43023
  • Alexease
    Igen, mindent a pilota allitgat, ugyan ilyen (szor ketto) tekerokkel.

A palyakhoz, ahogy irtam (#37293), elotte programozzak az egesz rendszert. Nem hiszem/tudom hogy GPS vagy egyeb alapu (megbizhatatlan lenne), inkabb a palya karakterisztikahoz allitjak: kanyarok szama es tipusa; szintkulonbsegek; egyenesek szama, azok hossza; min-max-atlag sebessegek; kigyorsitasi es fekezesi intenzitasok; szukseges aero-k es azok hatasa (foleg hatul, az extra motorfek miatt); stb.

Es persze meg a diffi is "dinamikus", vagyis allithatja a pilota, ami ismet hatso tengely, igy bekavar, de az most mar mindegy:)
  • Alexease
    Csak atfutottam rajta, nem birtam ki:DDD

Frankon le van irva a MGU-K Delivery modokhoz, fokozatonkent, szazalekosan, lenyegeben gorbesitve hogyan szedi ki a cuccot. Persze onmagaban a low, hig, top speed is beszedes, de igy fokozatonkent szazalekosan meg egyertelmubb. Erdemes vegignezni.

Az Engine Brake amit csak tippeltem, valoban az, az MGU-K motorfek hatasat csonkkenti.

Es ami az elobb lemaradt, az a KERS, ami igazabol nincs, de itt a max power-t jelenti (MGU-K regen to 0%; MGU-K deploy profile to Hotlap; MGU-H mode to Motor).

Most sokkal egyszerubb lett az elet:DDD
  • lac coo
    Es a fekmelegedest tesztelte mar valaki ? Nagyon gyakori egyszerre fek-gaz hasznalatnal totenik-e valami ?
    Meg meg mindig erdekel, elgurul-e az auto rajt elott ? :)
  • GPx8
    A "vintage" Maserati (v12) nagyon tetszik! Nem kislányoknak való...
  • lac coo
    De iagazibol is igy allitjak, ertekeket hogy toltson, hogy adja le stbbb...?
    Nem a palyakhoz van igazitva , a fekutakhoz, egyenesekhez , kigyorsitasokhoz ?
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.15. 19:30:24
  • Alexease
    De az az, elvileg teljes leirasnak tunik, koszi. Bar ennyire mar engem sem erdekel, tul hosszu:DD
    De akit valoban erdekel, inklabb azt magolja be, abba tuti benne van minden reszletesen.
  • Alexease
    Es ez most egy szim, amiben egyszerusitve van, hogy hasznalhato legyen;) Egy masik szimben 25 gomb/tekero van hozza, csak a fek erohoz 6 darab:D Meg persze motor, uzemanyag, pedal erzekenysegek, fixed meg adaptive beallitasok a toltes/visszanyereshez stb. Az mar agyrem:D
    Es igazabol valszeg palyankent programozgatjak a teljes rendszert, ami nem a pilotatol fugg, nem o allitgat, o mar csak azt hasznalja.
  • lac coo
    Amugy itt nem errol van szo ? Nekem nem jon be telefonrol....
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.15. 19:25:56
  • lac coo
    Jo ez, valami gepeszkedes legyen mar AC-ban is :)
    Alex, kosz! Most ird le kicsit lassabban is :))
  • Tyuki80
    Na ezért utálom én élőben is az F 1 nek nevezett hókuszpókuszt....
    Utálom!
  • Alexease
    Gyors ERS leiras(szeruseg:P), ahogy jonnek a tapasztalatok, a tobbiek javitjak:) Mindenhol hozza lehet gondolni az "elvileg" szocskat:DD

Nem sokat teszteltem, de Kunosek ezt is eleg jol es "egyszeruen" megoldottak, legalabbis a lehetosegekhez kepest.
    Aki kiakarja hasznalni, legyen UFO meg legyen extra-multi kormanya:D

ERS-fapad, 3 darabbol:)
    1. MGU-K: a mozgasi energiat alakitja (fekezes, hatso tengely, vagyis motorfek), ez az akkumulatorba megy, aminek a kinyerese veges es csak X ideig hasznalhato (ertekeket nem tudom, akit erdekel, utana nez:D).
    2. MGU-H: hoenergia visszzanyeres, ami igazobol mozgasi energia, mert a turbo forgas bonuszat alakitja energiava. Ez folyamatos, korlatlan, mehet kozvetlenul a motorhoz vagy az akkumulatorba tolteni.
    3. Akkumulator;P

Ahogy MacLeody irta, van ERS app, erdemes nezegetni, allitgatni, eleg jol megoldottak, pilotavizsgas, de nem annyira, mint egy masik programban:)

MGU-K Recorvery: milyen gyorsan toltse es/vagy mennyit nyerjen ki fekezeskor(?!)

MGU-K Delivery: ez elvileg/talan az akkumulator kinyerese lenne, milyen gyorsan, intenziven szivja le a mannat, ami valszeg (eredetileg) fordulatokhoz, sebesseghez, pedal allashoz es egyebekhez van allitva. Pl. low, high, overtake, top speed, hot lap; meglehet toltesre rakni (charging), amikor csak "befele" megy az anyag (hotlap elottre).

MGU-H Mode: ez non-stop uzemel, korlatlan, lehet vele tolteni az akksit (battery) vagy bikazni a motort (motor).

Az Engine Brake "jo kerdes"?! :) Elvileg az MGU-K Recorvery adna a toltest, ami ellenalas, vagyis motorfek is egyben, ez valami szorzo vagy "szabadon futo" trukk (:D) vagy mi?!:))))

De ami biztos, ha maxon van a toltes (MGU-K), akkor a fekero elosztast erdemes piszkalni, mert amugy sok lesz hatul.

Nem teszteltem halalra, mert ehhez speci kormany kell sok gombbal, sok turelem, zold borszin, nagy szemekkel es hasonlok:DDD
    Utoljára szerkesztette: Alexease, 2016.07.15. 19:15:04
  • macleody
    Ja, mondjuk hülye vagyok, látod a beállításokat, kiírja felül is :)
  • macleody
    Jobb oldalon az appok között van egy ami az ERS beállításait mutatja. Próbáld ki hotlap módban - mármint az MGU-K-t - vagy top speed-ben. Meg úgy vettem észre, ha az MGU-H-t battery-ről motor-ra állítod, akkor is nagyobb a teljesítmény.
    Ez Monza?
  • Gadfly13
    Huhh most megfogtál. Ha jól emlékszem 5-ös gumi modellt tettük bele a MOD-ba. De próbáld ki, nekünk nem volt gondunk vele ill. kényszert sem éreztünk, hogy frissíteni kéne a gumikat.
  • Gadfly13
    Ahogy látom nálam az ERS-el lesz gond, feltehetően a tegnapi próbán is ezért érezhettem azt Spielbergben, hogy nem kell neki a 7. fokozat sem. Most kipróbáltam Monzán és az ERS szinte meg sem moccan. A fordulat/fokozat/sebesség arány valóban jónak tűnik, -ezúton szeretnék ez miatt elnézést kérni (biztos ez a kiosztás is segített a véleményalkotásomban link), viszont az ERS-t miként lehet működésre bírni? Beállítottam a "MGU" gombokat, de sok változást nem tapasztaltam. A képen látható pillanatban 5-ös szárnyakkal mentem, kevés üzemanyaggal és nyitott DRS-el, viszont a 319-es sebesség ebben a helyzetben kevésnek tűnik ezen a pályán. Itt azét szoktak 350-eket is menni.

Utoljára szerkesztette: Gadfly13, 2016.07.15. 17:42:03
  • GPx8
    "de ha vki F1-ezni akar akkor azoknak bátran ajánlom az általunk használt és átszabott MOD-ot link."
    Köszi, de ez már az új gumihoz van "átszabva"?
  • Ginger17
    Kunos és a kamu FFB a lézerhuplis pályán?
    Húha...

• domotec
    Hotlap fokozatnál több visszanyert energiát használ, low fokozaton kevesebbet. Nyilván ez a köridőben is meg fog látszani. A többit még ízlelgetem.
  • domotec
    Bocs ha úgy tűnik beleugatok.. Általában csak olvasni szoktam a fórumot. A váltóáttétellel kapcsolatban annyit, hogy nem kell kiforgatni a teljes fordulatig. Már a 458 GT2-nél sem kellett és a mod F1 mercinél sem kellett. A virtuális kormányon lévő ledeket nézzétek... Az alapján kell váltani. A hangja is egyből barátságosabb lesz és használhatod a 8. fokozatot.
  • Solt
    "de lehet az rF1-től is"

:)))
  • Gadfly13
    Meglesem én is még1x ha hazaértem. Jött esetleg vmi update azóta?
    Tegnap mikor próbáltam az volt a fura a RedBull ringen, hogy nem is kívánta az autó a 7.-et se, viszont tempóm volt...
  • Tyuki80
    Szerintem sem lesz ez a program az,ami a hardcore mindenthűdeleszimulálunk ligákhoz kell,viszont alternatívának ott egy csomó más program.
  • macleody
    Sose lesz ligázásra alkalmas, úgyhogy erre szerintem felesleges várni.

A váltó problémát meg nem annyira értem. 327km/h 10.400-as fordulaton.
  • Gadfly13
    Persze érezhető a fejlődés mert 2 éve mikor kijött az Mp (én akkor vettem meg az AC-t), ahhoz az állapothoz képest valóban rengeteget fejlődött. Mondjuk ehhez az is hozzátartozik, hogy a "semmiből való kiindulási pont" hozzájárul az érzethez.
    Az FFB-t én sem fikáztam, de vmiért nem tartom olyan hűűde kiemelkedőnek se. Igaz csak egy standard G27-em van, lehet jobb kormányokkal más az érzés. Az igazi különbséget akkor éreztem az ffb-n, mikor előveszem a rF2-őt, akkor ott vmiért úgy érzem, hogy van fizikai kontaktom a gumik és az aszfalt között, majd ha visszamegyek AC-hoz és vmi gyári tartalomhoz, ott hirtelen megszűnik ez az érzés (persze ez csak saját tapasztalat/vélemény). Rossznak nem mondanám, de van jobb (pCars, se rossz sztem, csak ott maga a fizika tompítja 1 kicsit az élményt).
    Én lennék a legboldogabb, ha összeállna végre az AC olyan szintre, hogy komolyabb valós sorozatokat is le lehessen szimulálni vele online szinten, de ebből a szempontból hiú remény sztem + konzolos megjelenés sem fog segíteni ezen az irányvonalon.
  • Jackal
    Mostanában sajnos nem nagyon játszottam, de már az 1.0 körül is nagyon frankó volt az ffb, gondolom azóta talán nem butítotak rajta sokat.(legalábbis high-end kormányon)
    Gumifizikán, főleg a megcsúszás-visszatapadás részén még valóban lenne mit csiszolni.
    Utoljára szerkesztette: Jackal, 2016.07.15. 14:36:54
  • barcalaci84
    fanyaloghatunk , h miért nincs ez , miért nincs az , (miért Levante-t adnak ingyen:) ) , de azért látszik a folyamatos fejlődés (sőt az a vicc h itt a leggyorsabb ha belegondolok)...ahhoz képest h mi volt eredtileg betervezve ahhoz képest rengeteg plusz dolog van funkcióban , na meg rengeteg tartalom

az ffb meg még mindig világbajnok szerintem főleg egy fasza kormánnyal
    legautósabb érzést még mindig az AC autói adják nekem...
  • lac coo
    Hat ha igy gondolod, akkor ennyi !':)
    Magam reszerol ha barhol ugy lehet eroltettni egy M30-ast mint itt, akkor számbaveszem majd :) Ffb t nem is kommentalom....;)
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.15. 14:02:51
  • Gadfly13
    Hát a gumifizika elég messze van pl. egy rF2-től, de lehet az rF1-től is, az FFB-be meg inkább ne is másszunk bele. :) (nem 1x olvastam itt Tőletek, hogy kamu FFB stb., ami amúgy nem rossz, de előrelépésnek nem mondanám)
    A grafika ugye nem játszott, így maradt a hang és a lézer. Ezek is inkább tartalmi dolgok és nem funkció, de igen ez valóban jó és köszönjük Kunos, h lézerezitek a pályákat. Ennyi?
  • macleody
    Meséljetek már nekem erről az ERS rendszerről, mert nagyon nem világos. Ugye van az MGU-K, ami a mozgási energiát alakítja át elektromos energiává. Van az MGU-H ami hőenergiát alakít át. Az MGU-K recovery 10 fokozatban állítható. Ez mit csinál? Azt szabályozza, hogy mennyi elektromos energiát állítson elő? Az MGU-H-nál két fokozat van. Motor és battery. Gondolom a "battery" az akkumulutárban tárolja az energiát. A "motor" a turbó fordulatát szabályozza? Aztán van az MGU-K delivery, azon belül balanced low és balanced high. Értelmezésem szerint ezek elosztják az energiát az akkumulátor és a motor között. De a low és high között mi a különbség? Talán high-on több naftát kap a motor, kevesebbet az akksi? Jó lenne tudni ezeket hogy kell használni, mert nekem SPA-n simán elfogy a plusz enerdzsi.
  • lac coo
    Grafika hang, uj gumi,ij ffb, szkennelt palyak ultra reszletes huplikkal...Ezeregy auto...
    Ez nem elég tovabblépés ? :)
    Donteni kell, ha nektek nem elég jo ligazasra, akkor van mas, nincs baj ezzel.
    Tovabbra is tartom, hogy jo iranyban halad, nyilvan az ember azt varna, hogy pikkpakk minden benne lesz, de ez nem igy megy .
    Én ugy vagyok vele, hogy bar nincs tc meg pilotacsere, mégis a gumi, grafika ( mert az is a szimulacio resze ! )ffb, utfelulet miatt barmibe ulok at, nagyon gyorsan ra is unok, gagyi.
    Utoljára szerkesztette: lac coo, 2016.07.15. 13:51:22
  • Gadfly13
    Nem akarom senkinek sem a kedvét rontani, hiszen aki rajong az AC-ért, annak a tegnapi nap Ünnep nap volt, és jól is van ez így. Sokáig én is így gondoltam, de egyre lemondóbb vagyok.....másképp látom, más igényeket kéne, h kiszolgáljon a szoftver. Mi elsősorban online ligázásra használtuk/használnánk az AC-t és grafikáért cserébe ill. az ígéretekért eldobtuk a korábbi platformokat még úgy is, hogy 10-ed annyi funkciót tudott az AC mint a korábbi platformok. Most jutottunk el odáig, hogy elég volt és inkább más platformot kell keresnünk, ami tényleg annak a célközönségnek készült, akik online szeretnének versenyezni. Ez nem csak az én véleményem, hanem annak a közösségé, akik nálunk versenyeznek.
  • Alexease
    Persze nem, ok is penzbol elnek, de eddig jol csinaltak, meghuzhatnak egy ilyet is.
  • Alexease
    Az F1 csak felsorolas jelleggel kerult be a tobbi koze, nagy volt a lendulet, F1-bol mar az is csoda, hogy egy is benne van:D
  • Gadfly13
    @Laccco
    "Kunosek leptek tovabb a tizeneves dolgokbol, vagy ugy is ,hogy legalabb ok tovabbléptek."
    Ezt kifejtenéd? Miből léptek tovább? Pontosabban mivel tud többet az AC mint pl. vmelyik nevesebb korábbi szim? (a grafikát ne számítsuk ide és vegyük példának akár az rF2-őt, de akár az elődje is lehet az rF1). Elsősorban funkcióbéli különbségere gondolok, hiszen ugye ezekről beszélünk elsősorban és nem a tartalmakról.

@Tomsteel
    Örülök, hogy kiemelhetted ezt az automatikus rajt beírásomat, de Te is tudod, hogy mire gondoltam...kár volt ezért koptatnod a billentyűzetet. ;)
    A váltóról pedig annyi, hogy a valós F1-ben kb. 12500-ig forgatják el a motort, ennél feljebb nem nagyon engedik. Nos, nem 1x látni onboarból, hogy amikor ezen a fordulaton vannak 8.-ban, akkor mennek kb. 340 km/h-val. Nos, ezt Kunoséknak sikerült úgy beállítani, hogy ha 8.-ban ezen a fordulaton forgatnánk a motort, akkor már 400 felett repesztenénk. Remélem így érthető volt. ;)
    De ha vége lesz a napnak és hazaérek...az első dolgom lesz, hogy ismét kipróbálom...
  • Jackal
    Ők sem jótékonysági szervezet, de neked legyen igazad.
  • lac coo
    Ma olvastam , Marco mondta, hogy a FOM egy evadbol csak egy F1 autot engedelyez egy jatekban.
  • Alexease
    Mindenkeppen Kunosek huztak a legnagyobbat a legeletkepesebb koncepcioval. Ha lassabban haladna, meg az is ertheto lenne.

Es ha a konzolokon "csak ugy" teljesit mint a PC-n, akkor jovore indul be megjobban a buli. Meg tobb auto meg tobb palyaval, aminel nem csak a mennyiseg a lenyeg, hanem ha normalisan csinaljak, akkor a 3x-os DLC eladasok miatt, adhatnak ugyan ennyiert ketszeres mennyiseget, ami elony a tobbiekhez kepest. Bovithetik az azonos kategoriak autoit (GT4/3/2/1 stb.), johetnek uj kategoriak vagy akar teljes sorozat csomagok (wtcc, btcc, f1, alms stb.), meg ha nem is komplett csapatokkal, pilotakkal, nevekkel, szponzorokkal (az tul draga lenne es/vagy eselytelen), de legalabb a tartalom meglenne hozza.
    Plusz kiadhatnak tobb olyan munkat, ami nem erinti az engine-t vagy a koncepciot, de felgyorsitja a fejlesztest.
  • lac coo
    Az a helyzet, pont a legeslegkissebb ceg vette komolyan azt, higy akkor tovabblép egy nagyot.
    Kunosnal igazabol sose colt se SC, se tores se semmi....Vagyis itt nem hanyagsag meg lustasag , higy kimaradt, hanem egyszeruen sose volt , meg kell nekik csinalni.
    Most ez fel lehet ugy is fogni, higy szerencsetlen dolog, hogy pont Kunosek leptek tovabb a tizeneves dolgokbol, vagy ugy is ,hogy legalabb ok tovabbléptek.
    Igazabol ISI nek vagy meg inkabb Simbinnek kellett volna, de hat képtelenek voltak rá.
    Nekem tovabbra is szimpatikus ahogy Kunos csinalja a dolgokat.
  • lac coo
    Konnyen dobaloztok ezzel a mai szimekkel... Miért, annyi van beloluk ? :)
  • Tomsteel
    "7.-ben 400, 8.-ban meg majdnem 500 km/h az áttételezés"
    Miként lehet ezt még máshogy értelmezni?

Zöldségeket beszélsz sorozatban. Miféle automatikus rajtoltatásról beszélsz? Eddig is neked kellett "időben" reagálnod, csak megvolt az a luxus, hogy hiába remegett a kezed, nem kaptál büntetést, de ugyanúgy Te húztad az 1-est. Lemondtál a mechanikai hibákról, holott jelen vannak ha nem is minden igényt kielégítően, de sérül a futómű, aero hatékonyság, nő a légellenállás, tehát ahhoz elég, hogy megérje vigyázni az autóra. Én sem vagyok maradéktalanul elégedett az AC-val, megértem, hogy komolyabb ligázásnál előjönnek azok a hibák, amik fölött én hajlamos vagyok szemet hunyni (ezek miatt bele se kezdek komolyabb dolgokba), megőrülök a UI bughalmazaitól, mai napig nem látjuk tökéletesen kik vannak a szerveren, van, hogy pár embert mutat csak a 20-ból, jó lenne egy online rank rendszer, és még sokminden más, de én esténként ilyen jól nem szórakoztam semmi mással, mint ezzel tudok. DLC-k pedig kirívóan olcsón jelentek meg mindig, ahogy Alex is írta, kaptunk egy kiváló minőségben megépített pályát, ezek mellett az autók csak bónuszok. F1 licenszek pedig szerintem óriási ütőkártyák, szépen idomult hozzá a játék, de leszögezték, hogy nem lesz F1 szim, ezek csak autók a többi között.