• Shiny Copperpot
    1. Én az OFP-ben ilyet nem tapasztaltam alapból, csak ha valaki elrontotta a pálya scriptelését, és nem volt egyértelmű, hogy ki futtatja a szervert. Hasonló effekteket még a packet loss is okozhat, de az meg hálózati hiba. Elképzelhető az is, hogy egyszerűen kicsi volt a szerver (hwben), ez főleg akkor lehetséges, ha nem dedikált szervert használtatok, hanem egyikőtök csatlakozott a másikhoz, és ez leterhelte a gépet. Amúgy innen már elég sok dolog bejátszik, kezdve pl. a szerverként futó gép feltöltési sávszélességétől és késleltetésétől...

2. Erről nem tudok nyilatkozni, de ha jól tudom, már páran azért valahogy végigjátszották...

3. Előfordult az OFP-ben is, hogy valami miatt a pályaközi save elbaszódott (az okra már sajna nem emlékszem), de ha letörölted és csináltál egy újat, akkor utána megint jól működött.

4. Az irányítással nekem semmi problémám nem volt az OFP-ben.

5. Az épületek kezelése a motor gyenge pontja, ezt elfogadom (de a játékban az CQB eléggé mellékszerepet kapott).

6. Az AI-t akár újra is írhattad (én pl. írtam egy egyszerű, alaputasításokra épülő AI-t), de az alap is elég jól skálázódott. Mondjuk fullra húzva tényleg lelőtt egy lövéssel 500 méterről egy PK-val... :) Minden címezhető objektum (részben még a térképen levő fixek is) viselkedését tudtad szabályozni, így a halált is magad kezelhetted le, ha nem volt szimpatikus az alap megoldás.

7. A 3-as pontban éppen a mentés lehetőségének elvesztéséért lamentáltál, most meg nincs kihívás? "és ezt így hogy?" ;)

Félre ne érts, elhiszem, hogy neked ez a tapasztalatod, és nem tetszik, amit látsz. Úgyhogy nem is vitának szántam ezt az írást, csak arra, hogy lásd, hogy az OFP azzal is több a többi tucatFPS-nél, hogy olyan szabadon programozható és paraméterezhető az alap motor, mint egy önálló fejlesztési környezet. Ez tette lehetővé, hogy annyi fajta-féle egység, fegyver, cucc, játékmód, pálya, stb. legyen hozzá.

Persze elismerem, hogy a grafikája (legalábbis az OFPnek) mai szemmel szánalmas, de nekem még így is tetszik - nyilván elfogult vagyok egy pöppet. :)