| Kunos Simulazioni | Assetto Corsa | Assetto Corsa Competizione | AC Forum | AC FB | AC Twitter | Kunos Twitter | AC Youtube | AC Hun. FB |
| HSW | VirtualR | BSimRacing | RaceDepartment | DrivingItalia | Radiator-Champ | Setup Guides |
SZERVEREK: | GTRM | SRS | VSR | BAJNOKSÁG-SZERVEZÉS: | GTRM | SRS | VSR | LETÖLTÉSEK: | AC DB | AC CLUB |
-
Nem, azért az nem...az autónak viselkednie kell, Michelisz Norbival, Kiss Norbival szívesen olvasnék egy szimes beszélgetést, hogy ők hogy vannak ezzel.
Nekem nagyban átértékelődött a véleményem, manapság már azt mondom, hogy egyáltalán nem véletlen hogy ők ott vannak ahol, ...régebben is sejtettem ezt, de akkor még úgy gondoltam hogy a szimesek nagy része jó versenyző lenne, ez már megváltozott...már másként gondolom.
...ha szimesként próbálod elmagyarázni a szerelődnek hogy hogyan lehetnél gyorsabb, az szinte biztos hogy zsákutca. Valószínűleg ezért van az hogy Kis Norbi általában alapbeállításon vert el minket akik száz köröket beletettünk egy setup-ba.
sztem ha abba a szerencsés helyzetbe kerül valaki hogy versenyezhet, és egy olyan versenyszerelőt kap, aki már szerelt más versenyzőknek, akkor hallgatni kell rá, sokáig, mire az ember nekiáll elmagyarázni neki az ő saját szakterületén, hogy neki mit kellene állítania, nem az lesz az első hogy nekiugrik a felfüggesztésnek az ziher. fog dolgokat mondani amiket meg kell csinálni, és akkor lesz gyorsabb az ember...és nem tizedekkel.
..ha van telemetria az a legjobb, mert akkor konkrétan elmondja mit kell másként csinálni, és azt meg kell tudni csinálni ahogy mondja, ha ez összeáll akkor együtt kitalálni hogyan tovább....valószínű, nyakam rá, hogy akkor már teljesen más dolgokat változtatnál mint ha önfejűen az elején megmondod neki hogy pl. milyen széttartást állítson, Valószínű hogy teljesen jó lesz az ami már eleve az autó alatt volt.
Nem könnyű így a levegőbe beszélni, mert közel nulla tapasztalatom van...de annyi átjött hogy nem a beállítást kell tudni megváltoztatni, hanem végre kell tudni hajtani amit kér az aki szakemberként látja át az autót.
nyilván ez kategóriánként változik, de nem hiába van egy létra amin egy versenyző kinevelődik, jó esetben nem egy Ferrari versenyautóba fog ülni egyből, amit szimesként megtehetünk, hanem amíg eljut oda addigra már kinevelődik.