Hallgató is \"oktathat\"?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A lényeg inkább az, hogy ezt már idejekorán tudatosítani kell az emberekben, kinek mik a határai mik az erõsségei és mik a gyöngéi. Mert lehetett pl Rembrant bármekkora festõ vagy Newton bármekkora matematikus jó felfogóképességgel és kézügyességgel térlátással és egyebek mégse hinném hogy ettõl elsõ osztályú ácsok vagy fegyverkovácsok lettek volna ha a sors úgy hozza.
De nem akarok elrugaszkodni egy szó mint száz ne alapozó hanem szakmai tárgyakból fogják meg az embert, ha már rostálni akarnak.
Vagy ha éppen egy mozdony kombinált vezérlését programozza akkor be kell pótolnia a lemaradását a knorr rendszerû légfékek mûködésébõl, meg az igbt áramkörök és a 3 fázisú vontatómotorok motor és generátor módú mûködésérõl... Vagy megtanulni egy autó felépítését ha éppen autógyári robotokat kell programoznia 😄
jaaa hogy ilyet nem tanítanak! Pedig akkora esélye van hogy belebotlik ilyen feladatba mint egy olyan feladatba ahol análizis, meg az a másik már nem emléxem mi a neve tantárgyas matek kell 😄
(lényegében tehát mindenféle programozási feladatba belebotolhat a világban, még is az análizis, meg a másik matek kötelezõ minden magyar felsõoktatási intézményben. Ez az ironikus.)
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
De ezt pont leszarják a magyar felsõoktatásban, tanítanak mindent amire nincs szükség, hogy kapjanak fizetést a tanárok 😊 (nemtudom hogy vesznek fel oktatót, lehet hogy ott is haveri alapon megy mint a politikában), és akárhogy vergõdsz nem fognak olyat tanítani ami hasznos 😊
Nagy igazság: "A diploma a lényeg, nem a tudás" Aki darabolva tölt fel torrentet az egy hülye köcsög :)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
Igen ez az egész mondandóm lényege olyat kell tanítani, amit el lehet adni. Mert ugye végül is azért megy oda az ember, hogy szakmát szerezzen.
Fatal: c nem annyira nehéz viszont a szintaktikája pl a c++ java c# php és még sorolhatnám hány nyelvben elõfordul, tehát megkerülhetetlen. De jó ilyen logikával tanítsanak ABAP-ot mert vagy FORTRANT.
Nem és nem sajnos, az ember azért is tanul, mert meg akar élni belõle, ezt elõbb utóbb mindenki belátja. Érdemes ezért hasznosan mûvelõdni.
http://goo.gl/gd6Zi5
Semmi baj nincs ezzel, lehet õ jobban el tudja mondani, mert velünk 1 idõs...
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
- Közben mint programozók pl fél állásban dolgoznak valami cégnél vagy ilyesmi
- Dolgoztak már a való életben mint programozó
Akkor no para😊
"Mea culpa, mea culpa mea maxima culpa" Így korrigálok, így értettem. Amúgy érdemes azon elgondolkozni, hogy pl. Biot-Savart tétel vagy Bernoulli egyenletnek van-e értelme pl. IT szakon. Amikor annyi más ennél sokkal hasznosabb dolgot lehetne tanítani. Mert attól még, hogy valaki pl nem jó analízisbõl vagy elkaszálják statisztikán mert nem tudja istennek se letenni. Vagy pl IRF-en vagy IM-en ha BME-t nézzük vagy a G*jd*s féle Adatbázisokon még lehet jó programozó.
Erre a szokásos reakció: "de hát aki ezt se tudja megtanulni abból soha nem lesz komoly szakember mert lám nem tudta ezt a lécet se átugorni"
Erre mondom én, hogy a fenéket nem. Akik egy cégnél a saját erejükbõl mindenféle komolyabb képzés nélkül vagy esetleg félbe hagyott tanulmányokkal jutottak el vezetõ programozói státuszba sokkal többet tudnak mint egy friss diplomás. Lényegesen szorgalmasabbak is sokszor, tisztelet a kivételnek és még szerények is, pl fizetés terén. S késõbb is megmaradnak a különbségek, nem tudod majd behozni õket. Mert nekik a vérükben van az, amit neked csak tanítottak.
Ez pedig óriási különbség.
Persze van ellenpélda is rendesen, de én úgy vettem észre, hogy az élet ezeket a self-made-maneket igazolja inkább, bár sokszor szerényebbek és sokkal kevésbé megbecsültek mint akiknek valami papírja van.
Konkrétan ismerek olyan embereket, ilyen módon jutottak valamire és óriási tisztelettel adózom nekik, fejet hajtok elõttük pedig nekem papírom van. Hogy mást ne mondjak, pl egyik ilyen közülük egyetemi doktoranduszoknak segít és tanulmányi rendszer fejleszt annak az egyetemnek is amirõl õt pl kirúgták 😊 (nem közvetlenül hanem egy cég útján)
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Csak a Puffin ad nekem er?t és mindent lebíró akaratot. :-)
Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.
Vagy Hr-es kis 20-25 éves platinaszõke mûkörmû plazacicák döntenek pl arról ,hogy az illetõt felveszik-e vagy nem esetleg marad-e a cégnél. Neked mondjuk lehet, ez annyit tesz, ma-holnap nem tudod mibõl tartasd el a családod. Õ pedig vígan este elmegy bulizni, másnap pedig a manikûröshöz és egyáltalán semmilyen szívügyet nem okoz neki, hogy emberek sorsával dobálózik.
Miért is tudná hiszen sosem érezte, a fõnökúr lánya így került a céghez és ott is marad amíg világ a világ<#eplus2>#eplus2>
Ez egy extrém példa, de ha belegondolsz nem is annyira sok ilyen van manapság és egy részét én is tapasztalom. Ne legyél ezért ilyesmin meglepõdve, hogy pl mennyi idõs a feljebbvalód, vagy hogy mennyit tud. Megbuktathat? Tudod, hogy igen mert megvan rá a joga. Ennyi
irigységszagot érzek kicsit.
Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
\"kiskirája helyesen bocs, hogy kijavítalak...\" You could be Hoffed
Minden embernek joga léte valóját neki tetsz? álmokra cserélni
http://goo.gl/gd6Zi5
- Tehát nem dolgozott az iparban
- Csak egyetem berkein belül kutatott
- Nem rúgták ki életében legalább egyszer
- Nem tudja leadni az anyagot
- Nem is érdekli a leadott anyag csak a hallgatók szívatása
- Egyáltalán nem naprakész a leadott anyaggal
- Az általa oktatni kívánt ismeretnek köze nincs a valós igényekhez.
Kortól függetlenül. Két egyetem és három szak után több év kemény munka után nekem ilyen tapasztalataim vannak. <#nemtudom>#nemtudom>
Persze ezzel lehet vitatkozni 😊