorozatok (:DDDD) es mas programban ez a "setup problema" nem all fenn (fixalhato minden): jelenleg ~50 sorozat van, es ebbol 15 fixed setup-os. Persze nincs mindenbol, de a nepszerubbekbol igen, neha duplazva a sorozatokat (setup-os es fixed is van).

Vagyis meg a "kozutalat targya" iR-ben is (:D) el tud hatarolodni valaki az "ertelmetlen es hulyeseg" setup-olastol:)
  • Alexease
    Es ez mind ugy, hogy en is ezeket irtam tomoren, hogy mindenki tutit akar, de amikor mar "minden" van (pl. tuti F1 es hozza minden beallitas es kapcsolgatas) "nem biztos, hogy az annyira jo buli" (ertelmetlen, hasznalhatatlan, maceras stb.) :)

Szerintem felesleges ezt ilyen komolyan venni es elasni az egesz szimes dolgokat. Ezek a programok nem csak a vezetest PROBALJAK szimulalni, hanem magat a "versenyzest": beallitas, vezetes, nezetek, nehezsegi erok es mozgasok, verseny helyzetek, ellenfelek, dinamikak, napszak, idojaras, serulesek stb. stb.

NEM kotelezo mindent hasznalni, minden megkerulheto, kikapcsolhato, egyszerusitheto, fixalhato.

Ugyan igy a setup-olas is kikerulheto. Minden szimben van lehetoseg fix setup-pal indulni. Meg a vaskalapos iR-ben is vannak fix setup-os versenyek, ahol "semmit" nem lehet allitani az autokon, vagyis csak "pilotat jatszik" az ember;)))
  • b-type
    Na ez az, ilyenkor villan be az amikor K. Norbi beugrott Porsche-ni, már vagy másfél órája pörögtünk a szerveren, talán Road America-n, aztán jött Norbi és hát mit hazudjak 3 kör volt hogy kaptunk 8tizedet.
    Ez akkor nagyon nagyon szr volt, nem voltunk lassú arcok, még Juan is ment a csapatban.
    Talán kormányszöget állított Norbi, ha jól rémlik akkor még valami régi kormánya volt.
    Na mindegy, kijött aminek ki köllött jönnie Alex több oldalas setup beállítás képe kapcsán, aztán mindenki úgy csinálja ahogy akarja :)
    Régen a fizika is fontosabb volt mint a grafika, még az rF1 topik elejében emlékszem ilyesmi beszélgetésekre, aztán most ott az rF2 a tömegek örömére.
    Lenne ötletem hogy kellene megszabadulni ettől a click klikkelgetéstől, de az én ötleteim valóban elég radikálisak ahogy azt írta is Bardocz :)
    Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.06.15. 13:48:07
  • neilszab
    Viszont azt a verziót is végiggondoltam, hogy ha tegyük fel egyik patch-ben kivennék a setup-ot az összes verda mögül, az minden lenne nekem, csak nem szórakoztató. Az alap set többnyire nem tetszik nekem, nem az én ízlésemnek való, ha nem tudnám magam hangolni az autót, akkor nem lenne benne sok örömöm, azt vezetgetni.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 13:31:59
  • b-type
    én sem tudom, ezért kérdeztem hogy akkor mit szimulál? egy nem való életet? :D
    ...ha viszont szórakoztatás a célja, akkor miért tartalmaz szinte szimes hagyományként egy egyáltalán nem szórakoztató dolgot?...amit vagy minimálisan használ a felhasználó, vagy megkerüli egy letöltéssel..
    Na aki viszont foglalkozik vele, az a belefektetett idővel és energiával semmire sem megy,...mert hogy Huttu nem pattant ki a próbaköre után és ragadta ki a villáskulcsot a szerelő kezéből abban is biztos vagyok, nem jó semmire, talán egy elenyésző rész elindul adatokat olvasgatni és összeszedni sok infót...belőlük sztem modder lesz mert őket ez a része jobban szippantja mint a vezetés
  • bardocz
    Nem tudom minek a való életet ebbe belekeverni. Akármennyire is jó szimulátor, egy szaros játék marad, aminek a célja a szórakoztatás. Értem én, hogy neked mérnök kéne, meg jó lenne, ha fizetni kéne balesetek után (Te ötleted volt, nem?), de ez max neked hiányzik, meg annak a max 100 embernek, akik pénzre mennek szimvilágbajnokságokon, a többség ezt telibeszarja, keresnek egy setupot a fórumon, és hacsak nem valami elbaszott autóról van szó, mint pl F1, 10 kör után bármelyik ismert pályán nagyon jókat lehet versenyezni.
  • b-type
    azért egyébként nagyon megnézném ezt a szitut...ott a versenyautó, f@sza technika meg minden, matrica is, meg modulárisan szerelhető meg csipketerítő...mész hogy pályára gurulj, a technikai része meg azt mondja, figyelj...nekem most se időm-se kedvem ezzel foglalkozni, menj azt gurulj egy jót... :)) ha valami nem tetszik és nem félsz elbaxni akkor ott sarokban a meztelencsajos plakát alatt vannak a cuccok.

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.06.15. 12:37:48
  • b-type
    igen, mert ennyi is elég lehet...ez rendben is van ha úrvezetést akar szimulálni...akik néha indulnak Le Mans-n is szal ez nem leszólás.
    De ha valaki versenyző, és ez a hivatása, akkor ezt nem engedheti meg, olyan autót akar amivel a legjobb esélye van nyerni.
    ...és akkor azt mondod neki hogy tessék itt van egy topshop-s szerszámkészlet hajrá.
  • lac coo
    Vagy ert jol hozza vagy kevesbe.
    Ha egy ilyen tobb oldalas F1 szetupot oda tennek egy vb f1 pilota ele szerintem kirohogne.Azert van a mernok , higy kitslaja higy lehet a pilota kedveben jarni, a szerelo meg kattot huz a racsnis kulcso. Aztjovan :)
  • Pitti
    Azért nem CSAK arról van szó, hogy sokkal jobbak az érzékeik, reflexeik és jobban tudnak alkalmazkodni bármihez. A fizikának és annak ismeretének is van némi köze a dologhoz. Tudni kell, hogy reagál az autó a gumikopásra, és észre is kell venni, hogy esetleg mitől változott meg menet közben az egyensúly vagy tapadás. Mit kell csinálni ahhoz, hogy spórolj a gumival, vagy éppen hogy felmelegítsd vagy visszahűtsd.
    Csak úgy tud alkalmazkodni villámgyorsan bármihez, ha érti is mi történt, mi történik, vagy esetleg egy változás mit fog hozni, és mit kell rá reagálni mondjuk ha elered az eső, vagy éppen felszárad, és javul a tapadás... Azt a négykerekű valamit érezni kell tudni kell vele egyensúlyozni, és ehhez érzék is kell és persze tehetség. Van aki 4 éves kora óta gokarttal szerzi meg a különleges érzéket, és lehet olyan akinek a szimulátorozás segít ebben gyerek kora óta.
    Utoljára szerkesztette: Pitti, 2016.06.15. 12:01:30
  • bardocz
    Ahhoz hogy jót szórakozz nem kell ennyi időt elbaszni szerintem, iR-ben tök jókat versenyzek random emberekkel, és nem kell hozzá rengeteget gyakorolni, meg setupolni, ha szárnyak nélküli autóról van szó, legalábbis részemről. Setupolás fontos lenne, ha az ember tényleg a top versenyzők között akar menni, és csak a győzelem a cél, de ha nem, akkor alap beállítást minimálisan módosítgatva el lehet lenni. Egy szezont végigmentem úgy benne kupás Porscheval, hogy az elején egy kis fórumozgatással nagyjából beállítottam, utána meg pályáról pályára guminyomást tologattam szinte csak, meg néha próbálkoztam pár dologgal, de időm se lett volna gyakorolni rendesen.
  • b-type
    pénz, és szerződés... :)
    De alapetően a szórakoztatósági arány más, vezetni azért vezet kevesebbet, mert gumi, mert pálya, mert csapat, mert alkatrész...szimesnél meg kb. az áram.
    kötheti a szerződés is, nem vezethet más bajnokságban, nem vezethet más márkát nemzetközi bajnokságban..
    De a szimes ha egy autó beállításával dolgozik, akkor többet van pályán, többet vezet...mert most éppen a diffit lövi, utána 5 kör keményebb rugó lágyabb berugózás, aztán 5 kör széttartás-csapdőlés....stb. mre lesz egy olyan beáll telemetria nélkül ami kihozza a maximumot hát....nem kevés idő, nem tudnám azt mondani hogy ez az idő szórakoztató,...inkább értelmetlennek, és életszerűtlennek mondanám...és akkor mit szimulál?

Utoljára szerkesztette: b type free, 2016.06.15. 11:46:37
  • neilszab
    Az autósport sztem meg az végtelen baszakodás mintapéldája pár perc szórakozásért cserébe.

Gondold el Norbi hány órát/napot "cseszik el" azért, hogy pár percre autóba ülhessen.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 11:32:59
  • b-type

Részemről ez az ellenérzés a setup iránt inkább abból fakad, hogy nekünk már kockának kell maradnunk? Ezek a lapok a számokkal..nem passzol.
    Nagyon-nagyon kevesen vannak azok akik egy autót úgy be tudnak állítani, hogy nem lesznek gyorsabbak egy másik setup-l, amit mondjuk lehúztak egy olyan sráctól aki gyors és jó beállokat csinál. Ők tudják..oké, de ettől nem az a hülye aki lehúzza, 100* annyi emberre ne mondjuk hogy mind hülye...csak szr a rendszer.
    kockáknak való, száraz, és rengeteg időt elvisz...egyszer biztos,..mert ha már nagyjából érti akkor jóval kevesebbet, de még akkor is többet mint ami a valóságban egy versenyzőnek a rendelkezésére áll.
    ..van benne egy kis minijáték feeling, és ezért lehet ragaszkodni hozzá...mert ha elég időt és energiát szánsz rá, vagy van egy csoport ahonnan jó setup-t tudsz húzni akkor előnybe kerülsz a többiekkel szemben....ez nem ördögtől való, a való életben versenyzők is szeretik ezt,...csak ez egy önbecsapás, sok dolga van egy versenyzőnek, sok melója van, de az javaraészt vezetés...ilyen vagy olyan megfelelések szerint, amit kérnek tőle, de vezetés. a telemetria kell.....és persze nem árt ha van műszaki érzéke, még előny is a kommunikáció során,..de a sorrendiség kb. ez.

Sztem teljesen más megközelítés kell. Az autóversenyzés alapvetően szórakoztató és az arány jóval kedvezőbb mint a szimesnél, aki rengeteg időt kénytelen azért elcseszni, mert ő kell csináljon mindent
  • neilszab
    Azt én sem merném kijelenteni, hogy a jó szimesek jó versenyzők lennének, vagyis inkább megfordítanám a dolgot, nem azért jó versenyző a két Norbi, mert jó szimes. Valószínűnek tartom, hogy ezek a srácok LEGO Racer-ben, vagy bármi más hasonló készséget igénylő dologban rettenő jók lennének, nincs semmi jelentősége annak, hogy a fizika reális, vagy sem. Itt a villámgyors reakciókon, a kifinomult szem-kéz koordináción és az hihetetlen alkalmazkodó készségen van szerintem a hangsúly. Sok jó szimes megtanulja, begyakorolja a fizikát, de egyből gondban vannak, amit valami komoly változás van, vagy szar kerül a palacsintába. Ezek a srácok meg bármihez bármikor egy pillanat alatt alkalmazkodnak és kihozzák belőle a maximumot, ez a készség a kulcs az autóversenyzésben szerintem.
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 11:21:17
  • neilszab
    Nem hiszem, hogy a versenyzőknek az lenne a dolga, hogy megmondják mit állítsanak át a setup-ban. A versenyző azt mondja el, hogy mit érez az autóban és milyen jellegű változást szeretne a viselkedésben... aztán közösen jönnek rá, hogy az adott autónál, az adott szituációban és körülmények között milyen beállítás módosításokkal érdemes próbálkozni.

Egyébként ez nekik is egy félig meddig homály zóna, nyilván vannak alapvető igazságok, de sok dolog és összefüggés csak a tesztek és a próbálgatások során jön ki. Norbi is többször írt arról, hogy néz ki egy ilyen tesztelés és hogy próbálnak rájönni az autó működésére és hogy milyen állításokra reagál kedvezően az autó és milyen áron...
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.15. 11:09:28
  • Gadfly13
    Szia
    Pont most fejeztünk be vele egy bajnokit. link
  • Pitti
    Teljesen egyetértek. Egy baj van sajnos, a versenyzők nem mondhatják el amit tudni szeretnénk. Ha nem vagy nagyon közeli ismerőse valamelyik Norbinak akkor teljesen lehetetlen őszinte választ kapni. Reklámnak minősülne bármilyen vélemény, ha pedig reklám akkor az hivatalosan fizetett reklám, akkor az meg már megint nem őszinte, hiszen azért fizetik, hogy jót mondjon... Ez sajnos így lesz mindig. Évekig azon lovagoltak sokan, hogy milyen híres versenyzők emelik az égbe a pCars-t ...hát hogyne... Olvashattuk Sutil tapasztalatát valamelyik codies F1 játékkal ...talán 2010 nem tudom már... aszongya olyan élethű mintha valódi lenne... jajjjmár

Egyetlen dolog ami azért mégiscsak elmond valamit, ha látom Norbiékat AC-val vagy rF-el online versenyezni, nem kell mondaniuk semmit, épp elég ha tudom mivel játszanak holtidőben :)
  • Adam Jonas
    (Itt az iróniát már senki sem érti....?! :) )
  • b-type
    Nem, azért az nem...az autónak viselkednie kell, Michelisz Norbival, Kiss Norbival szívesen olvasnék egy szimes beszélgetést, hogy ők hogy vannak ezzel.
    Nekem nagyban átértékelődött a véleményem, manapság már azt mondom, hogy egyáltalán nem véletlen hogy ők ott vannak ahol, ...régebben is sejtettem ezt, de akkor még úgy gondoltam hogy a szimesek nagy része jó versenyző lenne, ez már megváltozott...már másként gondolom.
    ...ha szimesként próbálod elmagyarázni a szerelődnek hogy hogyan lehetnél gyorsabb, az szinte biztos hogy zsákutca. Valószínűleg ezért van az hogy Kis Norbi általában alapbeállításon vert el minket akik száz köröket beletettünk egy setup-ba.
    sztem ha abba a szerencsés helyzetbe kerül valaki hogy versenyezhet, és egy olyan versenyszerelőt kap, aki már szerelt más versenyzőknek, akkor hallgatni kell rá, sokáig, mire az ember nekiáll elmagyarázni neki az ő saját szakterületén, hogy neki mit kellene állítania, nem az lesz az első hogy nekiugrik a felfüggesztésnek az ziher. fog dolgokat mondani amiket meg kell csinálni, és akkor lesz gyorsabb az ember...és nem tizedekkel.
    ..ha van telemetria az a legjobb, mert akkor konkrétan elmondja mit kell másként csinálni, és azt meg kell tudni csinálni ahogy mondja, ha ez összeáll akkor együtt kitalálni hogyan tovább....valószínű, nyakam rá, hogy akkor már teljesen más dolgokat változtatnál mint ha önfejűen az elején megmondod neki hogy pl. milyen széttartást állítson, Valószínű hogy teljesen jó lesz az ami már eleve az autó alatt volt.
    Nem könnyű így a levegőbe beszélni, mert közel nulla tapasztalatom van...de annyi átjött hogy nem a beállítást kell tudni megváltoztatni, hanem végre kell tudni hajtani amit kér az aki szakemberként látja át az autót.
    nyilván ez kategóriánként változik, de nem hiába van egy létra amin egy versenyző kinevelődik, jó esetben nem egy Ferrari versenyautóba fog ülni egyből, amit szimesként megtehetünk, hanem amíg eljut oda addigra már kinevelődik.
  • neilszab
    Kedd esti FunRace: Mazda RX-7 - Brands Hatch!

Ma este az AC-hoz nemrég megjelent Japanese Pack egyik legígéretesebb gépét, a Mazda RX-7 felpaprikázott változatát hajtjuk meg a közkedvelt Brands Hatch-ben. Több rövidebb futamot rendezünk egész este folyamatosan, amihez bárkinek, bármikor lehet csatlakozni!

Infók: http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?5898
    Utoljára szerkesztette: neilszab, 2016.06.14. 18:25:00
  • tobias88
    És mikori 1:13 az? Mert AC-ban nagyon sokat számít, hogy melyik verzióval játszol + TC / ABS / pálya tapadás is ugyan az?
  • mumus70
    Csak téged! :D
  • Tyuki80
    Video?Talán abból kiderülne.
  • Hentes75
    Kettő napja körözgetek itt : circuit gilles villeneuve ACFL2015
    De nem vagyok képes 1:18.258 -nél jobbat menni.Legalább 200 kört toltam.
    Láttam 1:13.258-at is .Csak,hogy mihez tartsam magam.
    Tudtok valami setup ajánló honlapot küldeni?
    Tekergetten a beállításokat de nem veszek észre nagy különbséget.A kanyarokban nagyon nyikorognak a gumik.Ezt a problémát kéne orvosolni.
  • Hentes75
    Vagy csak engem érdekel AC-ban az F1.
  • Hentes75
    Hali !
    Van itt aki ACFL F1 2016-tal játszik?
  • AssettoDriftER
    Amolyan V1-nek jóú lesz az,aztán majd javitjuk...
  • Gibor
    Legalább emlékeztetnek hogy 17. én szülinapom van
  • Adam Jonas
    Persze, ennyi erővel akkor játszunk NFS-sel, nem?
  • lac coo
  • lac coo
    Alapvetoen egy F1 setupolast igy megcsinalni, ertelmetlen, az userek 99,999999 %-a bottal se piszkalja :))
    Lehet fake az egesz, ugyse nyul hozza senki :)
  • bardocz
    GPL-ben a difi pl pont meg volt csinálva, választani lehetett, hogy mit használsz, 35/70, 40/60 meg hasonlók, lehet épp más értékekkel, de ott nem lehetett random állítani. Ha már a betöltött pályán így lehetne állítgatni, teljesen jó lenne szerintem.
  • zolee145
    Most is megcsinálhatod, hogy egy szerelő beül melléd a szobába és ő állítgat helyetted. :)

A baj inkább az, ha olyat is lehet állítani amit amúgy az adott autóban a valóságban nem lehet. Sőt, ennél is nagyobb baj, hogy számon kérik a játékosok a mod készítőn, hogy ezt meg azt miért nem lehet állítani... Kedvencem, amikor utcai autón váltót akar állítani. :D Guminyomás, és kész.

De ha nagyon korrektek akarunk lenni, és szimulálni akarunk akkor időket is kell rendelni az egyes állítási lehetőségekhez. Ha van mondjuk egy fél órás edzésed, és a 4 rugó cseréje 25 perc akkor kicsit másképp állítgat az ember. Vagy éppen akarsz a kerékdőlésen állítani még egy fokot, és ahhoz kell egy másik lengőkar, mert túlléped a maximális nyomtávot, stb.
    Nagyon sok dolog van, amit átlag júzer nem tud, és ha te korrektül megcsinálod akkor értetlenkedik.

Szintén hasonló példa, difi: WTCC-s BMW-hez van 2 difi, amit fordítva is be tudsz építeni, ez 4 verzió. Nem százalékonként állítgatod gombnyomásra, hanem kiszeded, berakod a másikat, vagy amit kiszedtél megfordítod, de ez baromi sok idő. Ehhez a BMW-hez 1, azaz egy darab sebességváltó van. Nem 250 féle áttétel, csak egy. Ehhez van még 3 fajta végáttétel, meg egy ami csak a Nordra jó.

De mondom mégegyszer, ez mind olyan dolog, amit ha megcsinálsz rendesen akkor értetlenkednek, meg elégedetlenkednek. :) Ez van.
  • arty
    (valójában persze már nem indie-k, hiszen konzolra csak kiadóval mehettek, nyilván azok is adják az utasításokat, ahogyan a licenszekért is lehet, hogy bizonyos gyártók a "lelküket" kérték :( mostanra azért van vesztenivalójuk rendesen. )
  • arty
    mert ők elvben egy FÜGGETLEN játékfejlesztő (indie) és a szokásos corporate bullshitet engedjék az EA-nak, Ubisoftnak, Activisionnak :)
    ezért mondtam, hogy ilyenekkel PONT oda süllyednek, ahova a gyökereik miatt nagyon nem kéne .... :(
  • lac coo
    Mar mindentol hanyingerem volt :)) Meg amúgy is össze van kötve a kettő...! :))
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.06.13. 06:36:31
  • macleody
    Nem értem. A sajgó segged miatt volt hányingered? :D
  • lac coo
    Autoversenyzo meg soha nem leszek !
    Most toltam vegig a harom oras Spa-t Mastersen, azt hittem elsirom magam ugy fajt mar ulni, plusz emiatt a vegen mar hanyingerrel kuzdottem :)
    Nem nekem valo ez :)