Amazon: már vezetnek az e-könyvek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hdo
Rossz a gondolatmenet. Miért kellene mindet vinnem? Ha elõre tudom hogy szükségem lesz netre, akkor viszek laptopot, amúgy nem. Ha meg e-könyvet vinnék valahova, tuti nem úgy vinném hogy már csak az utolsó 20 oldal van hátra a könyvbõl, és útközben kellene a következõ kötet.

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

narumon
Hát ha mindet viszed akkor nem kell.
Én azért vettem ipadot, mert így egyetlen eszközt kell vinnem. Tudok olvasni, filmet nézni, netezni, emailezni, játszani stb. Ha mindhez külön eszközt vinnék akkor az problémás lenne.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

narumon
"mondjuk a könyveket nem torrentre szokták felrakni :/"

Magyar torrent oldal, jelenleg is elérhetõ több száz magyar nyelvü könyv ilyen vagy olyan elektronikus formában olyanok is amik soha nem jelentek meg elektronikus formában.

Megszámoltam neked, a tegnapi napon + ma idáig 27 új könyv került fel magyar nyelven.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

hdo
Én a redundanciáról beszéltem, nem pedig arról hogy egy eszköz csak egyvalamit tudjon.

Ha már hordozható eszköz: minek nekem például wifis telefon meg wifis könyv, ha már a laptopomon is van wifi?

Az én istenemnek kalapácsa van, a tied egy keresztre szögezve halt meg .... összeraktad?

narumon
"szerintem hülye az a kiadó és szerzõ aki elektronikus formában kiadja a könyvét, mert azonnal ellopják "

Igen, mint írtam ez volt a zenei kiadók problémája is, és most hol tartanak? Ha a kezdetektõl beálltak volna a letölthetõ zene mögé értelmes áron, akkor sem lenne sokkal kevesebb a warez de még mindig lenne néhány biztos ügyfelük. Most talán csak az apple music storeja meg a hasonlók tartják õket el. A papír alapú könyvek pont ugyanolyan arányban elérhetõek digitális formátumban. Most hogy szinte minden kütyün lehet olvasni, hidd el iszonyatosan emelkedni fog a könyv wareznek a száma.

hdo
Pont ezeket akartam említeni példának, de hagytam. A "Song of Ice and Fire" összes eddigi kötete megvan PDF-ben, ami ugye a Trónok Harca sorozat alapja. Nem 200 oldal!

narumon
"Huszonéves számítógépbuzi vagyok, de marhára redundáns - ergo fölösleges - dolognak vélem, hogy legyen internet a könyvemben, a PC-men, a telefonomon stb. Számomra egy _céleszköz_ teljesítse a rendeltetés szerinti funkcióját, és kész, ne tudjon semmi extrát amivel egy másik céleszközöm már rendelkezik, semmivel nem lesz jobb nekem tõle, semmi olyat nem kapok amit eddig nem tudtam volna megcsinálni. "

Kivéve ha nem céleszközben gondolkodsz mert nem akarsz húszféle célezközt magaddal cipelni, csak egyet.

narumon
"ha a könyv nincs az országban akkor hogyan fénymásoljam?"

Akkor az még meg sem jelent.

"szkennelni ki fog egy ekkora terjedelmû könyvet? tapasztalat szerint: senki "

Hát ha egy Trónok Harcát, Gyûrûk urát, Harry Pottereket beszkennelik akkor hidd el a többi sem oldalszám kérdése.

narumon
"míg azok a könyvek amik csak papírban jelennek meg és vaskosak akár 500-700 o
ldalasak vagy több azok nincsenek fent warezban --> meg kell venni"

Ugyanmár torrent oldalakra naponta kerülnek fel régebbi és újabb könyvek is.

hdo
Ha tudsz Vas megyében egy olyan könyvtárt mondani nekem, amelyik ún. "high fantasy" témakörû könyveket tart kölcsönzésre több hónapos kölcsönzési idõvel, akkor katonai csinnadratta és katonai díszlépés mellett a hõsök terén nyalom ki a seggedet!

narumon
"Kivéve azokat, melyeket elfelejtettél beleszámolni, mint pl. az e-könyv formátuma (lásd mobi), vagy a DRM után fizetendõket."

Melyik formátum fizetõs? Az a formátum akkor drágább lesz 10Ft-al. DRM-re inkább saját megoldást használnék, valami olyasmire gondolok, hogy a bejelentkezõk vízjellel ellátott fájlt tölthetnének le, és ha az kikerül valahova a netre akkor könnyen visszavezethetõ, hogy ki vette meg az alappéldányt.

"Szólj, ha megvan a hw háttér (szerverek, net),"

Ne viccelj már. Most is van mellettem egy szervez ami jelenleg ki van kapcsolva csak áldogál itt. Egy ilyen webáruházból 8-at is elfuttat egymás mellett. A net az annyit tesz, hogy server hosting szobába berakod a szervert. 100Mbit vonal 20e forint havonta. Nem kell betojni a költségektõl. (Ez nem magyar állam ahol egy szerverért elkérnek 20M forintot a mellé pakolt sallangokért meg még ugyanennyit, és nem jó a feladatra)

"megvan a webshop, megfelelõ (ellenõrizhetõ, auditált eladási adatokkal) adminisztrációval,"

Ez a része a tényleges befektetés, mert saját motor és felület készítése bele kerülne 2-3 hónapba meg párszáz ezer forintba. Ez a legkomolyabb tétel.

"megszervezted a reklámok megjelentetését."

Hát ez kb 1 telefonba kerül mindenkinek. Na most tényleg ne legyetek már demagógok. Bármelyik rádiót felhívom már küldik is az üzletkötõt, ugyanígy az újságok, tv, stb.

"Akkor, ha ezzel megvagy és még mindig csak példányonként 65 Ft-ot kérsz, akkor szólj. Hidd el, lesz jelentkezõ."

A gondom a siker kétségessége. Ha le lehetne szerzõdni kiadokkal akkor érdemes lenne megcsinálni, de ha megcsinálod, majd a kiadó szarik továbbra is rá és vagy észreveszi, hogy Õ is tud ilyet és megcsinálja, akkor már meg is buktál a piacon. Sajnos ez ezen múlik.

"Gondolom elég nagy alaptõkéd lehet, ha ilyenbe bele tudsz vágni. 😊 "

Melyik részéhez kell az a nagy alaptõke??

Szerintem ezzel így van a többség, ha lenne egy olcsóbb kindle amin nincs se wifi se 3g tuti hogy egy csomó mindenki azt vette volna, mert én is úgy vagyok vele megveszem gépen és majd rárakom, nem nagy ügy.
Csak hát az amazonnak épp ezen van az üzlet fõleg az óceánon túl, hogy a sok lusta ember ha már van net rajta akkor az ágyon fekve elolvasott egy könyvet úgyis böngészgetni fog a webáruházban és vásárolni fog.

hdo
Én meg el tudom fogadni hogy valakinek az e-ink kényelmesebb olvasni, ezen nincs is vita, de azt már nem hogy még a kávéfõzõnek is IP címe legyen, hogy tudj neki dobni egy mailt a garázsajtóból hogy mire bemész a házba már legyen friss meleg kávé! 😄

Ennek semmi köze a hatékonysághoz, vagy az idõspóroláshoz, ez már kényelmesség és lustaság a köbön! 😄

Azt már leszûrtem, hogy neked ez nem szempont, de a nagy többségnek az 😉.

Desiderata
lol, birtoklási mániád van?
könyvtárból kiveheted bármikor hónapokra
ha meg nagyon kell megveszed
hdo
tft, e-ink nekem egy kutya, lásd #36 második mondat! 😄

Ha egy könyv leköt, úgyis kiolvasom, és nem fogok a 20. oldal után azon picsogni hogy jajjkifolyikaszemem! 😄

14 éves korom óta többet néztem monitort mint bármi mást, és még mindig el tudom olvasni a legalsó sort szemvizsgálaton! 😄

A kindle 30 környékén van 😊, és az ami ennél olcsóbb a tft- kijelzõs nem e-ink, habár épp ma olvastam hogy kijött egy új nook hasonló áron mint a kindle, tehát már van alternatíva is (eddig is volt csak sokkal drágábbak voltak azok)

hdo
mert az ingyen van b+ és az eredmény a tied, nem kölcsönbe van!

Desiderata
ne beszélj már, könyveket szkennelni gáz
könyvtárból kiveszed vagy megveszed, ennyi
mit kell szarakodni szkenneléssel meg fénymásolással?
hdo
Akár másik e-olvasóra ami nem tud wifit. Láttam már 19-ért, a kindle 40+ ezerével ellenben.

"Na igen, és emiatt hogy pillanatok alatt egy plusz eszköz igénybevétele nélkül tudják olvasni a következõt, inkább vesznek egy készüléket ami egy huszassal többe kerül mint a másik ami ilyet nem tud."

Na most gondolom a kindle-re modnod azt hoyg egy 20 000 többe kerül mint a másik ami ilyet nem tud. Mire gondoltál a "másik" alatt 😊?

Desiderata
mondjuk a könyveket nem torrentre szokták felrakni :/

tudok keresni a neten de nincs fent, azóta már megvettem, és még mindig nincs fent
hdo
Lusta vagy, ennyi. Téma lezárva. Akinek másolni nincs ideje annak olvasni se!

hdo
"én konkrét könyvekre gondolok amik érdekelnek és nincs warezban mert nincs elektronikus kiadás"

Megint csõben gondolkodsz. Attól hogy nincs elektronikusan kiadva az adott könyv amit keresel, az még egyáltalán nem jelenti azt, hogy valaki nem scannelte be, eresztett rá egy szövegfelismerõ programot, majd ne rakta volna fel mondjuk torrentre.

Desiderata
könyvek szkennelése == idõ elcseszése

könyvtárból nyugodtan fénymásolhatsz, ha netre felrakod akkor már warezhuszár vagy, amire nem lehetsz büszke
Ezzel csak azt akartam mondani hogy azoknak SEM volt elektronikus kiadása, ennyi, mégis fent vannak...

hdo
"szkennelni ki fog egy ekkora terjedelmû könyvet? tapasztalat szerint: senki"

Akkor te jó sok lusta embert ismersz. Egyik ismerõsöm miután vett egy e-olvasót, a 7 és fél méteres összhosszúságú könyvespolcáról beszkennelt mindent és rárakta.

De hogy ne csak azt mondd, hogy ez egyetlen eset, mióta felsõoktatási intézményben tanulok - nem ma kezdtem - azóta egy fillért nem költöttem könyvre, mindent úgy kölcsönöztem egyetemi könyvtárból és úgy másoltam ki. Ez is "warez" de adott helyen nem hogy mindenki csinálja, még a tanárok is ajánlják mint alternatívát a könyvvásárláshoz!

Desiderata
próbáld értelmezni amit írtam

én konkrét könyvekre gondolok amik érdekelnek és nincs warezban mert nincs elektronikus kiadás
míg másik hasonló témájúból van kindle kiadás és fent a net sötét oldalán

most random 7000 magyar könyvvel mit kezdjek?

szerintem hülye az a kiadó és szerzõ aki elektronikus formában kiadja a könyvét, mert azonnal ellopják
hdo
Na igen, és emiatt hogy pillanatok alatt egy plusz eszköz igénybevétele nélkül tudják olvasni a következõt, inkább vesznek egy készüléket ami egy huszassal többe kerül mint a másik ami ilyet nem tud. Erre gondoltam faszrázás címen.

Huszonéves számítógépbuzi vagyok, de marhára redundáns - ergo fölösleges - dolognak vélem, hogy legyen internet a könyvemben, a PC-men, a telefonomon stb. Számomra egy _céleszköz_ teljesítse a rendeltetés szerinti funkcióját, és kész, ne tudjon semmi extrát amivel egy másik céleszközöm már rendelkezik, semmivel nem lesz jobb nekem tõle, semmi olyat nem kapok amit eddig nem tudtam volna megcsinálni.

Desiderata
ha a könyv nincs az országban akkor hogyan fénymásoljam?

szkennelni ki fog egy ekkora terjedelmû könyvet? tapasztalat szerint: senki
Huhh ha tudnád hogy ez mennyire nem így van.
2009-ben lett feltöltve egy torrent amely 7000 magyar nyelvû könyvet tartalmaz, amelyek közül, egy sem jelent meg e-könyvként mivel akkor még nem is volt magyarországon e könyv kiadás (még most is csak a csírája létezik), akkor szerinted ezt hogy csinálhatták meg, ha a papír könyveket nem warezolják?

hdo
"míg azok a könyvek amik csak papírban jelennek meg és vaskosak akár 500-700 oldalasak vagy több azok nincsenek fent warezban --> meg kell venni"

Fénymásolóról, scannerrõl hallottál-e már?

Hidd el a wifi engem sem érdekel a legkevésbé sem. De vannak olyanok, akik épp befejeztek egy nagyon jó könyvet és már olvasnák a következõt, akkor pillanatok alatt a készüléken belül felmennek netre megveszik és már olvashatják is. Egy kényelmi szempont ennyi.

Desiderata
e-könyvek megjelenés után már kint vannak warezban, terjedelemtõl függetlenül

míg azok a könyvek amik csak papírban jelennek meg és vaskosak akár 500-700 oldalasak vagy több azok nincsenek fent warezban --> meg kell venni

ráadásul papíron olvasni azért (legalábbis számomra) sokkal élvezetesebb
szóval az e-könyvek csak warez szempontból jók, mert így a tudást bárki beszerezheti (mert ugye minden könyvet senki nem tud megvenni)
hdo
Én kifejezetten csípem ha a PDF-ben olvasott fantasy könyv háttere pergamen-szerû. Magasból letojom,hogy mit meg hogyan kényelmesebb olvasni. Az meg hogy könyv tudjon wifit meg ilyen szarokat szerintem már faszrázás kategória, tök fölösleges.

Igen vannak ilyen könyvek, de a könyvek nagy többsége nincs tele képekkel ábrákkal hanem a szöveg a lényeg.
Mondjuk én nem értem azokat akik letáboroznak az egyik vagy a másik oldal mellett, nagyon jó a kindle, de azért mindig is lesznek olyan könyvek amit papíron veszek meg. Simán megfér egymás mellett a kettõ.

hdo
Nem is próbálom megmagyarázni, miért is akarnám? Tisztában vagyok vele, hogy rengeteg véleményemmel a mai technikai trendeket figyelembe véve a kisebbséghez tartozok.

Hát mivel a Kindle-nél és az einkes e olvasóknál nincs háttérvilágítás valamint nincs képfrissítés, csak ha te oldalt váltassz egyértelmûen kényelmesebb a szemnek az e-könyvolvasó.

bakvarnyu
A Kindle mindenképp jobb a szemnek, viszont nem tud annyit.

bakvarnyu
Vannak olyan gyönyörû képes könyvek amikkel a Kindle-n nem sokat tudnál kezdeni. Ezért is nem vettem még, majd csak akkor ha színes lesz, meg nagyobb 😊

Rage47
kindle-n jobb?
melyiknek jobb a kijelzõje? egy jó tabletnek, vagy ezeknek az ebook readereknek? melyik jobb a szemnek?
PoWeReDbyChAoS:
De õ csak terjesztõ akar lenni, nem kiadó, szóval a kezdõ írók kiadatlan könyvekkel nem nyerõ.

Minden jog fenntartva!

PoWeReDbyChAoS
Keress kezdõ írókat kiadatlan könyvel, minimum 30-50darabot (van belõle bõven). Készítsd el és üzemeld be a webáruházadat, majd írj cikkeket nagyobb portáloknak, hogy van egy ilyen oldal (origonak, sg-nek stb.), ha kiraknak pár cikket a webáruházadról, akkor kisebb kiadók is megfognak keresni és beindul az üzlet. De ne 65ft-kérj, hanem 100 - 150 ft, de abban az árban legyen benne az, hogy átkonvertálod a mûvet más formátumokban is (elérhetõ legyen akár telefonon, vagy bármilyen platformon).
Szerintem jó esélye lenne egy ilyen jellegû honlapnak a piacon.

De ezzel a kisebbséghez tartozol, nem ez a nép hangja. A kindle jó. Nekem ez a 2. ebook olvasóm, és semmi pénzért nem vennék papír könyvet, nincs értelme. Ha papír kell a kezemnek bemegyek a munkahelyre. Monitorról pedig nem fogod tudni megmagyarázni, hogy jó olvasni, mert nem.
"Minden licensz ki van már fizetve lentebb ergo nem kell már arra költeni."

Kivéve azokat, melyeket elfelejtettél beleszámolni, mint pl. az e-könyv formátuma (lásd mobi), vagy a DRM után fizetendõket.

Egyébként hajrá!
Szólj, ha megvan a hw háttér (szerverek, net), megvan a webshop, megfelelõ (ellenõrizhetõ, auditált eladási adatokkal) adminisztrációval, leszerzõdtél a bankokkal (attól tartok, hogy itt is érni fognak még meglepetések), megszervezted a reklámok megjelentetését.
Akkor, ha ezzel megvagy és még mindig csak példányonként 65 Ft-ot kérsz, akkor szólj. Hidd el, lesz jelentkezõ.

Gondolom elég nagy alaptõkéd lehet, ha ilyenbe bele tudsz vágni. 😊

Minden jog fenntartva!

narumon
Minden licensz ki van már fizetve lentebb ergo nem kell már arra költeni.
Hát ez olyan mint a zene kiadók, azók is sem hajlandók engedni az árból nem sokáig élnek már.
Ha nem lesz ilyen terjesztõ akkor én vállalom. Beállítok egy nagy teljesítményû szervert, szélessávú kapcsolatot, adom a webáruház szoftvert és ezeknek a kezelését, biztosítok reklámokat a kiadóval karöltve, és ezért csak eladott példányonként 65Ft-ot kérek! Várom a kiadók jelentkezését. Kössünk szerzõdést!

Na meg ott van még az áfa kérdése is ami a papírkönyvnél 5%, az e-könyvnél meg 25%. Mert valami olyan törvény van, hogy csak az könyv ami hordozón megjelenik ha pl cd-n adnák akkor csak 5% áfa lenne rajta, tipikus hülye magyar törvény.

hdo
Sokkal szívesebben olvasok monitorról mint papírkönyvrõl, vagy bármi másról. 😊

Szerinted 65 Ft-ot visz el példányonként a terjesztõ, reklám, licenszek kifizetése? Gondolod, hogy az a terjesztõ, amelyik a példádban 1750 Ft-ot kaszál, majd ennyivel kevesebbet fog elkérni?
Gondolod, hogy a bank lenyeli a tranzakciós költséget?

Ennek ellenére egyébként lehet kapni ~1000 Ft körüli összegért e-könyveket.

Minden jog fenntartva!

Attól még a pdf nem e-könyv formátum. Viszont teljesen igazad van pc-n vagy tableten lényegtelen a formátum és magazinokat jelenleg csak ezeken érdemes olvasni, vagy a nagyképernyõjû e-book readeren de azok még túl drágák.
Viszont lentebb írtad, hogy fantasy könyveket olvasol, szöveges anyagokhoz pedig ezek az eszközök fényévekkel jobbak mint a monitor vagy bármilyen tablet.
Ne mond nekem hogy te szívesebben olvasol monitorról mint papíron, márpedig az e-inkes könyvolvasók majdnem azt az érzést nyújtják mint a rendes papírkönyvek.