Egy vonalból született a világegyetem?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ugyan már, nincs itt semmi bebizonyítva.,
ilyeneken a töprengés nem vezet megoldáshoz soha de még a közelébe se csak mégtöbb kérdést vet fel össze-vissza komplikál egy egyszerû dolgot totál feleslegesen.
Deadliest Project LIVE acc:DPmurdeer
Ennél még Vajon Kiki inverz, a fekete lyukakban kiforduló térideje is elfogadhatóbb magyarázat, a sötét anyagra és az univerzum gyorsuló ütemben történõ tágulásására vonatkozólag.
http://www.sg.hu/listazas_msg.php3?id=1231231482&no=13
bit.ly/ljG1sd
Másfelõl nálunk lehet kapni dimenziós kenyeret. Igen olcsó és olyan savankás az íze. Van sült dimenziós gagyi is, amit jót tesz a diétának...
<#vigyor>#vigyor>
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
Kerdes az hogy egyazon helyzetben tudunk-e mashogy donteni, mast tenni?
A lenyeg hogy a mindket rendeszer azonos legyen es ne befolyasolja a masodik merest az elozo eredmenye.
Ezert lenne szukseg az idoutazasra es megfigyelni hogy ugyanabban az idomomentumban az ember hogyan dont.
A szabad akarat fogalmaval kapcsolatban, gondolom emberekrol beszelunk es nem Schrodinger macskajarol😊
En ugy kepzelem hogy a multunk hatarozza meg a donteseink kimenetelet. Ugy mint egy komplex szamitogep amiben be van utve a szukseges alapinformacio es egy problema megoldasara nagy valoszinuseggel ugyanazt az eredmenyt fogja kiadni nekunk. A kerdes az hogy az a kicsi szazalek ami alapjan nem az elvart erteket adja, vagy mi nem azt cselekedjuk amit kellene, mivel szabad akaratunk van.
Vagyis tegyuk fel 98% hogy egy helyzetben egy bizonyos dolgot teszunk, de vajon a 2% mit befolyasolja? A szabad akarata akkor micsoda? Nem lehet hogy az a 2% csak egy statisztikai szam amit a szabad akarat elnevezessel irunk le?
Ha megvan az esely arra hogy amshogy cselekedjunk akkor, es meg is tesszuk azt, akkor az mar szabad akarat? vagy csak egy lehetseges megoldasa az "egyenletnek"?
Ha nem teszunk semmit az szabad akarat? Akarhatom azt, hogy nem akarok semmit?
A nem akaras az akarat?
Ha meg van adva egy bizonyos szamu valasztasi lehetoseg az nem azt ejletni hogy szabad akaratom van mivel elebem van helyezve a veges lehetosegek szama, ez is elroe determinalt mit valaszthatok.
Igen valaszthatok, de vajon ez az akarat szabadsaga?
..oda szuletni kell...
"a szabad akarat és az általa generált döntés a rendszeren kívül született meg valahogy és behat a vizsgált rendszerünk" -be
A döntésképesség mint új minõség amivel a rendszer gazdagodik egy érdekes felvetés, de ha közelebbrõl megvizsgáljuk, továbbra is az eddigi sémánkat követi. Rendszerünk adott kvantummechanikai véletlenek által generált kiindulási paraméterekbõl és ezek változásait, kölcsönhatásait leíró törvényekbõl áll. Továbbra is egy megatározott ok-okozati rendszerrõl beszélünk, amiben a "szabad akarat" csupán illúzió, és a döntéseket a rendszer szüli.
Ott a csalad, az lelki, fizikai oromok, stb.
A TeV <--> homerseklet parositast en sem ertettem.
Ha valaki jartasabb a temaban kerem magyarazza el nekem.
Az eV az lenyegeben a leadott energia, es ez alakul hove?
Ebben az elmetelben szerintem inkabb az a lenyeges, hogy ha egymasba tudnak alakulni a dimenziok bizonyos energia szint alatt vagy folott, akkor azok a szint valtasok valaszt adhatnak a megvalaszolatlan kerdesre. Ami nem azt jeletni hogy nem lepnek fel ujabb kerdesek.
En szemely szerint kovetem az uj fejlemenyeket, es nagyon szepnek tartom hogy probaljak meglelni a valaszokat.
Ne feledjuk, ha mindenki beletorodott volna abba amit hisz vagy a vallas eroltet rank, akkor most nem az LCD kepernyon kereszul bamulnank az SG forumot. ... es meg sok mas sem lenne.
..oda szuletni kell...
Én megismertem ezeket az infókat, van kedvem tovább élni és megosztom veled a könyvet:
László Ervin: A rendszerelmélet távlatai
A könyv után amúgy nem meglepõ a cikk tartalma sem. Jómagam is pár hónapja jöttem rá, hogy a 3D az nem más mint 1D-s elemek meglehetõsen komplex struktúrája.
Arra viszont kíváncsi lennék, hogy mit tennék azután, hogy megtudtam mindent -azonkívûl, hogy megosztanám másokkal --> mondjuk nem biztos, hogy ezt tenném (a megismert információktól és a szituációtól függne, hogy szétkürtölném-e). Lenne érteleme tovább élni? Ha ti megismernétek ezeket az infókat és esetleg úgy éreznétek, hogy nincs értelme tovább élnetek, akkor továbbadnátok azt a bizonyos könyvet másoknak?
Ahogy a részecskék alkotta rendszerek bonyolódnak, minõségileg új tulajdonságaik lesznek, ezek egyike a kvázi-determináltság, sok részecske statisztikai viselkedése gond nélkül megjósolható. De még egyszerûbb példa a hõmérséklet, ami egy olyan fizikai tulajdonság, amivel egyes részecskék nem rendelkeznek (az egész több mint a részek összege), de néhány ezer már igen, és ez nem csak egy egyszerû statisztikai mérõszám. A rendszer hõmérséklete egy hozzáadott, minõségileg új ok, ami determinálni tudja a rendszer jövõjét.
Ha jól értem azt írtad, hogy a szabad akaratú döntés olyan, mintha kívülrõl avatkoznánk be egy rendszerbe, mert a hatás eredete nem a rendszeren belüli állapotok eredménye. De talán csak annyi történik, hogy a részecskerendszer (mint az ember) bonyolultsága egy ponton túl a döntésképesség új minõségével gazdagodik.
Fizikakönyvem: http://valek.webs.com/ \"Az a baj az Interneten terjedő idézetekkel, hogy nem tudod róluk megállapítani, valódiak-e.\" /Petőfi Sándor/
De kicsit úgy állsz a dolgokhoz mint a papok. - ismerve katolikus papokat ezt dicséretnek veszem.
Hogy csak neked lehet igazad, arról amit mások tapasztaltak. - nem a hétvégi olvasgatás a "tapasztalás", hanem a kísérletezés. A kvantummechanikát pedig nem a tolószékes ürge meg a hosszúhajú TV-bácsi tekintélye igazolja, hanem a kísérleti eredményekbõl megnyilvánuló valóság.
Hiszem hogy a valóság nem bonyolult elméletek alapján mûködik. - hívõvel nem érdemes vitatkozni, úgyhogy erre nem mondok semmit...
és mi van azzal az elmélettel, hogy egy nagy valamit egy háló rendszer vett körbe, ami túlgerjesztette és az felrobbant, amibõl kilõtte magát és az volna ez a csík, ami annyira bepörgött, hogy megint nem tudta, hogy hol van.
Ülök othon, a szemétdombom, tetején, énekelek én.
Más: egyes kutatók szerint a Mindenség ún. bránok összeütközésébõl jött létre, így elméletük elkerüli a szingularitást, amit nem tud a modern fizika kezelni. Azzal nagyon jó viszonyban állhat a cikkben vázolt elmélet.
iSS!
iSS!
A TeV nem a Tera Elektron Volt rövidítése? Nem hallottam még hõmérséklettel kapcsolatos összefüggésben.
Dchard
Akár még logikus is lehetne, hogy ha már az idõ sem létezett kezdetben, se az alapvetõ erõk akkor a dimenziók sem. Azért mégiscsak furcsa, hogy egy vonal mi a fenének gabalyodna több dimenzióssá. No és az a vonal mibõl volt? Egyik kérdés szüli a másikat. Igazából mind csak találgatás. Kell a pénz és a nyilvánosság, valamit fel kell találni aztán majdcsak meglesz az elmélet addig amíg és jól fizet míg le nem váltják valami még nagyobb hülyeségre. Egyébként honnan veszik ezeket a számokat az idõvel kapcsolatban. Miért mindig éppen a másodperc billiomodik kis részében történik valami?
Ja-ja faszikám, meg ha ledöntesz egy üveg vodkát, vagy belövöd magad akkor is a dolgok sokkal egyszerûbbé válnak. Esetleg mindkettõ ... <#pias>#pias>
Be ne szopjátok már! <#mf1>#mf1>
odaadom kölcsönbe pár évig ha érdekel, mert 6k volt a könyv, akárkinek!