158
  • torzsvendeg
    "Ha átmegyünk 1D-be, a dolgok sokkal egyszerűbbé válnak."
    Ja-ja faszikám, meg ha ledöntesz egy üveg vodkát, vagy belövöd magad akkor is a dolgok sokkal egyszerűbbé válnak. Esetleg mindkettő ...
  • dilofekete
    ha teszem azt isten csíkban látott, miért ismerte volna ztat a csíkot, ha ő sem ismeri, de ha hisünk neki, miért is ne lehetett volna végtelen számű csíkszem effektus, amit mi küldünk neki a jövőből, cigi formulába tekergentvén? :D
  • dilofekete
    a létező erővonalakon bellül, amit leszámlgatnak, de mivan ha nem egy ilyen csíkszem effektus volt? :D
  • dilofekete
    végtelen számú síkon elképzelhetnénk aztat a fotót, hogy egy csík vagy görbe, mire alapoznánk azt, hogy nem mozgott, mi volt a fizikája?
  • dilofekete
    kajak csak ha az ürben, minthogy az tekintjük légüres térnek, ott nem léteznek dimenzók, am jó feltételezés lenne, elismerem, mert én is így gondoltam, de azt képtelen voltam gondolni, hogy egy létezhet eggy nélkül XD
  • dilofekete
    én csak az egy síkon akadtam ki, minhogy egyetlen vonla létezik , miböl feltételezik eztet, a 3-4 stb dimenzióban, hogy egy 1-2 dimenziós kamehame volt? ::D:D::D
  • torzsvendeg
    Mekkora egy tehénkaki ez az elmélet HÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁHÁÁHÁ
    Be ne szopjátok már!
  • dilofekete
    nem lehetetlen barátom, mint semmi sem, gondolj bele, hol gondolkodnál le számításokban egy kvantum gépet, amit a jóisten egy kövek tet meg egy sóderbányában és teszem azt a te házikód tükre mögött van? nah, mi a valószínűsége, hogy mikor aktívabb és mikor nem? hmhm
  • sly007
    "Az idő rövid története" c. könyvet olvasgatom mostanság. :) Nem szeretem a számolást. (Bár nem vagyok olyan rossz belőle). De kicsit úgy állsz a dolgokhoz mint a papok. Hogy csak neked lehet igazad, arról amit mások tapasztaltak. bár ahogy elnézem, neked több lehetőséged volt-van az átlagnál, ilyen dolgok kutatására. Nekem nem. Próbálom logikusan felfogni az univerzumot, nem a differenciál egyenletek, kvantum elmélet, stb bonyolult bizonyításai alapján. Hiszem hogy a valóság nem bonyolult elméletek alapján működik. Bár nagy rendszereket egyenletbe foglalni szinte letehetetlen. Mondjuk úgy hogy csak a valószínűségét lehet számolni. :)
  • dilofekete
    én vettem egy elméleti villamoságtan könyvet Somonyi Károly-Zzombory Lászlótól, de az alkoholista haverom fejéhez vágtam és leszakadt a keményfedeles borítója, azóta nem bírom olvasni, agyilag felbasz hah meglátom
    odaadom kölcsönbe pár évig ha érdekel, mert 6k volt a könyv, akárkinek!
  • bvalek2
    Olvasgassad még egy picit azt a kvantumelméletet. Sőt nem árt ha igazi fizikakönyvet veszel a kezedbe, amiben számolások vannak.
  • dilofekete
    egyetlen változó van abban a hülyeségben amit rám oltotok esetekben, hogyha a ön ön akaratunk irányít és így nem létezhet igazság, minthogy zavaró tényező, amikor belebüfögögk a zenébe szintizés közben, na az bezavar és nem tudom követni az eseményeket, ahoz már ultr-ultra profnak kell lenni ám :D
  • sly007
    Sőt gyakorlatban jobb ha több kimenetre készülünk fel. :) Hiszen nincs információnk minden befolyásoló tényezőről. :)
  • dilofekete
    akkor maradok a több mint egy évtizeddel ezelőtti skizofrém barátaimnál, mert nem hiszel nekem :(
  • dilofekete
    na szopjál le de keresztebe XD
    attól még nem feltétlenül lehetek hülye, mert így szeretem, nem biztos hogy helytelen! :P
  • sly007
    Ne is válaszolj mert nem fogom látni :P
  • sly007
    Képzeld anno csináltam egy troll szűrőt. userscript.org-ra feltettem. És most újra beüzemeltem. Szerinted miért? :D
  • dilofekete
    és ez a jelen álláspont szerint mekkkora de nagy igazság :D
  • sly007
    Azt olvasgatom mostanság. :) Semmit sem veszek készpénznek azért. :)
  • bvalek2
    Elméletileg is több kimenetele lehet. Ismerkedj meg a kvantumelmélettel, érdemes.
  • dilofekete
    világossabban, ha a keverőmön megy a rádió és én közben a szintit is használom rajta, de nem mindig hallom, attól még tudom követni az eseményeket XD
  • sly007
    Rosszul hiszed ha valakinek az elméletei alapján értelmezem a világot. Inkább próbálom saját magam módján felfogni. Ahogy elnézem a tudósok még keményen sötétben tapogatóznak. Lásd ezt a cikket. :)
  • dilofekete
    pl bedobod azt a követ a vízbe vagy sem és történik e valami vagy sem kb
  • sly007
    Elfogadom a kvantumelméletet is. Attól hogy valamit nem tudunk megmérni és modellezni, még elméletileg egy kimenete lehet csak. Valószínűség csak akkor kell ha valaminél nem tudjuk számba venni összes lehetséges befolyásoló tényezőt, vagy nem tudjuk mérni.
  • bvalek2
    mi?
  • dilofekete
    minthogy egy teljesen független tudomány könyvbe vonatkoztatunk egyetlen feltevést :O
  • dilofekete
    de a távolhatás, nem állandó, minthogyinkább, nemmindig létező :P
  • bvalek2
    Ez az ami nem működik a kvantummechanikában. Ha lemodellezed a rendszert a legkisebb befolyásoló tényezőig, akkor nagyszámú kimenete lehetséges, melyeknek mind ugyanannyi a valószínűsége. Ezek közül egy meg fog valósulni, de semmi sem határozza meg előre, hogy melyik.

Amiről te beszélsz azt gondolta pl. Einstein, aki determinista volt, és ezen az alapon kifogásolta a kvantummechanikát. Meg volt róla győződve, hogy a kvantummechanika statisztikus leírása csak a felszín, és alatta egy determinisztikus mechanizmus működik, amit még nem fedeztünk fel (a rejtett változók elmélete). Kísérleteket is javasolt a kérdés eldöntésére, amik viszont mind a kvantummechanikát igazolták.

Aztán jött Bell az egyenlőtlenségeivel, és bebizonyította, hogy a kísérleti eredményeinket csak olyan determinisztikus elmélettel lehet leírni, ami megengedi a távolhatást. Ha ragaszkodunk a közelhatáshoz (vagyis hogy nem továbbítható azonnali információ két távoli pont között), akkor a modell szükségszerűen indeterminisztikus, vagyis visszakapjuk a kvantummechanikát (a távolhatást pedig a speciális relativitáselmélet cáfolja).
  • dilofekete
    ezt megcáfolom, mivel ha azt a hülyeségemet vesszük, hogy egy szín a vízbe a tengert borrá változtatja és a bort vízzé vagy bedeltázzuk és a homokból lesz bor, akkor igeni hatalmas szükség van az emberi tudatra, hogyha valamin tudatosan változtatunk azt, tudjuk tolerálni
  • Hugo Chavez
    Közben rájöttem miért írogatsz ilyeneket. A sok (vagy kevés) Hawking olvasás. Azt hiszed Hawkingnak igaza van, de hát ugyan mi lenne arra a garancia, hogy ő látja jól a dolgokat? Semmi.

Azt mondod az emberiség kipusztulása után is ugyanígy működne tovább a világegyetem. Ez is csak feltételezés. Pedig te ezzel akarod bizonyítani az igazadat.

Már kérdeztem, de nem válaszoltál.
    Ha nincs szabad akaratod, miért van éntudatod? Mi szükség van az öntudatra egy szabad akarat nélküli világban?
    A helyes válasz: semmi. :)
  • sly007
    Ha lemodellezed a rendszert, a legkisebb befolyásoló tényezőig (elméletileg, mert lehetetlen) akkor tudni fogod hogy mi lesz a kimenete. Ugyan így működik a matematika is, csak az egyszerű dolgokkal foglakozik (1+1=2). Nem tudom hogy mennyire meghatározott, de a jelenlegi rendszer az oka annak ami a jövőben fog történni. Nem attól gondolkozok el ezen a kérdésen mert ezt akarom, hanem mert az általam megélt eseményeknek ez a következménye.
  • dilofekete
    eláruljam? :O akkor néha eszedbe jut, hol is jártál XD
  • dilofekete
    inkább gurulj ne pörögj XD
  • dilofekete
    ha a te részedről az én realitásom nem létezhet, akkor te megvonod az én szabad akaratom és fuck off ! :D
  • dilofekete
    maradjunk abban hogy alap gondolat nélkül nem létezhet szabad akarat
  • sly007
    Annyi hülyeséget hordasz össze... Hasonló emberek miatt tart ott az SG mint te. :S Nem lehet normálisan beszélgetni, mert szét trollkodjátok. Persze SG is hibás, hogy nem ad lehetőséget arra hogy legalább magát megvédje a trolloktól (lásd youtube)
  • bvalek2
    Le vagy maradva 85 évvel... lásd kvantummechanika, a világ lényegileg nem előre meghatározott, és van szabad akarat. De nem is kell hogy belemenjünk a hullámfüggvények és lineáris operátorok lelkivilágába. Szerinted ha nem lenne szabad akaratod, akkor elgondolkodhatnál ezen a kérdésen egyáltalán?
  • sly007
    Anno belekezdtem ebbe, de annyira nem kötött le. :S Nem akarom én a legmélyebb bugyrait kutatni az univerzumnak, hanem saját magamnak akarom felfedezni logikai alapokon.
  • dilofekete
    a lényege a ferdülésnek, hogy minimum a fele valóság a másik meg nem és ezért adódik az eltérés, de van egy minimum harmadik tényező is
  • dilofekete
    én se tudtam, pedig a tökéletes gömb technikát használtam a jucumban, hülyének lehet nézni, de a halucinációimnak azért hiszek, mert mások is látták már XD