2012-ben jön az ArmA III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams
2. megfigyelés: végtelen mentés probléma: talán el kéne jutni a nehézségi fokozat beállításainak tanulmányozásához.
3. megfigyelés: az Arma nem optimalizálatlan, csak lehetõséget ad arra, hogy csúcsra járasd a géped. Azon a beállításokon, amin elfut az enyémen, már gyönyörûszép. Nem izgat különösebben, hogy nem tudok minden very high-ra felnyomni.
4. tény: az Arma tényleg tele van buggal, de az nem a single player küldikben érdekes, hanem a scriptelésnél jön elõ. A legtöbbre viszont a bug ismeretében van work-around. Jól megírt küldinél nem nagyon fogsz buggal találkozni.
A legfontosabb: bolond az, aki az armában a hivatalos küldikkel szórakozik, vagy az alapján ítéli meg a játékot. Vedd azt demónak. Ha azzal akarsz nyomulni, elõ se vedd. A BIS nem igazán szórakozik azzal, hogy totál csúcsra járassa a single-player élményt.
Az Arma egy military sandbox game, a lényege a közösség által megírt küldetéseken, és a netes csapatjátékban van. Ez nem olyan, hogy végigjátszod aztán kész. Évek óta nyomom, már az egyest is, de úgy emlékszem, az Arma2 single playert mai napig nem vittem végig. Unalmas, a sztori meg érdektelen.
Viszont írtam rá tonnányi saját scriptet, missiont, az órákig tartó, lagmentes, bugmentes, élvezetes játék lehetséges, csak jól megírt küldetésekkel kell próbálkozni. És annál nincs jobb, amikor Warfare-ben az ellenséges jármûvek mozgását figyelve, hallgatózva, fél órás hasonkúszás után megpillantod az ellenfél titkos táborát egy rejtett völgyben, és rávezeted a fent keringõ haver bombáit lézerrel.
Vagy azt az adrenalint is nehéz pótolni, amikor te vagy a parancsnok, és õrülten veszed a kanyarokat az MHQ-val a kisvárosban, mert két tank van a nyomodban... vagy épp tizenhatan ordítanak veled, amikor elkúrtál valamit... 😊
Szigorúan szerintem.
Igen, tudom, hogy a legkomolyabb szimulációs játék, és érdekelne is, de ÍGY nem.
BF-et meg tönkrekúrták, ez a BC2 valami istentelenül szar lett. Elvesztettem a reményt is, hogy a BF3 jó lesz... 😞
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Szeretem az ARMA lényegét.
A kivitelezését már nagyon nem.
A problémám az újfent elcseszett célzással van, amihez az animáció, grafika, engine csak tovább bosszant...
Egy dolog, hogy szimulátor, de már felnõhetne annyira, hogy igazán megpróbálja a tájakat valósan modellezi, és próbáljon a csupasz objektumokra rápakolni jópár dolgot, minimum a realisztikusság kedvéért. Bátran effektezhetnék õket, fõleg a reflekciókat, a textúrákat, legyen piszkosabb a vizuális élmény, mert bizony nagyon fontos, legalább a rejtõzködés szempontjából.
Utóbbi állításomat meg se próbáljátok megcáfolni, nem akarok senkit se beoltani ^^
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
Egyébként sajnos realitás terén minden hibájával együtt az ARMA áll az élen sajnos ha szimulációra vágysz akkor nincs nagy választásod. (tudom kicsit lightosabba ott van a BF, de a BF ezen s téren nem éri el az ARMA szintjét)
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.
1. E8400 3.0Ghz, 6G RAM, 8800GT, 30Mbit-es UPC net, feltöltést nem tudom pontosan. kb 60 fps, nem szaggat, nem vagyok hülye, belövöm a beállításokat úgy, hogy bírja a gépem. OFPnek is olyan volt a netkódja, hogy multiban kifutottam a sarkon, megláttam az ellenséget, fejbelõttem, bevérzett a feje, rám nézett, célzott, lelõtt, aztán összeesett, meghalt. Nem csodálkoznék, ha azóta sem sikerült volna összehegeszteniük...
3. Ez nem játszik be, mert itt már nem csak egy mentés van, mindegyik külön fájlba, külön névvel jön létre. És mindegyik a pálya elejére tesz vissza.
4. Tíz éve nekem sem. De 2011-ben ez már gáz.
5. Ja, OFP-ben kevés CQB volt. Itt több. És szar. Az 5. pálya, amit megcsináltunk vagy hatszor, az végig városban van, épületek közt, bennük, a tetejükön. Ha tudják, hogy erre szar a motorjuk, akkor miért erõltetik? Lehet, hogy késõbb jobb lesz, a 6. pálya már tényleg utazgatós, nyílt teres volt. Az elsõ ilyen talán.
5.b Tényleg csak 10 pálya van? Amibõl az elsõ 3 kvázi tutorial?
6. Persze, saját küldetésekben. Amivel akkor foglalkoztam volna, amikor végzünk a kampánnyal. De a kampányban voltak ilyenek az ellenségek. De mindegy, ezen túlteszem magam, csak itt is szánalmas, hogy 10 éve semmi fejlõdés az égvilágon.
7. Ok, tényleg ez lenne a legkevesebb. Azért meg tudom állni, hogy két lépésenként rányomjak a save-re...
"az OFP azzal is több a többi tucatFPS-nél, hogy olyan szabadon programozható és paraméterezhetõ az alap motor, mint egy önálló fejlesztési környezet. "
Hát ez mondjuk nem nagy újdonság, a legtöbb FPS motor ilyen, tizenöt éve. UE, Source, ID engine-ek mind moddolhatók.
Nem tudom az Arma nekem kimaradt. A BF2-ben az AI a szokásos szarakodást csinálta. Fûben vagyok, vagy fedezék mögött és lát a bot....
Az OFP-ben n+1 tudtam kúszva osonni. A demoban a T-72 alá is bekúsztam nem 1x és, ha gránátot dobtam 4 kis csoportban szaladó ember közé, akkor mind a 4 meghalt.
Az OFP kicsit halvány színû volt stb. Sok búgja is volt aláírom, de a lövések szimulációja az mai napig példaértékû. Megint a BF-2-vel jövök....: BF2-ben MP-5-tel 15 méterrõl szóródik a lövedék, mint állat... naneeeeeeeee<#banplz>#banplz>
. .Yo soy el más fuerte! Voy a matar a todos mis enemigos! Sin piedad! .
2. Errõl nem tudok nyilatkozni, de ha jól tudom, már páran azért valahogy végigjátszották...
3. Elõfordult az OFP-ben is, hogy valami miatt a pályaközi save elbaszódott (az okra már sajna nem emlékszem), de ha letörölted és csináltál egy újat, akkor utána megint jól mûködött.
4. Az irányítással nekem semmi problémám nem volt az OFP-ben.
5. Az épületek kezelése a motor gyenge pontja, ezt elfogadom (de a játékban az CQB eléggé mellékszerepet kapott).
6. Az AI-t akár újra is írhattad (én pl. írtam egy egyszerû, alaputasításokra épülõ AI-t), de az alap is elég jól skálázódott. Mondjuk fullra húzva tényleg lelõtt egy lövéssel 500 méterrõl egy PK-val... 😊 Minden címezhetõ objektum (részben még a térképen levõ fixek is) viselkedését tudtad szabályozni, így a halált is magad kezelhetted le, ha nem volt szimpatikus az alap megoldás.
7. A 3-as pontban éppen a mentés lehetõségének elvesztéséért lamentáltál, most meg nincs kihívás? "és ezt így hogy?" 😉
Félre ne érts, elhiszem, hogy neked ez a tapasztalatod, és nem tetszik, amit látsz. Úgyhogy nem is vitának szántam ezt az írást, csak arra, hogy lásd, hogy az OFP azzal is több a többi tucatFPS-nél, hogy olyan szabadon programozható és paraméterezhetõ az alap motor, mint egy önálló fejlesztési környezet. Ez tette lehetõvé, hogy annyi fajta-féle egység, fegyver, cucc, játékmód, pálya, stb. legyen hozzá.
Persze elismerem, hogy a grafikája (legalábbis az OFPnek) mai szemmel szánalmas, de nekem még így is tetszik - nyilván elfogult vagyok egy pöppet. 😊
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
De egyébként is magasról, taccsanósat a grafikára, ha a játék FUBAR.
http://outerra.blogspot.com/
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Egyébként meg a szigetet egyszerre sosem járod be, no meg nem ettõl lesz jó egy játék.
De tényleg nincs másik játék, ahol ilyen nagy szabású csaták lennének, értem, mit akarsz mondani. Éppen ezért sajnálom én is nagyon, hogy ekkora szar lett ebbõl.
1. Két embernél 50-es pinggel két-három másodperces lagok vannak. Én vagyok a host, beülök egy humveeba, haver beül géppuskásnak, és tíz másodpercenként leüvölti a fejem, hogy "micsináááááálsz!!!", mert õ úgy látja, hogy teljes sebességgel zúzunk be a fák közé, mikor a valóságban én teljesen rendben követem az utat. Gondolom, akkor milyen kurvapontosak a lövések, ha azok is ugyanígy 2-3 másodperces késéssel szinkronizálódnak...
2. Az ötödik pálya végén megnéztük a videót, aztán utána nem a következõ küldetés indult el, hanem ugyanaz. Megcsináltuk megint. És megint. És megint. És megint. Aztán valahogy, singleplayerben tovább sikerült jutnom, amit aztán tudtunk folytatni koopban.
3. Amiben nem volt túl sok örömünk, mert a következõ küldetés elején amit kaptunk, helit, nem lehetett irányítani, a pilóta nem hallgatott a parancsokra. Ez még nem is lett volna nagy baj, lehet menni humveeval is, de ennél nagyobb probléma volt, hogy megszûnt a mentési lehetõség, innentõl kezdve hiába mentettem, minden alkalommal a pálya elejére baszott vissza loadgame alkalmával.
Végülis csak game-breaking bugok, semmi komoly. Éppen csak végigjátszhatatlan lett tõle a játék, nem nagy ügy...
Plusz a szokásos, OFP-ben jól megszokott hülyeségek, hogy: az irányítás ugyanolyan darabos, mintha késve követné az egeret; épületekben alig lehet mozogni és néha átlátsz a falon ha közel mész hozzá; az ellenségek halál elõtt még befejezik a mozdulatot; néha kilométerekrõl lövik el a légy tökét, néha meg három méterrõl szerencsétlenkednek; a fizika változatlanul borzalmas, meg úgy nagyjából és egészében SEMMIVEL nem tud többet, mint az OFP, csak és kizárólag a grafikája jobb.
Ja, bocs, vannak változások is. Ha lelõnek, akkor a haverod feléleszthet, és végtelen számú mentés van, úgyhogy viszlát, OFPben megismert feszültség, izgalom...
Ám várós...De az hogy IGÉNYES...na ezen röhögtem.😊
Maradjunk annyiba hogy fps szimulációba a egyik legjobb de hogy igényes???!..😄
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
"I am the man who surpasses God!" "Kill me and become a hero, or die by my hand and become one of my victims."" "See you space cowboy..." "Roger, roger."
Az OpFlashnek a netkódja volt ultragáz 1.46-ig, az ArmA1-nél az 1.14-es patch changelogja 100%-os teljesítményjavulást ígért a legtöbb rendszeren (micsoda optimalizáció lehetett ott elõtte kérem!), az ArmA2 meg a brutális gépigény mellett az 1.07-es javításig többek között azért volt poénos, mert ha felszálltál egy tehergéppel, rögtön felrobbantál a levegõben. 😄DD
Kiragadott példák, de jól mutatja azokat a bugokat, ami miatt megosztja a sorozat a népeket. Én a küldetésszerkesztõje miatt nagyon szeretem tolni õket, de alapszabály, hogy várjon az ember legalább fél évet, amíg megpolírozzák a játékot, mert akkor élvezhetõk.
De vannak azért ennél nagyobb foskupacok is, pl 2033-as metró, ami egy csõfps még is csúcsgép kell hozzá.
Én is úgy vagyok, hogy akármennyire is szeretem a játékot, ezért NEM fogok semmit újítani, majd akkor ha ezen kívül már több játék futtatásával is gondom van, de nincs.
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Vagy menjenek vissza codozni az nekik való.<#violent>#violent>
Csak szólok, hogy az ilyen COD, meg Battlefield nem szimuláció, az IL-2 meg a LOMAC pedig nem harctéri.
"We have our own place in the universe, and it is a dark, cruel role we play: We are the revolutionaries, we are the usurpers to the heavenly thrones. We are the enemies of the gods."
Egyébként szerintem még mindig ugyanarról a bugtenger motorról húzzák le a kb 8. rókabõrt, úgyhogy borítékolom, hogy ugyanolyan fostömlõ lesz, mint az ArmAII, csak még csillivillibb.
Egykébként meg tényleg nem bírnak el a konzolosok egy repszimet sem, ezért nem is készül ár. Lásd. H.A.W.X...
Szerintem meg pont az a baja az ArmAII-nek, hogy egy az egyben ugyanaz, mint az OFP, csak csillivilli grafikával.
A gond ott van, hogy amit TÍZ ÉVE még elnéztem egy játéknak, ma már nem nagyon tudom. Azt hittem eldobom az agyam, amikor elõször elindítottam, és ugyanazok a játékmechanikai faszságok, ugyanaz a darabosság, ugyanaz a faszfej AI, ugyanazok a bugok tömegével, mint amik az OFP-ben voltak. Ez 2001-ben még elnézhetõ volt, de 2011-ben már szánalmasan szarnak számít.
Kelly Sue Deconnick Heather Anthos Gail Simone Anita Sarkeesian Vita Ayala Sana Amanat Sam Maggs Kathleen Kennedy Leslye Headland Lauren Hissrich Lindsey Weber Alex Kurtzman JJ Abrams