• kukacos
    1. megfigyelés: szar, akadó nettel, lagos szerverrel egyik játék se fog jól futni. Az Arma netes része nem jó, de nem is kiemelkedően borzalmas.

2. megfigyelés: végtelen mentés probléma: talán el kéne jutni a nehézségi fokozat beállításainak tanulmányozásához.

3. megfigyelés: az Arma nem optimalizálatlan, csak lehetőséget ad arra, hogy csúcsra járasd a géped. Azon a beállításokon, amin elfut az enyémen, már gyönyörűszép. Nem izgat különösebben, hogy nem tudok minden very high-ra felnyomni.

4. tény: az Arma tényleg tele van buggal, de az nem a single player küldikben érdekes, hanem a scriptelésnél jön elő. A legtöbbre viszont a bug ismeretében van work-around. Jól megírt küldinél nem nagyon fogsz buggal találkozni.

A legfontosabb: bolond az, aki az armában a hivatalos küldikkel szórakozik, vagy az alapján ítéli meg a játékot. Vedd azt demónak. Ha azzal akarsz nyomulni, elő se vedd. A BIS nem igazán szórakozik azzal, hogy totál csúcsra járassa a single-player élményt.

Az Arma egy military sandbox game, a lényege a közösség által megírt küldetéseken, és a netes csapatjátékban van. Ez nem olyan, hogy végigjátszod aztán kész. Évek óta nyomom, már az egyest is, de úgy emlékszem, az Arma2 single playert mai napig nem vittem végig. Unalmas, a sztori meg érdektelen.

Viszont írtam rá tonnányi saját scriptet, missiont, az órákig tartó, lagmentes, bugmentes, élvezetes játék lehetséges, csak jól megírt küldetésekkel kell próbálkozni. És annál nincs jobb, amikor Warfare-ben az ellenséges járművek mozgását figyelve, hallgatózva, fél órás hasonkúszás után megpillantod az ellenfél titkos táborát egy rejtett völgyben, és rávezeted a fent keringő haver bombáit lézerrel.

Vagy azt az adrenalint is nehéz pótolni, amikor te vagy a parancsnok, és őrülten veszed a kanyarokat az MHQ-val a kisvárosban, mert két tank van a nyomodban... vagy épp tizenhatan ordítanak veled, amikor elkúrtál valamit... :)

Szigorúan szerintem.