Hallgató is \"oktathat\"?

← ElőzőOldal 4 / 4

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

tigeroo
hülyeség ezen vitázni. emberfüggõ, amúgy meg úgy vettem észre hogy a fiatalabb tanároknak több "affinitása" van (még...) oktatni mint egy kivénhedt kecskének aki szarik az egészbe (ez akkor baj ha nagy a szórás az õ tárgyánál)
qetuol
nem értem mi a probléma, õk már doktoranduszok, már van mesterszintû diplomájuk, vagyis már tudják, amit te még csak most tanulsz. és nemhogy csak okatathatnak, hanem kötelezõ nekik, benne van a tanulmányi programjukban, kreditet kapnak érte.

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Tinman
Zongoraleckét adok-veszek.

Ne keverd össze a személyiségemet a viselkedésemmel. A személyiségem én vagyok. A viselkedésem meg attól függ, hogy te ki vagy.

topiknyitási kényszer? nem értem, hogy ennek miért kellet külön topikot nyitni... oktathatnak és kész
armageddon666
Ha majd kikerülsz az iparba, akkor meg majd nálad pár évvel fiatalabb fogja esetleg eldönteni, hogy kapsz-e állást, vagy sem...

@

Sadist
Az életkor nem érdem, hanem csak állapot. Gyakvezetõ jellemzõen a (valamilyen területen) kiemelkedõ képességûekbõl lesz, akiknek megvan az erkölcsi fejlettségük (értsd legalább 5 évvel a korcsoportjuk elõtt járnak), hogy ne a hatalom és a kiskirálykodás miatt oktassanak.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Akár másodéves is lehet már gyakvezetõ megfelelõ tanulmányi eredménnyel.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Csirke4
Nálunk is van 30 éve olyan tanár akinél a 80% bukik legalább...<#idiota>

De amúgy a Phd-s hallgatók jófejek órán, a többségük remek hangulatú gyakorlatot/labort tud tartani.
kifli
az alaptémán, hogy jobban megértem a phd-s gyak vezetõimet még mindig nem változtat. És eddig hál istennek nem találkoztam olyannal, aki a tudását a hatalommal pótolná 😊

Azt elhiszem, hogy munkahelyen, teljesen más a felállás...
Dolgoztam már úgy, hogy nekem kelett idõsebbeknek megmondani mit csináljanak, bár velük is jól elvoltam.
(jav.: seggdugasz)

Ha végzel, leszel egy középvezetõ (diplomával minimum) 24 évesen. Reméljük nem lövik ki a 40 felettieket. De, ha igen, akkor is ott lesznek a 40 évesek. 16 évvel öregebbek. Érzed?
:-)

kifli
én jobban megértettem mind 3 phd-s hallgató tanáromat, mint idõsebb tanáraimat 😊

Hogyha nem megfelelõen készítik fel az emberkéket, és mondjuk a csoport fele nem jut el a vizsgáig sem, vagy akik eljutnak nagyrészük bukik, akkor ott lõttek annak hogy oktathatnak-e.

Lehet azért értettem meg jobban, mert jobban szeretek úgy tanulni, hogy haverokkal elkezdünk valahol tanulni közösen, mert kicsit talán ahhoz hasonlít.
vegicsek
BSC-s diploma kell hozzá, és igen, oktathat, sõt, kötelezõ neki.Hidd el jobban jársz velük, mert sokkal humánusabbak tudnak lenni mint azok akik 30 éve a tanszéken porosodnak.

Másrészt az egyetemi elõadók 90%-ának nincs pedagógus végzettségük, onnantól kezdve meg teljesen mindegy ki oktatja neked a tárgyat, az a lényeg szakmailag legyen felkészült.

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

tényleg nem biztos ;-)
és gyakran nem jobbak... ez emberi tulajdonság.
Az "öreg" nem érzi, hogy a "hatalmával" (néha viszont ez a gond, úgy érzi a tudása nagy -persze gyakran igaz-), a fiatal meg néha a tudását a "hatalmával" szeretné áthidalni.
Ha kikerülsz az "ÉLETBE" (ez Ákosnak), akkor jöhet majd a meglepi, hogy a nyálas kis segdugasz lesz a fõnököd, nem veled egykorú, hanem esetleg (majd) sokkal ifjabb... És nem aláírást, életet, kenyeret dönt. Meg, ha fõnök leszel, lesznek vén faszok a kezed alatt, akiknek a sorsáról hasonlóan döntesz. TE! A hozzájuk képest taknyos. Nehéz, de hidd el, nem a kor az ami igazán játszik.

NEOreg3
nálunk olyan diák is van, aki velünk együtt kezdett még 2008-ban és már megkapott egy gyakcsoportot

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

kifli
phd-s nak hívják õket, és azthiszem csak msc-sek kerülhetnek be. De nembiztos 😊
Mellesleg általában sokkal megengedõbbek mint az öregek, és jobban tudják megértetni magukat, a hasonló korosztállyal...
Számomra meglepõ, hogy egy nálam csak pár évvel idõsebb valaki dönthet arról, hogy kapjak e az adott tárgyból aláírást avagy ne.

Miért ne, ha megfelelõ szinten/módon tudja oktatni...
Mi a gond? Jól behatárolt szerep. Meghirdetik a demonstrátori állást, te is jelentkezhetsz oda. Ha vágod, jól elõvezeted, akkor te is "oktathatod".
Ha hülye a demonstrátor, hülye az oktató, menekülj onnan.
Ha pénzért veszed a diplomát akkor meg ne csodálkozz.

Sadist
Üdv a felsõoktatásban...

lolSL
attól függ milyen szak, de sok fejlõdõ tudomány esetében jobban vágják a dolgokat mint az öregek. persze van egy pár tudálékos köcsög akit megütnék 😄

Nem tudom, már más is szembesült e vele, hogy az egyetemeken hallgatók tartanak gyakorlati órákat. Mi a véleményetek errõl?

← ElőzőOldal 4 / 4