120
-
Ersiman #120 Ez azért erős túlzás. A pdf gyakorlatilag a legrosszabb megoldás ugyanis mérethez kötött. Egy A4-esre formázott pdf talán olvasható Ipadon, de garantáltan nem a kisebb kijelzőjű 6'-os vagy 5'-ös ebook-readereken.
Ahogy írtad magazinokra, képeskönyvekre ideális (ha viszonylag megközelíti a formázása a megjelenítő méretét) másra nagyon nem, épp a formai kötöttsége miatt. -
Ersiman #119 Ebben is tévedsz, lásd a korábbi utalást a több ezer e-könvre. Persze a te tapasztalatod ettől még lehet ez, de a valóság mást mutat. -
Komolytalan #118 Hagyjuk már ezt az iPad-os hülyeséget. Az iPad:
- 150eFt
- akkora mint egy gyúródeszka
- lámpába nézel színes üvegen keresztül (szétb..sza a szemed)
- csak sötétben használható
- max 1 napig
- egy felfújt okostelefon (mindenre jó kicsit, de igazán semmire se)
Ezzel szemben egy Kindle:
- 32eFt (szállítással, mindennel)
- belefér egy öltöny zsebébe, vagy egy autóstáskába
- kvázi papírt nézel (na jó, műanyag lapot, lényeg hogy teljesen semleges a szem számára)
- napfényben kiválóan olvasható
- 1 hónapig
- e-book olvasó (erre van kihegyezve, beépített, de cserélhető szótár, megjegyzésfűzés, felolvasás angolul, stb)
Nyilván lehet iPadon is e-bookot olvasni, ez éppen csak 1 fokozattal kevésbé szar, mint monitoron. És ég és föld a Kindlehez képest. Az Kindle egy kalapács. Célszerszám. Az iPad egy franciakulcs: univerzális szerszám. De szöget ne verj be vele mert elhajlik, anyát nem tudsz vele megfogni mert bumfordi és nem fér oda, csövet se tudsz vele fogni, mert egy csőfogóhoz képest légyfingnyi az ereje. Vagyis univerzális kalap sz.r, drágán. -
#117 Viszont a rengeteg tableten meg használnak pdf-et, sőt!
Egy ipadon teljesen jól olvasható -
Komolytalan #116 A kérdésedre a válasz: MobiPocket Creator (ill. MobiPocket Reader, hogy azonnal tudd tesztelni a konvertálás eredményét), vagy Callibre. Én az elsőt használom, mert az egy primitív jószág, de mindent nagyon frankón bekonvertált (még txt-ből is konvertáltam, és sorkizárt szöveget csinált belőle, pedig gondolom volt enter a sorok végén).
Képek: nem tudom mi lesz belőlük, szerintem simán qkázza, bár a Callibre akár kezelheti is őket, de az 1 pilótafülke, szóval azzal nem görcsöltem. -
#115 En hasznalok pdf-et kindle-n:) Van jonehany olyan konyv, amit nem talaltam meg a kindle store-on ezert egyszeruen pdf-ben feltoltottem. Ezt lehetne amugy konvertalni amazon-os formatumra? Mert a zoom tenyleg nem az igazi igy, nehol kicsik a betuk...igaz vannak rajta kepek is, azokkal nem tudom mit kezdene a konverter. -
Komolytalan #114 pdf-et senki se használ aki Kindlet használ. Pl Kindle feature az, hogy 1 gomb nyomásra növelni/csökkenteni lehet a betűméretet, ami pdfnél eléggé kapufa szagú. Pdf lehet egy letöltési formátum, de én tárolni nem tárolnék benne semmit se, mert nem felbontás független, így e-bookra gagyi (nyomtatásra meg a felbontás függetlenek a gagyik, de most nem erről beszélünk). Tárolni mondjuk rtf, html, vagy ilyesmiben érdemes, abból azt lehet konvertáln - vízjelezve - ami csak szem-szájnak ingere. -
Komolytalan #113 "Megjegyzem, az adobe pl. milliós nagyságrendű összeget kér a szerver oldali megoldásáért."
Erre tudnál linket mutatni, mert én 1 féle milliós árú Adobe szerverről tudok, de az pont nem kell ehhez a témához (az realtime video cuccokhoz kell csak). Ami meg kellene az inkább pár 100eFt-s nagyságrendű. És mondjuk elég 1 gépre raknod, nem kell mind a 30 frontend szerverre, ha napi szinten annyit akarsz forgalmazni mint mondjuk egy Amazon (ami valljuk be üzleti tervnek elég impresszív). Magyarán ha megveszel egy fotóboltot, az is többe kerül mint az Adobe szervere.
"Ha ilyet meg akarsz valósítani, ennek is lesz költségvonzata, mind sw fejlesztésben, mind üzemeltetésben."
Üzemeltetésben mi? A script, ami rárakja a vízjelet enni kér? Itt pár 100kb-os fájlokról beszélünk, nem lesz hengerfejes a szerver attól hogy rájuk kell raknia egy vízjelet.
"Jól mehet neked, ha otthon ilyenek hevernek. Az, hogy egy pc-re apache, mysql, php fel van hajítva, az nem szerver. Mellesleg, a biztonsági tanúsítványokat sem ingyen szórják (mert ugye ssl-hez az is kell)."
De, az is szerver, mivel egy 200eFt-ért megvehető átlagPC (amiből 70eFt kb táp+ház) simán elvisz egy e-boltot úgy, hogy a 100Mbites sávszél fogja lekorlátozni, nem a gép teljesítménye. A mysql-t egyébként nem kell lesajnálni azért,mert ingyenes. Doldoztam már Sybase-el, MSSQL-el, PostgreSQL-el, mySQL-el, jelenleg Oracle-val tolom, de mind közül a legjobb teljesítményt a mySQL nyújtja.
A tanúsítvány amiről meg beszélsz pontosan 10eFt/év (most vettünk).
""Melyik részéhez kell az a nagy alaptőke??"
...Persze lehet, hogy neked pár millió az aprópénz."
Ha figyelembe vesszük hogy egy pláza beli Alexandra/Libri havi bérleti díja közelíti a 10 milliót, akkor ez a költség ténylegesen a lóf.sz kategóriába tartozik.
Az a realitás, hogy egy elektronikus könyvesbolt fenntartása fejlesztéssel-üzemeltetéssel-tokkal-vonóval nem lenne 1%-a se egy valódi terjesztői hálózat fenntartásának. 10MFt-ot ha valaki le tud tenni az asztalra és ad fél évet, akkor szállítom neki, és további 5 évig ingyen üzemeltetem - forgalomtól, mindentől függetlenül, és egy deka plusz költsége nem lesz (még céget is bejegyzek a számára). -
#112 Persze ezért mondtam én már kezdetektől fogva, hogy választható formátumban töltheti le. Akinek epub kell az abban, akinek pdf az abban. Magazinoknál képregényeknél abszolút ez utóbbi a nyerő, csak és kizárólag regényeket árulni meg, hogy úgy mondja a piaci rés figyelembevételének teljes hiánya :D -
sascha1978 #111 Biztos hogy több tablet van Magyarországon, mint e-olvasó?
Egyébként sok mindennel egyet értek, de a pdf, mint formátum téngyleg nem tökéletes. Azért mert egy 9-10 hüvelykes tabletra formázott pdf, nem biztos, hogy kényelmesen olvasható, egy 4 hüvelykes okostelefonon, illetve fordítva.
A cél pedig hogy minél több platformon elérhető legyen a könyv. -
#110 Kicsit (nagyon) elbeszélünk egymás mellett:
"A kiadók, szerzők pontosan tudják, mit akarnak:
PRC és/vagy ePub formátumot, másolásvédelemmel."
Oké én meg azt mondom, ha a pdf-et kihagyják nagy bakot lőnek.
"Az Adobe a DRM-ért fog díjat kérni."
Adobe féle DRM-et nem szeretnék használni már leírtam.
"A pdf-et meg nem fogják megvenni, mert e-könyvolvasón, mobil eszközön kvázi használhatatlan. Amire te gondolsz, az az ePub. Kindle esetén meg annak a sajátja."
Mármint arra gondolsz, hogy szinte minden mobil eszközre létezik pdf olvasó? Arra gondolsz, hogy jelenleg lényegesen több tablet van forgalomban mint eolvasó és azokon a pdf a kvázi standard? Mármint arra gondolsz, hogy torrent oldalakon is azért van fent a tartalom 90%-a pdf-ben mert használhatatlan és senki nem használja? Egy a baj a gondolatmeneteddel amit már korábban is írtam. Amit én eddig megvettem azt pdf-ben vettem. Amint más is írta itt, Ő is azt használja. Eddig 2 BD lemezem van tele pdf-el, de ha te mondod akkor biztos használhatatlan.
"És ingyen kaptál szervert, nem kell kitermelned az árát."
Nem mondtam, de ha ismered a piacot akkor pontosan tudod, hogy egy relativ nagyobbacska cégnél mindig van kihasználatlan szerver vagy szerver kapacitás.
Van itt mellettem egy használaton kivül szerver Xeon procival, Raidel, 16GB RAM-mal, kezdetnek több mint elég, de a működő szervereink is szerintem 20-30%-ban vannak éppen kihasználva max.
"De. Nézz csak szét."
Hát én ugyanolyat látok csak amiről én beszélek a bookline csak akkor reklámoz konkrét könyvet ha a kiadóval karöltve teszik ezt, vagy érdeke fűződik hozzá.
"Voltaképp miért is vinné akkor a te webshopodba a kiadványait bármelyik kiadó? Hiszen semmi pluszt nem tudsz felmutatni ahhoz képest, mintha a saját webshopjában árulná a könyveit. Ezért viszik inkább a nagy terjesztőkhöz (lásd Bookline)"
No akkor kezd előlről és olvass vissza, hogy honnan is indultunk.
"Megint csak légből kapott számok."
Minden ötlet "légből kapott" számokkal kezdődik.
"Tehát mint kiderült, az egész "ennyiért meg annyiért megoldható lenne" nem alapul máson, mint hasraütésen."
Mint minden előzetes info. Ha hasraütésre sem jön ki valami jól akkor kár beleölni hetek / hónapok munkáját. Persze ha sok a szabadidőd akkor megteheted, nekem alig van szabadidőm így is, ha valami "hasraütésre" nem tetszik akkor nem is fogok beledobni 120 munkaórát, annál drágább az órabérem.
"A könyvkiadás, terjesztés működésének, szerkezetének, az e-könyv előállítás, forgalmazás sajátosságainak bárminemű ismerete nélkül tettél olyan kijelentéseket, melyek nem igazán megalapozottak."
Mivel egy forumon vagyunk, nem egy üzleti megbeszélésen. (azt halványan jegyzem meg, hogy eszem ágában sem volt ilyen üzletet nyitni, de aki azt mondja, hogy 1500 forintért kell adni egy ebookot, meg hogy szerver és egyéb üzemeltetésnek mekkora költségei vannak az hazudik. Ez tény)
"Végső az derült ki, hogy olyan szolgáltatást kínálnál melyet sem a kiadók, szerzők, sem a vásárlók nem keresnének, ráadásul annyiért, amennyi valószínűleg hosszabb távon sem lenne képes kitermelni a saját költségeit."
Hááát egy bevezetett központi portál mindenkinek jobb, mert nem fognak az emberek 27 helyre regisztrálni, a szerzőknek nyilván valóan előnyösebb lenne, a jelenlegi bevételük akár többszörösét kaphatnák, a vásárlókról nem is beszélve, helytől függetlenül elérem az egész magyar nyelvű lakosságot (és ki gátolna meg benne, hogy román / szerb / angol / stb fordítású változatot is áruljak azokból amikből saját joggal rendelkezek?), nekik nem kell otthonról kimozdulniuk, automatikusan értesítést kapnak az újdonságokról és két gombnyomás után az eszközükön lehet a könyv / magazin / képregény / akármi.
"Halkan jegyzem meg, hogy míg egy papír könyvnél 5000-es példányszám jónak mondható, addig egy e-könyv esetében valószínűleg még évekig ennél jóval alacsonyabb számokkal kell kalkulálni."
Az 5000 ma NAGYON jónak mondható, de én a havi 10.000 feletti forgalmat nem 1 könyből szeretném elérni hanem értelem szerűen több százból, több ezerből.
[Remélem azt még mindig vágod, hogy teóriáról beszélünk, bár kétségtelen, hogy egyre jobban körvonalazódik előttem, hogy meg lehetne csinálni, belefér a költségbe! Azonban még mindig azt mondom, ha pl az Alexandrának lenne annyi esze, hogy ezt normálisan megcsinálja akkor könnyen letarolhatná a piacot. Ha nem teszi majd jön más. Vagy én :)] -
Polemius #109 "Ahogy én nézem a kiadóknak nincs erre ötletük, azt nekem kellene prezentálni feléjük, őket csak a biztonság érdekli."
A kiadók, szerzők pontosan tudják, mit akarnak:
PRC és/vagy ePub formátumot, másolásvédelemmel.
(Az más kérdés, hogy a másolásvédelem árt vagy használ az üzletnek és mennyire tetszik a vásárlóknak.)
"Megjegyzem nekem nincs szükségem adobe-tól semmilyen szerver oldali megoldásra. Kész PDF-et teszek fel a szerverre, a pdf meg nyilt fájl formátum, semmilyen pénzt nem kér érte az Adobe."
Az Adobe a DRM-ért fog díjat kérni.
A pdf-et meg nem fogják megvenni, mert e-könyvolvasón, mobil eszközön kvázi használhatatlan. Amire te gondolsz, az az ePub. Kindle esetén meg annak a sajátja.
"Nem mondtam, hogy otthon van. Informatikai cégem van mellesleg."
És ingyen kaptál szervert, nem kell kitermelned az árát.
"Ha nem tűnt volna fel én a terjesztő vagyok ebben a vonatkozásban és nem a kiadó. Nem a terjesztő reklámozza a könyvet."
De. Nézz csak szét.
Persze a kiadók is reklámozzák a saját címeiket, de jellemzően a saját forgalmazás növeléséért. Ami meg nem a te forgalmad növeli.
"nekem eszem ágában sincs reklámozni kibuci illés új könyvét, az abszolút a kiadó dolga"
Voltaképp miért is vinné akkor a te webshopodba a kiadványait bármelyik kiadó? Hiszen semmi pluszt nem tudsz felmutatni ahhoz képest, mintha a saját webshopjában árulná a könyveit. Ezért viszik inkább a nagy terjesztőkhöz (lásd Bookline).
"Valóban. Gondolod, hogy ezt így, azt meg amúgy, ennyiért vagy annyiért lehetne megcsinálni. Csak közben a valósággal kevés kapcsolatban állnak ezek az elgondolásaid."
Én meg úgy gondolom, hogy jelenleg két cégem van, két külön műfajban, pontosan rálátok néhány dologra, olyanra is amit sokan szeretnek túlmisztifikálni.
"Értelemszerűen az egész üzemeltetés akkor éri meg ha havi 10e+ eladásról beszélünk, és ez egy jól irányzott megoldással szerintem elérhető, bár kétségtelen, hogy évekbe telne a felfutás."
Megint csak légből kapott számok.
"Gyanítom hogy a számolásom után kiderülne, hogy néhány százalékot tévedtem csak. A rutin miatt ez már csak így szokott lenni."
Tehát mint kiderült, az egész "ennyiért meg annyiért megoldható lenne" nem alapul máson, mint hasraütésen.
A könyvkiadás, terjesztés működésének, szerkezetének, az e-könyv előállítás, forgalmazás sajátosságainak bárminemű ismerete nélkül tettél olyan kijelentéseket, melyek nem igazán megalapozottak.
Végső az derült ki, hogy olyan szolgáltatást kínálnál melyet sem a kiadók, szerzők, sem a vásárlók nem keresnének, ráadásul annyiért, amennyi valószínűleg hosszabb távon sem lenne képes kitermelni a saját költségeit.
(Halkan jegyzem meg, hogy míg egy papír könyvnél 5000-es példányszám jónak mondható, addig egy e-könyv esetében valószínűleg még évekig ennél jóval alacsonyabb számokkal kell kalkulálni.) -
navahok #108 Igen csak egy ilyen boltnak mivel Mo.-n elég kicsi a felvevőpiac így ha csak pdf formátumban lenne kizárná az összes olyan embert akinek van e-könyvolvasója, és ilyen csak egyre több lesz. Meg mivel e-olvasók is 2 nagy táborra oszlanak hogy mit jelenítenek meg minden könyvet min. prc/mobi és epub formátumban is ki kellene adni. -
opeca #107 Akkora hype-ot érzek én ebben az e-könyvolvasó bizniszben is mint a tableteknél. -
Marko001 #106 Én is a papír alapúra esküszöm. Egy igényes kiadású könyv számomra 100x többet ér, mint egy e-book. Lehet, hogy a tatyóban elfér az új módi szerint akár 10000 könyv is, de minek, ha egyszerre úgyis csak egyet olvasok? :) Meg játékból is sokkal többre tartom azt, amit meg is vásároltam és a doboza a polcomon csücsül. -
#105 Meg innentől apró kérdések. Nyilván csinálnék egy ipad/iphone szoftver amiből rögtön elérhető a bolt és már olvasható is a könyv. stb stb. Ezek már "apróságok".
Persze folyamatosan csak elvi lehetőségről beszélünk, de lassan összejön annyi ötlet, hogy már érdemes lesz komolyan elgondolkodni rajta :) -
#104 Erre írtam, hogy én hasonló "romatnikus" vagyok, bőven veszek még könyvet. Elektronikusan viszont elég sok magazint veszek, azok később úgyis kidobásra mennének. -
#103 Lehet nyilván más formátumot, de én pont úgy látom, hogy pdf van ilyen célra legjobban elterjedve, én pl azt használom. (és ahogy olvastam itt más is) -
Hoz_Hun #102 Pedig szerintem nem fordították le magyarra. Már rég megtaláltad volna, ha lefordították volna.
Én magam még mindig a papír alapura esküszöm. Bár érzem, hogy elvonul felettem az idő. Lassan már vágyódok is valami normális könyvolvasóra. De...
Épp tegnap vettem meg a Trónok Harcát és valahogy a könyv szaga, kivitel, maga fizikális mivolta vonzó a számomra. Ha csak rápittyentem valahogy egy gépre, valahogy olyan nem ugyan az. Persze értem én, hogy nem lehet minden megvenni, meg ha utazik az ember a tatyójában van 10.000 db könyv egy ilyen géppel. -
#101 olvasasra mindenkeppen sokkal jobb a kindle. olyan, mintha egy papirt neznel, ezen kivul a kijelzo kb semmit nem fogyaszt, csak valtasonkent, havonta boven eleg tolteni, tabletet tolthetsz naponta. meg ezt a napfenyen is tokeletesen latni, amikor a tabletek tukorkent funkcionalnak. -
navahok #100 "Megjegyzem nekem nincs szükségem adobe-tól semmilyen szerver oldali megoldásra. Kész PDF-et teszek fel a szerverre, a pdf meg nyilt fájl formátum, semmilyen pénzt nem kér érte az Adobe."
Csakhogy pdf-et nem sokan fognak venni :). -
#99 El vagy tévedve néhány ponton:
"Használnál. De vagy olyat fogsz használni amilyet a kiadó akar, vagy máshoz viszi a könyveket."
Ahogy én nézem a kiadóknak nincs erre ötletük, azt nekem kellene prezentálni feléjük, őket csak a biztonság érdekli.
"Megjegyzem, az adobe pl. milliós nagyságrendű összeget kér a szerver oldali megoldásáért. És ebben még nincs benne a példányonkénti licensz ára."
Megjegyzem nekem nincs szükségem adobe-tól semmilyen szerver oldali megoldásra. Kész PDF-et teszek fel a szerverre, a pdf meg nyilt fájl formátum, semmilyen pénzt nem kér érte az Adobe.
"Ha ilyet meg akarsz valósítani, ennek is lesz költségvonzata, mind sw fejlesztésben, mind üzemeltetésben."
Természetesen, de nem egy bonyolult dolog.
"Jól mehet neked, ha otthon ilyenek hevernek. Az, hogy egy pc-re apache, mysql, php fel van hajítva, az nem szerver. Mellesleg, a biztonsági tanúsítványokat sem ingyen szórják (mert ugye ssl-hez az is kell)."
Nem mondtam, hogy otthon van. Informatikai cégem van mellesleg.
"Ezt a költséget gondolom majd valami szponzor fogja előteremteni. :)"
Azért szarul nézne ki ha bármilyen vállalkozásba, lehetőségbe gondolkozok és nem tudnék letenni az asztalra 1-2M forintot. Akinek 50e forintja van az meg gondolom nem azon gondolkodik, hogy hogy lehetne valamit megcsinálni, mert akkor már régen bukta.
"Ha nem tűnt volna fel, akkor nem rádióban, tv-ben reklámozzák a könyveket általában."
Ha nem tűnt volna fel én a terjesztő vagyok ebben a vonatkozásban és nem a kiadó. Nem a terjesztő reklámozza a könyvet. Én a webshopot reklámoznám ahol elérhetőek a könyvek! Az más dolog, hogy ügyes konstrukcióban a kiadóval együtt a könyvet és a webshopot is reklámozzuk.
"Tisztában vagy vele egyáltalán, hogy mekkorák a reklámköltségek különféle médiumokban?"
Természetesen hiszen most is hirdetek, ahol van értelme, de mint mondottam te valamit félre értettél, nekem eszem ágában sincs reklámozni kibuci illés új könyvét, az abszolút a kiadó dolga (mint a nem elektronikus példányoknál is)
"Valóban. Gondolod, hogy ezt így, azt meg amúgy, ennyiért vagy annyiért lehetne megcsinálni. Csak közben a valósággal kevés kapcsolatban állnak ezek az elgondolásaid."
Én meg úgy gondolom, hogy jelenleg két cégem van, két külön műfajban, pontosan rálátok néhány dologra, olyanra is amit sokan szeretnek túlmisztifikálni.
"Ha mégis gondolod, nézz utána a konkrét költségeknek és az eladott példányszámoknak."
Mivel ez egy hirtelen beszélgetés itt, ezért nyilván nem számolta ki forintra pontosan de azért van valami rutinom már amivel tudok fejben kalkulálni.
Értelemszerűen az egész üzemeltetés akkor éri meg ha havi 10e+ eladásról beszélünk, és ez egy jól irányzott megoldással szerintem elérhető, bár kétségtelen, hogy évekbe telne a felfutás.
"Aztán egyszerű osztás után meglátod, mi fér bele ekkora keretbe."
Gyanítom hogy a számolásom után kiderülne, hogy néhány százalékot tévedtem csak. A rutin miatt ez már csak így szokott lenni.
"A fentiekhez pár millió Ft mindenképp."
Hosszú távon mindenképpen, de ha azt veszem figyelembe, hogy pár millió alatt igazából semmit nem lehet csinálni, akkor miért várnánk el, hogy ez kivétel legyen?
"Ha azt nézzük, hogy jó eséllyel legalább hónapokig (de lehet, hogy 1-2 évig) veszteséges lesz az egész, akkor akár tízmilliós nagyságrendű tőke kell, hogy a kiadásokat fedezni tudd."
A reklámok jelentik az egyetlen igazi veszteséget. A többi kiadás az olyan alacsony, hogy terhelési határon belül marad.
"Persze lehet, hogy neked pár millió az aprópénz."
Nem aprópénz, de egy vállalkozáshoz mindenképpen az. Mint fentebb is leírtam pénz nélkül nem lehet vállalkozni aki mást állít az hazudik. -
Polemius #98 "Melyik formátum fizetős? Az a formátum akkor drágább lesz 10Ft-al."
Két jelentős formátum van ma: az amazoné, és az adobe-é.
Az egyik esetben a formátum kerülne pénzbe, másik esetben a DRM használata.
És nem 10 Ft-tal lesz drágább, hanem amennyit a jogtulaj példányonként kér.
"DRM-re inkább saját megoldást használnék"
Használnál. De vagy olyat fogsz használni amilyet a kiadó akar, vagy máshoz viszi a könyveket. Megjegyzem, az adobe pl. milliós nagyságrendű összeget kér a szerver oldali megoldásáért. És ebben még nincs benne a példányonkénti licensz ára.
"valami olyasmire gondolok, hogy a bejelentkezők vízjellel ellátott fájlt tölthetnének le"
Ha ilyet meg akarsz valósítani, ennek is lesz költségvonzata, mind sw fejlesztésben, mind üzemeltetésben.
Ne viccelj már. Most is van mellettem egy szervez ami jelenleg ki van kapcsolva csak áldogál itt."
Jól mehet neked, ha otthon ilyenek hevernek. Az, hogy egy pc-re apache, mysql, php fel van hajítva, az nem szerver. Mellesleg, a biztonsági tanúsítványokat sem ingyen szórják (mert ugye ssl-hez az is kell).
"Ez a része a tényleges befektetés, mert saját motor és felület készítése bele kerülne 2-3 hónapba meg párszáz ezer forintba. Ez a legkomolyabb tétel."
Ezt a költséget gondolom majd valami szponzor fogja előteremteni. :)
reklám:
"Hát ez kb 1 telefonba kerül mindenkinek. Na most tényleg ne legyetek már demagógok. Bármelyik rádiót felhívom már küldik is az üzletkötőt, ugyanígy az újságok, tv, stb."
Ha nem tűnt volna fel, akkor nem rádióban, tv-ben reklámozzák a könyveket általában. Részletes reklámstratégia nélkül senki nem fog komolyan venni. Részletes tervet kell felmutatni, azt is valakinek meg kell csinálni. Gondolom ez is kész van már, pontos költségtervvel. Példányonkénti bontásban, persze.
Tisztában vagy vele egyáltalán, hogy mekkorák a reklámköltségek különféle médiumokban?
"A gondom a siker kétségessége."
Valóban. Gondolod, hogy ezt így, azt meg amúgy, ennyiért vagy annyiért lehetne megcsinálni. Csak közben a valósággal kevés kapcsolatban állnak ezek az elgondolásaid. Ha mégis gondolod, nézz utána a konkrét költségeknek és az eladott példányszámoknak. Aztán egyszerű osztás után meglátod, mi fér bele ekkora keretbe.
"Melyik részéhez kell az a nagy alaptőke??"
A fentiekhez pár millió Ft mindenképp. Ha azt nézzük, hogy jó eséllyel legalább hónapokig (de lehet, hogy 1-2 évig) veszteséges lesz az egész, akkor akár tízmilliós nagyságrendű tőke kell, hogy a kiadásokat fedezni tudd.
Persze lehet, hogy neked pár millió az aprópénz. -
#97 Szoktam ezt a keresőt használni, gyakorlatilag pontosan arra használom hogy angol könyvek magyarul kiadott változatára keressek rá, viszont egyik itt felsorolt könyv sem az antológia része amit keresek, ezért sem tudok magyar címet.
A gond az, hogy jobbára 9-10 éves könyvek, és az eladó - aki kizárólag fantasy regényekkel foglalkozik - biztosított affelől, hogy lefordították, csak a koruk miatt nem rendelhetőek. Mellesleg én magam is valószínűtlennek tartom hogy Forgotten Realms, Dragonlance stb. könyveket ne fordítottak volna magyarra kivétel nélkül. -
#96 segítség: ide írd be Troy Denning
és kiadja a magyar címeket, legalább tudd mit kell keresni
Országos Széchényi Könyvtár katalógusa elvileg az összes Magyarországon kiadott könyvet tartalmazza -
#95 Persze de itt alapvetően egy ponyváról beszélünk, nem Petőfi kézzel írt kötetéről. -
#94 #81 -
#93 Meg át is vernek. Első kiadásban megvan Hugonnay Vilma - A nő mint háziorvos első kötete. Bementem az antikváriumba megkérdezni hogy mennyiért vennék be. Mondja háát ígymegúgy, csak az első kötet, pár lapnál elengedett a kötés blablabla 12 ezer. Megnéztem neten ... sokkal szakadtabb példányt vittek el 2 nap alatt 80-ért! -
#92 mai áron 2000-ért nem drága egy könyv
én láttam olyat hogy album ami 15-20 éve akkori pénzen volt 6-7 ezer, antikváriumban 1000 Ft
szal, lehet azért jókat kifogni, ritkaságért persze perkálni kell -
Marko001 #91 Hát igen, sajnos a ma már nehezen beszerezhető könyvekért viszonylag sok lóvét elkérnek az antikváriumokban. -
#90 lol -
#89 Így nehezen tudunk segíteni :)
Esetleg angol cím? :) -
#88 A fillérekért óvatosan. Legalábbis nálunk van itt egy antikvárium, egy Salvatore könyvnek kerestem az első részét amiről lemaradtam. A hivatalos ára amikor megjelent 700Ft volt. Antikváriumban sikerült 2000Ft-ért hozzá jutnom. Nem nevezném filléreknek. -
#87 Ha tudnék magyar címet akkor már itt csücsülne a polcomon. -
Marko001 #86 Hát ez elég szar hasonlat volt. :D -
#85 tudod például ki fordította? ki adta ki? mikor stb.? magyar cím?
antikvárium is létezik, meg vatera, ott fillérekért lehet bármit szerezni -
#84 Végülis te melyik könyvet keresed most? -
Cocogány #83 Nekem ez a könyvtáras dolog elavultnak tűnik. Persze aki hozzászokott vagy kénytelen menjen oda. De ez nekem ugyanolyan mint lovaskocsi vs. autó. Tehát menjél könyvtárba nálam == menjél lovaskocsival mert az autót tök feleslegesen találták fel és ki az a hülye akinek olyan kell :) . -
#82 Erről van szó, csak angolul találtam meg, mert angolul megvan és tudom a címét, de én magyarul akarom olvasni!!! Le lett fordítva pedig!!! -
#81 http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Forgotten_Realms_novels#Return_of_the_Archwizards
Ha ezeket megszerzed nekem magyarország _bármelyik_ könyvtárában könyvtárközivel, akkor a seggnyalás még fennáll!