23037
banner
A Wargaming új MMO játéka
  • Scharnhorst
    A Takaot Myoko variánsnak nevezni elég nagy balgaság. Az, hogy fegyverzetben hasonló attól még nem lesz a Myoko variánsa. A test méretei illetve a felépítmény igen csak eltérő a két hajó között.

Viszont a feltevéssel egyetértek, plána, hogy ha már kínai újév akkor miért pont a gyűlölt japánok hajóját festik át. Arról nem is beszélve, hogy ha már a Kakas éve lesz miért pont sárkányos a festés.
  • kHares
    Akkor nézzük.
    Kongo: van a japán aztán ott az ARPG Kongo, Kirishima, Haruna, Hiei.
    Myoko: van a japán + ARPG Myoko, Haguro, Ashigara, Nachi + Takao(ez egy atago ami meg egy myoko variáns)

Szóval ja, legalább 5 db van, most az extended tech tree modot fölrakva látom van még egy Eastern Dragon nevű is Southern mellé. Csak azt nem értem ha már nem akarunk új modellt csinálni az ajándék nem-prém hajóknak akkor is miért ua. a hajót kell sokadjára újraszínezni?
  • Darun
    A foglalásra adott xp-t is levették.
  • Darun
    Szerintem te a Kongo-ra gondolsz, mert Myoko-ból "csak 3 v 4 van
  • Tono34
    Hivatalos oldalon nem találtam erről semmit sem ... vagy csak nem látok ..

Fórumban ez volt.
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.01.20. 19:49:17
  • carp3tm0nster
    túl OP volt BB-vel menni...
  • whiskeyman
    Azt nem értem miért kellett a BB-k repülőit így lebutítani? Vadászok 6 perc helyett másfél percig vannak fent? Hát nevetséges...
    Szerintem úgy szar ahogy van.
  • Myke28
    Ezt hol is látod?
    ok már megvan ingame:)

Utoljára szerkesztette: Myke28, 2017.01.20. 15:50:23
  • kHares
    Az egészben azt nem értem miért ragaszkodunk ennyire a myoko-hoz? 5 vagy 6 variáns van a játékban? Pláne hogy még kapitány képzésre se lesz jó.
  • Tono34
    Lunar New Year Marathon: 20000 base xp kell az: orosz, német, us, japán nemzetből = S.Dragon T7 cirkáló + 10 pontos kapitány.
    T5-10 hajókkal.
    Utoljára szerkesztette: Tono34, 2017.01.20. 15:13:18
  • Tono34
    Új küldi van! Lunar .... T7 hajó a vége. febr. 20-ig.
  • Darun
    Azért van egy előnye is az új skillrendszernek, most már minden US hordozómra meg van a top skill xD Az viszont érdekes, hogy egyes skilleknek milyen irányban változtatták meg az árát. Az hogy a BoS-t feltették t3-ba, mondjuk kicsit erő és ellentmondani látszik annak, hogy orovosolni próbálták a HE spam problémát. Viszont a Demo Exp. már csak 2%-t ad (már legutóbb is csökkentették) illetve itt van ez az Inertia izé... A Fire Prvent felkerült t4-be, viszont már 10%-al csökkenti a gyulladás eséyét. Viszont amin meglepődtem, hogy a PM T5-ből T1-be került. Kérdés hogy mire elég az a 30%. Bár hozzá kell tenni, igazán értelmes T1-es skillt nem is láttam. A PT-nek mennyire van értelme? Mennyire szituáció függő?
    A +1 CF nekem totál feleslegesnek tűnik. Alapból 6 percig van fenn, a legtöbb hajón alapból 3 v 4 van. Ha többet akarod használni, először úgy is lecseréled prémre, a gyorsabb cd miatt, viszont a prém rögtön ad +1 charge-ot is. Akkor már inkább legyen Superintendent.
    Ez az Evasive Maneuver is érdekes. +HP meg csökkentett észlelhetőség a visszatérő gépeknek, viszont -30% sebesség. A +75% HP mennyire kompenzálja a -30% sebességet. Pl ha a raj átrepül egy hadihajó felett, túlélőképesebb lesz a csökkent sebesség ellenére?
    Kicsit röhejes hogy rögtön T1-ben 3 CV skill is helyet kapott. Mondjuk a másik kettőnek még látom is értelmét. Az Adrenalin Rush viszont érdekes lett. Nincs rá irva semmi korlátozás, egy hajó 50% HP-val már 10% töltési időt nyer, ami pl egy BB-nél azért nem kevés. A Jack of is eléggé leértékelődött. Nem csodálom, én még csak nem is gondolkodtam soha rajta, hogy felvegyem 5-ös skillnek annyira nincs értelme. A Torp Acc-t használta valaki régen? Mert úgy látom az egy az egyben megmaradt, én viszont eleve csak az oroszoknál illetve a nagy hatótávolságú japó torpedók esetén gondolkodnék el. Előbbinél azért, mert a 4km-en az a 20% már nem sokat ront (más kérdés hogy gyorsitani mennyire kell őket) utóbbinál meg vannak azok a 20km-es torpedók, amik skillel még mindig 16 viszont 67 csomó lesz a sebességük. Viszont a skillek számát elnézve most sem erőltették meg magukat túlzottan. Ez inkább csak átvariálás volt, semmint tényleges csere.
  • Malachit
    Szerintem durván belenyúltak a BB-k AP-jaba. Tegnap utolsó meccs Izu-val. 60+találat mellé 34k sebzés.... NORMÁÁLIS?!?!?! A mecs végén megnéztem a találati leosztást. 31 lepattanó találat. Haver is ott anyázott TS-en a csapatból, neki is minden vagy lepattant, átment minimál sebzéssel, vagy találat de 0-a sebzés... Azon csak pislogtam, hogy Izu AP lőszere oldalát mutogató Moszkváról lepattan, vagy törik... MÍÍVAAAAAN!??!! Végén már kínomba HE-vel lőttem.

A másodlagos fegyverzetet meg kinyírták teljesen. Első beállás Izuval másodlagosra volt kihegyezve, de leszedtem/átraktam, miután egy Missouri-val vívott közelharc végén megdöglöttem és a számolt másodlagos 74 találatból 5,5k sebzés jött be, pedig elmentünk egymás mellet fél hajószélesség távolságra. Konkrétan a hajószemélyzetek lepacsizhattak volna egymással.
  • Darun
    Meg az év végi/eleji küldivel sem tudták megvárni a szerverváltást, 1:00 után véget érő meccsemnél már inaktivnak jelölte, igy végül a Tirpitz-re nem lett meg a festés. Egyébként ezt az ünnepek alatt 8k-ért vesztegették a prém shopban. Azért van itt bőr!
  • Tirion
    faszán szétbaszták a kapitányokat is! a fullosnak számító kapitányom most farmolhat még 2 pontot és jól szétválasztották a skilleket,hogy véletlen se jöjj ki jól
  • carp3tm0nster
    Mentem egy kört a Spee-vel 5km-ről full salvo az Aoba oldalába... lepattan, pedig derékszögben lőttem. Omaha, hasonló szitu, lepattan. New Mexico szintén ugyanilyen felállás 10k sebzés. Mi a rák van ezzel a játékkal?
  • PrasCo
    Némi adat az APHE-hez.
    Egyelőre én nem használnám 180mm fölött, de a véleményem még erősen képlékeny.
  • Tono34
    Első menet, Hipper kapitány a Gráfban.
    Véleményeket várnék a kapitányi képzettség kiosztással kapcsolatban.
    2 citadell: aoba, molotov (HE)
  • Tono34
    Még én is csak most tanulmányozom..
  • Tono34
    Képzettségek (wows.hu fórumról)
  • PrasCo
    Az utóbbinál az az idő csökken, amennyit beavatkozás ('R') nélkül ketyeg az adott folyamat, tehát pl. ameddig égsz, amíg a vízbetörés zajlik vagy ameddig ki van ütve a lövegtornyod.
  • messerharcos3
    A high alert és a basics of surviability között van különbség? az elsőnél azt írja, hogy 10 %-al gyorsabban tölt újra a repair, a másodiknál, hogy gyorsabb a repair. Az mit jelent? Az is gyorsabb újratöltést ad? Mert mikor megnyomom a repairt, ígyis úgyis azonnal javít.
  • whiskeyman
    Sok hasznosat nem találtam benne.

Szted?
  • Darun
    Nekem azért tetszik, mert a két kedvenc classom előnyeit egyesiti. Mondjuk a sebessége tényleg kicsit alacsony, ezt csak signallal lehet "gyógyitani", de nem hinném hogy az az 5% sokat javitana rajta. A fegyverzete az konkrétan a Scharnhirsté, kivéve a lőtávja, érthető okokból azt kicsit levették. Szerintem is túl brutál lenne, igy is a saját tierjében a legmesszebb hordó fő lövegei vannak. Tegnap többször is találkoztam 3 fős Spee division-okkal. Általában elég gyatrán szerepeltek. Mint minden hajómat, ezt is hydro-val használtam, de lehet most áttérek majd a def AA-ra, mert a hydro-nál sztem jobb előrejelző a catapult fighter, tovább is tart és messzebbről is észlel, bár mivel körkörösen mozog, ezért csak szakaszosan működik, A páncélzata sztem nem rossz, ha jó szögben tartod az ellenfelet, akkor jól pattogtat, de szemből ez is átlőhető. (régi szép idők...) A fenti okok miatt egyébként a BB-kre és magasabb tierű cirkálókra simán lehet AP-vel lőni, mivel a 280-as cső átviszi őket, angolokra és dd-k ellen meg HE, szépen lehet osztani velük a crit-et.
  • Tono34
    Ajánlom Notser videóit a kapitányi új skillekre.
  • whiskeyman
    Miért kellett így elbaszni ezekkel az új kapitány skillekkel? Jöhetnek a print screenek :D
  • Malachit
    Én megtanultam vizuálisan nem észrevenni a chat-et, így nem tudnak felhúzni :) Csapatból meg mindenkire úgy tekintek mint a random mozgó pajzsaimra, amíg vannak addig lőjék őket, csak jól kell lubickolni kicsit hozzá és jó nagyra beállítani a térképet :D

Ez a Graf meg elég érdekes. Olyan igazi nehéz cirkáló szerű a mozgása (páncél azért valahova le lett spórolva) Tegnap előtt egy Fuso-t nem tudtam leelőzni , csak követni teljes sebességgel. A HE-ről meg átszoktam vele az AP-ra. Hiába a nagy kaliber alig akar gyújtogatni legújabban, a sebzés meg nyudli így :/ A legvicesebb, mikor a papír amcsi Norca-kat citadellezgetem vele :) A rombolók meg kerülendő státuszba vannak, mert lomha és lassan tölt egy cirkálóhoz képest.
  • Darun
    Kezdek kicsit kétségbeesni. Mondjuk a hétvégi mutatványt ma majdnem sikerült megismételnem. Épp most mentem egy csatát szegény Pensacola-val. Berakott T9-be, 3 foglalós Sea of Fortune. Mindenki elment C-re, én egyedül előbb befoglaltm B-t, mint ők 14-en C-t. Az elsők között haltam meg és a végén ötödik lettem. Egy szaros Pensacola-val!
    Előtte Scharnhorst, T8, sima 2 bázisos Shards. Alulról kezdtünk, mindenki el balra le, én törtem át egyedül középen, legyalultam egy Colo-t, aztán közelharcban lenyomtam egy Fuso-t, miközben két dd lőtt még. A Carolinank 3/4 HP-val köröz a kezdőn, mire megkérdem mit csinál, azt mondja floodingja van. Jah mondom bocs, engem csak három hajó lőtt, 5 percen keresztül égtem folyamatosan 2 helyen és meghaltam. Persze a Fuso-t azért lelopta előlem. 140k sebzést összepattintottam, és volt rá 1 killem. Jah, meg elszenvedtem 257 találatot, miközben a másodlagosaim 299 lövést adtak le. Még szerencse hogy én egy kemper köcsög vagyok! Ezt tegnap vágta a fejemhez egy f@szfej, aki legyávázott, mikor Iowa-val nem mentem segiteni neki foglalni egy pontot. Persze ott volt 3 T9-es BB meg a kiséret, ők meg odamentek 2 cirkáló meg egy romboló. Persze amint meglátták az ellenséget, pucoltak ők is, engem ott hagytak volna hogy addig se őket lőjék, és az ilyen semmiérők kempereznek le. Néha én is kedvet kapok ahhoz, amit Jay és Néma Bob csinált! Felkerekdnék és minden ilyen kötsögnek átformálnám kicsit a koponyáját egy szivlapáttal. Aztán ők is reportálgathatnak majd engem.
  • Darun
    Ilyen nekem is volt. "Szerencsére" nekem már elve csak fél életem volt, de azért én is csak pislogtam, mikor a St. Louis másodlagosa kireccsentett.
  • Myke28
    Surprise motherfu@ker !
  • kHares
    Talán mert randomban nem tudsz csapatra támaszkodni. Gneisenau-n próbálok túljutni, gyors meg közelről elég jó szóval próbálok előre menni. Hiába clickelsz a csapatnak, hiába írod le ékes angolsággal mész előre segítsenek semmi. Öten vagyunk 3 ellen? Kész, a mieink szétspriccelnek. Közben persze nyomod az 1k-t sebző salvokat a full broadside cruisereknek azok meg vígan leégetnek. Ez nem fun, miért menne akkor bárki előre?

Másik nem tudom mi történt a sebzés rendszerrel, mikor 1 éve komolyabban nyomtam még tudtam ha oldalról ott vízvonal környékére lövök kapok citadellát. Mostanában mint kockadobás. 12 km-ről vízvonalra, 8 találat overpen 2k salvo, köszi. Több citadellám van 20km-ről ráejtve a lövedéket, mintha közöm nem lenne hozzá.
    Megvettem az Amagi-t a convoy-nak hála, nos 5 csata de nem tudok nyerni sőt sebezni sem. Lőtávnövelés majd 80k xp múlva, kapitány hogy visszanyerje az emlékezetét még 20k xp és félek ez nem lesz pontosabb. Nem kell elájulni a bbk-től.
  • Tirion
    4 db BB 12 percig elbújva....majd mikor lezúzták a teljes csapatunkat és 700-300 ra megy az ellenfél elindulnak harcolni....miért nem lehet az ilyeneket kiszavazni?
  • Darun
    A Spee camo-ját még nem néztem, a Tirpitznek viszont a 3000 dublonos variánsát lehet megszerezni, ami ugyan azt tudja mint az alap, csak van hozzá még egy +100% free xp. Ennyi.
  • kHares
    Ognevoi-al mentem t8 csatában és 13 torp talált célt. Igen, a 4km-s torpok. 120k damage, flooding... 100 hp?
    Annyira szituációs ez az 50k flooding küldetés, azért megnéznék a végén valami statisztikát mennyi embernek sikerült megcsinálni. Mondjuk a későbbi legyél a top xp + rammolj valakit se semmi.

Ja kérdés. Convoy-ban haladtam, megkaptam a graf spree camo-t. De ez ua. a bonus-t adja mint az alap. Tényleg csak ennyi a különbség, más a minta? Komolyan azt vártam valami extra credit vagy xp, tirpitz ugyanez?
  • Darun
    Egyrészt a heti küldi csak dd-vel teljesithető, cv-vel nem, de ezt egyszer már irtam. Másodszor, én is mindig külön szoktam, de nem sok értelme van, mert igy kétszer annyi gépet vesztek, mintha egyszerre küldeném. Tegnap szégyenszemre, 3 perccel a kezdés után kiszedett egy Hiryu, először jött a 2 bombázó, aztán kaptam 2 torpedo salvot és már végem is volt. És még csak nem is a pálya szélén jött a csávó, hanem keresztül a csapatomon. De mit tudsz tenni egy alap Rangerrel, amin van 1 vadász, neki meg van 2-3? Még a 2 vadászos felállással is simán kiröhög, mert az összes rajomat le tudja foglalni és onnantól csak a saját légvédelmem marad. Persze az egyik csapattárs nekiállt okoskodni, hogy mekkora noob vagyok... azért az is felmerült bennem kérdésként, hogy én haltam meg először, ráadásul azon kivül hogy 12 gépet lelőttem, nem csináltam semmit... még is 3 játékos végzett mögöttem és az "okoska" is kb 70 xp-vel kapott többet, pedig ő nem a meccs elején halt meg. Csak azt sajnálom, hogy addigra már elfogyott az összes reportom. (nem mintha érne valamit, de kicsit azért nyugodtabb lettem volna)

Egy gondolat erről a "report" rendszerről. Anno láttam egy vicces képet, volt egy nyilás az ajtón hogy "ide kérjük a reklámot" és a nyilás mögött volt egy papirkosár. Sztem a WG-nél van egy spam mappa vagy mi, amibe a beérkező reportok kerülnek és vagy azonnal, vagy x idő után törlődnek. Esetleg kicsit reálisabb megoldás lenne, ha semmi tényleges funckiójuk nem lenne, csak a vizualitás miatt dobná fel az üziket hogy "feljeletés elküldve" meg hasonlók.
  • Darun
    Nem egy csatáról irtam. Nem vagdalózni akarok, de olvasd el még egyszer. A kérdésem lényege épp az volt, hogy olyan küldikért ad egyenrangú jutalmat, amikből az egyik egy meccs alatt simán megcsinálható, a másik meg még egy jobb játékosnak is legalább 2-3, ha nem több. Még ha 100k sebzést összeszedsz, ami sztem messze nem átlagos, akkor is legalább 5 csata. Most mentem egy kört Saipannal, 3 alkalommal dobtam bombát, 10 modul. De nem egyszer volt már hogy HE salvo dd-n kapásból 5-7 modult elvit, és ez csak egy sorozat volt!
  • gergod
    Nem nehéz, csak előbb a bombázókkal kigyújtod, majd ha eloltotta akkor küldöd a torpedókat. Ha nincs bombázód, akkor a torpedokat kell két ütemben küldeni.

Olyan sok CV egybe küldi az összes repülőjét, hogy csak röhögök rajtuk. Két hullámban kell küldeni őket és megvárni a második hullám előtt, hogy oltson.
  • gergod
    NA szerveren ezeket nem egy csata alatt kell megcsinálni, hanem akárhány alatt. Nem csak elnézted?
  • Tirion
    ha 80-100 ezret összehozol az is csoda kb
  • Darun
    Egyébként hogy mennyire hülyék a WG-s fiúk a saját játékukhoz... Egy átlagos játékosnak hány csata kell 500k sebzés összelövéséhez? 4 meccs alatt kétszer csináltam meg a modulsebzős küldit. 4 meccs alatt hányszor sebeztek 500k-t? És mind a kettő 1 pines feladat. De ugyen ez volt a 400 hit vs 50k tűzsebzés. Nem kell T10-es hajó, hogy egy meccs alatt leégess valakiről ennyit, de még Atlantával sem tudok egy kör alatt 400 találatot bevinni. Mondjuk az 5 kill és a 10 torpedó elgondolkodtatott, főleg az után hogy rögtön az első meccsen Zuiho-val 10 találat és 3 kill. De az is igaz, hogy Krakenem a béta óta csak egy volt, tehát a matematikai valószinűsége annak, hogy egy meccsen 5 killt csináljak, jóval kisebb mint a 10 torpedónak.
    A modulsebzést egyébként azzal kezdtem, hogy a vadi új festésű Fuso-t beküldtem két meccsre és már meg is volt. HE-vel elég csúnyán osztja (a rombolóknál még közvetlen találat sem kell) még akkor is ha a lövések egyébként nem sebeznek.