• Polemius
    "Ahogy én nézem a kiadóknak nincs erre ötletük, azt nekem kellene prezentálni feléjük, őket csak a biztonság érdekli."

A kiadók, szerzők pontosan tudják, mit akarnak:
    PRC és/vagy ePub formátumot, másolásvédelemmel.
    (Az más kérdés, hogy a másolásvédelem árt vagy használ az üzletnek és mennyire tetszik a vásárlóknak.)

"Megjegyzem nekem nincs szükségem adobe-tól semmilyen szerver oldali megoldásra. Kész PDF-et teszek fel a szerverre, a pdf meg nyilt fájl formátum, semmilyen pénzt nem kér érte az Adobe."

Az Adobe a DRM-ért fog díjat kérni.
    A pdf-et meg nem fogják megvenni, mert e-könyvolvasón, mobil eszközön kvázi használhatatlan. Amire te gondolsz, az az ePub. Kindle esetén meg annak a sajátja.

"Nem mondtam, hogy otthon van. Informatikai cégem van mellesleg."
    És ingyen kaptál szervert, nem kell kitermelned az árát.

"Ha nem tűnt volna fel én a terjesztő vagyok ebben a vonatkozásban és nem a kiadó. Nem a terjesztő reklámozza a könyvet."

De. Nézz csak szét.
    Persze a kiadók is reklámozzák a saját címeiket, de jellemzően a saját forgalmazás növeléséért. Ami meg nem a te forgalmad növeli.

"nekem eszem ágában sincs reklámozni kibuci illés új könyvét, az abszolút a kiadó dolga"

Voltaképp miért is vinné akkor a te webshopodba a kiadványait bármelyik kiadó? Hiszen semmi pluszt nem tudsz felmutatni ahhoz képest, mintha a saját webshopjában árulná a könyveit. Ezért viszik inkább a nagy terjesztőkhöz (lásd Bookline).

"Valóban. Gondolod, hogy ezt így, azt meg amúgy, ennyiért vagy annyiért lehetne megcsinálni. Csak közben a valósággal kevés kapcsolatban állnak ezek az elgondolásaid."

Én meg úgy gondolom, hogy jelenleg két cégem van, két külön műfajban, pontosan rálátok néhány dologra, olyanra is amit sokan szeretnek túlmisztifikálni.

"Értelemszerűen az egész üzemeltetés akkor éri meg ha havi 10e+ eladásról beszélünk, és ez egy jól irányzott megoldással szerintem elérhető, bár kétségtelen, hogy évekbe telne a felfutás."

Megint csak légből kapott számok.

"Gyanítom hogy a számolásom után kiderülne, hogy néhány százalékot tévedtem csak. A rutin miatt ez már csak így szokott lenni."

Tehát mint kiderült, az egész "ennyiért meg annyiért megoldható lenne" nem alapul máson, mint hasraütésen.

A könyvkiadás, terjesztés működésének, szerkezetének, az e-könyv előállítás, forgalmazás sajátosságainak bárminemű ismerete nélkül tettél olyan kijelentéseket, melyek nem igazán megalapozottak.

Végső az derült ki, hogy olyan szolgáltatást kínálnál melyet sem a kiadók, szerzők, sem a vásárlók nem keresnének, ráadásul annyiért, amennyi valószínűleg hosszabb távon sem lenne képes kitermelni a saját költségeit.

(Halkan jegyzem meg, hogy míg egy papír könyvnél 5000-es példányszám jónak mondható, addig egy e-könyv esetében valószínűleg még évekig ennél jóval alacsonyabb számokkal kell kalkulálni.)